Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nadu Macuru i još 3.500 lekarki teraju u penziju  (Pročitano 4528 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Где сад ти оде,Равене?
Ми имамо одлично,квалификовано медицинско особље..није ту пеонта.
Хтео сам само да ставим префикс на године старости возача хитне помоћи..
Ту су потребне године и године возачког искуства и праксе.Не може хитну помоћ да вози клинац.Не мора он ништа да зна о медицини.Његов посао је да вози.
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Ministarstvo: Neće 3.500 lekarki otići u penziju 12. oktobra

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da nisu tačni pojedini medijiski natpisi da će 3.500 lekarki sprecijalista otići u penziju 12. oktobra, već je to broj onih koje će tada ispunjavati propisani uslov za starosnu penziju što, kako navode, ne znači da će sve i biti penzionisane.

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da nisu tačni pojedini medijiski natpisi da će 3.500 lekarki sprecijalista otići u penziju 12. oktobra, već je to broj onih koje će tada ispunjavati propisani uslov za starosnu penziju što, kako navode, ne znači da će sve i biti penzionisane.

"Na dan kada počne da se primenjuje Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, 12. oktobra, 3.500 lekarki će ispunjavati propisani uslov za starosnu penziju, ali to ne znači da će sve i biti penzionisane i da će se na taj način ugroziti funkcionisanje zdravstvenog sistema", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva navode i da Zakon propisuje da se penzionišu oni koji za to imaju navršene uslove za odlazak u starosnu penziju, osim ukoliko postoji potreba za datim radnim mestom i daljim angažovanjem radi kontinuiteta procesa rada, te da je u tom slučaju, sporazumni nastavak rada dozvoljen.

Svaki lekar koji ispunjava ulove za odlazak u starosnu penziju, a za njegovim radom postoji potreba zbog stručnog i kontinuiranog obavljanja poslova zdravstvene zaštite moći će da napravi sporazum o nastavku radnog odnosa.

Sa druge strane, svi koji ispunjavaju uslov za odlazak u penziju, a za njihovim radom ne postoji potreba, biće penzionisani, poručuju nadležni.

"Ministarstvo zdravlja odgovorno pristupa procesu racionalizacije i ni jednim svojim potezom neće ugroziti obavljanje poslova zdravstvene zaštite u zdravstvenim uslovima", ističe se u saopštenju.

Racionalizacija će se, ističu, pre svega odnositi na nemedicinsko osoblje, koje u našoj zemlji daleko premašuje broj koji je standard u Evropi.

Kada je reč o nedostatku specijalista, iz resornog ministarstva podsećaju da su izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, olakšano odobravanje stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika i saradnika.

"Ministarstvo je prošle godine odobrilo više od 1.600 specijalizacija i užih specijalizacija, a ove godine je odobreno 433 specijalizacija, dok se trenutno razmatra još više od 1.000 novih zahteva za odobravanje. To je samo prvi korak u ispravljanju katastrofalne zdravstvene politike iz prethodnih godina, čije posledice još osećamo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Minstarstvo u proteklih godinu dana u radni odnos na neodređeno vreme u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže, primilo 1.951 zdravstvenog radnika, a od toga 834 lekara.

Izvor http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=203161
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

I am a naughty Leonora.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 19397
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Nokia 
Konacno neka lepa vest.

Mada verujem da ovi sto su na birou da se mnogo ne nadaju jer ako nemas kesha ili debelu vezu
mozes samo da ....  Smile

edit,
Evo ja se nudim da obucim vozace hitne kako se vozi i kako se brine o pacijentu  Smile
Evo ja se nudim da budem tvoj pacijent, da vidim bas kako ces da me zbrines  Smile
« Poslednja izmena: 30. Sep 2015, 22:17:51 od leonora87 »
IP sačuvana
social share

Never stop showing someone how much they mean to you. 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Где сад ти оде,Равене?
Ми имамо одлично,квалификовано медицинско особље..није ту пеонта.
Хтео сам само да ставим префикс на године старости возача хитне помоћи..
Ту су потребне године и године возачког искуства и праксе.Не може хитну помоћ да вози клинац.Не мора он ништа да зна о медицини.Његов посао је да вози.
U tome je problem. Koji ce ti kurac samo vozac hitne. U Americi su to odavno prevazisli. Svako ko je u Hitnoj Sluzbi mora biti medicinski treniran.

Greska, Medicinskom osoblju u Srbiji fali praksa. Oni nemaju pojma, kako lekari tako i sestre i ostala ekipa sto se da videti iz nebrojenih situacija gde su sjebali pacijenta, dali pogresan lek ili napravili neko sranje.

I druga stvar, u Americi mozes da prodjes kurseve za Urgentnog Tehnicara sa 18 godina, jer dobijas vozacku dozvolu sa 15-16 dakle nije stvar ni u tome da budes ne znam koliko profi vozac, vec da znas gradivo i budes pazljiv.

Konacno neka lepa vest.

Mada verujem da ovi sto su na birou da se mnogo ne nadaju jer ako nemas kesha ili debelu vezu
mozes samo da ....  Smile

edit,
Evo ja se nudim da obucim vozace hitne kako se vozi i kako se brine o pacijentu  Smile
Evo ja se nudim da budem tvoj pacijent, da vidim bas kako ces da me zbrines  Smile
'
Ti si tezak slucaj, van si mojeg reona odgovornosti, to mozda kada postanem Doktor  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

I am a naughty Leonora.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 19397
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Nokia 
Citat
U tome je problem. Koji ce ti kurac samo vozac hitne. U Americi su to odavno prevazisli. Svako ko je u Hitnoj Sluzbi mora biti medicinski treniran.
U Americi. Mi ovde u Srbiji nismo bas toliko napredni  Smile

Citat
Greska, Medicinskom osoblju u Srbiji fali praksa. Oni nemaju pojma, kako lekari tako i sestre i ostala ekipa sto se da videti iz nebrojenih situacija gde su sjebali pacijenta, dali pogresan lek ili napravili neko sranje.

I druga stvar, u Americi mozes da prodjes kurseve za Urgentnog Tehnicara sa 18 godina, jer dobijas vozacku dozvolu sa 15-16 dakle nije stvar ni u tome da budes ne znam koliko profi vozac, vec da znas gradivo i budes pazljiv.
Kad si kod vozacke, mislim da bi stvarno nasi vozaci trebali da znaju bar neke osnovne stvari iz prve pomoci.
Ako nista da zna kada se desi neka nesreca, da recimo ne treba da dira povredjenog ako recimo sumnjas da mu je povredjena kicma jer pokusaj da mu pomognes, ne znanjem mozes samo da mu pogorsas, da ne kazem upropastis zivot.

Citat
Ti si tezak slucaj, van si mojeg reona odgovornosti, to mozda kada postanem Doktor 

AU nisam znala da mi je toliko teska dijagnoza cika doktore  Smile
IP sačuvana
social share

Never stop showing someone how much they mean to you. 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
U Americi. Mi ovde u Srbiji nismo bas toliko napredni  Smile

Citat

Kad si kod vozacke, mislim da bi stvarno nasi vozaci trebali da znaju bar neke osnovne stvari iz prve pomoci.
Ako nista da zna kada se desi neka nesreca, da recimo ne treba da dira povredjenog ako recimo sumnjas da mu je povredjena kicma jer pokusaj da mu pomognes, ne znanjem mozes samo da mu pogorsas, da ne kazem upropastis zivot.

Citat
Ti si tezak slucaj, van si mojeg reona odgovornosti, to mozda kada postanem Doktor 

AU nisam znala da mi je toliko teska dijagnoza cika doktore  Smile
Nesam skolovan da ustanovim dijagnozu. Fali nam odredjeni moderator koji je sve znao o nicemu i nista o svacemu  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 45.0.2454.84
Kako ce Nadica od penzije da sastavi za silikon i botox  Smile pa taman je zapocela transformaciju u macku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Kako ce Nadica od penzije da sastavi za silikon i botox  Smile pa taman je zapocela transformaciju u macku  Smile
Privatno ce ona nesto da "otvori"
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Nokia 33-10
Tužno je to da godinama nisu slati lekari na specijalizacije, pa se zadržavaju ovi specijalisti sa 60 i kusur godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.