U ponedeljak bi trebalo da predam maturski rad koji naravno nije zavrsen... Treba mi prevod na engleski hitno ja bi mogao da ga prevedem ali bi bilo dovoljno gramatickih gresaka da me proteraju iz skole
neznam koliko objektivno mogu vrednovati ono sto je proslo jer proslo vreme nije prosto "pomak" na kalendaru ono je pomaklo i
nas, promenilo nas. Uvek ce mo proslost ocenjivati iz neke tacke koje ima isto ime ali je ipak drugacija. Svaka novorodjena
generacija ce imati drugaciji stav o muzici, uvek ce je dozivljavati drugacije, naa svojstven nacin. Hocu da kazem da
poredjenja nemaju smisla jer sve sto se desilo ikad, sto ce se tek desiti je unikatno, neuporedivo i posebno. Kad je u
pitanju arodna muzika rec je o generacijskom dogadjanju koje se manifestovalo kroz igru vremena, vizuelne umetnosti, zurke,
duh na koji su ljudi vremenom navikli kad su pocele istorijske turbulencije. Iako kazu da netreba ziveti u proslosti, ni u
buducnosti vec samo u sadasnjosti nemogu da se nezapitam dali muzika koja se danas slusa na svakom koraku odgovara i meni.
Ipak moram da priznam da u odredjenom smislu ima svoju ulogu. Sto se narodnjaka tice u potpunosti se slazem sa narodom
izrekom "KO peva zlo ne misli". Po mom misljenu novokompanovani stihovi imaju zadatak da te razonode jer cak i ako nezelis da
se udubljujes u tekst melodija uzeta iz motiva Turske i Grcke muzike ume da ponese. Moram da priznam da pamtim lepe trenutke
uz narodnu muziku. Ipak u skladu sa vremenom u kojem zivim i u drusvu u kojem se krecem trudim se da skrenem paznju i na
prosla vremena koja to svakako zasluzuju. Srecom covek ima zanimljivu sposobnost da pamti sve ono sto je dobro i sto vredi.
Ja sam verovatno jedan od onih kojima je lakse da utonu u proslost nego da u sadasnjosti "pronadju" lepotu. Verovatno da to
nije problem samo dozivljaja nekog muzickog pravca... Ipak za nekog ko je novi talas doziveo sa bajkovitim slikama i ko je
odgajan u kulturnom modelu u vreme 80-tih (sto se muzike tice) kom se moze mnogo sto sta zameriti sem cinjenice da je jasno
licio na vreme vezano na kulturu,u kom preovladavau ukus, samim tim po misljenju i dobra muzika, koja se odrzala i danas ali
ce se odrzati i nadalje, za razliku od likova i muzickih pravaca koji izigravaju kulturu uzivljeni u svoju ulogu. Takodje i
svi dobri filmovi, knjige i ostali nosioci tog vremena u kojima su prozeti motivi dobre muzike, roka su vise nego pokazatelji
sta danasnje generacije gube u svom formranju. Rok ima smisla za melodiju i harmoniju, osecaj za ritam. U njemu mozes da se
pronadjes i izrazis na najbolji nacin. Srecom, zdrava dogadjanja i tradicija su se nastavili i danas i uvek ce postojati neko
na kog nece uticati razdor vremena i ko nece dozvoliti da rok postane predmet nostalgicnih secanja samo onih koji su ostali
Prvo, ovo nije tacno ni na srpskom, i to ima takve greske ko da si prvi razred osnovne. Drugo, ne pruzamo takve servise prevodjenja celih tekstova. Za to lepo plati prevodioca pa nek ti prevede, ako imas sa nekom recenicom problem, kazi, pomocicemo ti, ali ovako nesto ne dolazi u obzir.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!