Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najmanje 80 mrtvih u sudaru vozova u Egiptu  (Pročitano 822 puta)
21. Avg 2006, 12:16:05
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Dva putnička voza sudarila su se jutros na severu Egipta i tom prilikom najmanje 80 ljudi je poginulo a oko 160 povredjeno, saopštili su neimenovani zvaničnici.

Nesreća se dogodila u gradu Kalijubu, 20 kilometara severno od Kaira, kada je putnički voz na liniji Mansura- Kairo naleteo na voz koji je iz grada Bena išao takodje u Kairo.

Četiri vagona su iskočila iz šina i prevrnula se. Prema neimenovanom policajcu do sada je pronadjeno oko 80 tela stradalih putnika. Strahuje se, medjutim, da to nije konačan broj žrtava, javile su agencije. Istraga tek treba utvrdi uzrok nesreće.

Železničke nesreće česte su u Egiptu, a broj žrtava veliki. Uzroci nesreća najčešće je zastarelost opreme.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
80 poginulih u sudaru vozova
Kairo -- Osamdeset osoba je poginulo, a više od 130 ih je povređeno u sudaru dva voza severno od Kaira.

Kako su naveli bezbednosni izvori i očevici, 25 kola hitne pomoći stiglo je na mesto nesreće, a na stotine rođaka i prijatelja čeka vesti o putnicima. Nesreća se dogodila oko 6.30 po srednjeevropskom vremenu na 12 kilometara severno od Kaira, rekli su zvanični izvori državnoj agenciji MENA.

Uzrok udesa bio je, prema istom izvoru, to što jedan od mašinovođa nije reagovao na saobraćajnu signalizaciju. Jedan od vozova, koji je iskočio iz šina i sada leži na bočnoj
strani, raspao se na četiri dela i na njemu ima znakova požara, rekao je fotograf Rojtersa koji je bio na licu mesta. Prema zvaničnom saopštenju vlasti, jedan voz naleteo je na drugi otpozadi, zbog čega su oba iskočila iz šina i prevrnula se.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Buldožerima vadili žrtve iz voza

U železničkoj nesreći koja se desila u gradu Kaljubu, severno od Kaira, poginulo je 58 osoba, a povređena su 143 lica, izjavio je egipatski ministar zdravlja, koji je tako demantovao prvobitne procene da je u sudaru vozova život izgubiilo 80 osoba. Uzrok nesreće će utvrditi istraga, mada je uprava železnice već iznela ocenu da je posredi ljudski faktor.

„Prvi voz se zaustavio. Pogledali smo i videli da dolazi još jedan voz. Čula se škripa kočnica“, rekao je Halil Šeik Halil, koji je izašao iz minibusa parkiranog nedaleko od mesta sudara samo nekoliko trenutaka pre nesreće:

„Vikali smo mašinovođi da dolazi još jedan voz, tako da se on pomerio oko 15 metara, ali dok je to radio, dva voza su se sudarila.“

Lokomotiva drugog voza se zapalila, sedišta prepuna stvari izletela su napolje, a vagoni su se spljeskali.

„Probudio me je snažan tresak. Jedan od vozova je iskočio iz šina i ljudi su popadali na pod. Pozvao sam nadležne, ali su mi rekli da sam lud“, kaže Osama Abdel Halem, koji živi nedaleko od mesta nesreće.

Spasioci koji su dojurili na mesto nesreće uneli su povređene u dvadesetak vozila Hitne pomoći. Akcija spasavanja nastavila se tokom čitavog prepodneva. Tela poginulih vađena su uz pomoć buldožera iz smrskanih vagona prekrivenih krvlju.

CDC/GB

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Smrt sti­gla
ši­na­ma
R. D., 21. avgust 2006

U su­da­ru dva vo­za, ko­ji su se kre­ta­li do­li­nom Ni­la pre­ma Ka­i­ru, u ponedeljak uju­tru ži­vot je iz­gu­bi­lo naj­ma­nje 80 lju­di, dok je 138 po­vre­đe­no.
Do ne­sre­će je do­šlo ka­da je na voz ko­ji je na 20 ki­lo­me­ta­ra od egi­pat­ske pre­sto­ni­ce sta­jao na sig­na­lu ne­što da­lje od sta­ni­ce u Ka­lju­bi, ot­po­za­di na­le­te­la kom­po­zi­ci­ja ko­ja se kre­ta­la u istom sme­ru.
- Ose­ti­li smo ne­što na­lik ze­mljo­tre­su - iz­ja­vio je je­dan od put­ni­ka. - Po­če­li smo da iska­če­mo kroz pro­zo­re u na­di da sa­ču­va­mo ži­ve gla­ve. Isto­vre­me­no, vi­de­li smo da je do­nji deo kom­po­zi­ci­je za­hva­ćen pla­me­nom.
Je­dan od pre­ži­ve­lih iz vo­za ko­ji je sta­jao iz­ja­vio je Roj­ter­su da su ne­ki put­ni­ci shva­ti­li šta će se do­go­di­ti i po­tr­ča­li kod ma­ši­no­vo­đe vi­ču­ći:
- Voz do­la­zi, voz do­la­zi!
Dok je ma­ši­no­vo­đa od­re­a­go­vao, su­dar se već do­go­dio...
Dve kom­po­zi­ci­je na­šle su se, za­pra­vo, na istom ko­lo­se­ku, a po svoj pri­li­ci je voz ko­ji se kre­tao kao dru­gi, pre­vi­deo sig­na­li­za­ci­ju.
Ne­sre­ća se do­go­di­la ju­če uju­tru oko se­dam ča­so­va i 45 mi­nu­ta po lo­kal­nom vre­me­nu. Je­dan od put­ni­ka ko­ji je u vre­me su­da­ra spa­vao, tvr­di da je od­mah po­zvao po­li­ci­ju, ali da su mu po­li­caj­ci od­go­vo­ri­li da je "ve­ro­vat­no lud".
Ka­da se shva­ti­lo da se su­dar vo­zo­va, ipak, do­go­dio, na me­sto ne­sre­će sti­glo je vi­še od dva­de­se­tak am­bu­lant­nih ko­la u na­di da će spa­si­ti što vi­še po­vre­đe­nih.
Egi­pat­ski mi­ni­star sa­o­bra­ća­ja, ko­ji je pre ne­ko­li­ko me­se­ci pre­u­zeo du­žnost, ne­dav­no je iz­ja­vio da je sta­nje na ta­mo­šnjoj že­le­zni­ci ne­mo­gu­će do­ve­sti u red bez ve­li­kih ula­ga­nja. Bez­bed­nost na pru­ga­ma je ve­o­ma ne­za­do­vo­lja­va­ju­ća što po­tvr­đu­ju ve­li­ke že­le­znič­ke ne­sre­će ko­je se do­go­de bar ne­ko­li­ko pu­ta go­di­šnje. Jed­na od naj­te­žih se zbi­la 2002. ka­da je u za­pa­lje­noj kom­po­zi­ci­ji ži­vot iz­gu­bi­lo 370 lju­di.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.