Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 18:41:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нацистичка Монголија  (Pročitano 18921 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@bf-a sta kazes o tvrdnji da je svastika u stvari potekla iz Mongolske istorije?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@bf-a sta kazes o tvrdnji da je svastika u stvari potekla iz Mongolske istorije?

svastika je prastari arijevski simbol , postoje svastike stare i po 7000 godina kao ova nadjena u bugarskoj :

http://www.eutimes.net/2010/05/archaeologists-unearth-7000-year-old-swastika-in-north-western-bulgaria/

simbol je preshao u kinu pre mnogo hiljada godina ,a odatle verovatno i u mongoliju . dakle , tachno je da je deo njihove tradicije ali ne i da su je oni izmislili .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ok,hvala.  Smile

a samo jos nesto-sta je predstavljao u tim starim kulturama i "izdanjima",da tako kazem?
znam,znam,ima na netu,ali,priznajem,lencugu mrzi da trazi... Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
a samo jos nesto-sta je predstavljao u tim starim kulturama i "izdanjima",da tako kazem?
znam,znam,ima na netu,ali,priznajem,lencugu mrzi da trazi... Smile  Smile

problem je u tome shto je to simbol a ne znak , tako da je malo teze recima opisati shta on tachno oznachava .  obichno se vezuje za energiju , i to  sa kracima orijentisanim u smeru kazaljke na satu kao sunceva , mushka energija ,a obrnuto (kao ova bugarska) je zenska mesecheva energija . zenske svastike su neshto ceshce na drevnim predmetima i to obichno na figurama zena ,jer tad predstavljaju i simbol plodnosti . kod slovena je bila uobichajena svastika sa vishe krakova (8 ,12 ...) , zvana kolovrat :

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Citat
Arijevci i Sloveni imaju poreklo iz Indije.
пих и Шкорпион је верује Аутохтонистима... Smile
Citat
Sloveni bili preplavili citavu Evropu. Recimo malo je poznato da su SRbi ziveli u Erdelju (danasnja Transilvanija).
Данас у Темишварском Банату живи 20ак 000 Срба,а СПЦ има и своју Темишварску Епархију...у самом граду има (чак) три цркве...
:

Danas tamo ima vise sela i crkvi srpskog porekla, nego Srba.
Imaju oni u Temisvaru i sinagogu i katolicke crkve.

Sto se tice Srba u Indiji, i ja sam mislio da je to neka glupost, dok nisam naisao na Hindusa u Libiji, jako obrazovan covek, koji mi je pricao o Sanskritskom jeziku koji on govori. Iznenadjivao me stalno da nekim izrazima veoma slicnim srpskom, pa sam ga pitao odakle mu? Onda je poceo da broji na sakskristkom a brojanje je islo tacno kao srpsko (ne rusko) tacno od 1 do 10.
Onda mi je objasnio da Indija ima sve spise, cuvane od njihovih Brahmana, ali da se niko ne interesuje za to.
Inace Rusi su ti mesavina slovenske krvi sa tatarskom spermom. Zagrebes Rusa i dobijes Tatarina. Nismo ni mi bolje prosli sa Turcima. Tako da o cistoti rase, malo morgen.
Za Nemce da ne govorim jer su se mesali kako je koji nomadski narod prelazio, pa su do Bizmarka imali 160 drzavica i isto toliko medjusobnih ratova.
Pitanje za Mongole, je koje veze imaju danasnji Mongoli sa Dzindzis Kanom? Izgleda da su se vi preselili od Sibira do Amsterdama.
Istorija nije samo ratovanje. Recimo Rumuni objasnjavaju odakle njima Madjari. Kaze da su Madjari krenuli na zapad, ali da su neka plemena stala da odmore, a Rumuni im ukrali konje. Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2010, 12:41:57 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
aha.zanimljivo.hvala.  Smile

i,znaci to je u stvari simbol za energiju,koji su koristile kulture sirom sveta.
a zbog Hitlera je sad to postao jedan od najomrazenijih simbola,za koji se uvek vezuju negativne i zle misli.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2010, 12:41:58 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
aha.zanimljivo.hvala.  Smile

i,znaci to je u stvari simbol za energiju,koji su koristile kulture sirom sveta.
a zbog Hitlera je sad to postao jedan od najomrazenijih simbola,za koji se uvek vezuju negativne i zle misli.  Smile
Pa to je tako. Ni pozdrav Sieg Heil, nije cisto Nemacki, nego staro Rimski: Ave Cesar, moritori te salutant.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

ima tu josh dosta znachenja , npr vechito kruzenje stvari , sirenje iz jednog centra i.t.d.... kao shto rekoh , teshko je objasniti .

Citat
a zbog Hitlera je sad to postao jedan od najomrazenijih simbola,za koji se uvek vezuju negativne i zle misli.  Smile

nije zbog hitlera ,vec je stvar u tome shto jedan simbol deluje i na svest i na podsvest . to je mozda malo mistichno objashnjenje ,ali gledajuci svastiku , kolovrat i.t.d. chovek moze da oseti povezanost sa celokupnom tom kosmologijom i tradicijom  chak i ako ne zna mnogo o njoj .

nije chudno stoga shto semitske ideologije (komunizam , judeo-liberalizam i sl ...) pokushavaju da demonizuju te drevne simbole , jer njima je potrebna jedinka bez korena kojom mogu lako da manipulishu . s druge strane , nije chudno da ljudi bivaju privucheni ovim simbolom i pored svog tog demonizavanja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

ima tu josh dosta znachenja , npr vechito kruzenje stvari , sirenje iz jednog centra i.t.d.... kao shto rekoh , teshko je objasniti .

Citat
a zbog Hitlera je sad to postao jedan od najomrazenijih simbola,za koji se uvek vezuju negativne i zle misli.  Smile
nije zbog hitlera ,vec je stvar u tome shto jedan simbol deluje i na svest i na podsvest . to je mozda malo mistichno objashnjenje ,ali gledajuci svastiku , kolovrat i.t.d. chovek moze da oseti povezanost sa celokupnom tom kosmologijom i tradicijom  chak i ako ne zna mnogo o njoj .
da,da,kapiram.pa,i logicno je,buduci da energija stalno kruzi svetom.
ali,dobro,ipak je izbog Hitlera.jer se svi odma sete Nacisticke Nemacke.
nije chudno stoga shto semitske ideologije (komunizam , judeo-liberalizam i sl ...) pokushavaju da demonizuju te drevne simbole , jer njima je potrebna jedinka bez korena kojom mogu lako da manipulishu .
dobro,sad malo tradicionalno preterujes,al,nema veze.  Smile Smile

inace,gledam bas neke slike iz Mongolije,izmedju ostalog i Ulan Batora.jbt,kakav je,ocigledno pravi grad,al nista nema posebno s njim,sve nekako jednolicno,monotono.gledam onda isto slike iz unutrasnjosti,to je tek ko iz kamenog doba.imaju malo ljudi,nikakvu ekonomiju,nikakav ugled ili poziciju u svetu,nikakvu industriju,nista.i mislim se,jos im samo nacisti i prociscavanje zemlje fale.ljudi u unutrasnjosti jos zive u srednjem veku,a ovi bi sad da pokrecu neke akcije i kojestarije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
Nokia 
Citat
Danas tamo ima vise sela i crkvi srpskog porekla, nego Srba.
Imaju oni u Temisvaru i sinagogu i katolicke crkve.
Temišvar je gradina,velegrad.Veći od Novog Sada! Položaj Crkve je određen granicom,što se tu poklapaju vlast bratske Rumunske i bratske Srbske crkve,a pod crvenima je teško bilo biti Srbin u Kragujevcu,a kamoli u Temišvaru i Aradu!
Citat
Sto se tice Srba u Indiji, i ja sam mislio da je to neka glupost, dok nisam naisao na Hindusa u Libiji, jako obrazovan covek, koji mi je pricao o Sanskritskom jeziku koji on govori.
inače se kaže SANSKRT, bez I...
Citat
Onda mi je objasnio da Indija ima sve spise, cuvane od njihovih Brahmana, ali da se niko ne interesuje za to.
Našao prof.dr Radivoje Pešić i Drinu i Taru i Ibar i Goru i Savu i Goliju.... od Bagdada do Lase!

Drugo to mešanje je preterano! Turci su bre živeli u gradovima,niti je njih bilo više 20-30 miliona ikada...Vlast su ržali uz pomoć Jermena i Čivuta i holaknih knezova...danas u Turskoj preko 10 miliona ljudi se preziva Poturak,Lub(u)ra(Luburić),Sančak(Sanđžak)...do onih koji su namerno menjali prezimena da bi zavarali trag Turdžan,Sandžaklija,Turkuloglu...jer do Ataturka (Čivuta) nisu ni imali prezimena....
Citat
најстарији споменик са ''сваситком'',крст са под правим углом преломљеним крацима је нађен у Лепенском Виру. Чак ће и епископ херцеговачки вибши,Таса,да ти каже да су Хришћани КРСТ почели да користе тек у 3. или 4. веку (до тада им је симбол био РИБА и натпис ИХТУС). По легенди онда су Срби,које најбоље представља динарски тип (не блави,нити плавооки) тај симбол предали Тибетанцима,а они га заокренули и дали Хитлеру...

кад погледаш видиш огромну сличност и изгледу,али још више у ПОНАШАЊУ и СУДБИНИ између становника Памира,Хиндукуша, делова Кавказа...Паноније и нпр. Велебита!
« Poslednja izmena: 07. Avg 2010, 14:06:28 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 18:41:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.