Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 15:00:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: treba mi pomoc oko prevoda hitno  (Pročitano 1144 puta)
29. Maj 2005, 15:08:50
Hronicar svakodnevice

Iskustvo je ime koje dajemo svojim greskama.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 751
Zastava somewhere in the air
mob
Motorola E550
U ponedeljak bi trebalo da predam maturski rad koji naravno nije zavrsen... Treba mi prevod na engleski hitno ja bi mogao da ga prevedem ali bi bilo dovoljno gramatickih gresaka da me proteraju iz skole  Smile  Smile

neznam koliko objektivno mogu vrednovati ono sto je proslo jer proslo vreme nije prosto "pomak" na kalendaru ono je pomaklo i

nas, promenilo nas. Uvek ce mo proslost ocenjivati iz neke tacke koje ima isto ime ali je ipak drugacija. Svaka novorodjena

generacija ce imati drugaciji stav o muzici, uvek ce je dozivljavati drugacije, naa svojstven nacin. Hocu da kazem da

poredjenja nemaju smisla jer sve sto se desilo ikad, sto ce se tek desiti je unikatno, neuporedivo i posebno. Kad je u

pitanju arodna muzika rec je o generacijskom dogadjanju koje se manifestovalo kroz igru vremena, vizuelne umetnosti, zurke,

duh na koji su ljudi vremenom navikli kad su pocele istorijske turbulencije. Iako kazu da netreba ziveti u proslosti, ni u

buducnosti vec samo u sadasnjosti nemogu da se nezapitam dali muzika koja se danas slusa na svakom koraku odgovara i meni.

Ipak moram da priznam da u odredjenom smislu ima svoju ulogu. Sto se narodnjaka tice u potpunosti se slazem sa narodom

izrekom "KO peva zlo ne misli". Po mom misljenu novokompanovani stihovi imaju zadatak da te razonode jer cak i ako nezelis da

se udubljujes u tekst melodija uzeta iz motiva Turske i Grcke muzike ume da ponese. Moram da priznam da pamtim lepe trenutke

uz narodnu muziku. Ipak u skladu sa vremenom u kojem zivim i u drusvu u kojem se krecem trudim se da skrenem paznju i na

prosla vremena koja to svakako zasluzuju. Srecom covek ima zanimljivu sposobnost da pamti sve ono sto je dobro i sto vredi.

Ja sam verovatno jedan od onih kojima je lakse da utonu u proslost nego da u sadasnjosti "pronadju" lepotu. Verovatno da to

nije problem samo dozivljaja nekog muzickog pravca... Ipak za nekog ko je novi talas doziveo sa bajkovitim slikama i ko je

odgajan u kulturnom modelu u vreme 80-tih (sto se muzike tice) kom se moze mnogo sto sta zameriti sem cinjenice da je jasno

licio na vreme vezano na kulturu,u kom preovladavau ukus, samim tim po misljenju i dobra muzika, koja se odrzala i danas ali

ce se odrzati i nadalje, za razliku od likova i muzickih pravaca koji izigravaju kulturu uzivljeni u svoju ulogu. Takodje i

svi dobri filmovi, knjige i ostali nosioci tog vremena u kojima su prozeti motivi dobre muzike, roka su vise nego pokazatelji

sta danasnje generacije gube u svom formranju. Rok ima smisla za melodiju i harmoniju, osecaj za ritam. U njemu mozes da se

pronadjes i izrazis na najbolji nacin. Srecom, zdrava dogadjanja i tradicija su se nastavili i danas i uvek ce postojati neko

na kog nece uticati razdor vremena i ko nece dozvoliti da rok postane predmet nostalgicnih secanja samo onih koji su ostali

dostojni dobrom ukusu.

hvala unapred.....
IP sačuvana
social share
Nikad ne mogu da kazem onoliko mudrosti koliko mogu da precutim gluposti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Pa ovo nema nikakve veze sa filmo ~ pozorište ~ televizija tako da će neko teško ovde da ti pomogne.

Prebacujem te u Kulturu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Prvo, ovo nije tacno ni na srpskom, i to ima takve greske ko da si prvi razred osnovne. Drugo, ne pruzamo takve servise prevodjenja celih tekstova. Za to lepo plati prevodioca pa nek ti prevede, ako imas sa nekom recenicom problem, kazi, pomocicemo ti, ali ovako nesto ne dolazi u obzir.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 15:00:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.734 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.