"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Darko Andjelović podelio je na svom Fejsbuk profilu jednu priču koja pokazuje kako žive ljudi u Bosni a bogami i Hercegovini i probao da da odgovor na pitanje - šta je sreća?
Dirljiv status na Fejsbuku je za kratko vreme podelilo skoro 666 ljudi nateraće vas da se zamislite. Prenosimo vam ga u celosti:
Krećem da plaćam račune. u pošti je sasvim pristojan red ljudi što mladjih osoba od dvadesetak godina koje su roditelji poslali da im plate racune jer druge koristi od svoje djece ionako nemaju.mršava omladina upalih obraza, tamnih podočnjaka jer se vikendom gudraju 100 na sat. Ima i starijih penzionera koji razglabaju o AVNOJu i Titu kao i mladjih zgutikurinica koje razgledaju najnoviju ponudu tač skrin mobitela i ajfona
Jedna baba mi prilazi i kaže. Izvinite mladiću, starija sam žena da li bi me mogli propustiti bole me ledja.
"I'm sorry but I don't speak bosnian", odgovaram.
"Crko dabogda", kaže jedva čujno..
"Where are you from", zapita mladja zgutikurina pretpostavljajući da sam stranac i da cu joj platiti snošaj
"Odavde", kažem.
ona odlazi
"Nakon 36 minuta stižem kao prvi na šalter
"Dobar dan kako ste" upitah
"Dobro jedem. Znate, radim ja ,moj muž radii i zaradi, ne pije. Dobar je. Svaki dan imamo za šoping i za vikend idemo na izlet u volvo karavanu. Lepo živim, ne žalim se" priča. "to je 36,2 KM"
Ja počinjem da se ledim... Shvatam da me zavrće za 2 marke. Da to je stvarno tako. Ona stvarno želi da me zajebe i misli da je to u redu
"koga imaš ? Brata, sestru", upitam.
"Samo sestru i majku
"e jebem ti sestru i majku"
"ona ćuti i nastavlja da ćuti. Samo grimase na licu pokazuju da je boli. u svojoj nemoći da bilo šta promeni zove obezbjedjenje
Obezbjedjnje me izbacuje i donosi mi potvrdu placenih racuna.. Bacam pogled na papir i steže mi se knedla u grlu.Teško sam zakinut, od 50 KM ne vidim kusur koji je trebo biti 15,80KM.
"Znate,.. Ona je devojčica. Zove se Anđelaheta.nemojte ikad vise da budete nepristojni prema njoj inace cemo vas gepekovat i napravit vam cipele od cementa"
"Puhnite mi pištaljku", kažem i gledam u njih. Svi ćute. Nemaju riječi.
Napokon jedan od njih pristade na to ali uplete se drugi koji mu reče:
"Dušo, ti si meni sve. Kako mozes to da mi uradis", pita.
"Evo samo malo,izmeriću mu ga pa ako je manji vratit cu ti se", objasni.
izvalim ga pred svima "Lep je mladiću, stvarno je lep".reče dotični
"Jeste, lep..." vratim ga u pantalone i odem
odlazim pokraden iz pošte i pored jedne kladionice ugledah malog cigu
"Cigo jesi li gladan, žedan?" upitah
"Nisam,živim ko car. Ne brinite, ne treba meni mnogo samo jedna marka"
trazim po dzepovima i gle cuda ima jedna jedina marka.ali s njom sam zelio da uplatim tiket ali...
"izvoli cigo" rekoh dajući mu marku
"jel ti dosta"
"Jeste", kaže i otrča u kladionicu
gleda ga radnica u kladionici koja je zaboravila da joj je jutros gazdina sperma frknula i po kosi
Iznošena majica, ali čista, velika trenerka i pocepane patike. Ruke iako mlade ,grube, ranjave. Srećan je.
"Molim vas, dajte jedan bingo slučajni", reče i pruža onu marku
ona mu nerado otkuca tiket jer ne voli cigane posto su joj ukrali šaht ispred kuće
prvi broj izlazi drugi broj izlazi,6ti broj izlazi i cigo dobija 10.000 KM
Cigo uzo keš.To je stvarnost. Tu oko mene.
Sutradan idem pješice da kupim gram iako mi fali marka i sedamdeset.Isti onaj cigo miriše na sapun, oprane kose koja je čista mi maše i zove me da mu pridjem
Shvatam njegov pogled.vjerovatno zeli da mi se oduži,možda mi dobaci onu marku i sedamdeset koja mi fali za ćizu
Dolazim kad on otvara golfa četvorku i pokazuje u njemu: Sokovi, napolitanke, čokolade,kondomi,kačketi,patike,bižuterija
"Kupio sam, nisam ukro" kaže
Nameštam osmeh i gledam oko sebe kad ono pun kurac cigana oko mene
Dolazi jedan i kaze:
"marku si mu dao jel? a da si mu dao deset mogao je dobit 100 hiljada jebem ti familiju"
prebiju me ko mačku i odoše
Gledam ih i mislim..
prebiše me a nisu mi ukrali ovih 13 maraka i 3 bona.sretan sam
Koliko je stvarno potrebno da budeš srećan ? Zaista ne znam...
b666
« Poslednja izmena: 10. Okt 2015, 15:23:51 od godfucker »