Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 00:42:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Наметање геноцида  (Pročitano 31316 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2

Република Српска ће бити сада изложена притиском са свих страна и умјесто да размишљамо како
се одвојити од муџоса требамо да размишљамо како се поново наоружати.
Немаш ти појма када кажеш:"уколико поново не засерете" нити имаш представе шта се овдје
дешавало када тако кажеш.

E, ovo je glavni problem. Pa šta ti misliš da bi vama MZ dozvolila da se odvojite od mujaga, i sad vas navodno zajebala Srbija ovom rezolucijom? Sve vam išlo super do danas i onda vam Srbija zabila nož u leđa?????

Alo, pa čak i da nije bilo zločina u Srebrenici, MZ  nije htela da dozvoli da se RS otcepi. Da su hteli podelu BiH, to bi Srbi (i Hrvati) dobili i bez ispaljenog metka, za zelenim stolom. Shvati to.

Ja lepo kažem, Srbe niko ne pita šta žele, kao ni ostale balkanske urođenike. MZ nije spremna da rasparča BiH i sve dok je to tako vama u RS neće biti dozvoljeno da se odvojite, već jedino možete da radite na novom ustavu kojim ćete sebi obezbediti najpovoljniji status i prava u okviru nečega što bi se zvalo "država" BiH.

O tome se radi, nikakva rezolucija iz Srbije vama u RS ne može da nanese štetu, jer vam svejedno ne bi bilo dozvoljeno odvajanje.

То и није тема али пошто си навео да ти кажем нешта што је теби можда чудно али је тако.

Република Српска је 90% независна од федерације.
Све одлуке доноси засебно.Има једну трећину војске која и није војска,има своју српску полицију
са процентом од преко 80% срба,свој буџет који самостално троши,свој пензиони фонд,своју
инвалидску заштиту,своју заставу,грб и химну.Своју територију на којој ни један ефендија не може
направити ништа док му Република Српска не одобри.
90% становништва чине срби.80% имовине коју су посједовали несрби смо откупили или замјенили
са федерацијом.
То су чињенице а да ли би амери прихватили то нема везе јер ми сада живимо као да смо независни.

И немој мијењати тезе.Нису Србија ни срби из Србије забили нож србима из Републике Српске већ
срби који сједе у парламенту и прокламују "вриједности" које им неко потура да читају па усвоје.
Они за то немају ни мандат нити легитимитет као ни за причу Србија у НАТО нити Косово треба
признати јер тим дјелима крше Устав а зато се иде на робију а не буде се политичар.
Мислиш да неће одговарати? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2

Ajde procitaj te stavke koje si naveo, pa posle toga i zadnji pasus tvog izlaganja. Da li primecujes neku nelogicnost?

Ali ajd, da ne budemo misteriozni. Ako su neki tamo srbi(koji nemaju veze sa srbima iz Srbije) iz bosne zasrali u Srebrenici i to debelo, kakve jebene veze ima drzava Srbija s'tim?

Ova rezolucija je spoj idiotizma i idiotluka u jednom. Niko nista nije od nas trazio ali eto... Srbija ovim nista nece dobiti, a moze da izgubi. Mozda ne sada, danas, sutra ali uvek se ostavlja odredjeno vreme, pa dodje neki kucuk alija iz BiX-a pa "ubedi" MZ i pogresno protumaci rezoluciju. (kako bese osnovna stavka rezolucije 1244? )

Ja ne primećujem nikakvu nelogičnost. Zadnji pasus je moje lični stav ili bolje reći savet da ne treba srljati, jer što je brzo to je i kuso. Razumem ja situaciju, uzavrela krv, ljudi poneseni emocijama, legitimna želja za osvetom, mnogo srpske krvi su se napili Naserovi koljači, ali i u osveti treba imati meru. Kad, kome i kako se svetiti.

Sigurno je da se osveta ne izvodi bukvalno pred kamerama CNN-a i na oči holandskog UNPROFOR-a.  Smile

A što se tiče rezolucije 1244, suština rezolucije je da se prekidaju ratna dejstva i da će se status Kosova rešiti naknadno, političkom odlukom. Integritet SRJ se pominje samo na jednom mestu u jednoj šturoj rečenici ( a to te verovatno zanima), u celoj rezoluciji koja ima nekoliko desetina članova i aneksa.

Ali, ono što te muči, nigde u rezoluciji ne piše da će status Kosova biti rešen u okviru integriteta SRJ, to nigde ne piše jasno i nedvosmisleno, već piše uopšteno da će konačni status biti rešen naknadno. Na to dođu šiptari i njihovi sponzori.

Neko iz cele rezolucije 1244 izdvaja samo jednu jedinu rečenicu (o integritetu), a neko tumači duh i suštinu celog dokumenta, koji po duhu nije u korist Srbije. Ceo taj dokument sastavljen je tako da se Srbija odriče svih ingerencija vlasti i nadležnosti i kompletnu upravu nad pokrajinom predaje u nadležnost UN i lokalnih organa koji budu izabrani po demokratskom principu, glasanjem kosovskih građana. I sve to dok se ne postigne konačno rešenje statusa. Smile

Sve u svemu, rezolucija 1244 u sebi ima 1% pozitivnog za Srbiju (SRJ), i 99% negativnog. Ta rezolucija je školski primer pravnog i političkog revanšizma pobednika nad poraženom stranom u ratu, i sigurno da nije dobar primer za upoređenje sa ovom rezolucijom o Srebrenici. Ne znam ni što je pominješ, ali ajde....
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
bas me zanima cime se bavi kvlade u zivotu  Smile 

jel studira, radi negde .. itd 
posebno me interesuje sta ima od skole, onako informativno Smile

kvlade je virtuelni lik i ne radi nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
neka srednja skola bar?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
LG Nexus 5
@zemunac

Pomenuo sam to u kontekstu razlicitog tumacenja. Ako neko kaze da se Srbiji garantuje celovitost, sta mene briga sto je na delu teritorije uveden protektorat? Ako to stoji napismeno u medjunarodnom dokumentu, u cemu je problem? Status ce se resavati naknadno? Ok, neka se resava ali neka se postuje i ona 1% bitna stavka, napisana sitnim slovima, gde se garantuje celovitost, integritet i bla bla...

Procitao sam rezoluciju 1244 vise puta, slazem se da ne ide u prilog Srbiji vecina stavki ali postoje i odredjene garancije, prakticno, a ni teoretski nigde se ni ne nazire status nezavisnost. Ali dodje Bus u Albaniju i kaze: odlucio sam, Kosovo nezavisno.

Sada povucemo paralelu i dolazimo do ove rezolucije. O kakvoj mi rezoluciji pricamo? Ako neko "odluci" sta ce biti, tako ce i biti. Niko nam ne trazi rezoluciju, mi je donosimo, niko ne trazi od Srbije statut Vojvodine, mi ga donesemo, itd...

Koja je korist svega toga? Da, da, ovom rezolucijom Srbija se ogradjuje od zlocina u Srebrenici. Pa u to veruje samo populacija odana grandu i farmi, a opet vehabije ne priznaju rezoluciju, ne postoji kljucna rec "genocid".

Sve u svemu, mlacenje prazne slame, izivljavanje po narodu i izglasavanje rezolucija koje nikome ne koriste, odnosno, nekome koriste, Srbiji najmanje.

[edit:]
A opet, znas gde recimo srbi sa ove strane zabijaju noz srbima sa one strane? (odnosno sefovi, izabranici krda)
Kad predsednik Srbije ode u Srebrenicu na pomen zrtvama, a ne svrati bar u povratku u Bratunac. Podsecamo se svega, samo ne nasih gubitaka.
« Poslednja izmena: 01. Apr 2010, 02:57:10 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
neka srednja skola bar? Smile

Jel' to nesto na internetu? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
LG Nexus 5
Ajde odskakutaj sa ove teme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
@ Crowz

Generalno se slažem. Svaki dokument se može svesno ili nesvesno tumačiti na različite načine. Tako je i za rezoluciju 1244, a tako i oko ove rezolucije. Juče u skupštini, danas u široj javnosti, pa i na forumu ovde, ali ova tema će biti aktuelna još koji dan, a onda ide u zaborav. Taman tolika je i politička težina ove deklaracije, zabava za narod par dana, a onda se vraćamo na Putina i Juliju Timošenko.  Smile

Sam si rekao, ispravno, da će neko drugi odlučiti, bez obzira šta konkretno piše ili se može čitati između redova ove rezolucije o Srebrenici. To i ja govorim, koliko god da je Srbija vrlo pažljivo birala reči u ovoj rezoluciji, ako neko hoće da to tumači kao srbijansko "priznanje krivice", on će to tako i tumačiti.

Pitanje je glavno, ima li koristi od ovog dokumenta i za koga. Moje mišljenje je da Srbija iz ovoga može da ima sitni ćar, u smislu da se ovim recimo mogu zapušiti usta dežurnim kritičarima Srbije, kako se nije izjasnila o prošlosti i kako ne sarađuje u potpunosti sa susedima na pomirenju i saradnji.

Zaključak, ova deklaracija je nevažan politički pamflet usmeren prvenstveno za kratkotrajnu upotrebu na spoljnom planu. Tako je treba shvatiti, i nije slučajno što je doneta baš sada, ubrzo nakog Tadićevog neučestvovanja na onom hepeningu u Kranju, gde su se okupili svi indijanci iz našeg veselog i živopisnog rezervata (regiona), samo našeg poglavice nema.

Treba u politici malo kalkulisati, igrati toplo-hladno, nije politika reći odlučno NE, pa onda uzeti pištolj i pucati sebi u glavu, pa šta košta da košta.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Mogu se oni skrivati iza te deklaracije, ali od cinjenice da je tamo pocinjen genocid ne mozemo pobeci. Sto pre bude spremnosti da se usvoji deklaracija kakvu je predlagao Ceda, bice bolje svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Mogu se oni skrivati iza te deklaracije, ali od cinjenice da je tamo pocinjen genocid ne mozemo pobeci. Sto pre bude spremnosti da se usvoji deklaracija kakvu je predlagao Ceda, bice bolje svima.

Чињеница је и да је твој Чеда наркоман.
Зар би ти судбину једног народа повјерио некоме наркоману. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 00:42:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.