Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:38:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mrkšić i Šljivančanin osuđeni  (Pročitano 39100 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung S7220
Haaški suci: Šljivančaninovi su vojnici štitili ranjenike od paravojnih postrojbi

ZAGREB - Mrkšiću, Radiću i Šljivančaninu sudilo se samo za njihovu ulogu u masakru na Ovčari, a ne i za ostale zločine JNA počinjene tijekom i nakon opsade Vukovara.

Obrazlažući presudu, sudac Kevin Parker je rekao da im nije bilo suđeno za napad na Vukovar i njegovo stanovništvo, uništenje grada tijekom opsade i mnoge civilne žrtve, za što se tek treba suditi Goranu Hadžiću ako bude uhićen. Na dan pada Vukovara, 18. studenoga 1991., u Zagrebu je potpisan sporazum između JNA i Vlade RH o evakuaciji vukovarske bolnice koja se trebala dogoditi pod nadzorom Međunarodnog crvenog križa i europskih promatrača.

U bolnicu se sklonilo i mnogo civila. Suprotno iskazima nekih hrvatskih svjedoka, stoji u presudi, među njima su bili i pripadnici HV-a, pretvarajući se da su bolesnici ili bolničko osoblje.  Mrkšić je 19. studenoga naredio evakuaciju bolnice za sljedeći dan, i za to je zadužio Šljivančanina. On je trebao odvojiti civile od pripadnika HV-a, i prevesti ih u Srijemsku Mitrovicu.

Ujutro, 20. studenoga, vojnici su razdvojili muškarce od žena, djece i staraca, i odveli ih u vojarnu, a Šljivančanin je na mostu preko Vuke spriječio ulazak predstavnicima Crvenog križa i promatračima. Toga je jutra na Veleprometu zasjedala samoproglašena srpska vlada Slavonije, koja se žestoko protivila odvođenju zarobljenika u Mitrovicu.

No suci su utvrdili kako nema dokaza da je na tom sastanku donesena odluka o sudbini ranjenika. No nakon tog sastanka autobusi s ranjenicima, umjesto u Mitrovicu, poslani su na Ovčaru. Dok su izlazili iz autobusa, vojnici su tukli zarobljenike, a potom su ih u neljudskim uvjetima smještili u hangare.

S vojnicima su stigli vojni policajaci ali zaštitili zarobljenike. Nema dokaza da su činili zločine, utvrdili su suci, nego nasuprot: pokušali su zaštititi ranjenike od pripadnika TO-a i paravojnih postrojbi. Mrkšić je navečer potpisao naredbu o povlačenju vojne policije, nakon čega su ranjenici pobijeni.

Zbog toga je Šljivančanin oslobođen optužbe za ubojstva, ali je osuđen za poticanje i pomaganje pri mučenju i okrutnom postupanju jer nije osigurao sve da zaštiti zarobljenike. Mrkšić je najprije promijenio odluku da zarobljenike pošalje u Mitrovicu, a poslije je naredio da se povuče vojna policija i ranjenici predaju TO-u.

Zato je on osuđen na najtežu kaznu. Pri određivanju visine kazne suci su se, među ostalim, rukovodili praksom u Hrvatskoj i Srbiji, gdje se danas za ubojstva iz 1991. može izreći maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

jutarnji.hr
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Dočekujte ga vi , to je vaš borac bez pobjeda  Smile Smile

Ja ga nisam branio a necu ga ni docekivati  Smile Ali ti si rekao da je Hag carstvo pravde pa mi nije jasno kako da neces da docekujes nevinog coveka?  Smile Smile Smile Borac bez pobeda!.Pa bato ti kukas ovde za Vukovar a ne ja  Smile Moras se  odluciti sta pricas.Jedan dan ti je Vukovar poraz i kukas za njim a sutra pobeda.Po meni je poraz i jednih i drugih samo sto ti to nikad neces shvatiti  Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 15:59:42 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Kamo dalje rodjace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 635
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Motorola V3
Citat

Ja ga nisam branio a necu ga ni docekivati  Smile Ali ti si rekao da je Hag carstvo pravde pa mi nije jasno kako da neces da docekujes nevinog coveka?  Smile Smile Smile Borac bez pobeda!.Pa bato ti kukas ovde za Vukovar a ne ja  Smile Moras se  odluciti sta pricas.Jedan dan ti je Vukovar poraz i kukas za njim a sutra pobeda.Po meni je poraz i jednih i drugih samo sto ti to nikad neces shvatiti  Smile
Ne samo Vukovar,celi ovaj rat je poraz i jednih i drugih i svih onih koji su učestvovali u njemu na bilo koji način.
IP sačuvana
social share
Kamo dalje rođaće...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Citat

Ne samo Vukovar,celi ovaj rat je poraz i jednih i drugih i svih onih koji su učestvovali u njemu na bilo koji način.
u pravu si...svi smo porazeni na svaki nacin koji se moze zamisliti,i generacije ce na ovim prostorima ziveti sa tim porazom svih nas...na zalost
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Ovo uopće nije poraz , ovo je konačan povijesni razlaz Srba i Hrvata.To je zapravo najbolja stvar koja nam se svima mogla dogoditi.Vi ćete uživati u svojoj "nevinosti" a mi u svojoj državi.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

čovjek čudan!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 133
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola Bla Bla
ma sramota
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Ovo uopće nije poraz , ovo je konačan povijesni razlaz Srba i Hrvata.To je zapravo najbolja stvar koja nam se svima mogla dogoditi.Vi ćete uživati u svojoj "nevinosti" a mi u svojoj državi.
tako je...mi cemo uzivati u nasoj"nevinosti" a vi cete uzivati u ""vasoj"" drzavi
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
Koliko je ostalo Sljivancaninu da odlezi?
Mislim da se sve ovo vreme do sada racuna u "vojni rok"

Covek nije zasluzio ni dana da lezi,ali ajde da "pravda" bude zadovoljena i deca mirna.
Njemu se mora prirediti pravi docek jer je covek to stvarnoi zasluzio stiteci srpski zivalj u Vukoravu.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Mislim vi koji sa ratom nemate ništa ( ni u BiH ni u Hr )  bre , ovde se ratovalo onako iz zeze , nije tu zapravo bilo ništa strašno , mala čarka , čarkica , zapletić ....  Smile Smile

@ "vaša"

Zar će se ponovno "branit" ustav SFRJ ??  Smile Smile Smile

Citat
covek to stvarnoi zasluzio stiteci srpski zivalj u Vukoravu.

Gdje mu je taj živalj? On je sravnio Vukovar sa zemljom , to mu je sav vojni uspjeh.Znaš li koliko je vaših bezveze poginulo u napadima na Vukovar apsolutno uzaludno i bespotrebno?

Tko će ga dočekat ..... aj da se kladimo da ga neće dočekat ni 20 ljudi na aerodromu ?
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 17:51:26 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
Gdje mu je taj živalj? On je sravnio Vukovar sa zemljom , to mu je sav vojni uspjeh.

Ljudi su zivi,a dosta ih je i danas u Vukovaru...jebo grad bitno da je glava na ramenima  Smile
Secas se demonstracija kada su ga hapsili?
Videces koliko ce ga ljudi docekati.
Ja sam prvi na tom spisku  Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:38:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.