Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacionalne manjine - status i istorija (kulturiska tema)  (Pročitano 18981 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson 
Citat
Одакле ти сада то? Лепо ти кажем шта ја мислим и како ја сматрам да треба да буде однос са мањинама, то личне исправе на мађарском је ван сваке памети и логике.........
Evo ja imam ćirilicom...i cela moja familija...i moji poznanici..neki sa ćirilicom neki sa latinicom...
Retko koji mađar koristi ta prava...a nikoga ni ne interesuje.
Pored toga mogli smo tražiti i neku "ličnu kartu" iz mađarske koji nas ovlašćuje da dobijemo 30-40% popust za njihov prevoz...ali ni to nismo izvadili.

Citat
Јок бре ... никако ... мада морам признати да сам се смејао на ону Шешељев бисер о сендвичима   Smile
Veruj mi...to za nas uopšte nije bilo smešno. I opet smo ostali lojalni...
Ja sam bio na ratište na Kordunu kao regularan vojnik JNA, pa sam išao u Baranji kao rezervista, pa prilikom NATO bombardovanja "čuvao" Somborski aerodrom...i sad sam ja potencionalni neprijatelj, pa treba zabraniti da mi sin pohađa osnovnu na mađarskom... opet bravo!

A sad idem spavati...laku noć
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
to za nas uopšte nije bilo smešno

Знам ... јбга мени свашта уме да буде смешно ...  Smile Smile

Citat
I opet smo ostali lojalni...
Ja sam bio na ratište na Kordunu kao regularan vojnik JNA, pa sam išao u Baranji kao rezervista, pa prilikom NATO bombardovanja "čuvao" Somborski aerodrom
Бураз је био горе у војсци у Сомбору ... имао је неког старијег водника Мађара за кога увек говори да је већи Србин од пола Срба овде ... јбга свуда има разних.

Лаку ноћ  Smile Smile
« Poslednja izmena: 26. Nov 2009, 02:14:54 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG Frizider
Па јебига што онда постављаш тај линк ка вашим захтевима које тражите а не планирате да се примењују у пракси. Чему онда сав тај малтрет и наводно незадовољство?

Ај Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Ај па до сутра,најзад неки нормалан саговорник  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson 
Citat
Па јебига што онда постављаш тај линк ка вашим захтевима које тражите а не планирате да се примењују у пракси. Чему онда сав тај малтрет и наводно незадовољство?

Odgovor za boldovano:
to nisu naši zahtevi...to tako stoji u Ustavu...to ne tražimo mi, nego to nam je dala država, i mi ne tražimo ništa više, samo da to tako da ostane.

Što se tiče nezadovoljstva, to je ekonomskog porekla, nije političkog. Veoma veliki deo Mađara se bavi poljoprivredom. Mislim da i vama je jasno kako je poljoprivreda upropašćena...ne samo u Voši nego u celoj zemlji.
Vojvodina je prošarana raznim kanalima za od- i navodnjavanje, koji su skroz propali. Moj otac ima oko 1.5 ha zemlje koji ne može koristiti, jer odvodnjavanje ne funkcioniše. Ali plaća se porez (veći deo ide za Bg), i plaća neku taksu za odvodnjavanje čega nema (sve ide za Bg).
To je jedan primer, ali to ni nije važno.

Mi rešenje(ekonomski) vidimo u autonomiju, a moj lični stav je da tako treba uraditi sa celom Srbijom. Napraviti regije/pokrajine, koji imaju neku autonomiju, da ako opština Kraljevo hoće da kupi wc papir za službenike, možće da to uradi bez bitanja Beograda.

Znači kad kažem autonomija, prvestveno mislim na ekonomski.
A što se tiče sudstva, VANU, zabole nam kurac. OK, ima Mađara kao i Srba ili Slovaka kome je to važno...ali ima i Srba koji bi nas rado oterali odsavde...a mislim da su oni u manjini.

Pustite nas da školujemo na maternji jezik i ostavite što nam Ustav daje i garant neće biti nikakvih problema
(srednja škola na mađarskom postoji samo na papiru...i ja sam takvu pohađao u Somboru...od 14 predmeta imao nekoliko na mađarskom...biologija, hemija, fizika, fizičko i maaternji jezik)..a to je bio '87-'90.
Danas je situacija još gora.

Zaboravih ovo:
Mnogi nas smatraju separatistima, ali to je na pritisk takvih koji bi voleli da mi postanemo separatisti.
Razmislite...Ako se Vojvodina odvoji od Srbije, šta smo dobili?
Da li smo postali većina? Jeste, imali bi veći % u skupštini, ali opet nedovoljno da bilo šta uradimo. Da nas je većina ovde, vaš bojazam bi bila opravdana..kao na Kosovo...a gde smo mi do Šiptara?...što brojčano, što mentalno.
« Poslednja izmena: 26. Nov 2009, 11:51:39 od digiman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
od 14 predmeta imao nekoliko na mađarskom...biologija, hemija, fizika, fizičko i maaternji jezik)

Играли сте фудбал и баскет на мађарском? ...  Smile Smile

Извини брате али ово је јаче од мене  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson 
Citat
Играли сте фудбал и баскет на мађарском? ...  Smile Smile

Извини брате али ово је јаче од мене  Smile
Odelenje je bio mađarski, trebali smo imati svaski predmet na mađarskom sa mađarskim profesorima, ali zbog nedostatka kadrova mogli su naći profesora mađara za navedenih predmeta. Znači profa za fizičko je bio mađar, kao i profesorica hemije-fizike i prof biologije su bilki mađari
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Zaboravih ovo:
Mnogi nas smatraju separatistima, ali to je na pritisk takvih koji bi voleli da mi postanemo separatisti.
Razmislite...Ako se Vojvodina odvoji od Srbije, šta smo dobili?
Da li smo postali većina? Jeste, imali bi veći % u skupštini, ali opet nedovoljno da bilo šta uradimo. Da nas je većina ovde, vaš bojazam bi bila opravdana..kao na Kosovo...a gde smo mi do Šiptara?...što brojčano, što mentalno.

Није ствар само у томе.Ево хипотетички поставља се питање,понавља се '41,Мађарска нас нападне?Немој да ми кажеш да би већина стала уз Србију.

Сличан проблем је и са појединим другим мањинама,Бошњацима,Шиптарима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson 
Citat
Ево хипотетички поставља се питање
Hipotetički se postavlja pitanje da će nas biti za 20 godina 10 puta više nego Srba.
Isto tako se postavlja pitanje da će Kineza biti za 30 godina 1.5mil u Srbiji.Ajmo preventivno zatvoriti sve kineske radnje...

A zašto bi nas Mađarska napala?

Mađarska je član NATO, pa ne može on tako jednostavno da napadne bilo koga sam.
Kad je bio NATO bombardovanje, Mađarska nije učestvovala aktivno, ali dao im aeorodrom Tasar pored Pečuja...i to je učešće..da li smo stali na njihovu stranu? da li smo odbili poziv? Iz mog sela (85%mađara) samo su dvojica rezervista pobegli iz zemlje od 40-50 pozvanih.Ali oni su ionako planirali de će se iseliti u Kanadi, ali su se dvoumili do bombardovanja.

Priznajem da je bolje "preventiviti" nego lečiti, ali preventiva se ne radi tako da od nekoga oduzmeš nešto, nego ostaviš ih u miru da se osećaju kući i da prihvataju državu kao svoju.
Trenutno je to tako.
"Preventivu" su radili  Hrvati i znamo šta je bio rezultat...Izbacili su Srbe iz ustava,Srbi kao manjina, itd...(mi prihvatamo status manjine). Da su im dali sva prava, sigurno bi bilo drugačije.
« Poslednja izmena: 26. Nov 2009, 12:20:51 od digiman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Hipotetički se postavlja pitanje da će nas biti za 20 godina 10 puta više nego Srba.

Уз стопу наталитета на нивоу афричке земље,за 20 година би једва успели да дуплирате популацију  Smile

Isto tako se postavlja pitanje da će Kineza biti za 30 godina 1.5mil u Srbiji.Ajmo preventivno zatvoriti sve kineske radnje...

Не верујем,мада подржавам исељавање истих.

A zašto bi nas Mađarska napala?

Mađarska je član NATO, pa ne može on tako jednostavno da napadne bilo koga sam.
Kad je bio NATO bombardovanje, Mađarska nije učestvovala aktivno, ali dao im aeorodrom Tasar pored Pečuja...i to je učešće..da li smo stali na njihovu stranu? da li smo odbili poziv? Iz mog sela (85%mađara) samo su dvojica rezervista pobegli iz zemlje od 40-50 pozvanih.Ali oni su ionako planirali de će se iseliti u Kanadi, ali su se dvoumili do bombardovanja.

Због сира и војне музике,откуд знам?Ко зна шта може да се промени у наредних 10,20 година.А пример ти и није најсрећнији,али не спорим да сте поштено одслужили своје.

Priznajem da je bolje "preventiviti" nego lečiti, ali preventiva se ne radi tako da od nekoga oduzmeš nešto, nego ostaviš ih u miru da se osećaju kući i da prihvataju državu kao svoju.
Trenutno je to tako.
"Preventivu" su radili  Hrvati i znamo šta je bio rezultat...Izbacili su Srbe iz ustava,Srbi kao manjina, itd...(mi prihvatamo status manjine). Da su im dali sva prava, sigurno bi bilo drugačije.

Хрватски циљ последњих 100 година је протеривање Срба из Хрватске.И то на начин који се не може упоредити ни са чим овде.Дакле нигде ја тебе не терам,нити имам намеру да ти ишта онемогућим.Једноставно сматрам да у земљи мора да постоји само један званичан језик,то је све.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.