Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: (Najverovatnije) Ništa od metroa, vaskrsao projekat ''Tramvajem u 21. vek''  (Pročitano 4846 puta)
17. Jul 2015, 10:50:42
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Sudeći po vestima i informacijama od upućenih ljudi, nema ništa od metroa ni u narednom periodu. Vaskrsao projekat ''Tramvajem u 21. vek'' i spojio se sa novim projektom ''Autobusom u nebesa, trolejbusom na Cerak''. Metro će morati da sačeka sledeći vek.

''Najinteresantniji'' detalji plana:

Uvodi se nova linija spajanjem 27 i 84, Mirijevo - Galenika
Uvodi se nova linija spajanjem 35 i 704, Lešće - Zemun Polje
Uvodi se nova tramvajska linija 4, Banjica - Tašmajdan
Ukida se okretnica Trg Republike i deo njenih linija se prebacuje u novu okretnicu u Dunavskoj
Ukida se okretnica Studentski trg i trolejbusi prebacuju u Dunavsku
Ukida se okretnica Zeleni Venac i njene linije prebacuju kod Ušća
Ukida se okretnica Glavna Železnička stanica i njene linije prebacuju na Mostarsku petlju

U kasnijem periodu (faza 3) :

Uvodi se nova linija ECO 1 od Kalemegdana do Slavije a istovremeno se uvode i tramvaji od Kalemegdana do Slavije
Tramvaji se šire do Vidikovca/Petlovog Brda i Mirijeva (apsolutni pobednik)
Trolejbusi se šire do Cerak Vinograda

Sužava se "krug dvojke"
N. VUKIĆ | 14. jul 2015. 17:02

Gradski prevoz će narednih godina pretrpeti tektonske promene, prve rokade uslediće već 1. januara 2016. Tramvaji će umesto do Vuka ići do Pravnog fakulteta

Čuveni "krug dvojke", posle najavljenih promena u javnom gradskom prevozu koje bi trebalo da stupe na snagu najkasnije 1. januara naredne godine, biće sužen, pa će umesto do Vukovog spomenika, "granicu" imati kod Pravnog fakulteta. Ovo je, međutim, samo jedna od mnogobrojnih promena koju su predvideli stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Plan razvoja mreže linija javnog prevoza zamišljen je u tri faze. Prva ne zahteva finansijska ulaganja i praktično bi se mogla primeniti već od 1. septembra, a prema njoj Beograd bi trebalo da ima 11 tramvajskih, sedam trolejbuskih, 121 autobusku i jednu liniju gradske železnice.

U ovom periodu predviđeno je uvođenje dve nove tramvajske linije - 4 i 11. Prva bi saobraćala od Banjice do Tašmajdanskog parka i zapravo će biti zamena za 14, koja je vozila do Ustaničke ulice, dok je 11 stara linija koja je pre izvesnog vremena ukinuta, a sada je ponovo oživljavaju i povezivaće Kalemegdan sa Novim Beogradom.

Žitelje Zemun Polja sigurno će da uznemiri vest o ukidanju autobusa 704 kojim su stizali do Zelenog venca. Ipak ostaje im 707, a dobijaju i 35 kojoj će trasa biti produžena. Umesto do Trga republike, vozila sa ovom oznakom će voziti na trasi od Lešća do Zemun Polja.

Do Mirijeva će osim 27 i 20 voziti nova linija 36, koja će ovaj deo Zvezdare spojiti sa naseljem Kumodraž, a na uobičajenoj putanji ostaje i 46. Novu rutu dobija i "pedesetpetica" koja će ubuduće ići od Zvezdare do Cerak vinograda, a ne Železnika. Izmene će pretrpeti i 711, koja će umesto od Ugrinovaca do Pohorske ići do Novog bežanijskog groblja.

Efekat svih primenjenih mera trebalo bi da dovede do ubrzanja gradskog prevoza za 4,4 odsto.

Izmeštanje okretnica iz centra

Druga faza može biti primenjena već u prvoj polovini 2016. i podrazumeva 11 tramvajskih, sedam trolejbuskih, 119 autobuskih i dve linije gradske železnice. Planirano je izmeštanje tri terminusa iz centra - Studentski trg, Trg republike i Glavna železnička stanica, dok bi Zeleni venac i Birčaninova bili rasterećeni. Nove okretnice biće Blok 72, Blok 58, Viline vode, Mostar, Resnik...

Tramvaj do Mirijeva i Vidikovca

Treća faza predviđa razvoj mreže linija do 2020. godine, bez učešća metroa. Tramvajski podsistem bi se proširio do Mirijeva, Vidikovca i Bežnijske kose, trolejbusi bi dosezali do Cerak vinograda, a promene bi pretrpeo i autobuski podsistem: tako bi 23 išla od Karaburme do Petlovog brda, 27 od Novog Beograda do Mirijeva, 30, 46 i 59 bi okretali na Mostaru, 31 na Slaviji.

Uspinjača

U poslednjoj trećoj fazi zamišljeno je i da se plato od Ekonomskog fakulteta do Terazijskog platoa poveže na moderniji i praktičniji način, pokretnim stepenicama ili uspinjačama.

Novosti

Uskoro prenosim i ceo spisak linija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Nokia krntija
Podrzavam izmestanje okretnica iz centra grada, pogotovo zelenjaka. Samo me interesuje gde bi tacno bila ta okretnica na Mostaru?
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Stala sam kod prvog dela teksta - sta ovo tacno znaci? Od Slavije do Kalisa nece biti nikakvog prevoza? Mislim taj ECO1 ne stupa odmah vec posle, tako pise. I ta trasa tramvaja Kalis-Slavija? Pa to ako ne prave nista novo, onda bi to bilo kruzenje, od Kalisa dole u Cara Dusana pa u Beogradsku? Ili ipak ne?

I da, to se 14-ica ukida? Pa sta ce da vozi Bulevarom? Presedanje na 7-icu?

I uopste, gde bwe sad te okretnice u Dunavskoj? Da se spustamo skroz dole Francuskom i dalje peske?

Sad ne mogu da guglam, ali sam vec kacila, (mozda kasnije vec i okacim) u nekoj raspravi ono da Rumuni i Bugari imaju metro, a kad se gleda gustina naseljenosti i broj stanovnika, mi bismo u odnosu na njih, odavno trebali da ga imamo. A posle se zezamo sa komsijama.

« Poslednja izmena: 17. Jul 2015, 11:18:20 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Алистере сећаш се рахметли градоначелника Богдановића, ДС бајдвеј? Taj се својски трудио да нам објасни како се с трамвајима може у 21 век јер то нису трамваји већ лаки шински метро...  Smile

Ђилас је ту причу ставио ад акта и занимао се мостом на Ади... а ови ће да се занимају Београдом на води...

енивеј... да је Богдановић био заговорник тешког метроа и искористио своје време да га започне... данас бисмо га имали.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Samo me interesuje gde bi tacno bila ta okretnica na Mostaru?

To ne znam ni ja, neko je na Beobuildu rekao/pretpostavio da će možda da bude okretnica na onom parkingu ispod kraka Mostara koji ide ka Topčideru. Samo što mislim da tu nema mesta, a ne znam ni kako bi to saobraćajno organizovali, tj. kako bi se ti autobusi okretali ''natrag'' ka Sajmu.

Krouli

Biće tri faze (ovi novi vole da fa(nta)ziraju jbg  Smile ), biće malo jasnije kad okačim spisak. Elem, do 2020. će trolejbusi ići do nove okretnice u Dunavskoj i prolaziće pored Kalemegdana, s tim što će u se u smeru ka Slaviji kretati/vraćati Dobračinom. A posle 2020. se oni ukidaju i uvodi ta nova linija elek. autobusa ECO1 od Kalemegdana do Slavije, a uporedo sa njim i tramvaji, koji će posle Slavije ići dalje svojim rutama.

E sad šta će da urade s trolejbusima posle, to ne znam. Neke linije će valjda da ostanu, a neke će da se premeste, vidiš da oće da ih teraju na Cerak i u božju mater.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ja zaista ne shvatam zasto je taj metro u Beogradu toliko uklet (kako se to sad nego tako okarakterisati) - nije Bogdanovic prvi koji je tako mislio. Mislim da je jos 80-tih menjan plan, odnosno da se posle uradjenih planova za metro, datog kesa, odustalo i okrenulo tramvaju. Posto je to Hkj-u struka, on ce znati bolje. Smiley

A negde sam naletela da se o metrou mislilo jos u periodu izmedju dva rata.

« Poslednja izmena: 17. Jul 2015, 11:33:47 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Nokia krntija
Pretpostavljam da se metro ne radi zbog para, secam se da je Djilas odavno pricao kako treba milijardu evra za ceo projekat.

Citat
I da, to se 14-ica ukida? Pa sta ce da vozi Bulevarom? Presedanje na 7-icu?

Pa pise da ce buduci tramvaj 4 ici umesto 14, s tim sto bi ta cetvorka isla sve do crkve Svetog Marka, gde okrece sestica.

Citat
Od Slavije do Kalisa nece biti nikakvog prevoza?

A sta je do sad islo ovom relacijom, osim kad dvojka napravi krug? Ne racunam ovaj privremeni 9l.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Mislila sam na potez, ovo sto me je Hkj razumeo, kuda idu trole Smiley
« Poslednja izmena: 17. Jul 2015, 11:37:28 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Kolko ja znam, kod nas su ozbiljni planovi za metro počeli 70ih, dok je još bilo kolko tolko razuma i reda. Pričao sam, tad je valjda započeta i izrada GUPa, planovi za uređenje Savamale (BNV je priča stara pola veka) dovršavanje obilaznica, rešavanje mnogih stambenih pitanja, i još što šta.

Onda kad se Tile odjavio, sve to staje i kreću muljaže i odugovlačenja. I tako 1984. dobijamo ovaj projekat ''Tramvajem u 21. vek'', gde se par partijskih pajaca skupilo pred kamerama da preseče vrpcu za tramvaj koji će kobajagi da zameni metro,i  da se 2 sata klacka od Blokova do Banjice kroz tesne ulice i brda. Svi posle njih samo nastavljaju tu praksu odlaganja i smandrljavanja ''dok ne dođu neka bolja vremena''.

Ruku na srce, svoju ulogu u razdrndavanju svega toga ima i promašeni projekat Prokop, koji je započet dok je Tile još bio živ. Da ne bude zabune, kad kažem propao projekat, ne pričam o tunelima koji vode do njega, niti o projektu izmeštanja GŽS - to je sve ok. Nego pričam o lokaciji te stanice i njenoj koncepiji, koja je pokušala da spoji metro, gradsku i međunarodnu/međumesnu železnicu na jednom baš lošem mestu.

No... i to je moglo da se nadomesti da je bilo malo pameti i volje. Ovako je s godinama postajalo sve teže i sad mislim da više i nema neke alternative, osim da 50 godina odvajamo po pet dinara, pa kad se nakupi.

Inače, što se podsmevanja tiče... eee, ne znam dal znate, ali čak i jedan Tbilisi u Kavkaskim vukojebinama ima metro...  Smile  Smile

Citat
A sta je do sad islo ovom relacijom

19,21,22,(22L),29,31.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2015, 11:44:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Nokia krntija
Koji su verovatno Sovjeti izgradili?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.