Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 05:41:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muzej borbenih vozila  (Pročitano 3483 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

Odlican link Pilot. Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
@Papalu-pa,sto se tice zeleznice,cekaju da vide da li ih i kad sele u Prokop,zbog onog kompleksa sto treba da se pravi na mestu stare ZS.pa ce onda da odluce...Teca mi radi u Zeleznicama(bio je jedno vreme i generalni direktor,pre nekolko godina) i preko njega znam da imaju problema sa organizacijom i nekim zastarelim problemima i sitnicama,ali-brojnim sitnicama...nije to tako lako kao sto izgleda...a i sem toga,mislim da su dosta tih starih,neupotrebljivih lkomotiva vec i odvezli u muzej ili gradove u unutrasnjosti...  Smile
samo te ne razumem na koju zgradu stare pivare mislis?na BIP,ili na onu izgorelu,odma pored BIGZ-a...?
ako je to,pa,bogme to je izgorelo jos pre 40-50 godina,dok jos nije ni bio Mostrar.tako da,nije bilo mnogo mogucnosti...
a i sam BIGZ bi mogao da se cuva malo bolje...da ga proglase za spomenik,ili tako nesto,ali da i dalje radi.jer je napravljen jos pre rata,a bio je vrlo moderan i impresivan...
sve u svemu-potpuno razumem sta zelis da kazes i potpuno se slazem sa tobom,ali sam hteo da ti kazem i da nisu sva bogatstva i primerci istorije kao tenkovi i topovi(mislim na one sto stoje u skladistima ili sto se razmenjuju za drugim muzejima...),pa ga ofarbas,zavaris,postavis na Kalemegdan...ali,naravno,treba se truditi,a onda ce se naci i sredstva...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa znate kako...secam se kad je u cehoslovackoj pao komunizam da je da tadasnji e sad ne znam da li ministar finansija ili cak premijer rekao, kad su ga pitali zasto novca za kulturu nema rakao u fazonu, da prvo mora da se zemlja podigne na noge i sredi. Da je to isto kao i kad krecite, sve stvari koje vam nisu od zivotne vaznosti i sa kojima ne radite trenutno izbacite napolje, sva umetnicka dela i sl., ofarbate stan,sredite zakrpite zidove i tek onda se brinete o ostalom. Verovatno je situacija slicna i sad kod nas. Pa da se nadam da ce i za kultru u narednih 5 godina biti para i da ce se sve to srediti. Mada i kako vidim ove nase i ono od para sto imaju ne trose na prava mesta. Ali sta ces...jedino da se kandidujes za premijera/predsednika na sledecim izborima,pa ako ti se posreci da pobedis sredis stvari.
Slazem se da te lokomotive i vagoni su vredni. E sad oko one pivare. To bih rekao da je BIP,na sta mislis. Ta pivara i dalje radi u toj zgradi. Mislim mozda bi mogao grad da ponudi da kupi zgradu,restaurira i napravi muzej,ali to je fabrika koja radi i koja bi mnogo kostala,dakle nije neka tamo napustena zgrada iako izgleda ocajno, i to Bg pivo me malo zabrinjava. Zgrada izgleda ko da nema onovnih higjenskih uslova za rad,stvarno ne znam kako je unutra. Na kraju moze da se pogleda i narodni muzej,koji je stvarno lepa zgrada,a na fasadi, na ulazu moze da se vidi svasta,od ljubavnih poruka do kukastih krsteva. Malo i narod treba ovde edukovati da takve stvari ne radi. Kao sto kazes da na kalemegdanu bacaju smece u tenkove. Kad bi se jedan Svedjanin setio da u eksponat ubaci papir kojim je bio obmotan burek ili pljeskavica. Ili da crta kukaste krseve po narodnom muzeju.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Svedjani, mnogo kulturan i fin narod, nije ko mi Balkanci  Smile
E, to se vec postize dobrom politikom, iza toga slijedi dobra ekonomija, pa edukacija i standard itd.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@Papalu-pa,sto se tice zeleznice,cekaju da vide da li ih i kad sele u Prokop,zbog onog kompleksa sto treba da se pravi na mestu stare ZS.pa ce onda da odluce...

Nece valda da ruse zeleznicku stanicu? Smile Tu treba ostaviti stanicu ali samo za onaj voz "romantika", "plavi voz" i slicno. Ja bih sve pomocne zeleznicke zgrade (lozionica, razne kucice za skretnicare i sl.) koje su stare, sredio i sve to napravio kao zivi muzej. Neka tu bude i prsacka zona i trgovine itd, ali pored toga i stanica za turisticke stare vozove. to bi bio hit za turizam. Nasi ljudi koji vode takve stvari su kratkovidi i nekulturni a opravdanje je "nema para" a to su lazi - za dobar projekat uvek se nadje para, pogotovo ako pogledas malo u inostranstvo - al, onda nemoz' da se ugradis kako se do sada naviklo. Pljacka braco, pljacka, zbog toga nema para.
Nedavno sam fotografisao lozionicu i okretnicu lokomotiva u Bg, pa cu otvoriti novu temicu.

A ta pivara, ne mogu da berujem da u tom polunagorelom zdanju jos nesto radi. Ludilo.
U svakom slucaju sve se to sigurno!!! moze dovesti u dobro stanje, kao i gomila drugih objekata koji sada izgledaju strasno. Ali mnogo ima kerova koji bi sve da ruse i izgrade neko njesra koje ce posle samo 10 god izgledati gore nego sve ovo. Pogledajte samo kako su ove nove moderne i "trendy" GSP nadstresnice (koje su providne, leti te sunce sjebe) vec ponegde vec sjebane, sto od divlje rulje sto od nevremena. Ali kad se to pokvari izgleda 10 puta gore od onih starih sto su ih skinuli, a one su bile dobre, trebalo ih je samo odrzavati - farbati kao brod sto se farba. Ove nove, kada se sjebu bice nepopravljive, pa ce onda, po novom sistemu i nacinu zivota, da ih uklone i postave druge - isto kao sto asvaltiraju losim asvaltom svake godine, ali zato imaju marketing, pa ti u oci kazu kako, eto, losiji je asvalt ali zato oni vise puta asvaltiraju i stalno rade. Gleda te u oci i krade, bre. Al demokratija je to, Evropa.
Nikada se mi necemo osloboditi krvopija, nikada. A, ocuvanje tih starih zgrada, sto bi meni bilo najmilije -  ma to je  "saanjaj Marelooo..." (jedna stara pesma). Moze samo da sanjamo.

Al, opet se udaljismo od teme. Ajmo nazad - valjda ce se i kod nas jednom pojaviti neko ko ce napraviti privatni muzej vojnih vozila. Meni je onaj covek sto ima muzej automobila u Bg heroj, svaka mu cast. On je to napravio. Moracu da posetim muzej, pa cu da postujem fotke. Haug! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 05:41:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.