Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Мушкарци воле РТС и Б92, жене Пинк и Студио Б  (Pročitano 1571 puta)
12. Jun 2007, 19:10:44
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Мушкарци воле РТС и Б92, жене Пинк и Студио Б

Најгледанији информативни програм у Србији има Први програм РТС-а, на којем сваку емисију ове категорије гледа у просеку 486.000 људи, а нешто мањи рејтинг имају ТВ "Пинк" са 257.000, РТС 2 са 209.000 и Б92 са 165.000 гледалаца, показали су данас саопштени резултати истраживања "Кога гледа Србија", за период јануар-мај ове године.

Јавном сервису су најнаклоњенији старији грађани - 45 одсто гледалаца Првог програма и још већи удео гледалаца Другог програма је старије од 60 година, а највећи удео младих у аудиторијуму имају "Фокс", "Пинк" и "Кошава", казао је директор компаније "АГБ Нилсен" Дарко Броћић.

Мушкарци имају нешто већи удео у гледаности оба програма РТС-а, а жене у гледаности "Пинка" и "Студија Б", додао је он на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати истраживања.

Гледаност националних емитера, ТВ Војводине, "Студија Б" и "Ентера" за потребе америчке агенције за промоцију медија "Ајрекс" (ИРЕX) истраживала је пиплметрима компанија "АГБ Нилсен" на просечном дневном узорку од 2.575 појединаца, а "Стратеџик маркетинг" је на узорку од 1.000 испитаника истраживао ставове гледалаца према информативном програму ових ТВ кућа.

Највећи удео гледалаца са високом и вишом стручном спремом имају "Студио Б" и "Ентер", а од националних емитера Б92, док највећи проценат гледалаца са основним образовањем имају Први програм ТВ Војводине, РТС 1 и 2 и ТВ "Пинк".

Велики удео високообразованих у гледаности "Ентера" и "Студија Б" је последица тога што ове станице покривају углавном Београд, сматра Броћић.

Током протеклих пет месеци 97,8 одсто грађана је одгледало макар неки минут једне информативне емисије Првог програма РТС-а, 94,3 одсто емисије "Пинка" и 92,7 одсто неку емисију Б92, а чак 88,9 одсто људи гледало је најмање 20 емисија РТС-а, казао је Броћић.

У категорији дневника и вести, најгледанији на РТС-у су Други дневник са 1,37 милиона у сваком тренутку, на "Пинку" поподневни дневник са 553.000, а на Б92 Дневник у 19:30 са 383.000 гледалаца.

На "Фоксу" је најгледанији информативни програм "Данас" са 80.000 гледалаца, на "Авали" дневник у 18 часова, а на Студију Б вести у 22:05. Директор "Стратеџик маркетинга" Срђан Богосављевић казао је да "најемотивнији" однос гледаоци имају према "Пинку" и "Б92" који су омиљене станице 39 одсто, односно 30 одсто гледалаца, при чему се овај однос мења уколико се резултати односе на Београд, где је Б92 омиљена станица 42 одсто становника.

Жене више воле "Пинк" а мушкарци Б92, показало је истраживање, али то је вероватно "не због вести него због фудбала", сматра Богосављевић.

Највише поверења грађани имају у информативни програм РТС1 - 36 одсто и Б92 - 34 процента, при чему су млађи наклоњенији "Деведесетдвојци".

Б92 чува имиџ станице са најбољим политичким програмом, према оцени 41 одсто гладалаца, а 38 одсто се слаже да ова станица има и најбоље квизове, што је вероватно резултат емитовања "Милионера" на овом програму, сматра Богосављевић.

РТС је "најјачи" у документарном програму, према оцени 32 процента гледалаца, и у образовном програму по оцени 42 процента испитаника.

РТС има и најбољи дечији програм, сматрају гледаоци, казао је Богосављевић, уз напомену да су се о томе изјашњавали учесници у истраживању који су углавном одрасли.

"Пинк" је "најјачи" у мужичком програму, слаже се 59 одсто испитаника, при чему је "тајна успеха 'Пинка'" наклоњеност младих, рекао је Богосављевић.

Најбоље стране филмове има "Пинк", сматра 54 одсто испитаника, а најбоље домаће филмове "Пинк" и РТСа.

Броћић је указао да је удео националних телевизија у аудиторијуму стабилан - РТС1, Пинк, Б92, РТС2, "Фокс", "Авала", "Хепи" и "Кошава", и да није лако повући директне паралеле између нових и старих резултата због промена које су наступиле после додела лиценци за Београд и националних лиценци.

"Кога гледа Србија" је редовно истраживање "Ајрекса", које се спроводило на крају године и обухватало и националне и локалне емитере. Ово ванредно и мало другачије издање "Ајрекс" је наручио јер се 15. јуна званично завршава рад канцеларије у Београду.

Izvor: Tanjug

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora kokota (Vreme: 12. Jun 2007, 19:11:34)
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
selim u Film - Televizija.. Wink
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Zlobo! Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
 Smile Smile

Tuzno je sto 6/10 ljudi misli da Pink ima najbolji muzicki program.. cek.. nije tuzno.. bolesno.. Smile

anyway.. ja ne znam da li sam od pocetka godine gledao sve ostale stanice zajedno koliko b92 gledam za mesec dana... ubedljivo najbolja televiziji kod nas, po meni, naravno..
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1492
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
 Smile
IP sačuvana
social share
pishax kaze:
"Ici cemo kad zatreba, nista se ne brinite!
I nemoj da nas tu dzabe ratnohuskate bre!" cudan momak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nema vise Djure Jaksica,salveta i poema...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6650
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson w700
Pa dobro al svako ima pravo na svoje misljenje ja gledam rts prilicno jer prenose fudbal bas kao i b92 ali pink kad mi roknu zvezde granda hocu da poludim a sa druge strane nekome se to svidja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Ja ne znam kad sam poslednji put upalio tv a da to nije zbog nekog sportskog dogadjaja. Obicno su to RTS, B92 i Eurosport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zasto se ljutite na ogledalo kad vam je lice ruzno

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1880
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson K-750i
Smile Smile

Tuzno je sto 6/10 ljudi misli da Pink ima najbolji muzicki program.. cek.. nije tuzno.. bolesno.. Smile

anyway.. ja ne znam da li sam od pocetka godine gledao sve ostale stanice zajedno koliko b92 gledam za mesec dana... ubedljivo najbolja televiziji kod nas, po meni, naravno..

Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Кад си био дете мало комшија те силовао, јасно је ко дан волиш партизан!!!
Звезда је живот, све друго су ситнице!!!
Хвала ти Боже што сам Србин!!!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Apple Iphone 5
Hm, ja generalno slabo pratim Tv. Ipak kada ga i upalim vrtim onako besciljno kanale i uvek (ne znam kako) zastanem na Pinku!  Smile Smile RTS gledam najcesce zbog nekog filma, B92 kada je Liga sampiona u pitanju i vesti, a ponekad i Fox. Mada sve zajedno kada se sabere pred TV ekranom sam manje od sat vremena dnevno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Meni TV vise dodje kao ukras, da mi soba ne izgleda prazno. Palim ga jednom mesecno u vrh glave, i retko gad duze od 10 minuta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.