Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 03:41:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacionalna klasa 2  (Pročitano 10302 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Kordon je ipak nagrađen u Montrealu.Tanović je dobio Oskara pa se Marković ponadao istom kad snimi Turneju.Možda bi Turneja bila bolja da je radio sa Jasmilom Žbanić.Ta saradnja bi dala punu aromu filmu.Ovako,šta je tu je.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2941
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Spremite se za "Nacionalnu klasu 2"

Kultni film snimljen pre 30 godina dobiće svoj nastavak, u režiji Gorana Markovića.

Decenije su prošle od Flojdovih vozačkih i životnih akrobacija, koje se i dalje prepričavaju među fanovima ovog filma svih generacija.

"Dugo sam se opirao ideji nastavka. Filmove snimam kako bi bili dobri, a poznato je da drugi, treći i četvrti delovi filmova samo opadaju po kvalitetu", rekao je režiser Marković na konferenciji za novinare.

"Film neće biti rimejk, već nastavak, pun nove poetike i humora. Naram se da će se mlade kreativne i stvaralačke snage uključiti u proces nastanka filma".

"NK2" još uvek nema ni scenario, ni glumce, ali ima veliku podršku kompanija uključenih u podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju.

"Ostalo nam je samo da ga snimimo", našalio se Marković.

Prvi partner akcije je kompanija Telekom Srbija, koji će u okviru svojih aktivnosti na poseban način učestvovati u realizaciji kampanje "Brza Srbija" – NK2.
"Paralelno sa promocijom filma, predstavićemo i edukativnu akciju posvećenu bezbednosti u saobraćaju", najavio je direktor Direkcije za komercijalne poslove "Telekom Srbija" Vladimir Lučić.

Podršku filmu pružiće i Sportski auto-moto savez Srbije.

"Želimo da ovim filmom i pratećim akcijama pokažemo svim ljudima da je brzini i trkanju mesto na trkačkoj stazi, a ne na gradskim ulicama. Svakog dana čitamo o sve više poginulih u saobraćaju, vreme je da se podigne nivo bezbednosti na ulicama, a sve to će koincidirati sa stupanjem na snagu novog Zakona o saobraćaju", rekao je predsednik SAMSS Dragoljub Lekić.

On je otkrio šta, između ostalog, ekipa filma i publika mogu da očekuju od SAMSS.

"Dobre dublere za vožnju", zaključio je Lekić.

Muziku za film, kao i prvi deo, radiće Zoran Simjanović, a još uvek nije poznato da li će neko od stare glumačke postave reprizirati svoju ulogu. Glavne uloge u "Nacionalnoj klasi" tumačili su Dragan Nikolić, Bogdan Diklić, Gorica Popović, Vojislav Brajović i drugi.

Izvor : MTS MONDO

Kampanja o bezbednosti saobraćaja,brojni sponzori koji čekaju u redu da pomognu,ovde izgleda nema ni želje da se napravi nešto originalno nego će ceo film verovatno biti reklamno-vaspitnog karaktera,isprazan,čisto da se izreklamira svakog sekunda neki sponzor i dobije pomoć države zbog kampanje o saobraćaju.Čisto komercijalni razlozi za skrnavljenje legendarnog prvog dela!
« Poslednja izmena: 26. Avg 2009, 18:39:59 od ivanmisa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  E, tako se to radi.Prvo dok si mlad i imaš ideja snimaš dobre filmove.Onda snimiš 1-2 "narujčena"da bi dobio ulaznicu da budeš u vlasti.A onda živiš srećno i zadovoljno od snimanja nastavaka do kraja života.Goran Marković se vratio u ono za neke srećno "Tito i ja" vreme kad su određeni ljudi dobijali novac(sponzore)za filmove koji imaju samo reditelje.Nemaju scenario,(kakav scenario,nema ni ideje kakav bi scenario trebao da bude),ni glumce.Ali zato ima za sponzora državnu firmu i podršku AMSS-a i još gomilu manjih razdraganih sponzora koji čekaju u redu(bar po gore napisanom tekstu)da prilože za film.Za film koji od filma ima samo reditelja,kompozitora i najavu da će propagirati bezbednu vožnju(što apsolutno podržavam) i da će biti : "pun nove poetike i humora."
  I kakav će to,bar po najavi,film biti.Propagandni.Da citiram kraj gore napisanog teksta koji govori sam za sebe:
"Kampanja o bezbednosti saobraćaja,brojni sponzori koji čekaju u redu da pomognu,ovde izgleda nema ni želje da se napravi nešto originalno nego će ceo film verovatno biti reklamno-vaspitnog karaktera,isprazan,čisto da se izreklamira svakog sekunda neki sponzor i dobije pomoć države zbog kampanje o saobraćaju.Čisto komercijalni razlozi za skrnavljenje legendarnog prvog dela!
  Goran Marković nam posle dva zadnja(propagandna)filma nudi treći.Ne treba menjati taktiku koja dobija.Komercijalni film o pravilu ponašanja u(za početak)saobraćaju.Isto kao u ono,za neke,divno vreme kad su samo određeni,vaspitni filmovi bili prikazivani i kad su samo određeni ljudi dobijali sredstva za film koji su od filma imali samo reditelja.Reditelja koga više ne zanima film kao umetnost.Reditelja vaspitača.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Goran Marković režira „Nacionalnu klasu 2”
Tražim pravu priču za nastavak

Autor: Beta | Foto: z. Lončarević | 27.08.2009. - 05:00

Režiser Goran Marković potvrdio je juče u Beogradu da će u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije (AMSS) napraviti nastavak svog kultnog ostvarenja „Nacionalna klasa”, ali je ukazao na to da film još nema ni priču ni scenario.

Na konferenciji za novinare u Medija centru predstavnici AMSS-a su najavili da će, u sklopu njihovog projekta „Brza Srbija”, biti snimljen produžetak „Nacionalne klase”, na šta se Marković nadovezao rečenicom: „Još samo da se izmisli i snimi taj film”.

„Predsednik AMSS Dragoljub Lekić i ja smo se dogovorili da bude nastavka, i to je sve što imamo”, rekao je Marković, koji je originalnu „Nacionalnu klasu”, s Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi, snimio pre 30 godina.
Nikolić, koji će u nastavku ponovo igrati vozača Flojda, nije se pojavio na konferenciji za novinare zbog profesionalnih obaveza, ali je poslao poruku da je „veoma zadovoljan” što će biti novog filma, čime se ispunjava i njegova „davnašnja želja” da se to dogodi.
Upitan da li će nova „Nacionalna klasa” biti rimejk prvog filma, ili će se raditi o klasičnom nastavku, Marković je odgovorio da je „prvi film još živ” i da mu rimejk nije potreban, a da će drugi film biti „potpuno nova stvar; priča za sebe s formalnim vezama sa originalom”.
- Jako je teško napraviti dobar nastavak. A ja nemam naročitog razloga da pravim filmove osim da budu dobri .
Marković je takođe rekao da će pre snimanja proučiti milje današnjih automobilskih trka u Srbiji.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Dobro je.Film sa rediteljem vaspitačem, sponzorima koji su dali i daju  pare a ne znaju zašto daju (još nema scenarija ni ideje o scenariju) i kompozitorom je najzad dobio formalno i jednog glumca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2941
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Koliko čujem planira se i srpska verzija Alo Alo,toliko o nedostatku originalnih ideja...A stvarno je kretenizam najavljivati film na pompeznoj konferenciji za štampu a pritom nemati još ni scenario ni ideju za priču.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Mnogo, ne mladih već ostvarenih reditelja kod nas i u svetu ima,ne jedan, već nekoliko spremnih filmova za snimanje.Ne snimaju jer nemaju para(sponzora).A ovde državna firma daje pare na neviđeno.Tu nije više stvar u talentu već u podobnosti.U ovom slučaju nema neke velike filozofije.Sve se vidi i govori samo za sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
znaci...izdrkotina(danas mi nesto ne ide politicka korektnost Smile)markovic ce da radi nacionalnu klasu 2....neka...dok ima kretena koji ce to da placaju(citaj:svi gradjani ove drzave preko budzeta) neka i snima...sto se mene tice..uvek je bio samo sitni politicki dupeuvlakator i beskorisna stetocina... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Znači ima nas trenutno dvojica.Mislim, politički nekorektnih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2941
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Možda sada ali ranije je pravio dobre filmove.Niko ne sme da ospori da vrede filmovi poput Nacionalne klase,Već vidjeno,Variola vera,Sabirni centar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 03:41:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.332 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.