Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Најзад да видимо Ахтисаријев план  (Pročitano 4859 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
SAMO TVRDO!

Moramo da vidimo da li ovi iz EU žele Srbiju kao stabilnu državu na Balkanu ili možda hoće banana republiku po kojoj vršljaju razni posrednici

Lider Nove Srbije i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić u intervjuu za Press kaže da Srbija ne treba da ulazi u Evropsku uniju ako nam otmu Kosovo i Metohiju.

- Treba da vidimo šta je cilj EU. Moramo da sagledamo da li to oni žele jednu stabilnu državu na Balkanu kao svoju buduću članicu ili možda hoće banana republiku, u kojoj će kojekakvi posrednici raditi šta hoće. Mi ne možemo i ne smemo da se spustimo toliko nisko da pogazimo minimum ponosa, a pogotovo ne smemo da pogazimo Ustav. Treba da vidimo i ko su ti ljudi u EU koji kreiraju ovakvu politiku prema Kosovu, šta to oni rade i zašto krše međunarodno pravo. Ako to rade, onda mi nemamo šta da razgovaramo s njima... Hajde da sačekamo da dođu neki drugi ljudi na čelo EU, pa da vidimo da li će oni uvažavati međunarodne principe i naše pravo na minimum dostojanstva.

Vi se, dakle, zalažete za prekid odnosa sa EU?!

- Pa, mi moramo da otkrijemo šta hoće Solana i ekipa i šta su im ciljevi. Ako oni hoće da razore jedan sistem i državu, ako oni hoće da nas toliko ponize da se mi posle toga stidimo sami sebe, ajte, recite mi, molim vas, o čemu da razgovaramo sa takvima. Pa, majku mu, ipak smo mi država, imamo neki parlament koji je doneo neku rezoluciju, a imamo i Ustav, koji ne smemo da gazimo. Ozbiljan smo narod i država, svoji smo na svome, nikoga nikada nismo napadali i valjda imamo pravo da branimo suvereni deo svoje teritorije. Šta mi imamo od ulaska u EU ako u Uniju ulazimo bez Kosova.

Kakva crna izolacija?!

Da li ste svesni da je prekid odnosa sa EU siguran put u izolaciju?

- Nemojte, molim vas, da vam odmah na pamet pada izolacija. Kakva crna izolacija?! Pa, u svetu još ima normalnih zemalja i normalnih ljudi, koji će uvideti o čemu se ovde radi. Mi nećemo da budemo nikakva "crna rupa", niti bismo to dopustili. Drugo, nećemo ratovati, nećemo pucati, neka niko ne brine. Ali, hoćemo da upozorimo EU i sve druge da promene stav. Mi moramo da se borimo da nas uvažavaju. Ne može EU da radi sa nama šta hoće. Neka Solana i ostali dođu u naš parlament, objasne šta hoće i ako ubede naše poslanike u to što traže, onda nema nikakvih problema. Pa, nije naša država od juče, pobogu!

Ali, Evropljani kažu da će i Srbija i Kosovo u EU! Šta će Srbija sama van EU?

- Mogu oni da pričaju šta hoće, ali nijedna država na svetu ne bi pristala na to.

Da li isti stav imaju Koštunica i DSS?

- Pa, mi moramo s tim ljudima da raščistimo tako što ćemo im u brk reći sve što imamo da im kažemo. Oni nama ne misle dobro i neće se zaustaviti na tome, nego će ići i dalje u komadanju Srbije. Ali, umesto da svi stanemo iza odluke našeg parlamenta, ovde neki ljudi poput Čede Jovanovića idu po svetu i daju EU za pravo da nas gazi.

Niste mi odgovorili, da li i Koštunica i DSS misle da Srbija ne treba da ide u EU ako ostane bez Kosova?

- To je moj lični stav. Ako nam neko ugrožava suverenitet, otima komad teritorije da bi nas primio u svoje redove, šta s njim da pričamo?! Ovo je naša država, mi nemamo drugu.

Iz Vas kao da progovara Tomislav Nikolić, a "narodnjaci" kao da se preporučuju radikalima za koaliciju!

- Ma, to nema blage veze s mozgom! Rekao sam i ponavljam da sam za koaliciju DSS-NS, DS i G17, a valjda i ptice na grani znaju koliko se ja ne slažem sa Nikolićem i SRS-om. Mi imamo potpuno suprotne stavove i o politici i o ekonomiji. Ali, da li ja sada treba da se ustežem da kažem da ne smemo pristati na krajnje poniženje i odvajanje Kosova od Srbije samo zato što će mi prigovoriti da to isto misle i radikali. Pa, šta s tim?!

press

IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
NE, NE, NE!

Predlog Martija Ahtisarija "ujedinio" sve najvažnije stranke Srbije u stavu da nikad neće pristati na nezavisnost Kosova i Metohije

Plan za status Kosova koji je juče u Beograd doneo Marti Ahtisari ujedinio je sve najvažnije političke snage u zemlji u stavu da Srbija neće pristati na nezavisnost Kosova. Stranke ističu da "nijednoj zemlji na svetu u novijoj istoriji nije oduzeto 15 odsto teritorije".

Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić, zbog za Srbiju nepovoljnog Ahtisarijevog plana, zatražio je "hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi bila usvojena nova rezolucija o Kosovu i Metohiji".

- SRS se protivi bilo kakvoj nezavisnosti Kosova. Ukoliko i bude proglašena, radikali će se postarati da što kraće traje - rekao je Nikolić.

Vučić: Nema predaje Kosova

Generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić optužio je predsednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu da su "znali šta se nalazi u Ahtisarijevom planu od novembra prošle godine, ali da o tome nikog nisu obavestili".

- Još od 10. novembra oni znaju šta će Ahtisari doneti u Beograd, ali su ćutali da ne bi remetili atmosferu pred izbore! Reakcija države na taj plan mora biti jasna, racionalna i jedina moguća. Svetu moramo da pokažemo da ni pod kakvim pritiskom nećemo predati Kosovo! Na pravni način ne mogu da nam ga otmu, već samo na silu! Srbija ne postoji bez Kosova i Metohije - kategoričan je Vučić.

Čanak: Krivi SRS, SPS i Koštunica

Jedan od lidera koalicije okupljene oko LDP-a, predsednik LSV-a Nenad Čanak, smatra da SPS i SRS nemaju pravo da kritikuju Ahtirajev plan.

- Te stranke uvele su Srbiju u rat protiv NATO-a i potpisale Kumanovski sporazum, kojim je predviđena međunarodna uprava na Kosovu. To su stranke koje su Srbiju dovele u dugogodišnju izolaciju i propast. Da je bilo snage da se SRS i SPS zabrane, da se izvrši lustracija, tema nezavisnosti bilo kog političkog subjekta na Balkanu bila bi potpuno nevažna - kaže Čanak.

On je kritikovao platformu DSS-a o Kosovu, dodavši da sada očekuje da "kompletan DSS sinhronizovano pljuje pod prozor Ahtisariju i da ga gađa čačkalicama".

Član Predsedništva LDP-a Nikola Samardžić kaže da zadatak Ahtisarija nije donošenje rešenja za status Kosova, već određivanje tokova budućeg razvoja kosovske samouprave.

- Rešavanje statusa je veoma osetljiv proces i očigledno je da se Ahtisari prilagođava svim opasnostima koje u tom procesu slede - istakao je Samardžić.

Portparol DS-a Jelena Marković ponovila je stav predsednika Srbije i lidera demokrata Borisa Tadića da "Srbija ima svoj predlog za Kosovo koji je usvojen u Skupštini".

- Nema razloga da se odustane od nečega što je usvojeno ogromnom većinom glasova u parlamentu i iza čega stoje sve najvažnije političke snage. Najbolje bi bilo da je Ahtisari svoj plan saopštio po formiranju vlade. Ali, kako je reč samo o predlogu, pravi razgovori tek predstoje. Zato je bitno da sve stranke demokratskog bloka što pre formiraju vladu - kaže Markovićka za Press.

U G17 upozoravaju da bilo kakve pretnje međunarodnoj zajednici neće pomoći rešenju problema Kosova i Metohije. Funkcioner G17 Suzana Grubješić ocenjuje da Srbija "mora aktivno da učestvuje u razgovorima sa međunarodnom zajednicom radi postizanja mirnog i kompromisnog rešenja statusa Kosova".

- Pretnje ili ignorisanje stvarnosti ne mogu doprineti rešenju, već samo mogu da otežaju našu pregovaračku poziciju! Kroz razgovor i diplomatiju jedino je moguće postići kompromisno rešenje. Srbija mora što pre da dobije novu demokratsku i stabilnu vladu, između ostalog, i zbog jačanja pregovaračke pozicije oko budućeg statusa KiM - kaže Grubješić.

Dačić: Nacionalno jedinstvo

Za razliku od njih, predsednik SPS-a Ivica Dačić jedino rešenje vidi u formiranju "vlade nacionalnog jedinstva".

- Predsednik Tadić i premijer Koštunica moraju da pozovu šefove svih stranaka na dogovor. Moramo da pokušamo da budemo jedinstveni. Ako Rusija kaže da će nas podržati, Srbija mora da zna šta hoće. Iako su svi za odlaganje formiranja vlade, jer su im preči partijski interesi, SPS predlaže vladu nacionalnog jedinstva, sve dok se ne reši ova situacija sa Kosovom. Novi izbori nisu rešenje - poručuje Dačić.

Predstavnici stranaka manjina koje su ušle u parlament juče su odbili da se izjašnjavaju o Ahtisarijevom planu, dok se s njim ne upoznaju "iz prve ruke".

press
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Ja mislim da treba kosovo da ostane Albansko

Ja ne mislim nego znam, da ti nemash chime da mislish. A to znaju i ostali na forumu. Dijagnoza ti je CR, a ova tema uopshte nije mesto za tvoje glupe komentare, offtopikovanje i provokacije.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ja mislim da ovde ima ozbiljno obolelih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Rođen sam u srbiji, od toga ću i umreti !

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens 
Nažalost moram da priznam da je kosovo izgubljeno 99. Ovakav plan je i bio očekivan , mi kao država moramo samo da insistiramo na bezbednosti srba na kosovu . Nikako dozvoliti promenu spoljnih granica Srbije, neka oni imaju svoju "državu " ali u okviru Srbije , Oni će zajebati stvar kad tad , a onda mi nastupam .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Lavrov: Rusija i SAD se ne slažu oko rješenja statusa Kosova
Sergej Lavrov, ministar inostranih poslova Rusije

MOSKVA, 3. februara 2007. (Beta) - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas, poslije posjete Vašingtonu, da Rusija i SAD nemaju zajedničku viziju rješenja kosovskog problema.

Kako je rekao, Rusija smatra da za Kosovo treba naći rješenje koje će odobriti i Beograd i Priština, dok SAD smatraju drugačije.

Rusija je "ubijeđena da je kosovki problem neophodno rješavati samo putem pregovora i tražiti varijantu koju će odobriti i Srbi i Priština", kazao je Lavrov novinarima.

"Ali, Amerikanci imaju nešto drugačije viđenje tog problema. Oni smatraju da će sporo rješavanje biti nepravilno i da problem treba rješavati kroz Savjet bezbjednosti UN", naveo je Lavrov.

Lavrov je rekao da je Kosovo pitanje o kojem, "za razliku od Irana, Iraka i Bliskog istoka, neslaganja ruskih i američkih pozicija imaju principijelan karakter".

"Za sada nemamo zajedničku viziju kako taj problem treba da se riješi", rekao je Lavrov i dodao da Rusiji "ne odgovara varijanta koja predviđa nametanje nečeg što je neprihvatljivo bilo kojoj strani".

Lavrov je juče u Vašingtonu razgovarao sa američkim predsjednikom DŽordžom Bušem.

Izvor: RTRS

IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This suit is black... Pause...N O T

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k500
"Nikako dozvoliti promenu spoljnih granica Srbije, neka oni imaju svoju "državu " ali u okviru Srbije , Oni će zajebati stvar kad tad , a onda mi nastupam ."
Pa covece spoljne granice se menjaju po ahtisarijevom predlogu,srbi zele da daju albancima drzavu unutar srbije ali problem je sto oni ne zele nista manje od nezavisnosti
IP sačuvana
social share
Edit by Crowz: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Са вером у Бога за краља и отаџбину!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Citat
ovo je posledica naseg 'prijateljstva' sa njima 90ih

То што "не навијамо за исти клуб" не значи да морамо бити необјективни.

Последица "пријатељства" са њима 90-их је Кумановски споразум којим се гарантује целовитост и територијални интегритет Србије.

Овакав план је последица "пријатељства" са њима од 2000-дите на овамо.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Rođen sam u srbiji, od toga ću i umreti !

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens 
Samo da neočekujete da nam  rusi  pomognu. Prodače nas kao i ranije što se da videti kroz istoriju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Samo da neočekujete da nam  rusi  pomognu. Prodače nas kao i ranije što se da videti kroz istoriju.

Руси једва чекају овакве ситуције да покажу своју "снагу". Што више прете ветом то се, све више, повећава цифра за уздржаност. Наравно, увек се одкуче за $.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.