Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 16:56:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muzički ukus otkriva ličnost  (Pročitano 30698 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
Slazem se sa osmom u potpunosti  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.13
mob
Qtek 小米
Citat
Pff... pa normalno da ih nema više kad su to sve pomrli narkomani.

Droga ubija... 'naš!
Ма каква бре дрога, не можеш вечно да излазиш у Дом омладине, скц и кст, причам о новој генерацији која је требало да настави тамо где смо ми стали ... сада звучим као партизански уча.  Smile
Деведесетих су се највише дрогирали дизели и ти ''сваштоједи'' који не припадају ни једном жанру.
Познавао сам металце који се никада нису ни напили, а који су и дан данас остали у том фазону.

Ја сам јако ретко слушао домаћи реп, ако морам да се идентификујем са том сценом, у сваком случају не припадам наркоманској клошарској генерацији прти беге и слично, већ WITB, Гру (почетак каријере), Робин Худ итд.

« Poslednja izmena: 26. Sep 2010, 17:12:42 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 6.0.472.63
Au, ljudi koji slusaju sve i svasta ne slusaju nista...E sad sam sve cula.

Muzika kao grana umetnosti ima za cilj da dotakne coveka i nesto u njemu i da ga pokrene na odredjene stvari, da se poklopi sa nekim nasim idealima ili pogledom na zivot, da saradjuje sa nasim temperamentom.
За музику као уметност и ствар духа се слажем у потпуности са тобом.
Само - да ли је сва музика која нам је понуђена баш то - уметност?
Није ли баш то шкакљиво питање?

Ево, ово за мене никако није уметност, него смеће. И кад из нехата чујем то дође ми да се запалим.

Неко уз то доживљава епифанију. А уз музику која се мени свиђа исти тај можда повраћа.
То је она чувена и прежвакана прича о укусима.

И, можеш ли да ми одговориш - ко су твоји омиљени извођачи, јако ме занима?
Знам да волиш Келте, али шта још?  Smile

A ako je tako, iskreno...Onda mi odgovara da lutam ceo zivot  Smile
Not all who wander are lost. Smiley
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia krntija
niste vi onda spoznali muziku u pravom smislu.
kad naiđeš na muziku koja je za tebe, sva druga postaje smešna i manje bitna.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
За музику као уметност и ствар духа се слажем у потпуности са тобом.
Само - да ли је сва музика која нам је понуђена баш то - уметност?
Није ли баш то шкакљиво питање?

Неко уз то доживљава епифанију. А уз музику која се мени свиђа исти тај можда повраћа.
То је она чувена и прежвакана прича о укусима.

Slazem se i to jeste pipava i skakljiva tema, mozda cak i Filosofska prilicno.
Naravno da nije sve umetnost, naravno da je mnogo stvari djubre, naravno da je sve to subjektivno jer se sve svede na kraju na to sta nas dotakne.
Nego htedoh da kazem na nekom generalnom nivou gledano, kada bismo uzeli samo ideju umetnosti, tj. to idealizovano vidjenje iste...Ona ima mnogo nivoa i njena svrha jeste da dopre do raznih tacaka u covecijoj psihi i do njegovih emocija cak i do onih sto su na najudaljenijim tackama jedna od druge, da na tom jednom putu prodrma cak i one stvari koje su u totalnoj suprotnosti jedna sa drugom.
E sad, nekim ljudima nije potrebno mnogo razlicitih zvukova ili boja za to a nekim drugima mozda jeste.
I to nije...Neodlucnost.
Ljudi su kompleksni u principu, zato i ima TOLIKO umetnickih pravaca, toliko umetnika koji se bave muzikom, toliko ljudi koji je stvaraju.
Zato sto postoji hiljadu nacina da se nesto izrazi a svako izrazavanje moze nositi lepotu.
Izrazena ljubav u roku moze biti identicno lepa kao izrazena ljubav u klasici, jazzu, Keltskoj baladi, pacak i elektronici? Sto da ne, ima dosta takvih pesama sa ljubavnom temom a da nisu cisti tuc tuc u mozak vec imaju nekih prijatnih melodija instrumenata i zenskih vokala.
Cist primer...
U sustini, jako su retki ljudi koji su potpuno ograniceni na jedan pravac. Cak i oni najhardcore fanovi jednog pravca uobicajeno imaju barem jos jedan zanr koji bi mogli da slusaju ili koji vole da cuju..
Zasto?Zato sto coveku nije dovoljna samo jedna stvar da ga ispuni...i vise ga stvari drazi Smile

Meni je to isto kao da se ogranicavas samo na jednu vrstu umetnosti... A na primer nikada ne bih smatrala coveka koji voli vise vrsta...Nereativnim ili neodlucnim ili osobom koja ne zna da uziva u tim stvarima Smile

Citat
И, можеш ли да ми одговориш - ко су твоји омиљени извођачи, јако ме занима?
Знам да волиш Келте, али шта још?

Ne secam se kad sam zadnji put slusala pesme po izvodjacima...U stvari ne secam se kad sam zadnji put preslusala Album neki ceo, tako da ne mogu da izdvojim nikoga posebno, ali ima bendova koje gotivim da cujem...Iako ne znam sve njihove stvari  Smile

Not all who wander are lost. Smiley

Smile Smile

niste vi onda spoznali muziku u pravom smislu.
kad naiđeš na muziku koja je za tebe, sva druga postaje smešna i manje bitna.

O tome pricam. Zasto to MORA biti JEDNA muzika, jedan pravac?
I ko uopste moze da prica ko je koliko spoznao muziku? Ako neko dozivljava ekstazu, moze da place uz neku pesmu ili ako ga na bilo koji nacin ona dodiruje, to je onda dovoljna spoznaja za tog nekog, bas njega boli uvo sto ce neki veliki znalac da kaze ''ti nisi spoznao muziku''  Smile
« Poslednja izmena: 26. Sep 2010, 17:41:38 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia krntija
ne mora jedan, može i dva. Smile

ne kažem da nema logike u tome što pričaš, ima, ali sam sam imao slično iskustvo. I ja sam slušao pretežno hitove mnogih žanrova i pre par godina izjavljivao kako bih bio muzički siromašnija osoba kada bi sebe zakinuo za nepoznavanje više žanrova. A onda bum... sreo sam se sa nečim što me dovodi do ekstaze kao ništa ranije. konačno sam se osetio da pripadam negde.
već sam rekao, ne bih da se ponavljam... po meni, sasvim je u redu slušati pesme različitih žanrova. Jednostavno, geniji postoje u mnogo sfera, pa tako i u narodnoj muzici, pop muzici, fank, soul itd...
Ali isto tako kažem da bi trebalo da svako od nas zna šta mu se najviše sviđa.

Ako ti ne znaš šta ti se najviše sviđa, po meni, samo se nisi dovoljno potrudila da upoznaš muziku ili je ne slušaš dovoljno.
Jesi gledala Zgodnu ženu, kad Ričard Gir kaže Džuliki Roberts da ne zna kakva jaja voli, pa ona ode u restoran i naruči sve moguće vrste i proba svaku dok ne shvati koja joj se najviše sviđa.. Ok, dobre su sve varijante, ali OVA je TA.
jebem li ga, valjda ste me razumeli sad  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Samsung Galaxy SII
Dosta ste mi bili fini', ajde da se pitchkaramo malo  Smile  Smile
Osmice bokte, treba da se slusa celi album da se dozive na pravi nacin. Tipicni primeri su Dream Thetarer ili Pink Floyd Wink

Ko kaze da je ova Inna umetnica  Smile Ko sto kaze moj drugar "mozda jer umece tamo i umece vamo"  Smile

bokee, sta se lozis, jbt vidis li da se SisaDoKoske zajbava  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Osmice bokte, treba da se slusa celi album da se dozive na pravi nacin. Tipicni primeri su Dream Thetarer ili Pink Floyd Wink

Ja slusam pesme i slusam muziku, uopste ne moram da preslusam ceo album da bih neku pesmu dozivela na jedan nacin i nisam tip koji uzme 30 albuma i slusa ih od pocetka do kraja...Nemam naviku, zato verovatno i nemam...omiljene bendove.

Evo ti primer, Grci su jedan hram mogli da posmatraju, i posmatrali su, kao lepu i maestralnu jedinstvenu celinu ali su takodje mogli  da sagledaju i pojedinacne komponente jednog hrama koje su same po sebi bile jedno divno gradjevinsko remek-delo.
Ja tako posmatram, ne moras ti da se slozis sa mnom naravno, ali takodje ne mozes da ocekujes da se ja slozim sa tim sta ''treba'' u muzici...
Mislim, odakle vam ta silna pravila, treba, mora.. Kad je u pitanju muzika...? Je'l to matematika, gradjevina, zlatarstvo, zanat koji ima svoj proces?

Ako ti ne znaš šta ti se najviše sviđa, po meni, samo se nisi dovoljno potrudila da upoznaš muziku ili je ne slušaš dovoljno.

Opet, slusanje vise razlicitih zanrova nije isto sto i : Ja ne znam sta mi se najvise svidja.
Takodje, to sto postoji nesto sto mi se najvise svidja nece mene spreciti u tome da slusam nesto drugo i nece me zakinuti i za mogucnost da mi se nesto drugo svidi. Te stvari apsolutno nisu povezane.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2010, 18:45:32 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia krntija
bokee, sta se lozis, jbt vidis li da se SisaDoKoske zajbava  Smile

Buki brate.  Smile

pa kad sam budala, jebi ga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Mala digresija
coveku nije dovoljna samo jedna stvar da ga ispuni
Ovde se razgovara o ozbiljnim stvarima tj. o muzici a ti sad ubacujes neke ne-smem-ni-da-zamislim misli.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2010, 18:51:22 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 16:56:13
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.