Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 21:31:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mrkšić i Šljivančanin osuđeni  (Pročitano 39847 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Citat
Mile Mrkšić: Will you please stand.

The Chamber finds you GUILTY, pursuant to Article 7(1) of the Statute, of the following counts:

* Count 4: Murder, a violation of the laws or customs of war, under Article 3 of the Statute, for having aided and abetted the murder of 194 persons identified in the Schedule to this Judgement, at a site located near the hangar at Ov~ara on 20 and 21 November 1991;
    * Count 7: Torture, a violation of the laws or customs of war, under Article 3 of the Statute, for having aided and abetted the torture of prisoners of war at the hangar at Ov~ara on 20 November 1991;
    * Count 8: Cruel treatment, a violation of the laws or customs of war, under Article 3 of the Statute for having aided and abetted the maintenance of inhumane conditions of detention at the hangar at Ovčara on 20 November 1991 .

Mile Mrkšić, you are sentenced to a single sentence of 20 years imprisonment. Full credit will be given for the time you have spent in custody. You will remain in the custody of the Tribunal pending the finalisation of arrangements for your transfer to the State where you will serve your sentence.

You may sit down.

Miroslav Radic:
Will you please stand

The Chamber finds you NOT GUILTY on all counts in the Indictment. The Chamber orders that you be released from the United Nations Detention Unit immediately on the completion of the necessary modalities.

You may sit down.

Veselin Sljivancanin : Will you please stand

The Chamber finds you GUILTY, pursuant to Article 7(1) of the Statute, of the following count:

Count 7: Torture, a violation of the laws or customs of war, under Article 3 of the Statute, for having aided and abetted the torture of prisoners of war at the hangar at Ovčara on 20 November 1991 ;

The Chamber finds you NOT GUILTY on all other counts in the Indictment.

Veselin Šljivančanin, you are sentenced to 5 years imprisonment. Full credit will be given for the time you have spent in custody. You will remain in the custody of the Tribunal pending the finalisation of arrangements for your transfer to the State where you will serve your sentence.

You may sit down.

This concludes this Trial.
The Chamber will now adjourn.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.3
mob
Apple 15
Hrvatska tajna služba spremala lažne svedoke za Hag
Autor: Blic online | 29.09.2007 - 07:31
Borivoje Borović, advokat bivšeg oficira JNA Miroslava Radića, izjavio je sinoć da je hrvatska tajna služba neovlašćeno ušla u dokumentaciju Haškog tužilaštva, odakle je crpela podatke i na osnovu njih pripremala lažne svedoke da terete ljude za događaje na poljoprivrednom dobru "Ovčara", kod Vukovara.

Borović je advokat bivšeg oficira JNA Miroslava Radića koji je ove sedmice oslobođen optužbi u Haškom tribunalu i pušten na slobodu.
"Ovaj dokaz, koji smo uveli kroz predmet Radićeve odbrane, može da nanese dosta problema ljudima iz Hrvatske", ocenio je Borović na beogradskom aerodromu, po dolasku sa svojim klijentom, koga je Haški tribunal juče oslobodio optužnice za zločin u Vukovaru, 1991. godine.
S obzirom na to da je taj dokaz izveden pred Haškim tribunalom, država Srbija može da bude sasvim bezbrižna jer bilo kakva tužba za naknadu štete protiv naše zemlje ne može da ima uspeha, kazao je Borović novinarima, koji su, sa fotoreporterima, u velikom broju dočekali Radića sinoć na surčinskom aerodromu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Razlike su očite !!

[Edit by Crowz: Siri si mrznju doma, ne ovdje Wink.]
« Poslednja izmena: 29. Sep 2007, 14:44:23 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Mislim da je poenta tu maloumna, majke mi. Ja bi se zapitao da li je sve sa mnom u redu kada bi tako razmisljao.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Što je maloumno , pa imali su i ti ljudi traktore, namještaj i aute , gdje su im ??

Što ovaj pajac sa onim stručnjakom seljačke face traži po Hrvatskoj ??

[Edit by Crowz: Slika nema veze sa temom.]
« Poslednja izmena: 29. Sep 2007, 14:45:42 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Ko imao traktore?? Ljudi iz grada Vukovara?  Smile

Sta trazi? Reci ti meni sta trazi kad je Srbima u hrvatskoj bilo tako fino i bajno?  Smile

« Poslednja izmena: 29. Sep 2007, 13:25:05 od pishax »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Ne , Vukovar i okolica se bave IT biznisom , oni su imali samo PDA i laptope i to im je po džepovima bilo prilikom izlaska.Idi bre idiote jedan!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Glupane, pa nije isto povlaciti se iz osvojenog grada i iz grada kome tek preti opasnost kao sto je bio Knin. Uostalom maloumno je takvim poredjenjem dokazivati da je hrvatska vojska postupila humano.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2007, 13:29:55 od pishax »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Ok kad nije isto , shvatio sam .

Citat
Uostalom maloumno je takvim poredjenjem dokazivati da je hrvatska vojska postupila humano.

Kako bi to rješio npr. Mladić ili ovi što su osvojili Vukovar (uz 14 000 mrtvih vojnika za ništa) da je bila obrnuta situacija ? Ne bi nitko stigao da se natovari i krene .Jeli tako ili nije ??
« Poslednja izmena: 29. Sep 2007, 13:32:17 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ajde hrvoji dosta plakanja-najzad su u HAgu uvideli da nema zasto osudjivati Srpske oficire koji su branili Srpski narod i shvataju da ste vi ustasoidna nacija.
Dosta je bilo lazi i obmana sa vase strane . istina o Srpskim zrtvama i ko je stvarno cinio pokloje dospe i do dupeglavca u HAgu.
Tek ce pasti maske. Inace tribunal jos malo postoji-broji zadnje mesece svog postojanja.
I Florens Artman pise knjige i iznosi koliko lazi ste servirali svetu i HAskom tribunalu.Pise knjige da bi olaksala dusu ali kasni mnogo.

Prestani nikola da serenadas o Vukovar- pa na samom pocetku rata koliko ste ljudi po0bili u Vukovaru??
Zasto su hrvoji imali tajne prolaze u naseljima -etnicki cistim delovima grada???
Zbog cega ako se nisu spremali za rat??
DA se ode do komsije kroz poidrum -da se ne bi video ko je sa kim dobar>
E jadna ti ta tvoja pamet.
Stvarno pogledaj se u ogledalo i sam sebi u lice ispricaj nesto sto ces napisati ovde. Ako to poverujes sam sebi -ispred ogledala onda daj da ti verujemo i mi. Ni sam nisi siguran u sve sto pricas a moras da branis zemlju-pa i lagarijama.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 21:31:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.