Ja sam inace veliki fan SF zanra uopste mislim da je to zanr koji doprinosi masovnoj popularizaciji nauke i tehnologije, navescu vam jedna primjer jedan obican interviju od nekoh 45 minuta sa Arthurom Klarkom nakon objavljivnaja knjige a zatim i snimanjem filma ''Odiseja u Svemiru '' gledalo je nekoliko desetina miliona ljudi uzivo.
SF filmovi su specifini i zbog toga sto tjeraju covjeka da pogleda dalje od sebe u sadasnjem trenutku, sto njegovu mastu ispituje do mile volje, SF zanr omogucava svima nama da razmisljamo kakvi mi mogli da budemo u buducnosti, kakvi ce biti odnosi medju ljudima SF nam daje sansu da dozivimo i otkrijemo buducnost prije nego sto se i dogodi. Da ne bih dalje duzio zbog svih tih a i mnogih drugih razloga ja jako volim SF filmove a naravno i serije
Evo nekih koji svakako spadaju u anale SF filma po meni ( bitno je napomenuti da se ja ovde iskuljucivo baziram na filmskim ostvarenjima i serijama a ne samo na knjigama i pricama ) Mozda ce neko pitati zasto ? Razlog je jednostavan ima mnogo dobrih SF knjiga ali kao filmovi ostali su samo pokusaj.
Evo nekih koji spadaju a anale : -Odiseja u Svemiru -Prvi kontakt -Aliens -Star wors -Mad Max -Matrix
Serije znase: -Star Trek -The X-files -4400
Evo to je nesto sto mi je palo na pamet u ovih nekoliko sekundi sta vi mislite o ovom zanru i naravno bacite na papir nekoliko vasih omiljenih filmova
Alien Aliens Alien 3 Predator Predator 2 Chronicles Of Riddick Pitch Black Event Horizont Dark City Starship Troopers The Arrival The Thing(carpenterov) The Abyss Star Wars 2,4,5,6 The Matrix Terminator 1 i 2 Blade Runner Back to the future 1 , 2 ,3 Donnie Darko Children Of Men Iron Man Twelve Monkeys Sixth Sense X men 1 i 2 The Man from Earth
ih mogo bi ovako cjeli dan.....
a evo i nekih serija: The X Files Millennium Heroes Stargate
In my world, sometimes you get so used to seeing shocking shit -- that the only shit that's shocking anymore is your inability to be shocked by shit anymore. And that's when you see some shit that makes you realize...the shit you thought was shocking...wasn't even shit at all.
Za serije ne moram ni da razmišljam, Battlestar Galactica Stargate (i serije i filmovi) Star Trek (i serije i filmovi) ...ali filmova ima baš mnogo...ne bih mogao da se odlučim Veštačka inteligencija je veoma zanimljiv film i drugačiji od drugih...matrix je naravno odličan...ne znam
Pricace ti jednom svasta \boljima se tesko prasta pile moje, pace moje malo I silni misevi u boci \javice se k'o svedoci pustolovnog traganja za Gralom
Pricace ti jednom svasta \boljima se tesko prasta pile moje, pace moje malo I silni misevi u boci \javice se k'o svedoci pustolovnog traganja za Gralom
А од серија.... убедљиво прва Досије Икс, па онда остале.... Галактика, Хероји, Изгубљени, Звездане Стазе Следећа Генерација, Звездана Капија (Атлантида и СГ1), Отети....
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.