Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 10:12:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najgora kazna?  (Pročitano 7773 puta)
08. Jun 2009, 21:31:52
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Eh, ljudi moji, opet ja sa mojim doživljajima.  Smile

Dakle, desilo mi se danas nešto što me je navelo da razmišljam (o čudna li čuda  Smile ) o tome koja je najgora kazna koju vam neko, zasluženo, može dodeliti?  Smile

Prvo da ispričam priču: dakle, pre jedno nedelju-dve dana imali smo zadatak u okviru jednog predmeta na faksu da uradimo seminarski rad sledeće sadržine: intervju sa školskim psihologom. Pored intervjua (tj. transkripta) trebalo je isti i analizirati. S obzirom da sam lenština u duši, a pritom i anarhista (''zajebi sistem kad god možeš, a da prođeš nekažnjeno'' - znam totalno tinejdžerski, ali ja sam kanda još u tom fazonu) - lepo odlučim da izmislim celokupan intervju.  Smile

I nije to bio nikakav problem - izmislim ga ja za čas, uradim analizu, i sva srećna predam rad u predviđenom roku.
Da bi moj imaginarni intervju dobio na realitetu, saznam kako se zove psiholog u mojoj bivšoj gimnaziji (nije radio na tom mestu dok sam ja išla u školu), i napišem kako sam sa njim, to jest njom - radila intervju. Rezonujući da nema šanse da me provale, jer sam ja jedina iz te gimnazije u celoj generaciji. Savršen zločin.  Smile

Ali avaj! Danas prepodne smo imali ispit kod tog istog profesora kome smo predavali rad. Da ne smaram, rad predstavlja 20% od ocene. I on nam pre ispita kaže da se tri koleginice i ja javimo njemu posle ispita, jer ima nešto da nas pita u vezi sa našim radovima.  Smile Odmah sam znala da nešto nije u redu, te da sam, srpski rečeno - najebala. Usput saznam i to da su te tri devojke radile rad zajedno - i to sa istim psihologom sa kojim i ja, s tim da su ga one zaista uradile, a ja izmislila!  Smile Smile

Lepo mi posle ispita odemo u njegov kabinet; ja prethodno, grozničavo, na samom ispitu smišljam kako da se izvučem, ali i da njih ne dovedem u nevolju, jer je krivica moja i isključivo moja. Smislim priču u koju ne bi ni lud poverovao - kako sam zapravo radila intervju sa pedgogom te škole, a samo sam navela ime psihologa, jer sam mislila da pedagog ne dolazi u obzir. Priča glupa i providna, ali nisam imala kud - ili to ili da priznam.

Digresija: mogla sam popiti takvu kaznu da ne znam gde se nalazim - od toga da me suspenduju sa faksa u narednih godinu dana, preko zasedanja veća o mom slučaju, itd. (Još je uprava faksa donela odluku da će se plagijatorstvo i slične malverzacije debelo sankcionisati). Ja - van sebe!  Smile

Odemo mi kod njega, ja preuzmem krivicu na sebe, kažem da one nisu ništa krive, i ispričam svoju prilično neuverljivu priču. Iako sam zvučala potpuno samouvereno i kao da govorim istinu, istinu i samo istinu, tako mi boga  Smile , čovek mi nije poverovao. Pri tom mi je rekao da je nazanimljivije to što je rad odličan, i što mi je dao svih 20 (maksimalnih) poena. Još mi je malo držao lekciju o tome kako takve stvari ne smeju da se rade, naročito sad kad smo apsolventi, blablabla. Ja - samo ćutim kao mutava, jer videh da će me svaki dalji pokušaj odbrane samo još više uvaliti u govna.

I onda dolazi deo koji me je ostavio bez daha. Čovek, taj profesor, mi kaže kako me uopšte neće sankcionisati; čak šta više - ostaviće mi svih 20 bodova iz tog seminarskog, kao da se ništa nije desilo.  Smile
Isprva sam mislila da me zajebava, ali ne - bio je ozbiljan. Sve se završilo time što sam mu se izvinula, zahvalila, kao i koleginicama koje sam sopstvenom krivicom dovela u tako groznu poziciju.

I razmišljam posle toga - bokte mazo, kako sam dobro prošla. I prolazi dan, dođe i noć, i sve što više o tome razmišljam - sve se više osećam kao govno. Ne zbog toga što sam izmislila rad (nije ni prvi, ali poslednji jeste  Smile ), nego zbog toga što me je taj čovek na taj način ''kaznio''.

I sve me više grize savest, jer je bio korektan koliko ne zaslužujem. OK, da se razumemo: nisam dileja pa sad da idem kod njega, i da mu kažem da me kazni, jer me peče savest što je bio tako korektan.

Nego, razmišljam - da mi je napravio sranje, da je digao ceo faks na noge zbog toga (a mogao je; pritom je jedan od glavnih baja tamo - osnivač katedre za psihologiju - mogao me zakopati, tako da završim karijeru pre nego što sam je i počela Smile ), kako bi mi onda bilo? Verovatno bih bila besna, i to najviše na sebe, ali i na njega... Ovako, besna sam kao ris na sebe, jer sam pokušala da ''zajebem'' čoveka, koji mi je na ovaj način uzvratio...  Smile

Dakle, ono što hoću da raščistimo: da li je ponekad zaista najgora kazna za nekoga - biti dobar prema njemu?
Znate ono kad deca kažu za svoje roditelje - bolje da me istuče, nego da priča sa mnom o tome što sam uradio.

To sam i ja, uostalom, kad sam bila mlađa stalno govorila: lakše bih podnela da me majka oleši od batina. Ali, ona to nikada nije uradila, nego mi je jasno objasnila zašto je to što sam uradila loše.
Verujte mi, to je bolelo više nego sve batine ovog sveta.

Da li je to što je meni ovaj profesor uradio zapravo pedagoška intervencija (a i inače predaje pedagošku psihologiju  Smile ), ili je možda nekako znao da je ovo što mi je uradio za moju savest upravo najveća kazna?

Koja je za vas, na kraju krajeva, najgora kazna koju vam neko može izreći? Da li se kazna teško podnosi shodno učinjenom (ne)delu, ili su ipak tu neki drugi momenti u pitanju?

Zanima me šta vi o tome mislite! Smiley

*jaoj meni ako neko sa faksa posećuje Burek Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung S8
Da je meni moj profesor statistike tako ocenio seminarski, otrcao od faksa do gajbe, sav srecan. A ne da radim isti rad tri puta zbog izmisljanja formula.

Ne znam u cemu je problem, niti kakva je to kazna. Ja bih ga jos castio pivom sto me ispostovao.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2009, 21:52:18 od Thug4ever »
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG Frizider
Prvo, nisam siguran kako je lakse izmisliti intervju i otici lepo i zapisati izgovoreno. Ne bih rekao lenjost vec fiks ideja Smile

Drugo, profesori vole te mangupske fore a posebno su fascinirani jer je rad odlican. Dakle teorije nema da bi ikako najebala. Mogli su eto vaspitno da te vrate da opet uradis stvaran intervju i to je to. Te njihove kazne su tu pro forme tj gotovu nikada se ne primenjuju u praksi. Vec sam govorio kad je jednog kolegu licno uhvatila profesorka da diktira na bubicu i.............nista spektakularno, promenili formu ispita

Trece, znam za mnogo gluplji slucaj gde je decko lagano predao identican rad u istom roku kad i kolega koji je isti taj rad prepisao iz predhodnog roka. I naravno, bla bla pises izjavu najebo si, secemo ti ruke i.......nista

A sto se tice najgore kazne, uvek ce najteze pasti ako izdas necije poverenje, to je onaj "kroz" distanciran "zasto?" pogled  Smile Realno, na fakultetu nemam toliki osecaj da me zaboli ukoliko razocaram profesora. Uglavnom prodje kroz recenicu "Ispao sam debil, jebiga" i to je to...........spavam mirno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6630, valjda
Jbg tako ti je to kad imash savest...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia 
Kontam da se svako provlaci kako zna i ume, a ti nisi niti glupa osoba niti neko koga ne zanima to sto radi i ko nema ni potencijala, a sigurno nisi ni toliko lenja kakvom se predstavljas(secam se da si imala perioda i perioda kad te nije bilo nigde na forumu a u privatnim porukama si govorila da se rasturas od ucenja, u sta verujem, jer ti je faks takav a i pokazujes veliku zainteresovanost za to sto radis)...Tako da kontam da nisi uradila nista strasno, a sigurno je tako i profesor mislio, zato i nije hteo da te kazni, a nisi uradila nista katastrofalno niti si sabotirala nekog tako da nema potrebe da se lose osecas - kad bi videla kako se kod nas na faksu gaze i sta rade osetila bi se ko najveca cvecka (:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
   Verujem da je njegov cilj bio jednostavan: da te postedi. Svestan je da nisi uradila nista tako strasno, ali je opet svestan da nije svejedno da li je plagijat ili ne. Ipak, odlucio je da ti pruzi drugu sansu, jer verovatno si vredna toga. Ali nemoj da ti ovo dize samopouzdanje, vec bas ima za cilj da te drzi na mestu. Mada, kontam te, i ja bi se osecao shiticno, ali brzo to prodje... Znaj za ubuduce...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6630, valjda
Jednom varalica uvek varalica  Smile
Jel sam ti pomogao? Smile
Pa verovatno je skapirao da i nije tako strashno, da mozda i nije tako losh taj virtuelni interviju ili je skontao da si mozda htela da izigravash zrtveno jagnje kako bi izvukla koleginice pa te je josh i nagradio.
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Heh, ovde se zaista mogu čuti zanimljiva mišljenja. Smiley
Na stranu to što mi većina njih imponuje.  Smile

Da, u pravu ste, i nisam učinila bog zna šta. Uostalom, rad i nije bio plagijat, već moje lično delo, samo što je bio izmišljen.  Smile  Smile
Drugo, nisam nikoga time ni uvredila, ni povredila, niti je to što sam napravila na ikoga ostavilo posledice.

Ali ipak, toliko je korektno odreagovao prof. da sam još uvek u čudu.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ja sam uvijek govorila da je savjest uvijek najbolja kazna Smiley

Zato i nemam poriv da se svetim i pametujem 'iToldUSo' fazoni, posto znam da savjest itekako dobro obavlja posao.

Medjutim, kod nekih ljudi, zaista treba primjeniti drugi, osvetnicki pristup, prosto jer nemaju savjest. Mada opet .. ne znam ko bi to mogao da me povrijedi/uvrijedi, a da pritom nema savjest i da mi je bitan u zivotu ..

Elem, bolje da si lupila neko x ime, nego sto si navela covjeka koji postoji  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6630, valjda
Kad laze nek laze do kraja... pa jest to nekako bolje... samo ko ce popamtiti sve detalje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 10:12:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.