Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 04:47:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Napadnut računar- molim za pomoć!  (Pročitano 5811 puta)
17. Dec 2010, 01:07:01
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pozdrav svima, imam katastrofu sa kompjuterom pa vas molim da probate nekako da mi pomognete da utvrdimo šta je u pitanju i kako da rešimo to. . .
Naime, pre nekih 10-ak dana crkao mi je hard-disk pa sam pozvao lika nekog iz oglasa i on mi je usnimio Windows XP na neki stari hard-disk što sam imao, ja mu platio, sve korektno. . .  I radio je kompjuter nekoliko dana, nešto sporije nego pre ali OK. . .  Međutim danas u većem delu dana nisam uspevao da se konektujem na internet (kablovski SBB), neće da otvori Google a lampice na modemu za skidanje i slanje podataka trepću neprestano, kompjuter koči, Bože sačuvaj. . .  Zvao sam i SBB, oni kažu da vide kompjuter na mreži, dešava  se protok podataka kao da skidam nešto. . .  E sad, ovaj što mi je usnimio Windows upisao je kao administratora kompjutera "PENTIUM".  Ja otvorim task manager i tu vidim u Applications dve ikonice i kraj obe piše "guyik45hbh", a u Processes pod "image name" svchost. exe", "msftdm. exe" itd. . . , svaki čas iskače novi natpis a pod User Name piše "PENTIUM" na jedno deset stavki, pa "SYSTEM", pa "NETWORK SERVICE" itd. . .  Onda sam ja promenio ime administratora kompjutera i uveo lozinku ali i dalje na task manageru piše user PENTIUM i i dalje se dešavaju ti procesi, znači ja ništa ne radim a a lampice od modema gore, hard nešto radi, kompjuter nema odziva na moje komande, odnosno treba mu minut da otvori My Documents naprimer. . .  
Onda sam zvao ovoga što je usnimavao Windows i ispričao mu situaciju i pitao ga jel mi on nešto ubacio u kompjuter, on kao nisam ovo ono a kad je čuo da sam menjao ime administratora on kao- nisi to trebao da radiš, sad si sjebao sistem itd. . . , ko da ja od juče imam kompjuter pa ne znam ništa.  I kao, mogu ja to da ti namestim za 20 evra, ja poludeo, tu on prekine vezu. . .
Sad šta vi mislite prema svemu ovome, je li ubačeno od strane njega, je li neki poznat virus (iako to teško, išao sam samo po proverenim sajtovima) ili šta li je? Malo sam konfuzno sve objasnio, ali nadam se da ste imali strpljenja da pročitate ovo i da ćete mi reći šta je to otprilike da znam šta mi je činiti.  Veliki pozdrav!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Iz tako malo podataka, dosta je tesko reci sta je tu moglo da se dogodi.  Ono sto je sigurno, da je to na sto sumnjas moguce.  I na dobrom si putu bio, kada si provjeravao taskmanager.   Ako googlas "guyik45hbh" jako brzo ces shvatiti da se tu radi o trojancu.  Sad je pitanje da li si ti imao vremena tog trojanca da "zaradis" na netu, ili je on to namjerno postavio.  Za takve stvari, mora stvarno imati napredno informaticko znanje, ali je to moguce.

Pokusaj startovati PC u tzv.  "Safe Mode", pa posmatraj onda kako se ponasa komp, i koji se procesi pale.  Takodje, u "safe modu" uradi scan sa nekim dobrim antivirus/antispyware softverom (kaspersky, spysweeper, smitfraudfix. . . ect. . ) i vidi jel ce ti nesto pronaci.

Najkrace rjesenje jeste da zovnes nekog od prijatelja da ti ponovo digne sistem, to je sat-dva posla, i najbrze rijesenje.  Dijagnostika takvih stvari je jako teska. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Kompjuter ti je zarazen virusima.

Imas li bilo kakav antivirus tu?

Mozda je on ubacio nesto, a mozda si ti to fasovao sa neta. Za 10 dana mozes da se zarazis na netu 150 puta. To kad kazes proveren sajt, to je relativno. Smiley

Mada sam cuo par prica za ove sto preko oglasa instaliraju sve zivo za 499 dinara, itd.

Skini malwarebytes na komp koji ima net i koji radi, zatim odradi update. Zatim idi u :
Kod:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware

i kopiraj rules.ref na usb flash. Zatim instaliraj na sjebanom kompu malwarebytes i taj rules.ref kopiraj na:

Kod:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware

Ovo ti je ujedno i update, da ti ne objasnjavam postupak manuelnog update-a. Zatim skeniraj sistem, pobrisi sve sto nadje. Zatim idi u safe mode, skeniraj sistem antivirusom, pa cemo posle da vidimo sa dds-om i smitfraudom sta i kako dalje.

Ko zna cega sve ima tu.  Smile

Mada, razmisli i o ovom, pa vidi koja ti je racunica bolja.

Citat
Najkrace rjesenje jeste da zovnes nekog od prijatelja da ti ponovo digne sistem, to je sat-dva posla, i najbrze rijesenje.   .

« Poslednja izmena: 17. Dec 2010, 01:33:25 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Sve mi je zablokiralo, jedva sam se opet priključio. . .  Na svaku operaciju koju pokušam iskakalo mi je "msftstp. exe has encountered a problem" pa ono Send Error Report, Dont Send i šta god da klikneš nema odyiva pa sam morao tri puta resetovati. . .

@butch: Care da ja imam prijatelja koja zna bilo šta na računaru osim da igra igrice on bi mi i instalirao Win. . .  Znači trojanac je u pitanju. . .  Ali buni me što piše user PENTIUM a taj user više ne postoji na kompu jer sam ja promenio user name i uveo passwprd da bi se moglo pristupiti windowsu. . .  Zato sam i mislio da je ovaj nešto ubacio, što se tiče znanja hvalio se da je magistrirao na ETF-u prošle godine. . .  Hvala ti druže na odgovoru, samo kako da uključim safe mode, šta da pritisnem kad ga restartujem?

Crowz: Imao sam Malwarebytes na starom hardu i dobar mi je posao vršio. . .  Probaću sutra da ga skinem kod druga pa da odradim sve kao si me savetovao. . .  A što se ovog tiče naplatio je 1500 i to za te pare nije hteo nikakav antivirus da ubaci, tražio još 500, ja nisam mogao toliko da dam. . .  Hvala na odgovorima.

EDIT- Evo da napomenem još nekoliko stvari, ne znam koliko su bitne ali- sad sam pokušao da skinem WIndowsCare pošto sam i njega nekad imao i znao je da mi pomogne ali izašla mi je poruka da mi je onemogućeno skidanje zbog trenutnih postavki u računaru, nešto u tom smislu... I časovnik na kompjuteru se sam pomera, sada je racimo 17:06 iako sam ga ja malopre podesio na pravo vreme i nisam u mežuvremenu ni gasio ni restartovao ni resetovao komjuter... Hard disk radi non-stop, lampice na modemu takođe.
« Poslednja izmena: 17. Dec 2010, 02:07:55 od budžioc »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
VIP VIBE C
Pozdrav svima, imam katastrofu sa kompjuterom pa vas molim da probate nekako da mi pomognete da utvrdimo šta je u pitanju i kako da rešimo to. . .
Naime, pre nekih 10-ak dana crkao mi je hard-disk pa sam pozvao lika nekog iz oglasa i on mi je usnimio Windows XP na neki stari hard-disk što sam imao, ja mu platio, sve korektno. . .  I

Osim što ti nije dao račun za izvršenu uslugu. Inače da si malo izguglao preko neta pre nego što si njega pozvao video bih da je reinstalacija Windowsa sa instaliranjem antivirusnog programa u servisima 1000,00 dinara. Skoro 100% sam siguran da ti je on nešto ubacio da bi ponovo došao. To je i meni lik uradio formatirao sam disk zbog virusa, posle njegovog "servisa" kada pokrenem internet ode na njegovu stranicu.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Jel ti imas ikakav antivirus tu? Jel te mama ucila da jedes prljavim rukama? Zahvaljujuci slobodi medija doznajemo da je cetvrtina Srbije onomad fasovala zuticu jer eto imaju tako ciste navike.. Najlakse okriviti decka iz oglasa za virus koji je kOdiran ko zna gde, a pri tome cutke preci preko cinjenice da tebe zabole uvo da odrzavas svoj racunar, pogotovo sad kad su se na Internetu pojavili legalni a besplatni antivirusni programi poput Avire.
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG T385
a prosto reinstaliraj sistem...najblaza moguca solucija..ovako mozemo samo da nagadjamo...ko zna sta ti je on tu ubacio...ako ne znas ti,zovi nekog druga il sta god,da ti to odradi Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@budžioc

Ja sam za reinstalaciju sistema ali ako zelis mozemo proveriti sta se tu desava...da li se desavalo i sta moze da se uradi tu.

Ako si voljan...

Preuzmi DDS Program na Desktop
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/dds.com

Dvoklikom pokreni dds,kad zavrsi, DDS ce otvoriti dva loga:
         1. DDS.txt
         2. Attach.txt
Oba izvestaja sacuvaj na Desktop.
Kopiraj mi DDS.txt

.................

Preuzmi AVZ Antiviral Toolkit program na Desktop.
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVZ/avz4.zip

Raspakuj arhivu u neki folder.
Pokreni AVZ dvoklikom na ovu ikonicu:

U meniju izaberi File > Standard Scripts;
U prozoru koji se otvori stikliraj opciju 2 i klikni Execute Selected Scripts;
Klikni Yes;
Po zavrsetku skeniranja dobices obavestenje: Script Executed;

Izadji iz programa.

Uploaduj fajl  virusinfo_syscheck.zip koji se nalazi u avz\log folderu na forum uz poruku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Jel ti imas ikakav antivirus tu? Jel te mama ucila da jedes prljavim rukama? Zahvaljujuci slobodi medija doznajemo da je cetvrtina Srbije onomad fasovala zuticu jer eto imaju tako ciste navike.. Najlakse okriviti decka iz oglasa za virus koji je kOdiran ko zna gde, a pri tome cutke preci preko cinjenice da tebe zabole uvo da odrzavas svoj racunar, pogotovo sad kad su se na Internetu pojavili legalni a besplatni antivirusni programi poput Avire.

Da decko zna oko kompjutera, verovatno mu ne bi ni trebao neki trecerazredni sloser iz novina... Smile
Kakve veze ima gde je kodiran virus? Bulma, nisu svi ljudi zainteresovani za racunare kao sto si ti, a zalosno je pljackati onda takav narod. Prvi put cujem da se uz reinstalaciju sistema posebno naplacuje zastita. Uvek sam to radio uz instalaciju OS-a. Zato i mrzim reinstalacije sistema, izbegavam ih kad god mogu, a znao sam da ih naplacujem po 20-25 evra. Pored win-a, tu je i 101 program za sve i svasta sto se trazi, zastita, sve i svasta. Mada eto ideje:
-Klot reinstalacija - 400 din.
-Drajveri 200 din.
-Zastita - 300 din.
-Winamp - 200 din.
-Adobe - 100 din.
-
-
-
-
--------2500 din. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
него...какав је то проблем да се на нету лепо прочита како се ради реинсталација оперативног система и сам да то урадиш Smile
мислим,не мораш бити геније као булмасофт да би то одрадио
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 04:47:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.