Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: MSP nadležan za tužbu Hrvatske protiv Srbije  (Pročitano 26529 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
sinoć je rečeno u nekim vijestim da ste odnjeli 25 000 umjetnina iz Hrvatske.Cilu zbirku Bauer iz Vukovara.Dio je neki dan vraćen a većina nije.Može samo komentar o tome.

koliko toga je srpsko bilo?
cuo sam za neke ikone porodice paunovic
ti mi zvuce ko srbi Smile
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 01:51:53 od bokimajk »
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Alo Dominiče, lijepo sam rekao da je meni i ta jedna žrtva previše. Dakle - ja bih najradije da nije bila nijedna.
Nego, uzročno-posljedično za Jasenovac prvo trebate tužit Švabe.

zasto svabe?
pa nisu oni rekli hrvatima da naprave logore a ovi protiv svoje zelje to uradili Smile
cak i da su ih natjerali ovi su mogli pridruziti se partizanima i boriti se protiv svapskog nametanja a ne izvrsavati naredjenja i naredjen i nenaredjena Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
BlackBerry Torch
zasto svabe?
pa nisu oni rekli hrvatima da naprave logore...

Jesu, jesu...
Posebno gospon ili bolje reći Herr Siegfried Kasche.
On je doduše bio i obješen 1947. godine od strane vlade SR Hrvatske tj. SFRJ.

------------------------

Pa ajd sjeti šta si u školi učio.
Kralj potpiše sa Švabama.
27.3.1941 - narod se pobuni
6.4.1941 - Hićo i njegovi napadnu Kraljevinu i
10.4. stave Antu na vlast

Da nije bilo Hiće Ante ne bi stigao na vlast i najvjerovatnije ne bi bilo ni Jasenovca.
A Švabe su itekako znali kako se otvaraju, stvaraju i održavaju logori. I znali su za Jasenovac također jer im je išao u korist.

A Hićo je bio od Švaba demokratski izabran.
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 04:44:27 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
a on i hrvati su protiv svoje volje otvorili logor i ubijali Srbe? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Da nije bilo Hiće Ante ne bi stigao na vlast.

Ја мислим да би требало да тужимо Хитлеровог комшију! Зашто? Па зато што је напумпао Хитлерову стару па га ова родила па он дошао у Југу па поставио Анту и овај убио милион и по Срба... 
То ти је као да за бомбардовање Србије од стране НАТОа тужимо Колумба.  Свашта!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
ajde ajde....  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Šta će tužbe Zagreba i Beograda doneti građanima
Srbi u Hrvatskoj ponovo taoci stare ratne politike
Autor: T. Spaić | 22.11.2008. - 05:00

Politički predstavnici Srba u Hrvatskoj smatraju da će hrvatska tužba, kao i iznuđena odluka Srbije da podigne kontratužbu pogoršati njihov položaj, još više usporiti povratak izbeglica i ostvarivanje njihovih prava, pa čak i otežati procesuiranje ratnih zločina. Kontratužba Srbije će sigurno doprineti, barem kratkoročno, daljoj komplikaciji odnosa Beograda i Zagreba, a to sigurno ne može pomoći nama u Hrvatskoj - kaže za „Blic” Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća.

Kao i mnogo puta do sada, Srbi iz Hrvatske o čijoj se sudbini zapravo ponovo odlučuje pred Međunarodnim sudom u Hagu, ponovo su žrtve politike koja se vodi između Beograda i Zagreba. Slobodan Uzelac, potpredsednik Vlade Hrvatske za regionalni razvoj, obnovu i povratak, prvi Srbin u hrvatskoj vladi kaže za „Blic” da je odluka Srbije da tuži Hrvatsku logična posledica hrvatske tužbe, ali upozorava da će sporenje i suđenje zatvoriti prostor za saradnju bez koje nema uspešnog rešavanja važnih zajedničkih pitanja.
- Sudski spor, i tužba i kontratužba, objektivno otežavaju saradnju među državama, zatvaraju inače potreban prostor za uspešan povratak ljudi i stvaranje uslova za njihov kvalitetan život i ostanak u Hrvatskoj. Bojim se istovremeno da to zatvara prostor i za uspešno započetu saradnju država na procesuiranju počinjenih ratnih zločina. To je krenulo sa teškoćama, ali je ipak krenulo, a mislim i da se na to može loše odraziti i žalim zbog toga. A upravo je utvrđivanje individualne krivice za ratne zločine uslov da se odnosi između dve države, ali i u celom regionu generalno poboljšaju - kaže Uzelac.
Na pitanje da li vidi mogućnost da predsednici dve države sednu za sto i dogovore se, Uzelac kaže da „ne veruje u izvinjenja, pogotovo ne ona koja su iznuđena”.
- Mislim da je mnogo važnije da počnu da se rešavaju životni problemi ljudi, pogotovo izbeglica, ali u stvarnom životu, a ne na verbalnom nivou. Pravi put na kome treba da počiva saradnja dve države jeste da se žrtvama rata, na bilo kojoj strani one bile i od bilo koga da su oštećene, omogući da se posledice otklone. Da se vrate svi koji to žele, a onima koji žele da ostanu negde drugde da im se pomogne da se integrišu u sredinu, da se procesuiraju ratni zločini po istim pravnim kriterijumima... To je „put odozdo”, naoko malih koraka, ali uspešnog rešavanja problema - insistira Uzelac.
Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća i saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke, kaže za „Blic” da se politički predstavnici Srba u Hrvatskoj nadaju da i nakon ove odluke Vlade Srbije još uvek postoji prostor i mogućnost za početak dijaloga.
- Od dijaloga o svemu što se događalo devedesetih godina se, nažalost, bežalo otkako je Hrvatska podigla tužbu protiv Srbije. Nadamo se da će ga sada biti jer nam se u protivnom može dogoditi da postanemo taoci politika Tuđmana i Miloševića koje smo na demokratskim izborima porazili. Svetu treba da pokažemo posve drugačiju sposobnost u suočavanju sa ratnom prošlošću. Verujem da većina građana isto to očekuje i od jedne i od druge vlade - kaže Pupovac za „Blic”.
Uz napomenu da je „šteta što međunarodna zajednica nije prepoznala osetljivost tog pitanja i što nije pomogla i Hrvatskoj i Srbiji da se drugačije odnose prema toj materiji”, Pupovac očekuje da se rasprava o ratnim događanjima povede u javnosti među ljudima koji nemaju teret dnevnopolitičke odgovornosti. - Nakon toga poslanici i jednog i drugog parlamenta trebaju i sami ponešto reći i pomoći svojim vladama da se rasterete velike odgovornosti. Želim da verujem da među poslanicima i u jednom i u drugom parlamentu postoje oni koji su spremni za razgovor i o ovim, ali i o drugim pitanjima nasleđa koja nas sputavaju u međudržavnim odnosima i u odnosima prema EU - naglašava Pupovac.
- Treba pomoći politikama koje nisu bile u stanju da se razračunaju sa problemima, treba se razračunati sa onima koji evo već skoro dvadeset godina nakon zločina, otvaranjem priče o genocidu, žele ponovo zakopati hrvatsko-srpske odnose i na taj način, s jedne strane, višestruko devalvirati istorijsku činjenicu o počinjenom genocidu tokom Drugog svetskog rata, a s druge, devalvirati moguće unapređenje odnosa između dve države i ugroziti ono što je do sada postignuto - kaže Pupovac.
Srbija je, doduše, u više navrata proteklih godina predlagala vansudsko poravnanje, ali je Hrvatska to odbijala, tačnije, prihvatala uz nemoguć uslov da Srbija prizna glavni tužbeni zahtev, a to je genocid. Tako se, uz nesposobnost da se diplomatskim putem razreše ovi konflikti, došlo i do kontratužbe i do povratka na ratnohuškačku retoriku devedesetih.
Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenio je juče da je odluka Srbije da podnese tužbu Međunarodnom sudu pravde protiv Hrvatske za genocid nad Srbima jedina moguća i logična odluka.
- Bolje je da svi gledamo u budućnost, ali Hrvatska nije izabrala taj put i Srbija je morala da odgovori na to - rekao je Đelić.
Mada je gorljivim izjavama ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića o pokretanju tužbe za genocid protiv Hrvatske u javnosti stvoren utisak da srpska Vlada sa radošću ide na sud da raščisti zločine iz prošlosti i od procesa očekuje dobrobit za državu, mnogi ministri uviđaju loše strane suđenja. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, po nezvaničnim informacijama „Blica”, na sednici Vlade pre dva dana rekao je da sumnja da je to dobar potez Srbije. Dinkić je juče bio nedostupan za izjave, ali je „Blicu” u njegovom kabinetu rečeno da je njihov stav da „se Srbija i Hrvatska moraju okrenuti budućnosti”.
- Predsednici i premijeri obe zemlje moraju zajedno sesti i razgovorom doći do racionalnog rešenja. Ne treba nam paranoja zaoštravanja odnosa jer nas to nikuda neće odvesti - kažu u Dinkićevom kabinetu.
Savo Štrbac, direktor Dokumentacionog centra „Veritas”, kaže da bi svi bili najsrećniji da se taj problem može rešiti van suda, ali da je Srbija prinuđena da se brani od najtežih optužbi na sudu jer Hrvatska ne odustaje. On ipak očekuje da će proces pred Međunarodnim sudom u Hagu doneti korist Srbima izbeglicama, koji su još u dvotrećinskoj većini van Hrvatske.
- Iako se očekuje da sud odbaci tužbu za genocid i s jedne i s druge strane, u obrazloženju presude će se naći nezavisno, meritorno objašnjenje šta se zapravo dogodilo. Na osnovu toga pojedinci će kasnije moći da dođu do obeštećenja za otetu imovinu, pravo na penzije, pravo na učešće u privatizaciji imovine. Neminovno je da ljudi budu obeštećeni - kaže Štrbac za „Blic” uz napomenu da i dalje više od 400.000 Srba ne može da se vrati u Hrvatsku.

Dulić: Nadam se vansudskom poravnanju
- Žao mi je što u godinama kada se širom Evrope govori o integracijama, na Balkanu se još raspravlja o prošlosti. Iako nisam bio na sednici Vlade kada je doneta odluka da Srbija tuži Hrvatsku, podržavam kontratužbu i smatram da je iznuđena. Nadam se povlačenju tužbe od strane Hrvatske i vansudskom poravnanju. Drago mi je što svakodnevni život ide ispred politike i što su odnosi u kulturi i između običnih ljudi na mnogo boljem nivou nego zvanični odnosi između Srbije i Hrvatske - kaže Oliver Dulić, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje za „Blic”.

Pupovac: Aktivno ćemo učestvovati
- Kao što Srbe u Hrvatskoj nisu ništa pitali devedesetih o svemu što im se sprema i pakuje, tako ih nisu pitali ni povodom ove tužbe. Da se više ne bi bez nas radilo o našim glavama, Narodno vjeće će vrlo brzo, kad se sve slegne i kada vidimo kako će se pozicionirati akteri u ovoj stvari, formirati svoje mišljenje i preuzeti aktivnu ulogu. Nećemo dopustiti da zbog nas, koliko god da su naše sudbine tragične, a naše iskustvo gorko, još jednom dođe do sukobljavanja Hrvatske i Srbije bez nas i našeg učešća. Kontaktiraćemo i hrvatsku i srpsku vladu i prezentovati činjenice o devedesetim godinama u celosti- kaže Pupovac za „Blic”.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung GALXY S3
zasto svabe?
pa nisu oni rekli hrvatima da naprave logore...

Jesu, jesu...
Posebno gospon ili bolje reći Herr Siegfried Kasche.
On je doduše bio i obješen 1947. godine od strane vlade SR Hrvatske tj. SFRJ.

------------------------

Pa ajd sjeti šta si u školi učio.
Kralj potpiše sa Švabama.
27.3.1941 - narod se pobuni
6.4.1941 - Hićo i njegovi napadnu Kraljevinu i
10.4. stave Antu na vlast

Da nije bilo Hiće Ante ne bi stigao na vlast i najvjerovatnije ne bi bilo ni Jasenovca.
A Švabe su itekako znali kako se otvaraju, stvaraju i održavaju logori. I znali su za Jasenovac također jer im je išao u korist.

A Hićo je bio od Švaba demokratski izabran.
Ajde ti nađi i pogledaj ulazak Njemaca u Zagreb 1941.
Onda raspitaj se o izvještajima SS-a koji su izvještavali o neviđenim bestijalnostima u Jasenovcu i ostali satelitskim logorima.Pa to je čak smetalo i njihovim želudcima, a u Bosni čak i o raspuštenom divljanju koje je prijetilo i smetalo samim Njemcima.
Ja se zaistam da nisi ozbiljan u ovim zadnjim tvojim postovima!  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 10:56:07 od startreker »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
BlackBerry Torch
Ma kužim ja šta vi hoćete reći - i.e. Hrvati voljeli Švabe pa bacali cvijeće pod tenkove i bili takvi zlikovci da se i Švabe gadile. To je većpoznato, čuli to stotine puta ali ni na jednom sudu to neće puno značiti.

Ja idem čisto s pravne strane.
Ante P. nije dobio nikakve izbore nego je on i njegova vlast bila postavljena od strane Nijemaca.
A to znate valjda.
Nijemci su također podsticali otvaranje logora. Ne samo u Hrvatskoj nego gdje god su bili na vlasti. Znaš i sam vjerovatno koliko je bilo konc logora na teritorijima pod Švapskom upravom. Oni to nisu branili nego su to čak i tražili jer je bilo unutar plana i programa. Posebno za Židove, Cigane, komuniste. Ante i njegovi su proširili to i na Srbe.
Onda s te iste pravne strane, agresor tj. okupator koji je postavio marionetsku vlast također ima svoj dio krivice, ako ne i (naj)veći.
Jer, ako ćemo iskreno, Ante P. i njegovi nisu imali moći 1941. doći na vlast sami od sebe. Bez Švaba pogotovo.

Mislim, u čemu je problem? Hoćeš reći Njemačka nije imala svoje prste i krivice u tome. Pa u ta se vremena sve pitalo Švabe, oni su bili Bog i Batina!
Ili je možda problem ili poteškoća sad, 2008. godine tužiti Njemačku a nije problem tužiti Hrvatsku???

Tužba (samo) protiv Hrvatske je i tužba protiv antifašističke Hrvatske koja nije imala prste u Jasenovačkom zločinu, štaviše koja je i sama, pored Srba, Roma i ostalih, bila žrtva u tom istom logoru.

Tko je razumio - razumio je, tko nije - možda i ne želi razumjeti!
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 11:15:46 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung GALXY S3
Ne Hrvati kao nacija nego Ustaše kao pokret su činili zločine. Za domobrane ništa ne kažem. Otac mi je pričao da su domobrani spasili dosta svijeta od ustaške kame, izmežu ostalih i njega zajedno sa majkom i braćom. Ali postoji činjenica da je većina šutila i zatvarala oči a poslije zataškavala i umanjivala broj.
Nije Hitler rekao Anti da pravi Jasenovac i tamani Srbe. Jednostavno htio se predstaviti veći katolik od Pape!
« Poslednja izmena: 22. Nov 2008, 11:24:29 od startreker »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.392 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.