Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:53:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: najbolji tenk T-90S  (Pročitano 21234 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung x640
Kako ti uopste uporedjujes tenkove i ostalo oruzje? Po tome dali ti se svidja izgled i dali je proizvedeno u Rusiji?
Najbitnije kod tenka pored vatrene moci i oklopne zastite je obucenost posade.
Kao neko ko je vozio M-84 mogu da ti kazem da on jako lepo moze da se zaglavi u blatu. Nijedno oruzje nije savrseno pa ni Rusko. Da imamo i 300 tenkova T-90S i M-84AB1 sve opet zavisi od obucenosti posada. To kod nas nece da se desi dokle god se vojska ne profesionalizuje i na celna mesta dodju strucni i odgovorni ljudi koji ce moci normalno da zive od svoje plate.

E ovo je jedina istina,ali opet treba dati prednost ruskim tenkovima jer mnogo parametara ide u njihovu korist...
sta je istina nisi imao mnogo prilike da to vidis profesionalna vojka kad me podseti nije tako korisna kao sto mislis jer ona je placena vojska i dobras je samo za ofanzivu ne i za odbranu drzave jer sta ce njemu pare ako ce da pogine a ovako amerikanci ili britanci salju trupe koje znaju da ce pobediti i uz pomoc avijacije izivljavaju se na nekim drzavama
IP sačuvana
social share
Death of one man is tragedy death of millions is statistic
,Joseph Stalin
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Kako ti uopste uporedjujes tenkove i ostalo oruzje? Po tome dali ti se svidja izgled i dali je proizvedeno u Rusiji?
Najbitnije kod tenka pored vatrene moci i oklopne zastite je obucenost posade.
Kao neko ko je vozio M-84 mogu da ti kazem da on jako lepo moze da se zaglavi u blatu. Nijedno oruzje nije savrseno pa ni Rusko. Da imamo i 300 tenkova T-90S i M-84AB1 sve opet zavisi od obucenosti posada. To kod nas nece da se desi dokle god se vojska ne profesionalizuje i na celna mesta dodju strucni i odgovorni ljudi koji ce moci normalno da zive od svoje plate.

E ovo je jedina istina,ali opet treba dati prednost ruskim tenkovima jer mnogo parametara ide u njihovu korist...
sta je istina nisi imao mnogo prilike da to vidis
A ti jesi?
A sto se tice profesionalaca, oni svaki dan treniraju i uvezbavaju postupke za sve moguce situacije, tako da su uvek, i uvek bolji od vikend vojnika amatera. Profesionalci su nista drugo do patriote koje drzava placa da rade ono sto najbolje znaju i sami zele. U vise ratova u bliskoj proslosti se pokazalo da su mobilisani vojnici mnogo podlozniji dezerterstvu i defetizmu. To sto ti pricas su parole iz perioda koji je, nadam se, daleko za nama. I te parole su nista drugo do parole, nemaju mnogo veze sa realnosti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung x640
pa ima 5 poruka nije diskutovao nije imao kad da to vidi  a ti jesi
imaju veze garantujem jer profesinalnavojska ne sluzi za odbranu i nije dobra u tome sta god ti pricao  za branjenje zemlje je najblja obicna vojska ti mora da volis amerikance i njihov nacin zivota
IP sačuvana
social share
,Joseph Stalin
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
pa ima 5 poruka nije diskutovao nije imao kad da to vidi  a ti jesi
imaju veze garantujem jer profesinalnavojska ne sluzi za odbranu i nije dobra u tome sta god ti pricao  za branjenje zemlje je najblja obicna vojska ti mora da volis amerikance i njihov nacin zivota
ti ocigledno ne znas nista o vojsci i nacinu upotrebe iste.
i nemoj da se vredjas sto se ne slazem sa tvojim fanaticnim stavovima, odmah me cimas da sam proamerikanac, a to je uvreda. uvreda bi bila da me nazoves i proruski orijentisanim. Ja imam samo jednu domovinu i zove se SRBIJA!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
pa ima 5 poruka nije diskutovao nije imao kad da to vidi a ti jesi
imaju veze garantujem jer profesinalnavojska ne sluzi za odbranu i nije dobra u tome sta god ti pricao za branjenje zemlje je najblja obicna vojska ti mora da volis amerikance i njihov nacin zivota
Izvini druze, ali moram da ti kazem da tako konfuzno pises da neke tvoje postove uopste ne razumem, i da budem iskren lice mi na obicno prepucavanje, a ne na razumnu i cinjenicama potkrepljenu diskusiju. Ajde probaj malo da izneses i neki argument za svoje stavove i malo uoblicis pisanje-cisto da bi moglo da se razume sta hoces da kazes!!

Sto se tice ispaljivanja rakete iz topa-sumnjivo resenje, u najboljem slucaju. Bio je sredinom sezdesetih (ili pocetkom sedamdesetih, nisam siguran) takav jedan pokusaj koji je neslavno propao. Ameri su napravili M-60 A2 i M-551 (laki tenk) sa topom od 152mm koji je mogao da ispaljuje vodjenu PO raketu Sheilailah (ili tako nesto, nisam bas siguran kako se pise). Vrlo brzo je M-60 A2 povucen iz upotrebe, a M-551 se zadrzao jos neko vreme samo zato sto je lagan i lako se transportuje.
Mislim da ce jos neko vreme glavno naoruzanje tenka biti top sa klasicnom municijom, tako da mogucnost da se iz T-90 ja i ne vidim kao neku veliku prednost.
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54

zashto su zapadni tenkovi "teshki"? pa vec sam rekao :1 .masa i delimichno pokretljivost 2. relativno mali broj prema ostalim rodovima vojske (npr velika britanija ispod 2000 tenkova,manje po broju(ne po kvalitetu) od bivshe sfrj
3. male samostalne jedinice (najveca samostalna jedinica bataljon) koje su pridodate drugim rodovima vojske. doktrina upotrebe koja ne predvidja vishe od 20-30 (ekstremno 50 tenkova) kao  borbenu jedinicu na jednom mestu i u jednom trenutku.  4. nepostojanje doktrine za klasichne oklopne manevre vecih razmera kao u ww2 . tenkovi sluze prvenstveno za borbu protiv drugih tenkova i za razbijanje utvrdjenih tachaka neprijatelja na samoj liniji fronta (za proboj ali ne i za eksploataciju proboja).

ratno iskustvo je pokazalo da profesionalna vojska jeste bolja od neobuchenih i demoralisanih amatera ,ali je loshija od mladih ,dobro obuchenih ljudi koji se bore iz patriotizma . npr velika vecina tenkovskih i avijaticharskih asova u ww2 (a i u ww1 ) su bili  veoma mladi i "amateri". takodje ,najbolje oklopne jedinice u ww2 su takodje sachinjavali  vrlo mladi ljudi,ponekad chak i maloletni (kao npr SS HitlerJugend) .

shto se tiche vodjenih po  raketa koje se ispaljuju iz cevi topa ,tachno je da su one trenutno inferiorne prema prema potkalibarnoj kinetichkoj municiji ,mada bi ovi sistemi koji napadaju top-down mogli da budu korisni protiv zapadnih tenkova sa jakim prednjim oklopom ,a bez pomeracha magnetnog polja .
« Poslednja izmena: 30. Nov 2006, 03:52:53 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Ne moze da se uporedi tadasnje i sadasnje oruzje, pogotovo vazduhoplovstvo gde se za jednog borbenog pilota zavrsava akademija. Pa, jos mnogo godina treninga i ucenja da bi se dobio vrhunski obucen pilot.
Sta moze jedan nisandzija rezervista koji je u zivotu ispalio jednu bojevu granatu?
Tu treba dosta gadjanja i vezbe da bi se postupci doveli do automatizma. U opste nije racionalno da se na oruzju koje kosta oko 1,5 miliona dolara (koliko kosta jedan M-84) smenjuju klase vojnika po nekoliko puta godisnje i uce, kvare, drndaju taj tenk. Naravno da u slucaju rata treba imati rezervni sastav, ali to moze da se resi na neke druge nacine.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2006, 07:37:53 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 684
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC 
imaju veze garantujem jer profesinalnavojska ne sluzi za odbranu i nije dobra u tome sta god ti pricao za branjenje zemlje je najblja obicna vojska ti mora da volis amerikance i njihov nacin zivota

pa,covece,ako nisam diskutovao na ovom forumu ne mora da znaci da nema veze o cemu se prica i da li se razumem u ove stvari...
IP sačuvana
social share
My dream is to fly over the rainbow so high...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung x640

ti ocigledno ne znas nista o vojsci i nacinu upotrebe iste.
i nemoj da se vredjas sto se ne slazem sa tvojim fanaticnim stavovima, odmah me cimas da sam proamerikanac, a to je uvreda. uvreda bi bila da me nazoves i proruski orijentisanim. Ja imam samo jednu domovinu i zove se SRBIJA!
ti mora da nemas pojma o vojsci  i ja najvise volim normalno zemlju u kojoj zivim a amerikance mrzim nije da volim ruse ali amerikance ne mogu da podnesem mislim da bi mogli da prestanemo da se svadjamo
Izvini druze, ali moram da ti kazem da tako konfuzno pises da neke tvoje postove uopste ne razumem, i da budem iskren lice mi na obicno prepucavanje, a ne na razumnu i cinjenicama potkrepljenu diskusiju. Ajde probaj malo da izneses i neki argument za svoje stavove i malo uoblicis pisanje-cisto da bi moglo da se razume sta hoces da kazes!!

Sto se tice ispaljivanja rakete iz topa-sumnjivo resenje, u najboljem slucaju. Bio je sredinom sezdesetih (ili pocetkom sedamdesetih, nisam siguran) takav jedan pokusaj koji je neslavno propao. Ameri su napravili M-60 A2 i M-551 (laki tenk) sa topom od 152mm koji je mogao da ispaljuje vodjenu PO raketu Sheilailah (ili tako nesto, nisam bas siguran kako se pise). Vrlo brzo je M-60 A2 povucen iz upotrebe, a M-551 se zadrzao jos neko vreme samo zato sto je lagan i lako se transportuje.
Mislim da ce jos neko vreme glavno naoruzanje tenka biti top sa klasicnom municijom, tako da mogucnost da se iz T-90 ja i ne vidim kao neku veliku prednost.
izvini ako ponekad pojedem slovo ali mora da razumes nego covek nije imao prilike da vidi sta ja radim a sudi o meni to mi se ne svidja uopste
ako ga je ono uvredilo nije trebalo da ga uvredi
svi su nekad imali 5 poruka
IP sačuvana
social share
,Joseph Stalin
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Citat
ti mora da nemas pojma o vojsci  i ja najvise volim normalno zemlju u kojoj zivim a amerikance mrzim nije da volim ruse ali amerikance ne mogu da podnesem mislim da bi mogli da prestanemo da se svadjamo
nema potrebe da se svadjamo, ali ne mozes na svaki argument koji se protivi tvom misljenju da odgovaras uvredama tipa ti si proamerikanac i sl. Ni ja ne volim Amerikance, ali ni Ruse, pa me to opet ne sprecava da cenim tehniku koju prave i jedni i drugi. ja bih najvise voleo kada bi Srpska namenska industrija proizvodila najbolje naoruzanje od sviha, ali to najcesce nije tako, i ja to priznajem koliko god da sam patriota.
Profesionalna vojska je dokazano bolja i to je vec vise puta dokazano u praksi, to niko na svetu ne spori osim tebe, i sve vojske sveta, ukljucujuci i tebi omiljenu Rusku, pokusavaju da se profesionalizuju u sto vecem stepenu.
Ali, to opet nije tema vec tenk T-90s, i ja verujem da ovaj tenk mnogo vise vredi u rukama profesionalaca koji svaki dan rukuju istim i znaju ga u dusu, nego vikend ratnici koji ga vide jednom u zivotu, a zatim, ne daj boze u slucaju rata jos jednom.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:53:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.