Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 21:07:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Imajuci u vidu poslednje politicke dogadjaje zanima me ko je za vas najveci neprijatelj srpskih interesa ( zemlje regiona)
FYROM
1.2%  (2)
Federacija BIH
7.4%  (12)
Hrvatska
49.1%  (80)
Albanija
23.9%  (39)
Bugarska
0.6%  (1)
Turska
3.1%  (5)
Madjarska
1.8%  (3)
Slovenija
1.2%  (2)
Crna Gora
11.7%  (19)
Ukupno glasova: 163
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najveci Neprijatelj Srbije?  (Pročitano 28726 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
daj mi neki spomenik kulturni, istorijski ili verski koji bi mogao da se veže za srpski narod u tim krajevima

Zemunac. Dusanov most u Skoplju. Dosta za tebe.
Ajde prekini da lup*s vise ovde sa svojim ogranicenim sposobnostima percepcije i znanjem istorije iz LDP knjiga.

Тај мост је турски!!! Турци су га направили као и онај на Дрини код Вишеграда итд.

Мислим да треба да се додатно отворимо према Македонији без обзира на све несугласице и да будемо њима оно што је нама Русија.

То би било најбоље решење, мада су се признањем Косово поприлично удаљили од нас. Ја их због тога сада сматрам непријатељском државом.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
daj mi neki spomenik kulturni, istorijski ili verski koji bi mogao da se veže za srpski narod u tim krajevima

Ajde prekini da lup*s vise ovde sa svojim ogranicenim sposobnostima percepcije i znanjem istorije iz LDP knjiga.

Ajde, ne blamiraj se. Mi ovde raspravljamo o VII veku i naseljavanju slovena na Balkan, a ne o mostu iz XIV veka. Razlika je samo 700 godina.  Smile

Možemo da se prebacimo na istoriju, mada mi ni tamo niko neće dati nikakav validan istorijski izvor za svoje tvrdnje, osim Deretićevih fantazija da su svi sloveni ustvari Srbi. I nećemo više o ovome, da nas moderatori ne upozoravaju više na off.

Trazio si neki spomenik, neku zaostavstinu Srba. Eto ti.
Ti tvrdis da Srba nije bilo tamo do devetnaestog - dvadesetog veka kada su naseljeni. Ja ti kazem da je u mestu mog dede gde su moji pretci digli cesmu u sred sela i doveli normalno vodu, kasnije partizani - komunisti unistili tu cesmu i na istom mestu sa istog dotoka digli cesmu palim borcima u drugom svetskom ratu. Tako je zavrsilo mnogo srpskih spomenika kulture i zaostavstina.

Citat

Тај мост је турски!!! Турци су га направили као и онај на Дрини код Вишеграда итд.

Pricas gluposti.

Zovu ga kameni most da nebi spominjali Dusanovo ime. Inace po vama nije ni krunisan Dusan u Skoplju.
http://www.superkorpa.com/proizvod/dusanov-most-skoplje---zidni-sat

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://lh5.ggpht.com/_UVwR4uyZSP4/SCg02s1WzRI/AAAAAAAAAQg/owMd6SxQwN0/DSCN2347.JPG&imgrefurl=http://picasaweb.google.com/lh/photo/cCNj1v74rbQEkGIMSpqCRA&usg=__rzmm7vIUtl3hcyUstxLP96zoM5k=&h=1536&w=2048&sz=14&hl=sr&start=3&um=1&tbnid=PCLtTFdNzwNIMM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Ddusanov%2Bmost%2Bskoplje%26um%3D1%26hl%3Dsr%26lr%3Dlang_sr%26sa%3DN
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 20:25:10 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat

Ajde, ne blamiraj se. Mi ovde raspravljamo o VII veku i naseljavanju slovena na Balkan, a ne o mostu iz XIV veka. Razlika je samo 700 godina.  Smile

Možemo da se prebacimo na istoriju, mada mi ni tamo niko neće dati nikakav validan istorijski izvor za svoje tvrdnje, osim Deretićevih fantazija da su svi sloveni ustvari Srbi. I nećemo više o ovome, da nas moderatori ne upozoravaju više na off.

Trazio si neki spomenik, neku zaostavstinu Srba. Eto ti.
Ti tvrdis da Srba nije bilo tamo do devetnaestog - dvadesetog veka kada su naseljeni. Ja ti kazem da je u mestu mog dede gde su moji pretci digli cesmu u sred sela i doveli normalno vodu, kasnije partizani - komunisti unistili tu cesmu i na istom mestu sa istog dotoka digli cesmu palim borcima u drugom svetskom ratu. Tako je zavrsilo mnogo srpskih spomenika kulture i zaostavstina.

Citat

Pricas gluposti.

Zovu ga kameni most da nebi spominjali Dusanovo ime. Inace po vama nije ni krunisan Dusan u Skoplju.

Opet ti. Car Dušan je bio osvajač tj. okupator raznih nesrpskih zemalja. Ako su Dušanova osvajanja stigla na 100 km od Atine, ne znači da su na svim osvojenim teritorijama živeli Srbi. I drugi osvajači su na osvojenim teritorijama zidali mostove, recimo Turci, ali to ne znači da su osvojene zemlje etnički bile ili su sada turske.

Kad već puno znaš o Dušanu, znaš li gde je sahranjen. Da mu nije možda grob u "srpskoj" Makedoniji ili u "srpskoj" Tesaliji koje je on osvojio?
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4

Какве ово везе има са било чиме??

И шта треба да ми докаже ова слика?? Пријатељу ја скоро свакои дан прелазим овај мост кад идем на факултет  Smile  знам како изгледа.

Него чини ми се да покушаваш да докажеш да се овај мост зове Душанов мост, а то сликама неких сатова нећеш успети.

Car Dušan je bio osvajač tj. okupator raznih nesrpskih zemalja. Ako su Dušanova osvajanja stigla na 100 km od Atine, ne znači da su na svim osvojenim teritorijama živeli Srbi. I drugi osvajači su na osvojenim teritorijama zidali mostove, recimo Turci, ali to ne znači da su osvojene zemlje etnički bile ili su sada turske.

Први пут да се сложим с овим човеком. Али морам признати, за ово је у праву.
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 20:42:28 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Zemunac sa tobom je razgovor bezsmislen. Tvoja ubedjenja su krajnje subjektivna i van istoriskih cinjenica. Vec mo vodili prepirku oko Makedonije. Nema smisla ponavljati se. Makedonija nije zvanicni naziv za Makedoniju, vec Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija. Makedonija postoji i u Bugarskoj i u Grckoj....
Tebe zemunac neko placa za baljezgarije po bureku?

Citat
И шта треба да ми докаже ова слика?? Пријатељу ја скоро свакои дан прелазим овај мост кад идем на факултет  Smile  знам како изгледа.

Него чини ми се да покушаваш да докажеш да се овај мост зове Душанов мост, а то сликама неких сатова нећеш успети.

Idi kod bugara pa ih pitaj kako se zove most. Wink
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 20:45:59 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Земунче (ја то онако...тепам ти!) Smile

Све су то само племенска имена,једног те истог српског стабла...то је оно што ти не желиш да прихватиш.Разна велика имена постојаше за нас у прошлости као што су: Словени,Венети(Хенети,Енети,Венди,Ванди тј.Анти) и Сармати тј. Срби,а најстарији назив заиста за све нас беше "Срби".Ми и лужички Срби само баштинимо,чувамо и собом носимо оно најстарије име,тј сећање на исходиште из којег смо сви произашли.Све остало су племенски називи једног те истог огромног рода тј.слободно могу да кажем расе у једном ужем и неформалном смислу.У томе се сви озбиљни,објективни и истинољубиви историчари у историји слажу.Да не бих ишао у офф (и овако сам већ поприлично у њему) и доказао ти да ниси у праву и да би требало још доста да прочиташ,повежеш,анализираш,упоредиш са становишта лингвистике,упоредне (компаративне ) филологије,археологије,мртвих језика (и то под обавезно читати у оригиналу,познавајући дух тог народа и језика у датом времену,је ипак мало друагчија ствар од пуког цитарања са википедије и из пар прочитаних књига ),као што су грчки,латински,старословенски,старосрбски (за то су потребне школе и десетине година крвничког загревања столице мој брајко!),ја ћу ти само навести један цитат...ево,лепо човек каже ко је од кога и то важи за сва племена где год да су се настанила у историји.Он ваљда са те историјске дистанце зна боље од тебе неке ствари,славо-бугарине!  Smile Smile
 Анонимни баварски хроничар (око 890 год):
"Zerviani quod tantum est regnum, ut ex eo cunctæ gentes sclavorum exortæ sint et oriqinem, sicut affirmant, ducant..."тј.
"Zerviani (Serbiani,Srbljani)) čije je kraljevstvo toliko, da su od njih potekli svi slovenski narodi i, kako tvrde, od njih vode poreklo...". (l. 100)

Smile
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 20:50:26 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Земунче (ја то онако...тепам ти!) Smile

Све су то само племенска имена,једног те истог српског стабла...то је оно што ти не желиш да прихватиш.Разна велика имена постојаше за нас у прошлости као што су: Словени,Венети(Хенети,Енети,Венди,Ванди тј.Анти) и Сармати тј. Срби,а најстарији назив заиста за све нас беше "Срби".Ми и лужички Срби само баштинимо,чувамо и собом носимо оно најстарије име,тј сећање на исходиште из којег смо сви произашли.Све остало су племенски називи једног те истог огромног рода тј.слободно могу да кажем расе у једном ужем и неформалном смислу.У томе се сви озбиљни,објективни и истинољубиви историчари у историји слажу.Да не бих ишао у офф (и овако сам већ поприлично у њему) и доказао ти да ниси у праву и да би требало још доста да прочиташ,повежеш,анализираш,упоредиш са становишта лингвистике,упоредне (компаративне ) филологије,археологије,мртвих језика (и то под обавезно читати у оригиналу,познавајући дух тог народа и језика у датом времену,је ипак мало друагчија ствар од пуког цитарања са википедије и из пар прочитаних књига ),као што су грчки,латински,старословенски,старосрбски (за то су потребне школе и десетине година крвничког загревања столице мој брајко!),ја ћу ти само навести један цитат...ево,лепо човек каже ко је од кога и то важи за сва племена где год да су се настанила у историји.Он ваљда са те историјске дистанце зна боље од тебе неке ствари,славо-бугарине!  Smile Smile
 Анонимни баварски хроничар (око 890 год):
"Zerviani quod tantum est regnum, ut ex eo cunctæ gentes sclavorum exortæ sint et oriqinem, sicut affirmant, ducant..."тј.
"Zerviani (Serbiani,Srbljani)) čije je kraljevstvo toliko, da su od njih potekli svi slovenski narodi i, kako tvrde, od njih vode poreklo...". (l. 100)

Smile

Smile Smile Smile

Nemoj više, molim te. Zabole me stomak od smeha.

Ne znam da li si čuo da na internetu postoji nekoliko sajtova fanova i obožavalaca poznatog pisca naučne fantastike Jovana Deretića. Možda možete i vi ovde na bureku da osnujete jedan lokalni "Deretić fun club".

Zemunac sa tobom je razgovor bezsmislen. Tvoja ubedjenja su krajnje subjektivna i van istoriskih cinjenica. Vec mo vodili prepirku oko Makedonije. Nema smisla ponavljati se. Makedonija nije zvanicni naziv za Makedoniju, vec Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija. Makedonija postoji i u Bugarskoj i u Grckoj....
Tebe zemunac neko placa za baljezgarije po bureku?

Druže moj, ne plaća me niko, a kad mi ti kažeš da baljezgam po forumu, to mi je najlepši kompliment. To mi je najbolji dokaz da sam u pravu i da su mi stavovi koje zastupam u životu ispravni. 
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
Druže moj, ne plaća me niko, a kad mi ti kažeš da baljezgam po forumu, to mi je najlepši kompliment. To mi je najbolji dokaz da sam u pravu i da su mi stavovi koje zastupam u životu ispravni.

Samo treba da se zalazes za prava Makedonaca u Bugarskoj i Grckoj po tvojim principima i sve ce biti uredu.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat

Samo treba da se zalazes za prava Makedonaca u Bugarskoj i Grckoj po tvojim principima i sve ce biti uredu.  Smile

Kako stvari stoje, izgleda da ću morati da branim njihovo ustavno pravo na slobodu veroispovesti u Srbiji  Smile

Ne znam da li ti je poznata činjenica da u selima oko Pančeva ima na hiljade kolonizovanih makedonaca, a u selu Jabuka su po popisu iz 1971. godine bili apsolutna većina stanovnika (61,5%). Skoro sam pročitao negde da su u tom selu (Jabuka) makedonci oformili inicijativni odbor za izgradnju crkve nepriznate MPC, pa će tu biti puno problema.  Smile

Tebi je sigurno poznato da po našem ustavu, svi državljani Srbije imaju pravo na slobodno ispovedanje svoje vere, pa i makedonci u Jabuci i Kačarevu, isto kao i crnogorci u Lovćencu.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 21:07:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.