Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:39:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Napadne nas sutra OVK(KZK) ,shta bi bilo ?...  (Pročitano 20844 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
E, ta prica sa "okupacijom" JNA je vec stvarno smesna. Kako moze vojska jedne zemlje da okupira svoju zemlju kad je ona vec bila tu. Nije to brate, nego su te zemlje napravile klasicnu secesiju i to im je jedino uspelo zato sto je ta ista JNA otisla u p.m. (jer su politicari, svi i domaci a posebno strani, hteli) i u sustini se povlacila sa svih tih teritorija, a posto se naso neko pametan da malo pripuca na te koji odlaze, onda je bilo sta je bilo. Moglo je to sve bez pucnjave, ali nekome to nije odgovaralo.

Ni Hrvatska ni Bosna ni Shangri La bez NATO nisu nesto od cega bi se nekome stislo nesto. Osim toga Srbija je na strani saveznika u prvom svetskom ratu dogurala do alpa, razbijajuci Austrougare, naravno nije bila sama, ali bogme prva je jurisala dole od Soluna.
Da ne pricam, mnogo smo se tukli i ratovali kroz istoriju, a ovo sa NATO-om je bilo zadnje. Pred sam prestanak bombardovanja, cuo samse sa sestrom koja zivi u Nemackoj - secam se da mi je rekla :"sta se desqava to tamo ovi ovde hoce da se raspadnu?" "Ko da se raspadne" pitam je ja, " pa NATO!".
Ziva istina i cupali su kose jer se uprkos bombardovanju nista nije promenilo. Zasto je onaj pizdun Sloba iznenada potpisao, to niko sigurno ne zna. Pricaju da je ona debeli finac dosao i rekao mu da ce da nas opale nuklearkom, mada u to neverujem, pre ce biti da bi poceli da rokaju po svim zivim mostovima, da razruse toplane, brane, elektrane - jer ruku na srce do tada je sve to ipak bila shala od razaranja. Da su hteli porusili bi nas skroz, a onda prijatelju ja licno, a ja sam umetnik covek a ne ratnik, ne bi prestao sa borbom dok sva ta govna "humane i kulturne" Evrope ne bih sahranio. Pa ista ta Evropa izgradjena je na krvi Afrikanaca, Indijaca i ostali pokorenih i dugo izrabljivanih. To je beskrupulozna banda koja se naubujala i naotimala, a sada stite zivotinje, zabranjuju krzno i ostale gluposti.

U takvom slucaju zivot bi i meni i tebi izgledao sasvim drugacije nego sada. Ovako, ipak je bilo dovoljno pameti, pa sad eto, dobili smo po p., ali smo jos i dobro prosli. I posle svega mi imamo vojsku koja nije za zanemarivanje, ali je valja obnoviti - sto ce i da se desi. Jedino, uci cemo u period beznacajnosti i bicemo svi potrcko upravo ovih govnjara iz NATO-a.
Svi smo mi zeke, samo neke zeke imaju vece mudo.
Zato uzivajmo, i najbolje da otvorimo lanac kafana koji ce se zvati "kod malog zeke" i tu lepo ispijamo kahve, pive, rakije i sta ti ja znam sve.
Ziv bio Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
За борбу је пре свега потребна воља која проистиче из патриотизма  који је уништен у Србији. Да ли је ико после свега спреман да ратује за Србију?

Чак и да имамо најмодерније наоуружање, стотине нових авиона и тенкова, најмодернију ПВО, да имамо професионални кадар који то опслужује, све то да имамо немамо оно најважније а то је вољу да бранимо своју земљу.

Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja se slazem sa svime sto je Bf109G6 izneo, ali je dosta bitno i ovo sto Aleksa kaze. Naime rat nije sukob izmedju ovog ili onog komada naoruzanja vec sukob dve volje, koja cesto vise odlucuje ishod nego samo oruzje.

Volja je takodjer najveci problem zvanicnih vojnih formacija koje Srbi dozivljavaju kao "svoje" pocev od JNA pa do takozvane Vojske Srbije (koja sa Srbijom ima taman toliko veze koliko i ja s umetnickim klizanjem).

Pocevsi od sukoba u Sloveniji gde su dezorjentisani omladinci predali dovoljno vojne opreme Sloveniji da sacini sopstvenu konvencionalnu armiju, preko Hrvatske, Bosne pa do Kosova gde smo ispred malih ekrana gledali kolone razdraganih vojaka koji napustaju Kosovo i Metohiju a pevaju i masu zastavama kao da su umarsirali u Brisel pa ako hocete i do nicim izazvanog Sutanovca koji paradira s izjavom da vojska nece braniti deo zemlje iako ga niko nije pitao da se izjasni, jasno je da Srbi i dan danas nemaju nacionalnu vojnu formaciju koja se identifikuje sa nacionalnim ciljevima i sa situacijom u kojoj se nalazi deo srpskog naroda.

Ako ovo iznad receno stavimo na "civilnu" bazu gde procenat srpskog stanovnistva nije nikakav garant postojanja i opstanka srpske drzave (primer Crna Gora, sve vise Vojvodina), dobijamo haoticni konglomerat nedrzavotvornog naroda i njegove nedrzavotvorne armije ciji ulazak u sukobe sa bilo kime moze imati samo jedan ishod - ishod koji smo vidjali proteklih deceniju i nesto.

Ukoliko hocete jos plasticniji prikaz prisetite se ne tako davnog sukoba visokomotivisanih i opremljenih izraelaca sa paravojno teroristickim organizacijama u Libanu i kako su prosli a potom u slican kontekst stavite tzv vojsku Srbije u kojoj su danas najslozenije vezbe farbanje ograde kasarne i operisanje "ranjenog" praseta u sadejstvu s Norveskim sanitetom.

Kad smo ovo rekli ostaje da nas osnovni problem nije 5, 50 ili 5000 tenkova, ova ili ona puska, toliko i toliko topova vec prelamanje u glavama - da li je najveci uspeh Srba tokom novije istorije stvaranje zdravog jezgra drzave i njeno prosirenje ili par decenija kupovanja farmerki u Trstu bez viza? S obzirom da odgovor za sada itekako naginje drugoj opciji svaka prica o pucaljkama i onima koji ih nose je krajnje deplasirana. Imajuci to u vidu mozda da Bf109G6 otvori topic gde cemo razmatrati prednosti i mane novopazarskih krojeva u odnosu na italijanske...

Smiley 1

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Dobro pisete nije sve u tehnici i naorzanju....Sjetite se i kako je Afganistan pobijedio Rusiju i istjerao je iz svoje zemlje....Ili Vijetnam Ameriku.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 7710
Ma nema veze to naoruzanje i koliko ima vojske profesionalne....Evo Bosna je odbranjena od agresije.....Uopste nije ni imala armiju 1992 godine ni oruzje ni nista nisu imali...A napala ih je svjetska vojna sila JNA...Jeste da su spocetka JNA okupirali gotovo citavu Bosnu i ubili na hiljade civila.Cak su im i predsjednika kidnapovali.Drzava je zivila bez predsjednika u najtezih nekoliko dana...Ali kasnije po podrumima se polako pravi teritorijalna odbrana...Malo po malo se zarobljava oruzje..Ljudi se odvajaju u sume i donose ono sto imaju otuzja i sto ima moze posluziti kao oruzje....Formiraju se manje grupice....I za 4 godine dosli do Banja Luke nekoliko korpusa Armije BiH...Stvorena armija od nista od nicega...I na korak od potpune pobjede NATO snage prijete bombardovanjem polzaja ako se ne potpise dejtonski sporazum...I tako je i bilo....

A sto se tice toga da Albanci napadnu Srbiju nema nista od toga niti se to moze desiti niti Albanci mogu ratovati protiv Srbije....Ja sam smatrao Siptare kao borben narod ali nema nista od njih....Jos su imali iza ledja Albaniju dok je Bosna bila izmedju Hrvatske i Srbije i ratovala protiv obje,a ratovala i protiv Bosanskih cetnika i ustasa koji zive u Bosni (svaka cast pravednim srbima i hrvatima)....Tako da nema nista od Siptara nisu oni za ratovanja...Jesu mozda za pravljenje kolaca i bureka,ali ni za sto drugo....

Moze se pricati o tome,ali ne dao Bog nikada vise rata...
neas ti pojma pajdo sta je bilo u bosni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 7710
najveca greska srbije je to sto jos 99 nije uradila ono sto je u busni uradjeno pobijes jedno 8000 civila na jednom mestu u par dana pa da vidimo ko ce jos da se qrci, sankcije  bi na kraju prosle al kosovo je sad pod njihovom zastavom.  nemojte me shvatiti pogresno da opravdavam masovne zlocine, to je lose i nije humano ali bolje mi njih nego oni nas tako je bilo i u bih
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
  Zamislite situaciju da sutra  teritoriju Srbije napadne OVK (odnosno kako se danas naziva KZK) . Povod moze biti recimo situacija oko Bujanovca. NATO neka se ne mesha ,osim shto ce naravno davati obaveshtajnu i logistichku podrshku Albancima kao i dosad.Mislite da bi ih nasha vojska i policija lako zaustavile? Pa razmislite josh malo ...
Trenutno je sastav srpske vojske neshto veci od 10000 ljudi ,od chega je negde polovina regruta na odsluzenju vojnog roka. Medjutim , od "profesionalnih" pripadnika vojske,vecinu chine ljudi chija je "specijalnost" neborbena, drugim rechima administratori,logistichari,analitichari ... Ovo je jedna od anomalija takozvane reforme,po kojoj su prvo otpushtani ljudi iz borbenih jedinica,vojnici i stareshine po ugovoru a ostali oni kojima fali izvesno vreme do penzije i koji teze mogu da nadju posao (kao da je i ovima drugima to lako). Shto se tiche obuchenosti tih ljudi , o tome ne treba troshiti rechi. Svima su vec poznati smrtni sluchajevi u vojsci. Dovoljno je uzeti samo ovaj primer: artiljerci i tenkisti su srecni ako imaju 1 (JEDNO!!!) bojevo gadjanje u toku vojnog roka. Dobar deo chak odsluzi vojsku i bez toga.U shkolama za podoficire (1 godina) i vojnoj akademiji situacija nije bolja. Praktichno to znachi da se dobija kadar koji ni sam nije dovoljno obuchen ,pa ne moze ni da obuchava druge. Josh jedan potencijalni problem vojske je eventualna mobilizacija. U sled postojanja civilnog sluzenja vojnog roka,veoma mali broj vojnika bira da "vojno" odsluzi rok. Praktichno , u vojsku idu samo oni koji to moraju (ne ispunjavaju  uslove za civilno sluzenje). Usled toga , kako je odziv prilichno mrshav i u miru,jasno je da bi u ratu bio gotovo nikakav.Pogledajmo sad malo policiju.Tu postoje 2 takozvane specijalne jedinice (SAJ i Zandarmerija). Shto se tiche ove prve ,dosad se istakla u hapshenju nenaoruzanih ljudi (i ubijanju slabije naoruzanih).Medjutim ova jedinica teshko da bi mogla da se suprotstavi iole ravnopravnom protivniku,kao shto je par puta i pokazano u dejstvima na Kosovu. Slichna je situacija i sa Zandarmerijom , za koju je i sukob sa navijachima pretezak zadatak.
   Pogledajmo sad malo protivnika. KZK danas broji oko 5000 profesionalnih pripadnika plus rezervni sastav (za koji se za razliku od nasheg ne treba bojati da se ne bi odazvao mobilizaciji). Iako zvanichno nenaoruzani ,javna je tajna da KZK nasledio gotovo celokupno naoruzanje OVK plus dodatno peshadijsko naoruzanje poklon uglavnom Amerikanaca. Obuku KZK se vrshi po NATO standardima ,uz pomoc instruktora bivshih pripadnika NATO armija. Iako imaju nedostatak tezeg naoruzanja , to je relativno dobro utrenirana formacija , sposobna za brzo rasporedjivanje i dejstvo (za razliku od nashe vojske) ,i sa jasno definisanom ,jednostavnom komandnom strukturom. Ukratko , ne treba se zavaravati,jak protivnik koji je od 1999. godine postao josh jachi.
Iz svega ovog jasno je da ukoliko se neshto ne preduzme odmah protiv tzv reformatora vojske ,Srbija ce biti bez odbrane ne samo protiv armija susednih zemalja nego i protiv svake malo bolje organizovane teroristichke grupe. Nazalost , u nashoj javnosti se na to malo obraca paznja, po sistemu nece valjda bash nas. Nazalost, posledice takvog stava bi mogle biti katastrofalne ...

Sve sto mogu reci odlicno zapazanje ono sto je obeshrabrujuce su postovi tipa razbili bi hi i slicni , nemoj da se zavaravamo nastupila bi bjezanija samo takva, sto vojske sto naroda
Beograd sa svojim opstukcijom koja bi bila iskazivana tako da bi bilo kakve akcije u smislu brzog reorganizovanja i pokusaja da se nesto ucini bile prikazane i prokazane kao stetne, ruslilacke,zlocinacke, i td..
Vojvodina je posebna prica tamo bi vjerovatno zatvorili granice svojoj policijom i rekli kako oni sa tim nemaju veze
Iskreno scenario koji si naveo kao povod nije nemoguc cak sto vise ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
drugovi ,prijatelji ,rodjaci .... jeste li primetili kad sam postavio ovu temu  Smile Smile  ..... mislim stvarno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma da bre, stara tema.
Nema ovde vise sukoba vec jurnjava za poslom i parama.

Nego neko spomenu UAV izvidjacke letilice. Ja sam za to, od onih mikro do onih sa pucom ili raketama.
Vozim Flight Simulator vec 3 godine, probo' sam preko 300 raznih letilica, pa mi 301 ne bi bila problem - potencijalni sam pilot bespilotne letilice - uz malo obuke.
A koliko jos klinaca i ostalih to zna, a verujem da i u vazduhoplovstu ima takvih.
Ja bi takve jedinice napravio, a imamo i onu bespilotnu UTVU - eto ti izvidjanja - mala avijacija u sluzbi pesadije. Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ma nema veze to naoruzanje i koliko ima vojske profesionalne....Evo Bosna je odbranjena od agresije.....Uopste nije ni imala armiju 1992 godine ni oruzje ni nista nisu imali...A napala ih je svjetska vojna sila JNA...Jeste da su spocetka JNA okupirali gotovo citavu Bosnu i ubili na hiljade civila.Cak su im i predsjednika kidnapovali.Drzava je zivila bez predsjednika u najtezih nekoliko dana...Ali kasnije po podrumima se polako pravi teritorijalna odbrana...Malo po malo se zarobljava oruzje..Ljudi se odvajaju u sume i donose ono sto imaju otuzja i sto ima moze posluziti kao oruzje....Formiraju se manje grupice....I za 4 godine dosli do Banja Luke nekoliko korpusa Armije BiH...Stvorena armija od nista od nicega...I na korak od potpune pobjede NATO snage prijete bombardovanjem polzaja ako se ne potpise dejtonski sporazum...I tako je i bilo....

A sto se tice toga da Albanci napadnu Srbiju nema nista od toga niti se to moze desiti niti Albanci mogu ratovati protiv Srbije....Ja sam smatrao Siptare kao borben narod ali nema nista od njih....Jos su imali iza ledja Albaniju dok je Bosna bila izmedju Hrvatske i Srbije i ratovala protiv obje,a ratovala i protiv Bosanskih cetnika i ustasa koji zive u Bosni (svaka cast pravednim srbima i hrvatima)....Tako da nema nista od Siptara nisu oni za ratovanja...Jesu mozda za pravljenje kolaca i bureka,ali ni za sto drugo....

Moze se pricati o tome,ali ne dao Bog nikada vise rata...

Cuj - bosna odbranjena od agresije Smiley))))
Vi ste jedini uspjeh u ratu napravili kad je u ljeto 1995 pala RSK i 100.000 regularnih hrvatskih vojnika potpomognuto nato avijacijom izvrsilo agresiju na zapadni dio Republike Srpske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:39:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.