Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:55:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mrkšić i Šljivančanin osuđeni  (Pročitano 39852 puta)
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 8800-N73
Sanader: Istina je naš prioritet

Hrvatski premijer Ivo Sanader istaknuo je, nakon sastanka s predstavnicima 32 udruge proistekle iz Domovinskog rata, kako je istina o Hrvatskoj Vladin prioritet.

"Nitko neće pisati hrvatsku povijest – pisat ćemo je mi sami, kako u Hrvatskoj, tako i u međunarodnoj zajednici", rekao je premijer Sanader nakon jučerašnjeg sastanka.

Ponovivši kako je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije i pobijedila u nametnutom ratu, premijer je naglasio kako sve ratne žrtve zaslužuju punu pravdu i istinu, i to će hrvatska Vlada imati kao svoj prioritet.

Predstavnike udruga Sanader je izvijestio o dosad poduzetim potezima, a oni su podržali sve Vladine aktivnosti. Osim što je uputio pismo glavnom tajniku UN-a Ban Ki Monu, koje je postalo službeni dokument UN-a i uručuje se svim zemljama članicama, premijer Sanader je najavio da će govoriti u Općoj skupštini UN-a 15. listopada. Rekao je kako očekuje i skorašnju žalbu Haškog tužiteljstva i sudsko preinačenje presude.

Predložit će formiranje međunarodne skupštine eksperata za međunarodno kazneno pravo koja bi procijenila presudu i rad Haškog suda, koji prestaje 2010.

"Očekujem da bi se i europski parlament mogao očitovati o problematici Haškog suda", rekao je Sanader i izvijestio da je dosad razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, bavarskim predsjednikom Vlade Edmundom Stoiberom, austrijskim vicekancelarom Wilhelm Moltererom, predsjednikom Europskog parlamenta Hansom Goertom Poeteringom i nizom europskih parlamentaraca.

Premijer Sanader je naveo kako očekuje da i u Hrvatskoj uskoro počne proces protiv Kadijevića, Adžića, Jurjevića, Stevanovića, Panića, Mrkšića, Šljivančanina, Radića, Šešelja i Hadžića i dodao da je ta optužnica podignuta još 2002.

Napomenuo je kako se "vukovarskoj trojci" nije istovremeno moglo suditi i u Hrvatskoj i dodao da za druge postoji tjeralica. "Očekujemo da će MUP raspisati tjeralicu i za ovim koji je oslobođen i da će suđenje uskoro početi", rekao je Sanader.

IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Sanader: Istina je naš prioritet

Hrvatski premijer Ivo Sanader istaknuo je, nakon sastanka s predstavnicima 32 udruge proistekle iz Domovinskog rata, kako je istina o Hrvatskoj Vladin prioritet.

"Nitko neće pisati hrvatsku povijest – pisat ćemo je mi sami, kako u Hrvatskoj, tako i u međunarodnoj zajednici", rekao je premijer Sanader nakon jučerašnjeg sastanka.

Ponovivši kako je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije i pobijedila u nametnutom ratu, premijer je naglasio kako sve ratne žrtve zaslužuju punu pravdu i istinu, i to će hrvatska Vlada imati kao svoj prioritet.

Predstavnike udruga Sanader je izvijestio o dosad poduzetim potezima, a oni su podržali sve Vladine aktivnosti. Osim što je uputio pismo glavnom tajniku UN-a Ban Ki Monu, koje je postalo službeni dokument UN-a i uručuje se svim zemljama članicama, premijer Sanader je najavio da će govoriti u Općoj skupštini UN-a 15. listopada. Rekao je kako očekuje i skorašnju žalbu Haškog tužiteljstva i sudsko preinačenje presude.

Predložit će formiranje međunarodne skupštine eksperata za međunarodno kazneno pravo koja bi procijenila presudu i rad Haškog suda, koji prestaje 2010.

"Očekujem da bi se i europski parlament mogao očitovati o problematici Haškog suda", rekao je Sanader i izvijestio da je dosad razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, bavarskim predsjednikom Vlade Edmundom Stoiberom, austrijskim vicekancelarom Wilhelm Moltererom, predsjednikom Europskog parlamenta Hansom Goertom Poeteringom i nizom europskih parlamentaraca.

Premijer Sanader je naveo kako očekuje da i u Hrvatskoj uskoro počne proces protiv Kadijevića, Adžića, Jurjevića, Stevanovića, Panića, Mrkšića, Šljivančanina, Radića, Šešelja i Hadžića i dodao da je ta optužnica podignuta još 2002.

Napomenuo je kako se "vukovarskoj trojci" nije istovremeno moglo suditi i u Hrvatskoj i dodao da za druge postoji tjeralica. "Očekujemo da će MUP raspisati tjeralicu i za ovim koji je oslobođen i da će suđenje uskoro početi", rekao je Sanader.

Jasno da je u pitanju kampanja za izbore, ali cinično je da premijer Hrvatske, države koja je dozvolila da joj 10% stanovništva bude prognano i diskriminisano podpaljuje sad ekstremiste. U toj presudi se govori o streljanju oko 150 ratnih zarobljenika, ne o istoriji Hrvatske. Još se zamazuje opomena EU za nedostatke u radu pravosuđa u Hrvatskoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung S7220
‘Ponovit će se Ovčara’

VUKOVAR - Prosvjedi vukovarskih stradalnika ogorčenih presudom Haaškog suda vukovarskoj trojci za zločin 1991. godine na Ovčari prošli su mirno, no incident na etničkoj osnovi zbio se proteklog vikenda na Mitnici.

Policajci PU vukovarsko-srijemske intervenirali su u noći sa subote na nedjelju oko 4.10 sati zbog dvije tučnjave 10-ak mladih ispred diskokluba u Ulici bana J. Jelačića koji su bili pod utjecajem alkohola. Incident se, potvrdio je zamjenik načelnika PU Miroslav Janić, dogodio za vrijeme druge intervencije. Prema službenim podacima, 17-godišnjak srpske nacionalnosti povikao je “ponovit će se Ovčara”, a na to je na njega fizički nasrnuo 27-godišnjak iz Vukovara.

- Bilo je čarki i tučnjave, pa sam izašao iz diska vidjeti što se to događa. Ne poznajem nikoga jer nisu moja generacija i obično ne idem u disko, ali kada sam čuo ‘ponovit će se Ovčara, nisam se mogao kontrolirati, zacrnilo mi se. Moj je otac ubijen na Ovčari - kaže 27-godišnjak koji se u Vukovar prije tri godine vratio iz Zagreba.

Reakcijom prisutne policije spriječena je nova tučnjava, a pritom je oštećeno i službeno policijsko vozilo. Incident je policija okarakterizirala kao međunacionalni, za razliku od dvije prethodne tučnjave, a epilog intervencije na Mitnici je nekoliko lakše ozlijeđenih sudionika tučnjave, te podignutih 12 prekršajnih prijava.

jutarnji.hr
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Sanader najavio poternicu za Radićem
Autor: Beta | 01.10.2007 - 20:30

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas da očekuje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisati poternicu za Miroslavom Radićem koga je Haški sud oslobodio odgovornosti za zločin protiv hrvatskih zarobljenika na Ovčari počinjen 1991. godine.

Prošlonedeljna presuda Hašskog tribunala "vukovarskoj trojci" izazvala je ogorčenje hrvatske javnosti i političkog vrha te zemlje.
Premijer Hrvatske je napomenuo da se "vukovarskoj trojci" nije istovremeno moglo suditi u Hrvatskoj i u Hagu, ali da za njima, kao i za još nekim ratnim zločincima postoji poternica u Hrvatskoj.

Na sastanku sa predstavnicima udruženja Domovinskog rata, Sanader je govorio o tome šta je do sada učinjeno i šta će još biti urađeno da bi se presuda Miletu Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću preinačila.
Sanader je podsetio da je neposredno nakon presude uputio protestno pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, naglasivši da uskoro očekuje odgovor na žalbu Haškog tužilaštva i sudsko preinačenje presude.
"Očekujem da i u Hrvatskoj uskoro počne proces protiv Radića na osnovu optužnice koju je Državno tužilaštvo Hrvatske podiglo još 2002. godine", kazao je Sanader.

Ta optužnica tereti za ratne zločine na području Vukovara i Veljka Kadijevića, Blagoja Adžića i Ratka Mladića, a optuženi su i Zvonko Jurjević, Života Panić, Mile Mrkšić, Miroslav Radić, Vojislav Šešelj, Veselin Šljivančanin i Goran Hadžić.

Hrvatski premijer najavio je da će održati govor na Skupštini UN 15. oktobra, a predstavnicima udruženja je obećao da će predložiti formiranje internacionalne skupštine eksperata za međunarodno krivično koji bi procenili presudu i rad Haškog suda.

Haški tribunal osudio je u četvrtak oficire bivše JNA Mileta Mrkšića na 20 godina zatvora i Veselina Šljivančanina na pet godina za pomaganje ubistva i mučenja hrvatskih zarobljenika u Vukovaru 1991, a trećeoptuženog Miroslava Radića oslobodio je krivice.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Sanader najavio poternicu za Radićem
Autor: Beta | 01.10.2007 - 20:30

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas da očekuje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisati poternicu za Miroslavom Radićem koga je Haški sud oslobodio odgovornosti za zločin protiv hrvatskih zarobljenika na Ovčari počinjen 1991. godine.

Prošlonedeljna presuda Hašskog tribunala "vukovarskoj trojci" izazvala je ogorčenje hrvatske javnosti i političkog vrha te zemlje.
Premijer Hrvatske je napomenuo da se "vukovarskoj trojci" nije istovremeno moglo suditi u Hrvatskoj i u Hagu, ali da za njima, kao i za još nekim ratnim zločincima postoji poternica u Hrvatskoj.

Na sastanku sa predstavnicima udruženja Domovinskog rata, Sanader je govorio o tome šta je do sada učinjeno i šta će još biti urađeno da bi se presuda Miletu Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću preinačila.
Sanader je podsetio da je neposredno nakon presude uputio protestno pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, naglasivši da uskoro očekuje odgovor na žalbu Haškog tužilaštva i sudsko preinačenje presude.
"Očekujem da i u Hrvatskoj uskoro počne proces protiv Radića na osnovu optužnice koju je Državno tužilaštvo Hrvatske podiglo još 2002. godine", kazao je Sanader.

Ta optužnica tereti za ratne zločine na području Vukovara i Veljka Kadijevića, Blagoja Adžića i Ratka Mladića, a optuženi su i Zvonko Jurjević, Života Panić, Mile Mrkšić, Miroslav Radić, Vojislav Šešelj, Veselin Šljivančanin i Goran Hadžić.

Hrvatski premijer najavio je da će održati govor na Skupštini UN 15. oktobra, a predstavnicima udruženja je obećao da će predložiti formiranje internacionalne skupštine eksperata za međunarodno krivično koji bi procenili presudu i rad Haškog suda.

Haški tribunal osudio je u četvrtak oficire bivše JNA Mileta Mrkšića na 20 godina zatvora i Veselina Šljivančanina na pet godina za pomaganje ubistva i mučenja hrvatskih zarobljenika u Vukovaru 1991, a trećeoptuženog Miroslava Radića oslobodio je krivice.

Izvor: Blic

Ovaj Sanader sa ovim SERE!!! Umjesto da je se trudio da sto bolje saradjuje sa Haagom kada je mogao on sada preserava se zbog izvora. Moje misljenje!

A sto se tice tog mladica u Vukovaru koji kaze ponoviti ce se Ovcara,super je prosao!

Bruxelles: Osude presude 'vukovarskoj trojci'

BRUXELLES - Presuda Haškog suda tzv. "vukovarskoj trojci" oštro je kritizirana na sjednici Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska u ponedjeljak u Bruxellesu.

Raspravu o tome pokrenuo je portugalski veleposlanik pri EU-u Alvaro Mendonca e Moura, koji je u svom obraćanju članovima Zajedničkog parlamentarnog odbora, rekao da bi Hrvatska trebala pojačati suradnju s Haškim sudom.

Na to je reagirao zastupnik Miomir Žužul (HDZ), rekavši da se "iskreno nada da je tu riječ o slučajnoj pogrešci".

"Ponovio bih notornu činjenicu da ne samo da Hrvatska nema nijedno otvoreno pitanje s Haškim sudom, nego se svi slažu da postoji puna suradnja. Iskreno rečeno ta mi rečenica zvuči kao da je preuzeta iz nekog starog govora... U trenutku kada Hrvatska doživljava čestitke za suradnju, nažalost ne može se čestitati Haškom sudu na nedavnoj presudi koja je skandalizirala cijeli civilizirani svijet i vjerujem da bismo i mi ovdje o tome trebali porazgovati", rekao je Žužul, predloživši da se ta rečenica izbaci iz službenog zapisnika.

Portugalski veleposlanik je, nakon što je održao izlaganje napustio sastanak, tako da se nije mogao čuti razlog zašto je izgovorio tu rečenicu.

Presudu Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću oštro je napao i njemački zastupnik iz CSU-a Bernd Posselt, nazvavši je "neshvatljivom". "Od te presude nema boljeg načina da se potkopa vjerodostojnost Haškog suda. Osobno sam bio u Vukovaru u jesen 1991. godine i ta me je presuda pogodila kao i mnoge Hrvate", rekao je Posselt, rekavši da se u Vukovaru dogodio "prvi genocid na prostoru bivše Jugoslavije".

Zastupnik Neven Mimica (SDP) je rekao da sposobnost Haškog suda da procesuira ratne zločine opada, "što potvrđuje i posljednja presuda", dok s druge strane raste sposobnost hrvatskog pravosuđa da se uhvati u koštac s tim pitanjem.

Zajednički parlamentarni odbor, u čijem se sastavu nalazi 15 zastupnika Hrvatskog sabora i 15 zastupnika Europskog parlamenta, započeo je u ponedjeljak popodne dvodnevni sastanak na kojem će se raspravljati o nekoliko pitanja poput stanja pristupnih pregovora s Europskom unijom i pripreme Hrvatske za pristup EU-u, provedbe reformi u pravosuđu u javnoj upravi, borbe protiv korupcije, odnosima sa susjedima te ekonomskim reformama. Osim članova Hrvatskog sabora u radu odbora sudjeluje glavni pregovarač Vladimir Drobnjak i državna tajnica u ministarstvu pravosuđa Snježana Bagić. S europske strane, sudjeluje veleposlanik zemlje predsjedateljice Portugala Alvaro Mendonca e Moura i zamjenik glavnog direktora Opće uprave za proširenje u Europskoj komisiji Jan Truszczyski.

Sastankom supredsjedaju Pal Schmitt iz Europskog parlamenta i Gordan Jandroković iz Hrvatskog sabora.

(Hina)

Danke Deutschland mein Heimatland!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat: tiger2005
- Ovaj Sanader sa ovim SERE !!!  Umjesto da je se trudio da sto bolje saradjuje sa Haagom kada je mogao on sada preserava se zbog izbora.

- A sto se tice tog mladica u Vukovaru koji kaze  ponoviti ce se Ovcara, super je prosao!

@Tiger
Bravo ! Za oba navoda - oba zaključka ....       
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Citat: tiger2005
- Ovaj Sanader sa ovim SERE !!!  Umjesto da je se trudio da sto bolje saradjuje sa Haagom kada je mogao on sada preserava se zbog izbora.

- A sto se tice tog mladica u Vukovaru koji kaze  ponoviti ce se Ovcara, super je prosao!

@Tiger
Bravo ! Za oba navoda - oba zaključka ....       

Pa naravno Dinamo,ja za presudu neokrivljujem Srbe ili Sljivancanina i Mrksica ili trecega,oni su se kao i svi mi borili da dodju na slobodu i ja bi na njihovom mjestu....i da sam pobio milion ljudi opet bi zelio u slobodi da zivim tako da je sve to ok...samo neshvatam nasu Vladu koja je cim je predala Gotovinu umislila da je sa tim posao zavrsen u Haagu umjesto da saradjuje pa da pokaze sve sto ima... eto naprimjer mene vise interesuje zasto Kadijevic nije u Haagu i zasto nista se iz HR necuje zbog tog cove! Ali opet kazem izgleda da u ovom ratu su svi svakoga je*ali,jedni vise od drugih ali tako je to.

Gledao sam samo kako je su HR politicari prodavali Mladicu benzin i RS za tenkove a sa istim tenkovima onda se po Krajini rusilo...zamisli ti te sprdnje! Nezna se tko placa a tko pije!

Evo jedna vijest: Hvala EU sto nas razumije kada podivljamo  Smile

Zajednički odbor EU: Razumijemo korake Hrvatske jer je presuda 'trojci' skandalozna

Zajednički parlamentarni odbor EU-Hrvatska završio je u utorak dvodnevni sastanak usvajanjem deklaracije u kojoj se iskazuje razumijevanje za reakcije u Hrvatskoj na presudu Haškog suda "vukovarskoj trojci".

U deklaraciji se pozdravlja nastavak pune suradnje Hrvatske s ICTY-em, a u "vezi s nedavnom presudom izražava se razumijevanje za reakcije Hrvatske, imajući na umu temeljna načela rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom je uspostavljen ICTY" te se "očekuje od Međunarodnog suda da će svima onima kojima se dokaže krivica odrediti pravednu i prikladnu presudu".

"Pokazali smo da imamo puno razumijevanje za korake koje Hrvatska poduzima prema, kako osobno smatram, skandaloznoj presudi Haškog suda. Ja sam u jesen 91. godine bio u Vukovaru i znam što se tamo događalo, to je bio genocid i sretan sam da su oba parlamenta jasno kazala da podržavaju odgovarajuće inicijative Republike Hrvatske kako bi se ovo pitanje razumno pojasnilo. Smatram da je presuda pogrešna i da je pismo premijera Ive Sanadera upućeno Vijeću sigurnosti UN-a vrlo važno i da ima potporu u ovoj deklaraciji", izjavio je Bernd Posselt, zastupnik njemačkog CSU-a.

Rasprava o ovom članku deklaracije uzela je najviše vremena. U prvotnoj verziji stajalo je da se "izražava razumijevanje za osjećaje hrvatskog naroda". Prema takvoj formulaciji rezerve je iskazao Milorad Pupovac (SDSS) i član Europskog parlamenta iz Slovenije Borut Pahor (PES).

Pupovac je rekao da se u slučaju kada se u raspravu unesu "osjećaji" ne preostaje puno vremena za samu raspravu te da bi takva formulacija mogla negativno utjecati na procese u Hrvatskoj u sferi međuetničkih odnosa. Pupovac je dodao da "general (Ante) Gotovina ne bi bio u Haagu da se slušalo osjećaje".

Pahor je rekao da Odbor kao političko tijelo ne bi trebao komentirati sudske presude, jer se time ulazi "na opasan teren". Nakon mnogobrojnih intervencija prihvaćen je kompromisni prijedlog se umjesto "osjećaja hrvatskog naroda" ubaci formulacija "reakcije Hrvatske".

Supredsjedatelj Zajedničkog parlamentarnog odbora (ZPO) Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo usvojenom deklaracijom. "Zadovljan sam deklaracijom u kojoj je nekoliko važnih pitanja za Hrvatsku. Europski zastupnici iskazali su razumijevanje za hrvatske reakcije i stav oko presude Haškog suda", rekao je Jandroković.

On je također istaknuo i činjenicu da je u deklaraciji ponovljena potpora da ovaj saziv Europskog parlamenta, čiji mandat završava u proljeće 2009. godine, dade pristanak za ulazak Hrvatske u EU.

Drugi supredsjedatelj, mađarski zastupnik EP-a Pal Schmitt također je izrazio zadovoljstvo ishodom sastanka, posebice informacijama koje su eurozastupnici dobili od hrvatske strane o naporima koji se u zemlji provode na ispunjavanju kriterija za

članstvo.

Zajednički parlamentarni odbor, u čijem se sastavu nalazi 15 zastupnika Hrvatskog sabora i 15 zastupnika Europskog parlamenta, odbacio je amandman Boruta Pahora da se u deklaraciji pozove Hrvatsku da povuče svoju odluku o aktiviranju Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP) od 1. siječnja 2008. i za zemlje EU-a.

Članovi Odbora prihvatili su nakon rasprave Pahorov zahtjev da se u deklaraciji dogovor premijera Hrvatske i Slovenije Ive Sanadera i Janeza Janše od 25. kolovoza ove godine na Bledu nazove neformalnim.

Odbor "iskreno pozdravlja neformalni dogovor postignut 25. kolovoza između premijera Hrvatske Ive Sanadera i premijera Slovenije Janeza Janše o prepuštanju graničnog spora Međunarodnom sudu u Haagu", stoji u deklaraciji.

Pahor je inzistirao na formulaciji "neformalni dogovor", jer je, po njemu, riječ samo o načelnom dogovoru o kojem se u Sloveniji još raspravlja.

Neven Mimica (SDP) izjavio je da deklaracija odražava sadašnji trenutak hrvatskog približavanja Europskoj uniji, ono što je do sada napravila u zadovoljavanju političkih i gospodarskih kriterija i ukazuje na ono što Hrvatskoj preostaje učiniti.

Na upit o dosadašnjoj brzini pristupnih pregovora, Gordan Jandroković je rekao da "Hrvatska može biti zadovoljna. Hrvatska je učinila sve što je u njezinoj moći da ti pregovori idu dobrom dinamikom, željeli bismo i da sa strane Europske komisije imamo jednaku takvu reakciju kako bi pregovori i dalje tekli ovom brzinom i čak dobili dodatno ubrzanje u idućem razdoblju".

S druge strane, Mimica je o dosadašnjem tijeku pregovora rekao da se "može govoriti o dvije krive procjene hrvatske strane: prva je kriva procjena europskih sposobnosti da osiguraju relativno brzo pregovore. Mislim da smo ih tu precijenili i pregovori idu sporije baš zbog toga što europski partneri nisu bili u stanju, iz raznih razloga, osigurati onu dinamiku pregovora za koju smo mi držali da je objektivno moguća".

Kao drugu pogrešnu procjenu Mimica navodi to što su se "hrvatski pregovarači i Vlada u cjelini usmjerili prvenstveno na pregovarački proces, dok u zemlji reformski proces nije pratio dinamiku pregovora. Pregovori mogu biti onoliko kvalitetni i brzi koliko su kvalitetne i brze reforme koje trebamo provesti. Ubrzanje pregovora će prvenstveno zavisiti o našim reformskim sposobnostima", rekao je Mimica, dodajući da Hrvatska još ima objektivne šanse da pregovore završi krajem 2008. ili početkom 2009. godine.

(Hina)

I da oko momka tog mladog sto je se derao ponoviti ce se Ovcara....nije on za to kriv nego njegovi roditelji,on je 1991 imao godinu dana sta on zna sta je tu se desavalo,ali bitno je kakav odgoj on dobija u obitelji...

Samo svi me ja mislim razumju kada kazem da bi ja osobno tako nekoga da cujem u HR da prica mogao na mrtvo da izubijam...mislim da bi naprimjer Vlado,Crowz i drugi kolege sa foruma isto tako pocinili da im netko u Srbiji ili dodje i kaze ponoviti ce se ono sto je pocinio Naser Oric,zar ne?
« Poslednja izmena: 02. Okt 2007, 18:33:16 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dzaba im sve!Ovo sto se sad desava je direktno uplitanje politike u sudsvo u svrhu sticanja boljih pozicija pred predsojece izbore i nista drugo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Dzaba im sve!Ovo sto se sad desava je direktno uplitanje politike u sudsvo u svrhu sticanja boljih pozicija pred predsojece izbore i nista drugo!

Bitno je da nas EU razumije...a kada je se Srbija bunila na sav glas zbog Nasera Orica onda nije bilo upletivanje politike u sudstvo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0

Bitno je da nas EU razumije...a kada je se Srbija bunila na sav glas zbog Nasera Orica onda nije bilo upletivanje politike u sudstvo...
u taj sud se ne moze uplesti politika...posto je on sam politika za sebe Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:55:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.