Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Na Pravnom uče studente da su žene same krive za silovanje  (Pročitano 1368 puta)
24. Apr 2014, 15:47:39
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung GT-S7580
Na Pravnom uče studente da su žene same krive za silovanje

U knjizi iz koje uče studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu navodi se da su žene "same krive" za silovanje, koje izazivaju "svojim nepromišljenim ponašanjem".

U knjizi “Kriminalistika” iz koje uče studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu, navodi se, između ostalog da “žrtva silovanja najčešće sama daje doprinos krivičnom delu svojim nepromišljenim ponašanjem”.

U pitanju je udžbenik autora Branislava Simonovića, redovnog profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

U odeljku “Karakteristike žrtava i viktimološki odnos”, kako se dalje navodi, u nepromišljeno ponašanje spada “usamljeno kretanje mračnim ulicama, predgrađima, livadama u kasnim večernjim časovima ili putovanje auto-stopom”.

To nisu moji stavovi, to su citati iz istraživanja jedne ruske profesorke. Moja namera je bila, i smatram je veoma važnom i odgovornom, da studentima objasnim psihodinamiku između žrtve i počinioca, kako bi budući policajci, sudije, advokati i pravnici mogli preventivno da deluju. Uvodni deo o psihodinamici odnosa je važan, ali on je samo jedan deo velike lekcije – kaže za “Blic” profesor Simonović.

U knjizi se navodi i da “ženska osoba svojim ponašanjem dopušta stvaranje situacije u kojoj je ona na osnovu prosuđivanja, bila dužna da predvidi mogućnost konfrontacije”.

Dekan Pravnog fakulteta, profesor Predrag Stojanović, na pitanje o tome da li zna šta se predaje kod njega na fakultetu, odgovorio je da nije u opisu njegovog radnog mesta da se bavi udžbenicima niti da procenjuje njihov sadržaj.

Izvor:Telegraf

Курве једне лажљиве.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Наука је рекла своје   Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 34.0.1847.114
silovanje je tesko dokazati kad se silovana poznaje sa silovateljem, pogotovo kao su imali prethodnih seks. odnosa
praksa zaista pokazuje da najvise ima upravo ovakvih primera
nepromisljeno ponasanje nije neminovno poziv na gengbeng, ali moze biti poziv na svasta..

ja se slazem sa onim sto je tu napisano.. nigde ne pise da su zene same krive, vec se do tancina objasnjavaju procesi koje je zabelezila praksa, kada dolazi do nasilnog odnosa..

sve pet

zene treba mnogo mudrije da postupaju u mutnim situacijama..
« Poslednja izmena: 24. Apr 2014, 15:56:21 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Tacno tako,gleda se iz pozicije manijaka,u smislu sta je okidac,a ne da je zena sama kriva...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
E, ova tema obećava! 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Apple 15
Pravni iz Kragujevca... Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
HTC One
I meni je smesan... mnogo manje se placaju ispiti nego na Pravnom u BG... jeftino, jbg.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
U medjuvremenu kod mene u USA, opet polemika oko "Rape Culture."  Feministkinje tvrde da zena nije nikada kriva sto je silovana.  Dobro, znaci hodajuci u mini suknjici, polu pijana oko 2 sata posle ponoci u Chikashkom getu je ok.  Dobro da se zna.

Silovanje je isto kao i svaki drugi oblik zlocina, ali majku mu pa zar ne moze da se koristi logika.

"Ej skolska, u Ekstaziju je bilo 5 zena silovano proslog petka. Stavili im nesto u pice."
"Ajooj, koje sranje."
"Nego gde cemo mi sutra za Petak."
"Ekstazi, imaju dobrog DJ-a."
"Extra, ima da se olesimo od djus vodke."
"Vidimo se tamo."

I sta drugo reci.  Ja do dana dansnjeg nisam zakoracio nigde blizu geta u Americi posle 8 sati uvece, jer znam sta me tamo ceka.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Ja do dana dansnjeg nisam zakoracio nigde blizu geta u Americi posle 8 sati uvece, jer znam sta me tamo ceka.

Шта, силовање? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
Наука је рекла своје   Smile

сајенс хез споукен... Smile

IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.