Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 16:33:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Imajuci u vidu poslednje politicke dogadjaje zanima me ko je za vas najveci neprijatelj srpskih interesa ( zemlje regiona)
FYROM
1.2%  (2)
Federacija BIH
7.4%  (12)
Hrvatska
49.1%  (80)
Albanija
23.9%  (39)
Bugarska
0.6%  (1)
Turska
3.1%  (5)
Madjarska
1.8%  (3)
Slovenija
1.2%  (2)
Crna Gora
11.7%  (19)
Ukupno glasova: 163
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najveci Neprijatelj Srbije?  (Pročitano 28795 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Да појасним укратко око југоносталгичара: Срби су жртве у прошлом рату, Хрват и Словенци су пичке што су тај (за Македонце) рај на земљи уништили

То је онда један врло себичан став, са становишта неког Хрвата или Словенца. Smile

Југославија је била осуђена на пропаст, али нећу сад ту причу понављати поново, јер није тема. Докурчила је онима, који од ње нису имали користи, с наравно изузетком нас Срба, који смо увек највећи слепци.

Наши јужни суседи нису узимали превише, а још мање су давали. Природно је онда да они жале за тим временима.

Него мене занима какве Србе ти југоносталгичари тамо воле? То је занимљиво питање. Да ли они под српском браћом подразумевају само оне који и даље жале за СФРЈ (нема их превише, али је трагедија да и даље постоје) или и неке који би волели да се појави тоалет папир у бојама југословенске заставе са петокраком, да њим са слашћу обришу дупе? Smile

Понављам, лако је њима да жале за том несретном творевином, која им ништа није узела, а само им је давала. Види само како су прошли с Грцима и Бугарима.

ми смо православци као и они и то је то. Фактички исти народ (тако они кажу).

Православаца имаш и у Шиптарији (око 20%). Не петљај веру, тамо где јој није место. То је велика заблуда.

Блиски народи јесмо, али су нам Хрвати и Муслимани етнички неупоредиво ближи, па знаш како се волимо. Smile

Значи комплетно су на нашој страни, немају ближег народа од Срба.

Имају Бугаре, само је педесет година пристојног живота у Југи битно променило њихово мишљење. Smile

Македонски народ (без Шпонаца) је 70-80% уз Србе. Држава није + белокапци = непријатељ. Значи ја, коме је мати из Охрида, кажем да нам је Македонија непријатељ. Не неки велики од кога нам прети опасност(док се гамад довољно не накоти), али по ставовима непријатељ.

То и ја тврдим. Немам ја проблем с њима, већ с Шиптарима. Нажалост, Шиптара је тамо превише. Smile

За модераторе:

Мислим да би требало променити назив теме у: "Српски непријатељи и пријатељи". Свака расправа о непријатељима ће са собом донети причу о томе, ко нам је онда пријатељ.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2008, 02:05:02 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Братац ја ти о историји Македоније могу причати колико хоћеш, и то из нашег угла, а и из њиховог угла (знам шта уче у школама, научни радови на тему историје народа.....), али то није тема. Поента је да нам је њихова држава у овом моменту непријатељска. Једино сам хтео да појасним мало око тога да један велики део народа не подржава чин признавања Косова, јер смо им ипак братски народ (тако они кажу), а на страну то да им није по вољи то што им не признајемо цркву и да им не дамо Прохор Пчињски. Е сад који су то људи што нас још увек готиве и није тако битно, да не залазимо у то.

А то какве Србе воле је и мени занимљиво. Они који се сећају бивше државе су отворено за Србе и против католика на западу (Хрв и Сло), али наравно они са њима нису ратовали тако да се то "против" своди на "криви су за рат". Наравно да не воле Шешеља јер човек отворено каже да је Македонија српска. Прича о ВС их не интересује док Македонија није на тапету.
Данашња омладина македонска не памти СФРЈ па стога нема исте ставове као маторци њихови. Интересантно је да њих у школама уче о једном уговору који је после Првог светског рата потписан између Краљевине Југославије, Грчке и Бугарске, у којем стоји да се Македонија цепа на 3 дела који се дају овим 3ма државама на владање следећих 100 година ради развијања те територије. Они сада кажу да им није цела територија враћена (значи ова "титова" граница није потпуна). Треба зато очекивати лагано удаљавање македонског и српског народа јер данашња власт се отворено бори против става Срба да су Македонци Срби, става Бугара да су Бугари и става Грка да су Македонци Грци. И у тој борби против свега тога нема места учењу деце да су им Срби уствари слични.

Кажеш да не мешам религију, а религија је јако битан фактор зближавања нашег и њиховог народа!!

Оно највредније што су Македонци добили Југославијом је граница, први пут после А.Македонског.

Све у свему жалосно је да нам је једна Македонија непријатељ, да нам је једна Црна Гора непријатељ. То су све наши људи с којима не можемо бити "једнакији" а њихове државе раде директно против нас. Па колико нас онда могу посвађати и натерати нас да се мећусобно мрзимо??   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Citat
Братац ја ти о историји Македоније могу причати колико хоћеш, и то из нашег угла, а и из њиховог угла (знам шта уче у школама, научни радови на тему историје народа.....), али то није тема. Поента је да нам је њихова држава у овом моменту непријатељска. Једино сам хтео да појасним мало око тога да један велики део народа не подржава чин признавања Косова, јер смо им ипак братски народ (тако они кажу), а на страну то да им није по вољи то што им не признајемо цркву и да им не дамо Прохор Пчињски. Е сад који су то људи што нас још увек готиве и није тако битно, да не залазимо у то.

Односи нашег и њиховог свештенства ме не занимају превише. Жељу да имају своју цркву треба поштовати, али не може ти цркву правити УДБА. Нисмо ни ми сами проглашавали аутономност цркве, већ смо је добили од Византије.

Прохор Пчињски и не треба да им дамо, јер тај манастир нема никакве везе с њима. Саградили су га Грци (Византинци) у 11. веку.

Citat
А то какве Србе воле је и мени занимљиво. Они који се сећају бивше државе су отворено за Србе и против католика на западу (Хрв и Сло), али наравно они са њима нису ратовали тако да се то "против" своди на "криви су за рат". Наравно да не воле Шешеља јер човек отворено каже да је Македонија српска. Прича о ВС их не интересује док Македонија није на тапету.
Данашња омладина македонска не памти СФРЈ па стога нема исте ставове као маторци њихови. Интересантно је да њих у школама уче о једном уговору који је после Првог светског рата потписан између Краљевине Југославије, Грчке и Бугарске, у којем стоји да се Македонија цепа на 3 дела који се дају овим 3ма државама на владање следећих 100 година ради развијања те територије. Они сада кажу да им није цела територија враћена (значи ова "титова" граница није потпуна). Треба зато очекивати лагано удаљавање македонског и српског народа јер данашња власт се отворено бори против става Срба да су Македонци Срби, става Бугара да су Бугари и става Грка да су Македонци Грци. И у тој борби против свега тога нема места учењу деце да су им Срби уствари слични.

Свашта они уче у школама, знам то. Врло забавно штиво. Smile Нек' их уче да смо им душмани. Једном ће ипак морати да виде истину. Можда нису одмах добили државу, али су је свакако на крају добили преко нас.

Citat
Кажеш да не мешам религију, а религија је јако битан фактор зближавања нашег и њиховог народа!!

Ретко кога је та вера уопште успела да зближи. Ако нисмо блиски због самог порекла, нећемо ни због вере. Ово важи уопштено и односи се на многе примере.

Citat
Оно највредније што су Македонци добили Југославијом је граница, први пут после А.Македонског.

Smile Smile Smile Не мислиш ваљда? Smile

Citat
Све у свему жалосно је да нам је једна Македонија непријатељ, да нам је једна Црна Гора непријатељ. То су све наши људи с којима не можемо бити "једнакији" а њихове државе раде директно против нас. Па колико нас онда могу посвађати и натерати нас да се мећусобно мрзимо?? Smile

Тако је, како је. Поделама смо увек били склони, а кад на то додаш хроничну кратковидост у политици, ми Срби смо осуђени на пропаст.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat: EmptyClip link=topic=397645. msg6263720#msg6263720 date=1227212739
Citat: fabio_kanavaro link=topic=397645. msg6263710#msg6263710 date=1227212561
Без сумње Србија нема већег непријатеља од Радикала и Шешеља.  

Може објашњење?

Објашњење?
Наравно да може.  Укратко. . . политика црвеног Војводе је политика "слепе улице".  Ћорсокак.  Политика сукоба са светом. . . не иде!
 Ко није увидео да је бомбардовањем ( притом не желим ни једног тренутка да амнестирам злочине НАТО алијансе) 1999 та политика поражена, да се "тим путем више не може" има проблем са реалним сагледавањем стварности. . . морам признати, да у том светлу видим и ову тему, доста смо тражили непријатеље, време је да почнемо да тражимо пријатеље у свету.  А пријатељство данас почива на интересима. . . ко је разумео, сватиће.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2008, 08:46:29 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Емпти, реци ми само где грешим када тврдим да је данашњи ВМРО исти као и онај први основани? То наравно неће јавно тврдити али погледај шта се дешава постепено са Македонијом...
Да ли знаш циљеве те организације од оснивања? Да ли си уопште схватио бугарску лукавост у свему томе?

Што се тиче наше блискости не слажем се са тобом Дуки... Линија разграничења тј. споразум са Бугарима после 1. балканског је прилично реално показивао стање ствари... Наш проблем је што су "нашу" западну страну затровали шиптари а Бугарски источни део остаде чист... Хоћу да кажем да имају доста повезаности са нама, поготову део око Скопља... По твојој логици требали би да се одричемо Нишлија и Врањанаца зато што су претежно црни?!

А сада што се тиче југоносталгичара! Они што имају носталгију према томе не пате за братством са Србима и јединством нашег народа већ пате чисто економски... То ми је више пута доказано у Македонији...
Македонски народ не може нас сматрати братским ако тврде да су пореклом од Александра... Не можеш да будеш пореклом и античког племена и словенског племена... Мораш да изабереш... Они су изабрали... Здушно подржавају то силовање историје јер им је лепо да замишљају како су били велики и моћни...

То пре свега води Македонију у пропаст... На истоку људи узимају бугарска држављанства, тајно се мењају крштенице, а на западу се коте шиптари и откупљују земљу... Разграђује се "македонство"...

Шта онда добијаш? Па мирну или насилну поделу на Бугарски и шиптарски део... Вама то можда делује далеко и нестварно, али 50 година уопште није много година...

Е онда тек можеш да видиш шта ради ВМРО... Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2008, 09:09:56 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Qtek 小米
Отежани услови евроинтеграције
21. новембар 2008. | 12:27 | Извор: Тањуг
Београд -- Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић изјавио је да се европске интеграције Србије спроводе под отежаним околностима, због потешкоћа у ЕУ.

Пут Србије ка Европској унији успорен је и због специфичних проблема у земљи, рекао је Ђелић на завршној јавној расправи о Националном програму за интеграцију Србије у ЕУ, подсећајући да наша земља има и додатни - "хашки услов", као и проблеме у регионалној сарадњи због признавања Косова.

Ђелић објашњава да је "хашки услов" у последњим месецима "постао тврђи" и да Србија има неразумевање суседа за своје специфичне тешкоће, пошто су неке државе признале Косово.

Такође, неки суседи, уместо да гледају у будућност, туже Србију пред међународним судом правде, на шта је једини логичан одговор Србије био да и она затражи потуну истину тим путем, нагласио је Ђелић.

Што се тиче проблема у ЕУ, Ђелић је објаснио да се због светске финансијске кризе питање европских интеграција и ширења ЕУ "поставља у тежем оквиру".

Одбијање Лисабонског споразума у Ирској створило је, такође, институционалне проблеме у ЕУ, док избори за Европски парламент и немачки парламентарни избори идуће године стварају додатну напетост у политичком систему Уније, закључио је он.

Да ли ће режим Бориса Тадића одговарати за издају националних интереса, када дође и тај дан када ће и последњи европејац схватити да Србија неће бити у Е.У. ?
Европа је највећи српски непријатељ.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Не желим да улазим опет у исте расправе око њих, јер и није тема. Нисам то намеравао кад сам одговарио на тврдњу о блискости. Само констатујем да су нам Хрвати и Муслимани етнички пуно ближи од њих (неки циник би навео и Црногорце Smile ), па се зна како цвета љубав међу нама. Значи етничка блискост не мора значити да ће два или три народа бити у добрим односима. Руси и Украјинци су још један такав случај, мада то није отишло тако далеко, као код нас овде.

А гаравост сам само узгред споменуо, кад смо причали јесу ли они ближи Бугарима или нама. Некако ми више личе на Бугаре, него на нас. Наравно да има и српског елемента међу њима, али ми се чини да је у мањини. Језик, култура, па и историја тамо говоре другачије.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2008, 13:32:19 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Феанор пријатељу, немам намеру да те убеђујем у ништа везано за Македонце, али пре свега зато што ја о њима немам став! А немам га зато што сам до сада чуо и њихову причу а и нашу, Шешељеву причу, као и бугарску и грчку страну. Сви кажу другачије, а Бог свети зна ко је у праву. Ја сам само овде пренео неке чињенице које знам јер протекле 2 године фактички живим у Скопљу, а свако лето сам по 2 месеца у Охриду, па знам ове људе овде као што знам и Србе, Сремце моје највише.

А сада што се тиче југоносталгичара! Они што имају носталгију према томе не пате за братством са Србима и јединством нашег народа већ пате чисто економски... То ми је више пута доказано у Македонији...
Па наравно. И мој стари пати за Југом из тих разлога, то је била јака и стабилна, безбедна земља, држава. А то данас немамо и зато то многима фали. Е сад мана је било то што су нам га Кроати на крају завукли небратски, па је и он узео снајпер и отишао у Вуковар.

То пре свега води Македонију у пропаст... На истоку људи узимају бугарска држављанства, тајно се мењају крштенице, а на западу се коте шиптари и откупљују земљу... Разграђује се "македонство"...
Тачно! Тога су и Македонци свесни, ал раде исто што и ми - сами себе уништавају!

За ВМРО је јако дуга тема, и много је off. Гоце Делчев је Македонац, представљао се као Бугар због одређеног разлога да не улазимо у то... Знаши ја само преносим ставове народа - генерализујем. Наравно има и оних који су против Срба, ал сетите се протеста испред америчке амбасаде у Скопљу за време бомбардовања! Сад та подрђка Србији јењава, наравно, САД пропагандом, али и код нас 50% становништва има антисрпске ставове тако да...  Smile  Smile  Smile

Поздрав
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Емпти... Опуштено бре...
Не мораш да ме убеђујеш, само дискутујемо опуштено...  Smile

Имам и ја неке везе са Македонијом... Неку родбину у Кривој Паланци, пријатеље у Охриду и околини, неке чудне везе са Скопљем и тако...  Smile

Тема је стварно велика и била би оф на овој тако да нећемо...  Smile

Ја њих не сматрам непријатељима већ само колонијом САД тренутно... У том смислу не мислим ништа добро о њима јер не волим улизивање и пузање код људи као и код држава...
Највише волим тај национализам који у ствари представља само још једну смешну поданичку државицу...

Ми јесте да смо сјебани али јачима никада нисмо пузали... Мени такво стање и плаћање те цене уопште не смета... Бар сам чистог образа...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Makedonci su bratski narod, i da je sreće i pameti(i to najviše kod njih), sarađivali bi najpre sa Srbijom, jer imamo isti problem i nemamo teritorijalnih pretenzija prema njima. Čak je i saradnja sa Bugarima i Grcima za njih bolje rešenje nego ovo što su odabrali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 16:33:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.