Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:07:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 200
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mozilla Firefox - Vesti - Novosti - Savet  (Pročitano 655087 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Privatni režim za Firefox

Programeri koji rade na sledećoj verziji Firefox pretraživača dodali su privatni režim pretrage verziji Firefox 3.1 koja je još uvek u stadijumu razvoja. Najnoviji test build Firefox-a 3.1 uključuje karakteristiku koju Mozilla naziva „Private Browsing“, navodi programer Ehsan Akhgari u blog postu. Ova karakteristiku radi tako što Firefox memoriše trenutne tabove tako da oni mogu da budu kasnije ponovo otvoreni na kraju sesije privatnog pretraživanja a zatim prikaže malu poruku u kojoj navodi da sledeći potezi u pretraživaču neće biti obeleženi. Ovo je zgodno ukoliko želite nešto da uradite na internetu a ne želite da vaši saradnici saznaju šta ste radili.

Izvor: IT-svet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Firefox ima 20 posto udela na tržištu

Firefox Web pretraživač korporacije Mozilla je uspeo da dostigne i prestigne 20% udela na tržištu u trajanju od dve nedelje ali je kraj oktobra dočekao sa udelom ipak manjim od 20%, obelodnaile su kompanije koje se bave posmatranjem prilika na Web-u.

Tokom dve zasebne nedelje u toku oktobra, Firefox je dostigao 20% udela na tržištu navodi kompanija Net Applications. U nedelji koja je okončana 5. oktobra, open source pretraživač je koristilo tačno 20% korisnika interneta, dok je u nedelji koja je okončana 26. oktobra Firefox koristilo 20.06% korisnika.

Kada se izračuna kompletna statistika za mesec oktobar Firefox je imao udeo na tržištu od vrlo pristojnih, ali i dalje manjih od 20%, 19.97% što je skok od gotovo pola procenta u odnosu na septembar ove godine. Tog meseca, je međutim Firefox izgubio određeni deo svog udela na tržištu što se pripisuje predstavljanju novog pretraživača koji je kompanija Google pokrenula – Chrome.

Firefox je međutim u oktobru povratio izgubljeni udeo i nešto malo još i dobio. U junu je izvršni potpredsednik Net Applications-a, Vince Vinzzaccaro predvideo da će Firefox dostići 20% udela na tržištu već u julu ali do toga nije došlo. Sa druge strane Internet Explorer pretraživač kompanije Microsoft iz meseca u mesec lagano gubi svoj udeo na tržištu ali je i dalje nadmoćno pretraživač koji koristi ogromna većina korisnika interneta.

Internet Explorer je završio oktobar sa 71.3% korisnika što je za 0.2% manje u odnosu na septembar. Ipak, Microsoft ima razloga za zabrinutost obzirom da je u poslednjih godinu dana Internet Explorer izgubio oko 7% udela na tržištu. Veći deo ovog procenta otišao je na stranu Firefox-a dok su manji delovi uticali da se poprave procenti Apple-ovog Safari, Opera kao i Google Chrome pretraživača.

Chrome, je zabeležio silovit start početkom septembra ali je već kraj tog meseca video njegov pad na 0.78%, da bi se isti trend nastavio u oktobru koji je Chrome završio sa više nego skromnih 0.74% korisnika interneta čiji je on izbor. Google je inače do sada izdao tri beta verzije ovog pretraživača.

Apple-ov Safari, jedini od glavnih pretraživača koji u septembru nije zabeležio pad udela na tržištu (prvenstveno iz razloga što nije postojala verzija Google Chrome-a za Mac OS X) je u oktobru zabeležio lagani pad na 6.57% u odnosu na 6.65% koliko je njegov udeo iznosio u septembru. Korisnici Mozilla-inog pretraživača kontinualno ažuriraju svoje pretraživače sa verzije 2.0 na verziju 3.0.

Poslednja istraživanja ukazuju da od korisnika Firefox-a, njih 73% je okrenuto verziji 3.0 dok ostatak koristi verziju 2.0. Mozilla je najavila da će od kraja godine prestati da pruža podršku za Firefox 2.0. Poslednji sigurnosni update koji će ova kompanija izdati za verziju 2.0 će se pojaviti sredinom decembra, najavila je Mozilla u toku prošle nedelje. Ostaje da se vidi šta će doneti sledeći meseci.

Mozilla radi na verziji Firefox-a 3.1 koja će doneti neke interesantne karakteristike – između ostalih tu je i opcija za „privatno pretraživanje“ odnosno mogućnost da korisnici sakriju svoje aktivnosti na internetu. Sa druge strane uskoro se očekuje i pojavljivanje Internet Explorer-a 8 pa se može reći da će još biti interesantnih okršaja na ovom segmentu tržišta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Mozilla Firefox 3.0.4

Mozilla je update-ovala svoj Firefox pretraživač na verzije 3.0.4 i 2.0.0.18 koje obećavaju popravku nekoliko problema vezanih za sigurnost i stabilnost, unapređenu identifikaciju sajtova kao i alate za čuvanje lozinki uz podršku za dodatnih 8 jezika. Mozilla preporučuje svim svojim korisnicima da update-uju svoje Firefox pretraživače na najnovije verzije. Firefox 2.0.0.18 uključuje deset sigurnosnih popravki, od kojih je šest označeno kao kritične. Firefox 3.0.4 popravlja određene probleme sa stabilnošću i zatvara osam sigurnosnih rupa od kojih su četiri označene kao kritične, kao što su bug-ovi u Javascript engine-u i problemi vezani za krahove.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 375
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 
Gde u Visti Firefox čuva listu cookies, odnonso koja je putanja?

U XP-u je bilo C:\Documents and Settings\JA\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles.... a u Visti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Mozilla popravila 11 slabih tačaka

Mozilla je zakrpila 11 slabih tačaka u Firefox 3.0 i 12 u Firefox 2.0 verziji pretraživača. Ove slabe tačke se mogu iskoristiti od strane zlonamernih hakera za ugrožavanje računara i krađu informacija. Najnoviji update zatvara praktično isti broj slabih tačaka kao i poslednji sigurnosni update izdat pre sedam nedelja. Firefox 3.0.4 je četvrti update od kako je Mozilla izdala verziju 3.0 u junu. Ovaj update donosi šest popravki koje su ocenjene kao kritične, dve kao visoko opasne, dve umereno opasne i jedna koja nosi oznaku niske opasnosti. Većina kritičnih slabih tačaka može da se iskoristi od strane hakera za ubacivanje zlonamernog koda u ranjivi sistem.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Nove Ubiquity specifikacije

Mozilla je objavila plan predloga za sledeću verziju Ubiquity, kompanijinog projekta vezanog za korisnički interfejs koji ima za cilj da ukombinuje korisnički kontrolisane prečice sa informacijama sa Web-a. Pored obećanja za kompletan redizajn interfejsa, u okviru najavljenog plana velike nade se polažu u integrisanje Ubiquity sa Mozilla Firefox i Thunderbird proizvodima, zajedno sa korisničkim desktop računarima. U suštini, od svega što je predloženo najavljenim planom najveći potencijal ima ova integracija. Na ovaj način će Ubiquity biti proširen izvan mogućnosti pretraživača i više okrenut ka korisničkom radu u drugim aplikacijama.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone 3G
Imam sledeci problem. Kada kliknem na bookmarks otvori mi se prozor add new bookmark. Onda njega zatvorim, pa kliknem opet i tek onda mi se otvore bookmarks. Mislio sam da je neki bug, pa sam i reinstalirao mozillu i obrisao je skorz, sve sa user files folderom i i dalje mi to otvara. Tacnije dok je "gola" ne otvara, ali cim vratim bookmarks, iz sacuvanog fajla, opet to pocne da se pojavljuje. Probao sam cak RUCNO da dodajem jedan po jedan bookmark ponovo i OPET mi se pojavljuje isti problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I tako...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 38248
Zastava Šta te se samo tiče!?
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Motorola DynaTAC 8000X
Juce sam instalirao verziju 3.0.3, poskidao brdo ekstenzija i ostalih dodataka i sve je to super... samo jede memoriju i procesor najstrasnije, u jednom momentu mi je zauzela oko 400mb Smile Sad sam pogasio neke ekstenzije i ti je oko 70-80...

Probaj da to rešiš ovim: Firefox Optimizers Pack 2008   Smile

« Poslednja izmena: 24. Nov 2008, 11:33:22 od aca soko »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Juce sam instalirao verziju 3.0.3, poskidao brdo ekstenzija i ostalih dodataka i sve je to super... samo jede memoriju i procesor najstrasnije, u jednom momentu mi je zauzela oko 400mb Smile Sad sam pogasio neke ekstenzije i ti je oko 70-80...

Probaj da to rešiš ovim: Firefox Optimizers Pack 2008   Smile

Већ је неко предлагао такав неки memory optimizer па су се људи после инсталације мучили како да га убију ... Јеси ли ти пробао ово?
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I tako...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 38248
Zastava Šta te se samo tiče!?
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Motorola DynaTAC 8000X
Meni radi non stop.I ovo je nova verzija za sve firefox-ove,evo i screen-a.Mislim da nije bila ova verzija  Smile
« Poslednja izmena: 24. Nov 2008, 11:37:28 od aca soko »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 200
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:07:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.