Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Највећи Срби после Светог Саве  (Pročitano 12300 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Не. Извршио бих општу генетску проверу целокупног становништва које пребива у Србији, издао посебне "генетске" карте са информацијама о раси и под-расном типу, пигментацији, оне који су безнадежни протерао из Србије, над осталима спровео "генетско чишћење" - одредио само која група може да се "пари" са којом и за 100-200 година би имали чист Словенски народ.

Брутално можда али циљ оправдава средства. Свако даље поделе на "народе" по данашњем принципу је нефункционално и беспотебно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
slazem se ,ali zato sam i napisao da car dushan i ini nemanjici ne bi proshli tu proveru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Рекох - нисам упућен у материју Немањићких жена али ако су се мешали САМО са гркињама, онда то и није тако страшно. Питање је чији је генетски материјал преовладао итд.

А што се тиче тренутне ситуације, не можеш никако да провалиш ко је "Србин" а ко је "Србин", бар не код већине.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2007, 19:45:26 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
Zastava Pored vrlo prometne ulice :(
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
Reloader, mislim da više od 90% današnjih Srba ne bi prošlo tvoj ispit srpstva. Jer, koliko sam shvatio ti poreklo "pravih" Srba vezuješ za direktno genetsko nasleđe od Srba pre doseljenja na Balkan. Slaba ti je vajda takve provere, jer su Srbi dolaskom na ove prostore asimilovali Ilire, Dačane, Tračane, Hazare (bilo je nekoliko plemena), Hune, Bugare (jedan deo). To asimilovanje nije prošlo po principu "Dobar dan, mi smo Srbi, a vi se čistite negde u vazduh", već je nastalo kulturološkom dominacijom i mešanjem, tako da su vremenom svi gorenavedeni počeli da se nazivaju Srbima. Tek kasnije je došlo do mešanja sa Turcima (jedan proizvod toga su danas Bošnjaci, dok su drugi zadržali pravoslavlje i nastavili da budu Srbi). Zbog toga mi imamo danas tamnu kosu i tamne oči, što je karakteristična crta ovih predela, dok su stari Srbi, pre doseljenja na balkan, imali izrazito plavu kosu i plave oči. Baš me zanima koliko bi ti ljudi ostalo posle tog tvog testa da ti stvaraju arijevski čistu Srbiju? I da li bi ga i ti prošao?
IP sačuvana
social share
Ретко која жена виси о руци мушкарца који је био одиста човек њеног укуса.
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 da zavrshim samo oko nemanjica i grchkih princeza - problem je bio shto te princeze takodje nisu bile chiste grkinje vec meshanog porekla jer je i grchko plemstvo imalo slichnu praksu meshanja sa stranim plemickim kucama . osim toga grci su se vec u to vreme bili prilichno izmeshali sa semitskim i turkmenskim narodima .tu su bile chini mi se i neke bugarske princeze,pa jelena anzujska ... vrlo meshano rasno poreklo ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
To je tačno, i trebalo bi da je poznato svakome ko kaže da zna istoriju Srbije i Nemanjića... Smile
IP sačuvana
social share
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Reloader, mislim da više od 90% današnjih Srba ne bi prošlo tvoj ispit srpstva. Jer, koliko sam shvatio ti poreklo "pravih" Srba vezuješ za direktno genetsko nasleđe od Srba pre doseljenja na Balkan. Slaba ti je vajda takve provere, jer su Srbi dolaskom na ove prostore asimilovali Ilire, Dačane, Tračane, Hazare (bilo je nekoliko plemena), Hune, Bugare (jedan deo). To asimilovanje nije prošlo po principu "Dobar dan, mi smo Srbi, a vi se čistite negde u vazduh", već je nastalo kulturološkom dominacijom i mešanjem, tako da su vremenom svi gorenavedeni počeli da se nazivaju Srbima. Tek kasnije je došlo do mešanja sa Turcima (jedan proizvod toga su danas Bošnjaci, dok su drugi zadržali pravoslavlje i nastavili da budu Srbi). Zbog toga mi imamo danas tamnu kosu i tamne oči, što je karakteristična crta ovih predela, dok su stari Srbi, pre doseljenja na balkan, imali izrazito plavu kosu i plave oči. Baš me zanima koliko bi ti ljudi ostalo posle tog tvog testa da ti stvaraju arijevski čistu Srbiju? I da li bi ga i ti prošao?

Близу 50% становника Србије и данас су Аријевци и то динарског расног подтипа. Можда и више, то су сад моје и бф-ове процене. Ја мислим да је ипак испод 50%,

Поента асимилације је да смо ми били већински народ те смо их "асимиловали", дакле они су преузели нашу културу и утопили се у нашој генетици а не ми у њиховој. Тачно, остали су трагови њихове "крви" али само трагови.

ОК, оно горе моје изнесено мишљење је утопијско, и намењено дугим стазама, можда и 200-300 година, то је дтуга фаза, али је прва фаза, креирање чисто Аријевског народа могуће. За почетак, поента је уклонити крв не-аријевских народа које помињеш (Турци, Бугари, Хазари, Хуни, мада осим овог првог, не верујем да је долазило до неког већег степена мешања).

Стари Срби НИСУ сви имали плаве очи и плаву косу, то је једна од заблуда, нисмо ми нордијци. ОК, било је доста "плавих" Срба, много више него данас, али далеко од 100% популације.

Иначе, грешка је такође мислити да су стари народи ишли тако около и мешали се. Стари народи и племена су итекако мислили на то с ким се мешају и како - крв је тада итекако значила. Има једна реченица у фиму Краљ Артур (овом скоријем издању), кад Саксонци освајају Келтске пределе у Британији - Краљ прича: "Do not mix with these people...we will not have our Saxon blood watered down by mixing with these people. What people will then rise? Weak, ill...." Иако је ово само филмска реченица, она доиста одржава питање "крви" у том добу. Тако да ипак није све тако црно  Smile

P.S. Што се тиче мене, ја сам ти нека тешка Аријевска мешавина  Smile

Коса ми је светло браон, прошарана плавим и риђим власима. Очи браон, брада риђа, кожа изузетно бледа (не могу да поцрним лети), лобања нордијског Аријевског под-типа. Тако да ценим да сам неки Славо-Келто-Норд  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
Ne znam...mislim da je stepen "pomešanosti" kod Srba ipak mnogo veći od 50%. U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo videti rezultate genetskog testa...

Стари Срби НИСУ сви имали плаве очи и плаву косу, то је једна од заблуда, нисмо ми нордијци. ОК, било је доста "плавих" Срба, много више него данас, али далеко од 100% популације.

Dobro, tu si u pravu, ja sam malo preterao kada sam to nazvao karakterističnom crtom, ali u svakom slučaju broj mnogo veći nego danas.

Иначе, грешка је такође мислити да су стари народи ишли тако около и мешали се.

Nisu išli tako okolo i mešali se. Stari Srbi su se mešali sa neslovenskim narodima tek kada je kod ovih drugih otpočeo proces slavizacije. Znači pomešali su se pošto su ovi primili našu kulturu, našu religiju i, verovatno, naše ime.
IP sačuvana
social share
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ne znam...mislim da je stepen "pomešanosti" kod Srba ipak mnogo veći od 50%. U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo videti rezultate genetskog testa...

Питање је... видиш, месершмит тврди да је мањи од 50%...

Nisu išli tako okolo i mešali se. Stari Srbi su se mešali sa neslovenskim narodima tek kada je kod ovih drugih otpočeo proces slavizacije. Znači pomešali su se pošto su ovi primili našu kulturu, našu religiju i, verovatno, naše ime.

Прво што мораш да знаш јесте да пагани нису ширили своју веру! Пре контакта са Византијом на југу и покатоличеним Германима на западу, Словени нису знали шта значи појам верски рат и насилно примање вере! Према томе нема никакве речи о некој "славизацији" домаћих народа - знало се ко је Словен и ко може да буде Словен.

Нити су они почели да верују у наше Богове нити су узимали наша имена - једноставно, нас је било више, били смо организованији и имали јачу културу.

Мада ипак, имам теорију да до мешања није ни долазило у том степену у ком се мисли. Доказ су рецимо "црногорци".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
Прво што мораш да знаш јесте да пагани нису ширили своју веру! Пре контакта са Византијом на југу и покатоличеним Германима на западу, Словени нису знали шта значи појам верски рат и насилно примање вере! Према томе нема никакве речи о некој "славизацији" домаћих народа - знало се ко је Словен и ко може да буде Словен.

Ja nisam ni rekao da su Sloveni nasilno širili svoju veru. Naravno da nisu, da jesu za to bi se danas znalo. Niti su ikoga konvertovali propagandom u svoju veru. Slavizacije je ipak bilo. Ali na totano spontanom nivou. Narodi koji su bili na ovom prostoru su spontano, sami od sebe prihvatili Slovensku kulturu i veru (najbolji dokaz su Bugari). Drugo objašnjenje nestanka tih naroda sa istorijske karte bi bilo da su ih Sloveni sve do jednoga pobili, za šta ne postoje ni najmanje indicije. Nisu mogli tek tako da nestanu u vazduhu, znači da su slavizovani.

Мада ипак, имам теорију да до мешања није ни долазило у том степену у ком се мисли. Доказ су рецимо "црногорци".

A teorija glasi?
IP sačuvana
social share
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.