Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najisplatljiviji sajt za upload fajlova  (Pročitano 24428 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
hajde priznaj da te placaju da spomenes MLM u svakom postu Smile

ps. onako realno - da me MLM imalo zanima, zar ne mislis da bih radije pogledao neke relevantne sajtove o tome, a ne tvoje misljenje o tome, ovde na forumu? (bez ljutnje)..
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 14:31:15 od montozza »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Тема није чији је већи, нити смо метар почели да вадимо.. Још увек.. Вадили смо на почетку, па се неки зајебали у прорачуну.. нема потребе за тим..  Smile

Мислим да је Дане добио довољно информација, мислим искрено да му је и пуно  Smile
Може да их добије много више, али аконкретних примера труда, зараде, трошкова, и искустава..
Нисам меродаван да вам кажем да станете, нити сам надлежан, али очигледно нема сврхе.. Пређите на конкретне ствари о овој теми, и предности и мане, а не о познавању MLM-a..
Мишљења су различита, свако се позива на нестручност друге стране...

Најбитније је да ли се новац тако може зарадити или не... И о томе овде треба да се прича, јер аутора теме управо то занима.. А ако може, не интересује га дал се зове "Remote upload", "MLM", "Зараза смртоносним вирусом", или нешто пето...

Да се не лажемо... Једини садржај који је занимљив другима је садржај пиратског карактера... Мој видео клип како се са другарима зезам на роштиљу, сигурно неће скинути нико други сем мојих другара...

Самим тим свако ко крене у такву причу зна у шта је кренуо.. Музички албуми, рипови филмова, крекови, игрице...итд... у преводу :Незаконито..

Рапидшер може да се ограђује до сутра.. у најбољем случају 0,01% садржаја није пиратског карактера, и у најбољем случају без истог би имали зараду 0 долара/динара/еура...
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 15:42:35 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.0.16823
mob
SonyEricsson K750 on Linux
@montozza ajde zaobidji me lepo...prvo mi trazis da ti izbacim link gde sam to pisao a onda kazes sto bi ti to citao?nisi ti sav svoj / ovo je ujedno i moj poslednji post upucen tebi
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
@gagijk

uh, potegao si temu koja je debelo za offtopic, u vezi nezakonitosti, prava intelektualne svojine itd...mozda jeste los primjer sa prohibicijom alkoloa tridesetih godina u americi, jer alkohol nije "intelektualna svojina" Smiley ali bas o tome je bilo dosta price, fakticki cjelodnevna tribina na "share" konnferenciji koja se zavrsila prije par dana.
u danasnje vrijeme, kad sasvim sigurno ne postoji niko ko koristi internet a da nije skinuo nijedan album ili film okacen na netu (nezakonito) ili makar nije pogledao novu stvar omiljenog benda na youtube koja je prociurila a nije prijavio uploadera - pojam nezakonitosti postaje relativna stvar. sasvim sam siguran da bi i 99,99% ljudi koji danas nemaju pristup internetu u nekim dijelovima svijeta - ucinilo to isto.
prema tome, pojmu "intelektualna svojina" treba korijenita redefinicija.  npr struja vise ne spada pod autorska prava potomaka nikole tesle jer je postala neophodno javno dobro. mislim da ce se na slican nacin (ne na isit, naravno) regulisati i ovo vremenom. siguran sam da chukununuci bila gejtsa, jamesa camerona ili brucea dickinsona nece ostati gladni jer smo svi mi skinuli njihove programe/ filmove/ albume a da pritom oni nisu dobili nista.
mozda ces reci "da, ali to nas i dalje ne postedjuje obaveze da platimo za njihov trud"...ja bih rekao - i ne bas! internet je paradoksalno uspio u onome na cemu su podjednako pali i komunizam i neoliberalni kapitalizam. uspio je da priblizi besplatno obrazovanje i sirok spektar popularne kulture masama (sto komunizam nikad nije uspio) na odredjeni nacin...a s druge strane uspio je da putem socijalnih mreza smiri eventualne drustvene nemire prouzrokovane svjetskom krizom i recesijom (produkt neoliberalizma i tzv cikashke skole, od fukujame pa nadalje). budimo realni - da nemamo ovaj "prozor u svijet" i da (generalno govoreci) ne buljimo u facebook statuse i youtube klipove, sjedili bi kucama u nedostatku novca da izadjemo, sto bi nam ostavilo vise vremena o tome da razmisljamo kako nam je zivot u stvari los i kako smo lose placeni za poslove koje obavljamo. to bi neminovno dovelo do eksplozije bunnta na svim meridijanima. a ovako, kad te drka zena, kad te sef podjebava na poslu pa ti plata kasni, kad cujes komsijinog sina kako pravi zurku  i imas osjecaj da ce se plafon srusiti a nemas para da izadjes na pivo i da ne slusas to - samo ukljucis kompjuter, stavis slusalice i vec si u drugom svijetu koji sam krojis i koji ti odgovara. tako se zaboravlja na probleme.

stoga, po danasnjim zakonima, da li je legalno uploadati fajlove ? ili sve ovo pisati preko piratskog windowsa? ili...itd itd. nije legalno po (ponavljam) danasnjim zakonima...ali moralno sigurno jeste. ljudi koji su zedni znanja i informacija, sigurno danas ne bi imali toliki spektar interesa da nisu imali mogucnost da sve to najdu besplanto na intertnetu. podji smao od raznih kompjuterskih kurseva koji vode firme na osnovu cega placaju porez drzavi. zar bi imali toliko polaznika da neko mora da plati par stotina i vise dolara za photoshop, dreamweaver ili 3d studio max? da li bi EXIT po kojem je srbija poznata, postao onoliko posjecen festival da smo morali svaki disk roni sizea, prodigy ili faith no more, da platimo po 20 dolara ili u najboljem slucaju da skinemo preko itunes?
primjera je bezbroj, ja samo kazem - zivjela takozvana piraterija Smiley a mislim da se svi slazemo oko toga..

@montozza ajde zaobidji me lepo...prvo mi trazis da ti izbacim link gde sam to pisao a onda kazes sto bi ti to citao?nisi ti sav svoj / ovo je ujedno i moj poslednji post upucen tebi

hm, prijatleju, kad nadjes u bilo kom mom postu da sam ja tebi trazio da mi izbacis link gdje si ti nesto pisao, ja cijelom forumu placam burek Smile Smile Smile Smile  cuj ja njemu trazio hahahahahaha. e, dobar si majke mi Smiley cak i simpatican. hugs and kisses Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
@montozza

Погледати један филм, или клип на тјубу, и поредити аплуод од кога зарађујеш.. Па добро ако ћемо тако, онда ево рецимо ..
Украдеш једну чоколадицу у продавници.. сви смо то радили као клинци.. Добићеш мало по ушима, ако те ухвате, а и то јер незаконито зар не? Значи треба да се пријави надлежнима, па да се позову родитељи на разговор.. -"Како сте то васпитали своје дете... бла,бла?" Тако би било да некога заболе за једну чоколадицу, јер му она значи колико и мени једно зрно песка у кубном метру истог..
Са друге стране, озбиљна крађа, било чега, све паре из касе, банка, итд.. то баш и није тако..

Ја сам рекао да се не лажемо... и то стоји. А да се убеђујемо нема потребе. Први радни дан је понедељак. Можемо лепо да одемо код надлежних органа. Да се са њима консултујемо, да им испричамо наш план... Који сервер, које све филмове и музику делимо. Колико копија месечно "растуримо"..
Не, чекај..
Знам...
Још је боље да то радимо једно пола године.. Па да тек онда одемо код њих.. Ако је то млаћење празне сламе, неће нам бити ништа зар не..?  Smile

Сви ми скидамо, и то је забрањено... Међутим ја не растурам, нити зарађујем, а разлика је огромна.. Да није тебе, не би било ни мене.. Да није тебе (не тебе лично) да то поставиш, ја не би имао одакле да скинем. Ти си дилер, ја сам наркоман? Кога јуре и хватају?

Smile

Ја верујем у слободу информација и проток садржаја на интернету, и противник сам таквих закона ( Мислим да Бред Пит и Квентин Тарантино могу да преживе и са мало мање, и да не мора филм да има 500 милиона чисте зараде ).. Да купујем немам баш толико пара, али зато коритим бесплатан софтвер.. Комплетан.. и систем и апликације, немам ни крек ни серијски на рачунару... ( Сем Фотошопа, који на линуксу фурам, и за то сам спреман да идем у затвор  Smile )
Дакле нисам причао о мојим ставовима, и мамбо-џамбо Сокој-у... Већ о законима...
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 01:41:43 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
slayem se, ali sad mozemo otici u dubiozu i reci da je npr moje radno mjesto upravo zbog kompjutera i robotizacije radne snage po sistemu - jedan covjek na kompjuteru danas mijenja nekadasnjih cetvero na salteru, zato je troje izgubilo posao. ako sma ja jedan od to troje, red je, nekako je kosmicka pravda da ja zaradim od kompjutera, zato jer sam zbog kompjuterizacije izgubio posao...ovo govorim uopsteno.
evo ti kontra primjera - i ljudi koji su devedesetih godina preprodavali benzin i cigare na ulici, nisu od toga zaradili vilu, ali jesu zaradjivali prosjecnu platu u vrijeme kad posla nije bilo. znaci, ja sam radio za 300 eura, protjeran sam na uliicu, sad svrcujem cigare i zaradjujem 300 eura...a ne bi ih svercovao i ne bih krsio zkaon, da za mene ima posla u struci.

danas svi hoce da imaju web site i kad im kazes da kosta oko 900 eura uz php, malo flasha i svega, njemu je skupo. ode kod komsijinog klinca i on mu u artisteeru odradi template sa 5 html stranica za 50 ili 100 eura.  jbg, ja sma u svoje skolovanje ulozio novac, moja svaka godina je placena od 1500 do 2000 eura, nisam dzaba satima sjedio i ucio. komsijin sin je skinuo artisteer i pogledao youtube tutorijale, procackao malo i sad radi za 100 eura....znaci internet je meni oteo potencijalnog klijenta, ali ja necu da se ljutim na komsijinog sina, njemu svaka cast, on je iskoristio priiliku. necu da kukam zbog "sudbine klete" sto je on piratski downloadova artisteer i sad naplacuje sajtove. nego cu i ja da radim isto..zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Ако се слажемо... Понедељак или за 6 месеци?  Smile

Нисам причао о правди нити заступам било који страну, нити говорим дал би ја то радио или не, нити дал треба или не, мислим да су моји постови о пиратерији били и више него јасни, јер сам лепо написао да не износим свој став.. А он стоји на крају мог претходног поста...

Све најбоље, не бих те више задржавао   Smile
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 01:54:13 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Bit ce skoro propast Svijeta

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 493
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Nema od toga kruha ....

Ubise nas kinezi/japanci (barem do sad su)  a pogotovo kad pomislim kolika je brzina u srbiji i opcenito dole.... previse fino zvuci da bi bilo tako istinito i lako ....

Kako god okrenes, moras ici lomiti kicmu ako hoces neke pare  Smile
IP sačuvana
social share
R . I . P HM - VP & AK
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1141
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
@montozza a ti koliko zaradjujes? Ispade da si opasno potkovan ovim tehnikama, a nisi se pohvalio kako tebi ide...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
hm, svi to kriju kao zmija noge . ja ne Smiley
sve je relativno...moj trenutni saldo sad , nakon 20 dana aprila je - 80 dolara na remote upload, 40 dolara na fiver.com, 130 na jednom sajtu koji mi je zlatna koka na long term, nadam se Smiley jer je vrijeme koje sam potrosio na taj sajt ovog mjeseca - smijesno. a cifra je 130 dolara. doduse, to sam sve "nabo" vise manje slucajno, bez reklame i drugih stvari. zato i planiram da se malo vise posvetim tome, i da zapostavim ova prva dva nabrojana. samim tim, bice manje kesha sa RU i fivera, ali gledano u slijedecih par mjeseci, ocekujem od ovog posla da pravim cistih 500$ za otprilike 25 sati rada mjesecno.

usput sam nasao posao na odesk.com, 200$ za nekih tridesetak sati rada, znaci jedna sedmica otprilike po 4, 5 sati. to sam odradio ovih dana i sad cekam nove poslove na koje sam aplicirao a moguce je da i dobijem novi 200$ job od ovog istog. do kraja mjeseca ocekujem jos sigurno po 20-ak dolara od RU i fivera a vjerovatno i jos neki poslic na odesku od stotinjak.
znaci, 450$ i jos ocekivanih 150 otprilike, sto je realno. ahhh ako ubodem ovaj jedan sajt sto dogovaram s nekom kafanicom na adi, bice i od njega 250 eura..ali to je za maj tek....tamo negdje, sredinom mjeseca da budem isplacen.

planovi za sledece tromjesecje su -odraditi mahnit SEO za "zlatnu koku". ta "zlatna koka" je u stvari sajt koji placa za razne tehnicke savjete. 1h je 42 dolara od kojih tebi ide 22 a sajtu 20. placanje je nakon prvih 50$.  meni su dvije isplate do sad legle na paypal i zadovoljan sam. sreca je sto mi zena ima paypal legalno registrovan jer oni rade smao preko paypala  a paypal je nemoguce registrovati u srbiji u oba smjera (primanje i slanje para).

dugorocni planovi uvezuju taj posao sa pravljenjem niche sajta gdje bih promovisao tehnicke proizvode o kojima dajem savjete preko ebooks od drugih autora (clickbank  npr) i uzimao postotak od toga, tj bio affiliate. uz sve to (sajt sa promocijom i prodajom ebooks o tehnickim stvarima gdje imam procenat, + button kojim direktno sa sajta mene mogu pozvati da im u livechat dam savjet, gdje se minut placa oko 80 centi) planiram da stavim i par google reklama tj google adsense. CPC se za tu oblast krece oko jednog dolara sto znaci da samo jedna osoba dnevno ako klikne na reklamu - za mjesec dana mi je platila internet, ako nista drugo.

razmisljam i o "rinse and repeat" soluciji koja je varijacija google adsense reklama na sajtu, o takozvanim microniche sajtovima, ali mi je to trenutno "na dugom shtapu", jer necu da se rasplinjavam na 10 stvari. zato razmisljam i da prestanem sa RU (remote upload)  i sa fiverr.com, jer gledam da stvorim jedan glavni posao oko kojeg ce se sve povezati (sto bi predstavljao taj sajt u mojim planovima koje polako gradim). tad mi cak ni odesk poslovi na kojima se moze uzeti par stotina mjesecno - nece biti potrebni, jer prosto necu imati vremena za to...
osim odesk, tu su i elance i freelancer.com, ali eto iako sam sign in na njih, nisam jos nijedan posao dobio tamo. poenta je zato u sto vecem sirenju po internetu - eto, radim par stvari, od necega imam 80$, od necega imam 200 ovog mjeseca, od necega nemam nista...ali kad se sve sabere - bude fina svotica sa tendencijom porasta.

ovo je cetvrti mjesec kako imam neke koristi od interneta. prvog mjeseca je to bilo 12$ Smiley mnogo, mnogo, mnooooogo surfovanja, mnogo sign in's na razlicite sajtove i forume, mnogo video tutoriala- kroz sve to sam prosao!!! i dalje mislim da ne znam ni stoti dio onoga sto mogu znati. zato i dalje ucim.tek cetiri mjeseca radim, a vec sam dostigao nivo prosjecne srpske plate, radeci u gacama kad hocu Smiley doduse, jedno tri mjeseca prije toga sam trosio sate dnevno citajuci razne  clanke o ovim stvarima, svaki nejasan termin "propustao" kroz google translator...sa jednog sajta na drugi, s drugog na treci itd itd..ali evo isplatilo se.
ako si zainteresovan oko ovoga, mogu ti poslati neke smjernice - sta da citas i sta da gledas pa da ucis iz toga. hm, cisto da razjasnim, posto se drugima "prividjalo" to na ovoj temi: nikakav MLM.  nikakvi refferal linkovi. ne trudim se tebi da uvaljam nesto, nego da ti dam neke termine koji bi ti mogli pomoci u surfanju i pronalazenju tutoriala. evo za pcoetak, ako zanima tebe ili bilo koga ko cita ovo - neka potrazi niche profit classroom na youtube. dalje-  fiverr.com, vec sam ga spominjao. zatim - sites similar to fiverr.com pogledaj to na google. odesk, elance, freelancer...popuni svoj CV, vidi u cemu si dobar i apliciraj za poslove. potrazi na google takodje i termine poput remote upload i free rapidleech. ono sto ne znas, cimni me na PM.
pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.