Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li nam je potrebna skupstina?
Da
27.3%  (27)
Ne
11.1%  (11)
Zivela anarhija\diktatura!
15.2%  (15)
Poslanici su lopovi, sve ih treba strpati u zatvor
31.3%  (31)
Puca mi prsluk za to...
4%  (4)
Dopisi po zelji...
11.1%  (11)
Ukupno glasova: 99
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narodna Skupstina Srbije ~ Kuda plovi ovaj brod?  (Pročitano 44110 puta)
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia E
Duvanje u klupama
Ženski deo skupštinskog sastava smatra da postoje kolege koje malo više cugaju, ali da u Skupštini nema potrebe za uvođenjem alko-testova kao u australijskom parlamentu

BEOGRAD - Kako bi sprečili neke poslanike da prave ispade, članovi parlamenta Novog Južnog Velsa predložili su da se uvedu alko-testovi pre početka sednica. Kako su objasnili, na ovu ideju došli su nakon nedavne ostavke jednog poslanika koji je gurnuo koleginicu posle previše popijenih čašica alkohola. Predstavnice nežnijeg dela našeg skupštinskog sastava smatraju da tu i tamo poneki kolega cugne malo više, ali da u našem parlamentu još nema potrebe za ovakvim merama.

Elena Božić-Talijan, poslanik i generalni sekretar Srpske radikalne stranke, za Kurir kaže da su od svakodnevnog duvanja u alkometar kod nas potrebniji psihotestovi, i to pre nego što kandidat za poslanika uopšte postane poslanik.

- Nisam primetila da je u našem parlamentu dosad bilo problema sa alkoholizmom. Možda to za alko-testove nije loša ideja, ali mislim da imamo mnogo većih i prečih problema u državi. Alko-testovi su više za takozvane dosadne države, u kojima se ništa ne dešava - smatra Talijan.

Lidija Vukićević, poslanica SRS, smatra da u našoj Narodnoj skupštini nema potrebe za uvođenjem kontrole nivoa alkohola u krvi narodnih poslanika.

- Taman posla da pored svega uvodimo još i to. Ne, mislim da nema potrebe jer mi stvarno nikad nismo imali nekakve incidentne situacije. Niko nikad nije napravio neki ispad a da je bio pod dejstvom alkohola, ili možda neki umeju da to vrlo dobro prikriju - smatra Vukićevićeva.

Potpredsednica NS Dubravka Filipovski, poput svoje koleginice iz SRS, smatra da nema potrebe pratiti “australijski model” jer kod nas u parlamentu nije bilo nikakvih incidentnih situacija.

- Odgovornost svakog poslanika proizilazi iz činjenice da nema incidentnih situacija vezanih za konzumiranje alkohola. Opravdavam potez parlamentaraca iz Australije, ali oni su imali situaciju u kojoj je poslanik gurnuo svoju koleginicu, pa je i normalno da uvedu takvo pravilo - objasnila je Filipovski.

Poslanica “naprednjaka” Jorgovanka Tabaković priznaje da i među srpskim narodnim poslanicima može da se nađe i poneki ljubitelj čašice, ali dodaje da situacija ipak nije toliko kritična.

- Od ljudi koji su izabrani u parlament očekuje se da poverenje naroda opravdaju u svakom smislu, a to znači i da imaju meru u svemu, pa i u konzumiranju žestokih pića. Čovek koji ima meru u piću popiće čašicu rakije ili vina uz ručak, ali smo, nažalost, često svedoci da nekim našim parlamentarcima te mere nedostaje. Ne mislim da ih treba slati na alko-test, ali na kontrolne preglede - sigurno! O kojoj kontroli pričam, lako može da se prepozna - kaže poslanica SNS.

Iskustvo australijskih kolega  prema mišljenju Gorice Mojović iz DS, moglo bi i nama da posluži.

- Ne znam da li kod nas ima potrebe za tim, jer nisam videla pijane poslanike, ali ne bih imala ništa protiv da i mi uvedemo takvu praksu - kaže Mojovićeva.

izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Nisu oni alkoholicari, oni samo vole da popiju...

Inace... sto se tice psihotestova, poslanice SRS su poslednje koje bi to trebale da zahtevaju...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia E
Ja ne znam da li uopste oni podlezu prethodnim lekarskim pregledima ukljucujuci i psihijatra pre nego sto sednu u poslanicke klupe? Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Mere štednje i u Skupštini Srbije, poslaničke plate na ledu
Autor: M. Maleš | Foto:fonet | 11.12.2008. - 05:00

Zbog restriktivnog budžeta koji predviđa duplo manje novca za funkcionisanje Skupštine Srbije, poslanici i ostali zaposleni naredne godine neće moći da računaju na povećanje plata i administracije. Službena putovanja biće svedena na neophodnu meru, kao i obim parlamentarnih delegacija, a Dom Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića neće biti renoviran, kako je bilo prvobitno planirano.

Jedno je sigurno, sa restriktivnim budžetom, koji nije mimoišao republički parlament, moraće najozbiljnije da se nose kako poslanici, tako i svi ostali zaposleni u Skupštini jer je sa više od četiri milijarde sveden na jedva nešto više od dve milijarde dinara.
Kako će Skupština funkcionisati naredne godine i na čemu se može eventualno uštedeti, za „Blic” objašnjava sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović.
- Dobili smo predlog budžeta u kojem su sredstva na nekoliko pozicija drastično smanjena, ali sigurno je da ćemo obezbediti minimum troškova za funkcije koje moramo da obavimo. Sagledavanjem predloga budžeta, tražićemo prostora gde bismo mogli da bez posledica po funkcionisanje Skupštine neke pozicije eventualno korigujemo i izbalansiramo - kaže Odalović i dodaje da je to moguće, budući da Skupština neće raditi gotovo šest meseci.
Međutim, kada je reč o delu budžeta koji predviđa troškove za održavanje zasedanja i dolaska na sednice poslanika, on kaže da nema mnogo prostora za štednju „jer su troškovi i do sada bili krajnje skromni i restriktivni”.
- Sednica ne može da košta manje nego dosad. Kako bismo uštedeli, pokušaćemo da objasnimo poslaničkim grupama sa čime raspolažemo i kolike su nam mogućnosti, te da se dogovorimo da idemo sa racionalnijim zasedanjem i efikasnijim radom. Taj deo odgovornosti moramo da nosimo svi. Ukoliko sednice budu efikasnije, biće prostora da se troškovi smanje - objašnjava sekretar parlamenta.
Plate zaposlenih, prema njegovim rečima, biće na nivou plata svih zaposlenih u državnoj upravi i ni u narednoj godini neće biti nikakvog povećanja. Otpuštanje, kako kaže, nije planirano, ali ukoliko bi se napravio zakonski preduslov o određenim administrativnim penzijama i programima koji bi to mogli da pospeše, manje korekcije vredelo bi napraviti i u administraciji.
Druga pozicija na kojoj je planirano značajno smanjenje jesu planirane investicije i ozbiljniji radovi na zgradi nekadašnjeg Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića, gde je planirano da se naredne godine održavaju pojedina zasedanja republičkog parlamenta.
- Putovanja će sasvim sigurno biti svedena na meru koja je neophodna. Mada, putovanja u inostranstvo su do sada bila finansirana u dobroj meri od organizatora. Ali, zato će najverovatnije biti smanjen obim parlamentarnih delegacija - dodaje Odalović.

Računaju da neće biti izbora
Što se tiče stavke za nagrade i ostale troškove koji će biti smanjeni čak sa 1,2 milijarde na 34 miliona dinara, Odalović objašnjava da je najveći deo tih sredstava utrošen na organizaciju izbora na svim nivoima.
- Radi se o naknadama desetinama hiljada ljudi koji su učestvovali u biračkom procesu na biračkim mestima, troškovima materijala i RIK - kaže on. Smanjenje je i posledica očekivanja da u 2009. izbora neće biti.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15

Skupštinske dokumente je rentabilnije dostavljati u elektronskoj formi
Papir skuplji od kompjutera
Sreda - 10.12.2008
Poslanici Skupštine Srbije utrošiće ove godine oko tri miliona stranica papira na kojima su im dostavljeni razni materijali, a štampanje će poreske obveznike koštati najmanje 2,4 miliona dinara (po minimalnoj ceni fotokopiranja od 0,8 dinara po stranici).

Imajući u vidu ove troškove, istraživanje „Alo!“ je pokazalo da bi se, na duže staze, isplatilo da se poslanicima kupe laptopovi na kojima bi mogli čitaju materijale jer Skupština bi samo na troškovima fotokopiranja za četiri godine uštedela 1,6 miliona dinara!

Ukoliko bi Skupština ovim tempom nastavila da arči hartiju, za četiri godine bi nas štampanje materijala koštalo 9,6 miliona dinara. Ako bi se svim poslanicima kupili pristojni laptopovi, po ceni od 32.000 dinara (cena je oko 500 evra, ali bi na broj od 250 komada dobili bar 20 odsto popusta), to zadovoljstvo bi poreske obveznike stajalo osam miliona dinara. Prosta računica pokazuje da bi se na uštedi papira za jedan skupštinski mandat (četiri godine) isplatilo svih 250 laptopova namenjenih tribunima, a pride bi se uštedelo 1,6 miliona dinara.
Inače, poslanici su do 5. novembra ove godine usvojili 32 zakona, dok se u proceduri nalazi još 80, koji su, prema podacima sa skupštinskog sajta, ispisani na ukupno 3.905 stranica. Kada se to pomnoži sa brojem od 250 poslanika, dolazimo do brojke od gotovo milion stranica, tačnije 976.250, na kojima su odštampani predlozi zakona.
Ipak, podaci na sajtu nisu verodostojni jer se tu ne objavljuju svi prilozi koji se štampaju i dostavljaju poslanicima. Tako je Predlog zakona o budžetu za 2009. godinu, koji je štampan na 900 stranica, na sajtu Skupštine „upakovan“ na 331 stranicu. Ukoliko se sledi ova logika i uzme u obzir da se poslanicima štampaju i drugi materijali, ispada da bi na gornju brojku trebalo dodati bar još dvaput toliko, što bi značilo da je tokom prošle godine samo na štampanje materijala za poslanike utrošeno bar tri miliona stranica papira!

Ekološka strana problema - 13 stabala za 250 balvana

Ne bi trebalo zanemariti ni ekološku stranu problema arčenja hartije u Skupštini. Naime, za proizvodnju papira za štampanje skupštinskog materijala, za jednu godinu, potrebno je poseći 13 stabala i utrošiti oko 1,6 miliona litara vode i 312.550 kilovat-časova energije (po računici da je za tonu papira potrebno 240.000 litara vode, 47.000 kilovat-časova i dva stabla).
O kojoj količini papira je reč govori podatak da, kada bi se ovi papiri složili jedan na drugi, dobila bi se gomila visoka 159,6 metara, što odgovara zgradi od pedesetak spratova! Takođe, ova gomila papira težila bi ukupno 6,65 tona!

Zakon traži hartiju

Podsećamo, sekretar Skupštine Veljko Odalović izjavio je da se od ideje nabavke laptopova za poslanike odustalo zbog nedostatka sredstava, ali i zbog burne reakcije javnosti na tu ideju. Cilj te nikad ostvarene nabavke bila je i ušteda sredstava koja se troše na papir. Međutim, da bi se štedelo na hartiji, trebalo bi prethodno poništiti propis po kojem skupštinske službe imaju obavezu da poslanicima dostavljaju materijale na papiru.

Anketa: Da li vam je lakše da dokumente čitate sa papira ili ekrana?

Zoran Krasić (SRS)
- Ovakav budžet može da napiše samo budala, a da ga celog pročita samo veća budala. Naravno da je isto čitati budalaštine u svakom formatu, ali ih je malo lakše čitati na CD-u, kraće je. Ja sam ovaj budžet samo prelistao. Dovoljno mi je.
Tomislav Nikolić (SNS)
- Nije tako teško čitati budžet na papiru, za onoga ko zna da ga čita: saberete ono šta se ulaže u državu i oduzmete ono šta država plaća. Nije to veliki posao, svejedno mi je da li ga čitam na 900 strana ili na kompjuteru kad znam šta me zanima.
Velimir Ilić (NS)
- Pa evo, prelistavam ga lagano, ali mnogo je to, nervira me kad moram da gledam tolike papire... Ali, svejedno je da li nam je ovakav budžet podeljen na papiru ili na disku. Ne valja, na čemu god da ga čitate.
Dragan Šormaz (DSS)
- Polako ga prelistavamo. Sigurno je lakše sve to čitati na CD-u, ali tako su nam ga podelili. Kad nam daju laptopove, čitaćemo i budžet i sve drugo na kompjuteru.
Zoran Ostojić (LDP)
- Ja nisam hteo da baš pažljivo slušam sve ono što govore poslanici, pa sam lagano prelistavao budžet. Svi poslanici LDP-a koriste laptopove, ali se, izgleda, većina drugih plaši da ih ne udari struja iz kompjutera. 

G. S. - V. S. - P. M.

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Citat
Zoran Krasić (SRS)
- Ovakav budžet može da napiše samo budala, a da ga celog pročita samo veća budala. Naravno da je isto čitati budalaštine u svakom formatu, ali ih je malo lakše čitati na CD-u, kraće je. Ja sam ovaj budžet samo prelistao. Dovoljno mi je.
Tomislav Nikolić (SNS)
- Nije tako teško čitati budžet na papiru, za onoga ko zna da ga čita: saberete ono šta se ulaže u državu i oduzmete ono šta država plaća. Nije to veliki posao, svejedno mi je da li ga čitam na 900 strana ili na kompjuteru kad znam šta me zanima.
Velimir Ilić (NS)
- Pa evo, prelistavam ga lagano, ali mnogo je to, nervira me kad moram da gledam tolike papire... Ali, svejedno je da li nam je ovakav budžet podeljen na papiru ili na disku. Ne valja, na čemu god da ga čitate.
Dragan Šormaz (DSS)
- Polako ga prelistavamo. Sigurno je lakše sve to čitati na CD-u, ali tako su nam ga podelili. Kad nam daju laptopove, čitaćemo i budžet i sve drugo na kompjuteru.
Zoran Ostojić (LDP)
- Ja nisam hteo da baš pažljivo slušam sve ono što govore poslanici, pa sam lagano prelistavao budžet. Svi poslanici LDP-a koriste laptopove, ali se, izgleda, većina drugih plaši da ih ne udari struja iz kompjutera.

Genijalno...

Znaci... Nikolic i dva debila...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia E
Citat
Dragan Šormaz (DSS)
jao majku ti parazitsku mozes 10 lap topova da kupis kad pozelis ti si se uhvatio za onaj drzavni Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia E50
Ko je kriv za opstrukciju Skupštine?
Subota, 13. decembar 2008. 16:08    

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović prekinula je danas pred podne sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima na predložene zakone o osiguranju depozita jer su poslanici opozicije reklamirali povrede Poslovnika, protestujući zbog rada vikendom.

Nada Kolundžija (DS) optužuje SRS i DSS za opstrukciju Skupštine, a SRS i DSS vladajuću većinu da ih interesi građana ne interesuju.

Sednica je počela u 10 časova, a šefovi poslaničkih grupa Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije reklamirali su povredu Poslovnika, navodeći da nema opravdanih razloga da parlament radi i subotom.

Iako je napravljena polučasovna pauza i održane konsultacije predsednice Skupštine i poslaničkih grupa o nastavku rada, dogovor nije postignut jer su se poslanici SRS i NS i u nastavku sednice javljali po Poslovniku.

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović kazao je da vladajuća većina nije u stanju da nađe odgovor za najvažnije probleme države i da stoga ima problema i da pokušava da odgovornost za blokadu rada Skupštine prebaci na opoziciju.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izjavila je da su poslanici SRS, od konstituisanja parlamenta, govorili po Poslovniku ukupno 67 sati.

Kolundžija je ocenila da je to opstrukcija jer su se radikali za oko 60 radnih dana javili 1.272 puta reklamirajući povredu Poslovnika i time potrošili više od deset radnih dana.

"Manjina od 50 poslanika vrši torturu nad ostalih 200 poslanika", ocenila je ona i pozvala opoziciju da završi tekuću sednicu, a da potom, kada bude na redu glasanje o nepoverenju vladi, proveri i stabilnost vlade.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DŠ) Miloš Aligrudić optužio je vladajuću koaliciju da je kriva što parlament nije radio preko leta, što predlog državnog budžeta nije usvojen na vreme, kao i što još nema pratećih zakona na budžet.

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić je na sednici govorio o predlogu državnog budžeta za sledeću godinu, ocenivši ga kao "katastrofalan" i rekavši da će biti podneto "1.000 amandmana na njega".

Kako je naveo, u budžetu je za Nacionalni investicioni plan predviđeno 12,5 milijardi dinara i da će vlada kasnije utvrditi za šta će taj novac biti potrošen.

Ilić je dodao da opozicija nikada neće prihvatiti da glasa za takav predlog.

Nastavak sednice zakazan je za ponedeljak u 10 časova.

Ključan interes građana

Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija optužila je Srpsku radikalnu stranku da "iz samo njima znanih razloga pokušava da onemogući Skupštinu da radi svoj posao".

Šef poslaničke grupe radikala Dragan Todorović, međutim, tvrdi da vladajuća većina nastoji da ostvari samo svoje političke ciljeve i da ih interesi građana uopšte ne interesuju.

Šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić takođe je optužio vladajuću koaliciju da nije spremna da sa šefovima poslaničkih klubova napravi sadržajne dogovore o tome kojom dinamikom i šta od zakona stiže u parlament i koji su rokovi za njihovo usvajanje.

Kolundžija je novinarima u parlamentu objasnila da je za skupštinskom govornicom rekla da, ukoliko postoji kriza vlade o kojoj opozicija govori, kriza parlametna i kriza institicuja, onda su uvek u kriznim situacijama izbori izlaz.

Prema njenim rečima, ako opozicija pokušava da predstavi da je vlada u krizi, zašto onda stalno odlažu sednicu o poverenju vladi koju su sami tražili, kao i sednicu o budžetu, koja je, kako je naglasila, jedan od krucijalnih načina provere poverenja vladi.

"Ne radi se o tome, oni pokušavaju da odgovornost sa sebe prebace na druge. Niko ne osporava da postoji kašnjenje u vezi sa nekim zakonskim rokovima, ali to je zbog vlade koja je dugo konstituisana, a imali smo rebalans budžeta u oktobru i pregovore sa MMF koji su važni", rekla je Kolundžija.

Ona je dodala da, ako to nekome nije dovoljno kao objektivan oargument, onda vladajuća većina može da kaže da preuzima krivicu da je budžet kasnio, ali ne razumemo zašto ne žele raspravu o budžetu ako je taj zakon toliko problematičam, sporan i loš kao što tvrde.

Kolundžija je ocenila da ne postoji potreba da se građanima Srbije objašnjava zašto je neophodno raditi duže, subotom, ocenivši da ne postoji nikakva simpatija građana za argumentaciju "danas je subota i ne treba da radimo, posebno kada se ima u vidu da smo, upravo zahvaljujući zloupotrebi poslovanika od SRS, izgubili 12 radnih dana.

"Ako to pomnožimo sa pet miliona dinara, koliko košta radni dan, onda dođemo do zastrašujuće cifre u kjoj se vidi da nije postojala nikakva strategija koju su oni želeli da postignu, da nisu postojali opšti ciljevi i razlozi koji su u interesu građana Srbije da se tako nešto uradi", naglasila je Kolundžija.

Šef poslaničke grupe radikala Dragan Todorović izjavio je da vladajuća većina nastoji da ostvari samo svoje političke ciljeve i da ih interesi građana uopšte ne interesuju.

Todorović je rekao da valdajuća koalicija "na svaki način želi krivicu da svali na opoziciju, a posebno na SRS, koja je navodno odgovorna što skupština ne radi".

Šef radikala u Skupštini naveo je da je u kalendaru za donošenje budžeta predviđeno da 1. novembra vlada usvoji bužet, da ga zatim dostavi Skupštini i da se do 15. decembra usvoji.

"Mi smo 7. decembra dobili budžet i sada očekuju od opozicije da navrat-nanos usvoji nešto što je za Srbiju katastrofalno", rekao je on.

Todorović je zamerio šefu poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nadi Kolundžiji što je za skupštinskom govornicom rekla koliko je SRS potrošila vremena na reklamiranje poslovnika, ali ne i koliko su radikali govorili o amandamnima, a koliko poslanici drugih stranaka.

On nije odgovorio na pitanje da li je SRS danas opstruisala rad, jer je lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio da radikali "neće da opstruišu rad" .

Šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić optužio je vladajuću koaliciju da nije spremna da sa šefovima poslaničkih klubova napravi sadržajne dogovore o tome kojom dinamikom i šta od zakona stiže u parlament i koji su rokovi za njihovo usvajanje.

"Jesam raspoložen da se dogovorimo o nekoj brzoj agendi ukoliko postoji osnova za to, ali niti se prave sadržajni dogovori sa šefovima poslaničkih grupa šta od zakona stiže na dnevni red, kojom dinamikom i gde su koji rokovi za pojedine faze koje moraju da se urade", rekao je Aligrudić novinarima u parlamentu.

On je dodao da DSS misli o interesima građana, a da je problem u tome što o tim interesima ne misle "oni koji nisu u stanuju da produkuju dovoljan broj zakona i podnesu ih skupštini".

"Ova vlada ne radi niša, kasni se sa budžetom, ne može ništa da se postigne, blamiramo se pred Međunarodnim monetarnim fondom, za šta nikakvu krivicu ne snosi opozicija", rekao je Aligrudić.

On je podsetio da DSS i ranije "nije bežala od toga da se radi subotom i noću, ali da je tada vlada bila hiperaktivna, da su postojali menjunarodni i interni rokovi koji su isticali za određene stvari".

"Tadašnji predsednik skupštine Predrag Marković je molio opoziciju da radimo na takava način i to je urodilo plodom. To je jedini način da skupština radi", ocenio je Aligrudić.

On je dodao da današjnji rad nije bio dogovoren i da je na sastanku šefova posalničkih grupa sa predsednicom parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović predložio da se napravi dogovor od ponedejlka pa na dalje, da taj dogovor bude realan i da se zasniva na ozbiljnoj, ažuriranoj, ubrzanoj agendi koju bi vlada predložila.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
KO JE, BRE, OVDE LUD?!
KOŠTAJU NAS 230 MILIONA!

Za četiri meseca, od raskola u vrhu SRS-a, na besmislene skupštinske rasprave potrošeno skoro tri miliona evra iz budžeta Srbije!

Građani Srbije, poreski obveznici, platili su u poslednja četiri meseca (od raskola u vrhu SRS-a) čak 230 miliona dinara za sednice Skupštine na kojima se uglavnom vode besmislene rasprave o Poslovniku, na kojima se u nedogled nariče i proklinje. Jalovo, prostačko stranačko nadgornjavanje koje predvode radikalske vedete Vjerica Radeta i Nataša Jovanović sve nas košta skoro tri miliona evra!!!

Pri tom, Skupština Srbije još nije usvojila budžet, a još nisu usvojene ni izmene zakona kojima bi važenje starih pasoša bilo produženo do kraja 2009. Takođe, još nije ni počela ranije zakazana rasprava o nepoverenju Vladi, a na usvajanje mesecima čeka 13 zakona!
Od rascepa u vrhu SRS-a (6. septembar 2008) Skupština Srbije imala je ukupno 46 radnih dana. Kada se ova brojka pomnoži sa cenom jednog skupštinskog dana od 4.993.000 dinara, dobije se zapanjujuća cifra od čak 229.678.000 dinara! Eto toliko, skoro tri miliona evra, koštaju nas jalove skupštinske rasprave koje bukvalno ne služe ničemu!
I juče, 26. dana rasprave, na Trećoj sednici Drugog redovnog zasedanja na dnevnom redu je bilo radikalsko prepucavanje. Radikali su ranim jutrom krenuli da razmenjuje optužbe sa Tomislavom Nikolićem.

O Poslovniku govorili 67 sati!

Poslanici SRS-a su ove godine na ime „povrede Poslovnika" uzimali reč čak 1.272 puta i samo na ovu temu govorili ukupno 67 sati! To je celih deset radnih, skupštinskih dana!
Jedan radni dan Skupštine, prema zvaničnim podacima, košta 4.993.000 dinara.

U tri smene?!

Najpre je Tomislav Nikolić najavio posetu poslanika romskim naseljima, što su radikali iskoristili za napad:
- Srbi u Hrvatskoj nisu imali ništa od posete Aleksandra Vučića, kao što ni Romi neće imati ništa od posete skupštinske delegacije - bila je „duhovita" Gordana Pop-Lazić iz SRS-a.
Potom je Nikolić kazao da radikalima „sve njegovo smeta", a Vjericu Radetu, Natašu Jovanović i Gordanu Pop-Lazić nazvao je „narikačama". Zatim je Dragan Todorović „podsetio" Nikolića na obećanje da nikada neće pocepati SRS.
- Razlika između tebe i mene je to što si ti izdao, a ja nisam! - istakao je Todorović, na šta mu je Nikolić odgovorio da će se na izborima pokazati ko je i šta izdao. I tako u nedogled. Skoro ceo jučerašnji dan (čitaj: pet miliona dinara) potrošen je na radikalsko-naprednjačko prepucavanje.
I što je najgore, niko nema nikakvo rešenje za ovo besmisleno razbacivanje naših para. Kako saznajemo, premijer Mirko Cvetković je prošle nedelje predložio da Skupština, ako bude neophodno, radi 24 sata dnevno, u tri smene. Ovaj predlog je glatko odbijen.
Šefica poslanika DS-G17 Nada Kolundžija najavila je juče mogućnost da Predlog zakona o udruženjima, na koji je podneto 54 amandmana, zbog blokade bude povučen s dnevnog reda. Dragan Todorović, s druge strane, optužuje vlast da je „svesno dovela" parlament u ovu situaciju, pa predlaže prekid tekuće sednice i početak nove o nepoverenju Vladi i budžetu.
- Nismo mi krivi. Kriva je nesposobna vlast. Mi radimo svoj posao, a oni neka rade svoj - kaže Todorović.
Jorgovanka Tabaković iz SNS-a tvrdi da naprednjaci uopšte nisu odgovorni za to što se dešava u Skupštini.
- Ni 20 odsto svih javljanja po Poslovniku ne ide nama na dušu. Demokratija je i javljanje po Poslovniku i demokratija mora da košta - objašnjava Tabakovićeva.

Udri po džepu

Konačno, lider JS-a Dragan Marković Palma zatražio je juče od predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović da žestoko kažnjava one koji sprečavaju rad parlamenta.
- Parlament mora efikasnije da radi, mnogo zakona moramo da donesemo do Nove godine, jer mi sledeće godine moramo da dobijemo status kandidata za EU i dođemo na belu šengensku listu - rekao je Palma.
Međutim, već se pokazalo da u Skupštini Srbije ne pomaže ni novčano kažnjavanje. Samo 24. novembra poslanici SRS-a kažnjeni su sa 225.000 dinara zbog nedoličnog ponašanja u Skupštini. I džaba - opet sve po starom!

(E. P.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
BTW. Posto nam dragi nam pacovi nisu od silnog medjusobnog pljuvanja stigli da donesu zakon, pasosi prestaju da vaze 31.12.2008, tako da svi oni koji su planirali da negde putuju, a nisu uspeli da izvade crveni pasos... mogu da se slikaju...
Jedino ako se desi cudo, pa donesu zakon u ovih par dana...

Takodje... nece raditi u petak jer je Sv. Nikola, a 25. jer je katolicki Bozic, a svi znamo koliko su dragi nam pacovi veliki vernici... vise vera odjednom...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.