Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 20:41:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koji je najbolji tenk danasnjice po vama?
Leclerc
4.1%  (6)
Abrams M1A2
12.8%  (19)
Leopard 2A6 EX
35.1%  (52)
Challenger  2
2.7%  (4)
T90
39.2%  (58)
Typ 90
2.7%  (4)
Merkava Mk 4
3.4%  (5)
Ukupno glasova: 148
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najbolji danasnji tenk  (Pročitano 32676 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Jel me neko spominjao? Smile

Ми о вуку...   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Кад уведу Црног орла биће то тенк са најбољим обликом куполе по мени, да не причам о томе да ће имати ваљда топ од 140-150 мм.

Абрамс је највеће смеће. То видиш само по емисијама које праве о њему да застраше неискусне...
И Влада га је лепо описао у више наврата.

Владо, како су поред тебе онако унередили тенкове у Вуковару?  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
dvoumio sam između Leoparda te Merkave...ali ipak stavio glas Leopard 2A6 EX....... Smile

P.S...čini mi se da je ovakva tema več bila....ali nema veze......
« Poslednja izmena: 30. Apr 2007, 10:03:55 od HasBiba »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
Merkava koja je skupa ko Pip se pokazala za vreme rata protiv Hezbolaha kao golo govno.Znaci ta Izraelska  reklama  je pala u vodu posle 89 tog tenka.Abrams mi se svidja jer je Brute force.Toliko je masivan,a ipak manevrise kao auto.Po meni mnogo jak tenk i pokazao se kao Night hunter fantasticno.E sad suprostavljao se daleko slabijim tenkovima ,tako da se ipak ogranicavam..... Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 341
Zastava Vrsac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k750i
Ja sam glasao za Leoparda 2A6 EX zato sto je kod njga najboli odnos dobijenog i ulozenog po meni...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

In time of chimpanzees I was a narwhal

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 788
Zastava Novy Belgrad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Leopard.   Smile
IP sačuvana
social share

Nobody is innocent, there are merely varying levels of guilt...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mislim da je neozbiljno uspoređivati t72 i njegove derivate m84, t80, t84, t90 sa drugim tenkovima iz ove usporedbe. serija t72(t90 je minorno poboljšani t72) se može uspoređivati sa prošlom generacijom zapadnih tenkova npr leo1, amx 30 .

serija t72 predstavlja zastarjeli tenk slabašnog topa, rudimentalnog sustava za upravljanje paljbom(da, znam da t90 ima termovizijsku kameru, ali ona za modernim zaostaje nekoliko generacija) apsolutno nedovoljne oklopne zaštite, nikakve zaštite posade i čuvene konstrukcijske pogreške sa nikakvom zaštitom barutnih punjenja. neka vatrogasna rješenja poput kontakt-5 i sličnih reaktivnih oklopa, uvođenje u uporabu raketa koje se ispaljuju iz topa možda bi ga učinilo dostojnim protivnikom leopardu 1, ali za ovdje navedenim tenkovima debelo zaostaje i po vatrenoj moći, i po oklopnoj zaštiti i po pokretljivosti.

netko je spomenuo težinu i pokretljivost abramsa sa njegovih 60+tona. imao sam priliku vidjeti ga prije par godina na slunju u usporedbi sa m84, gdje je bez problema svladao teren koji je svladavala i 84, i to većom brzinom od m84 i s daleko većom upravljivošću, s čime su se složile i nazočne hrvatske posade m84.

mitove  i bajke o m84/t90/t(x) zaboravite. prednost tih tenkova je njihova  niska cjena i jednostavnost održavanja, jer su rađeni za sovjetsku koncepciju ratovanja : na 100 nečijih tenkova poslaćemo 1000-2000 svojih, pa nek se(ovi prvi sa 100tenkova)snalaze...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1831
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Abrams M1A2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung sgh-550i
Pominju se cesto rakete ispaljene iz topa.
Pa to samo Rusi jos uvek forsiraju, Ameri i Nemci odustali su od takvih pokusaja jos sedamdesetih godina proslog veka, posle vise godina testiranja i ko zna koliko potrosenog novca.
Zato sam malo ranije pomenuo top od 140mm -jeftinija je granata od rakete, a ne znamo kako bi se ta raketa uopste pokazala.
A da nije potrebno imati jaci top sa vecim dometom na svom tenku nego na neprijateljskom-ne bih se bas slozio, pogledajte iskustva iz bilo kog sukoba u kom su obe strane imale tenkove (npr. Tigar vs. M4)
Neko je primetio da nije potreban tenk protiv gerile-kako mozemo znati ko je buduci protivnik?! Sta ako ne bude gerila?
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6120
slazem se prethodnikom... amerika recimo ima nameru da zadrzi abrams jos tridesetak godina u operativnoj upotreba, jer nisu sigurni kakav ce buduci rat biti, i kakav ce tenk trebati!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 20:41:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.