Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 16:53:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 146 147 149 150 ... 200
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mozilla Firefox - Vesti - Novosti - Savet  (Pročitano 656439 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 88
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b12pre
mob
Samsung S5230
Do koje bete misle da idu u Mozilli? 13, 14?  Smile
Do koje god bude potrebno Smiley

Razlog zašto guraju još bete u kojima nema nekih značajnijih promena je to što im treba povratna informacija od korisnika/testera o ispravljenim problemima (bagovima) .

Postoje problemi koji su rešeni ali trebaju dodatno testiranje mase kako bi se uverili da je problem stvarno rešen.
A ukupan broj korisnika/testera bete Firefoxa 4 je oko 1.8 miliona.

Postoje soft i hard blockeri.

Soft blockeri ne blokiraju izlazak Firefoxa 4 ali se rešavaju, dok hard blockeri blokiraju i narednu betu a i finalnu verziju.

Beta 12 je blizu jer su preostala 3 hard blockera (koji blokiraju betu) .
 A ta 3 hard blockera imaju patch, tako da će ubrzo biti rešeni.

Što se tiče svih hard blockera, njih ima 25 i oni blokiraju izlazak Firefoxa 4.
Planirani datum RC-a je 25ti februar, no pitanje je da li će se rešiti svi hard blockeri do tada.

Po meni bih rekao da je beta 12 zadnja beta koju ćemo videti.

Na ovoj stranici možete uvek dobiti jasan i kratak odgovor da li je Firefox 4 spreman za finalnu verziju:
http://www.canweshipyet.com/

Jeste da je Mozilli trebalo doosta vremena da napravi i sredi četvrtu verziju, ali je to cena svih poboljšanja i novih opcija.
Srećom Mozilla planira novi - brži proces izdavanja verzija pa će krajni korisnici biti na dobiti od toga i više neće morati tako dugo da čekaju na novu verziju. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Sta znam, upravo sam probao Mozillu 4.0, tj, betu, verovatno ce biti bolje, ali ako ostane priblizno ovome sto je sada, ja to necu koristiti...osim sto su pomerili "open in new window" dole, pa odmah pogresno click (sto je malo vazno...), jede 3x vise memorije Smile Ova 3.6 sa 3 stranice, mozda 60-ak mb-a...sa 3 stranice 4.0, 150-170mb...mislim, ajde bre, tek sa 10-ak stranica mi ovde toliko zauzima, a u pm Smile
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21
Sta znam, upravo sam probao Mozillu 4.0, tj, betu, verovatno ce biti bolje, ali ako ostane priblizno ovome sto je sada, ja to necu koristiti...osim sto su pomerili "open in new window" dole, pa odmah pogresno click (sto je malo vazno...), jede 3x vise memorije Smile Ova 3.6 sa 3 stranice, mozda 60-ak mb-a...sa 3 stranice 4.0, 150-170mb...mislim, ajde bre, tek sa 10-ak stranica mi ovde toliko zauzima, a u pm Smile

Mozilla 3.6.13 sa tri otvorena taba, 60 mb?
Gde to?

i druga stvar... ne vidim zasto se pljuje po beta verziji necega? Jel jasno ljudima da je ona izbacena kako bi korisnici, developeri, prijavljivali bugove koje primete.
Da li je jasno da developeri iz mozile onda resavaju te bugove i pokusavaju da srede sve sto se srediti moze...

Ako ti treba browser koji ce ti uzimati malo memorije, predji na chrome, on prazni cache cim zatvoris neku stranicu i posle je ucitava od pocetka, svaku sliku, svaki objekat...

Browser ne moze da bude i brz i da trosi malo memorije...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1.jpg
(521.84 KB, 1920x1080)
« Poslednja izmena: 22. Feb 2011, 09:31:16 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ma polirace se to i nakon izlaska finalne verzije. Ocekujem da prva-druga zakrpa finalne verzije rijesi vecinu problema.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21
Pri tom evo i uporednog prikaza dve najsvezije verzije mozille i chrome-a sa tri taba otvorena u isto vreme:

Mozila: 129.916
Chrome: 108.796

2.jpg
(502.56 KB, 1920x1080)
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 88
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b12pre
mob
Samsung S5230
Sve je to stvar navike.
A ako se ne možeš navići na to, onda promeni:
Ukoliko nisi upoznat sa userChrome.css fajlovima, u Windows Run-u ukucaj %appdata% ->Mozilla -> Firefox -> Profiles ->i6ffxeph (svejedno koji naziv) -> i tamo ubaci ovaj Chrome folder:
http://www.mediafire.com/?nujzit8slijsc5u
Restartuj Firefox.

Što se tiče memorije, sačekaj betu 12 i videćeš ispravke u povećanoj potrošnji memorije.
Uostalom postoje još bagova vezanih za memoriju tako da će nastaviti sa ispravkama.

Pri tom evo i uporednog prikaza dve najsvezije verzije mozille i chrome-a sa tri taba otvorena u isto vreme:

Mozila: 129.916
Chrome: 108.796
Koristi ProcessExplorer kod merenja memorije po procesima, Google-ova separacija procesa zna da zavara.
Pošto pričamo o developer verzijama:
Firefox 4 beta 12 pre = 194MB  i Google Chrome 11 = 195MB.
Na Firefoxu je uključena hardverska akceleracija. (Direct3D10 i Direct2D) i bez dodataka. (profil star oko mesec dana i svakodnevno korišćen)

Trenutan problem je i što Firefox ne oslabađa memoriju, no to je ispravljeno u Tracemonkey buildu i čeka se na spajanje u nightly.
Ostali bagovi: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=598466
« Poslednja izmena: 22. Feb 2011, 15:48:27 od iceccold »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Mozilla 3.6.13 sa tri otvorena taba, 60 mb?
Gde to?

i druga stvar... ne vidim zasto se pljuje po beta verziji necega? Jel jasno ljudima da je ona izbacena kako bi korisnici, developeri, prijavljivali bugove koje primete.

Kao sto sam rekao, verovatno ce srediti, ali ako ne srede, ja defenitivno ostajem na ovoj.Any way, Opera mi "jede" manje od Mozille (barem mislim tako), ali ne volim operu + stvar navike.Inace, 4 stranice... Smile

Citat
Ukoliko nisi upoznat sa userChrome.css fajlovima, u Windows Run-u ukucaj %appdata% ->Mozilla -> Firefox -> Profiles ->i6ffxeph (svejedno koji naziv) -> i tamo ubaci ovaj Chrome folder:

Video sam, mislim, prvo sto uradim, ako nesto mi smeta, pokusam da nadjem resenje na googlu...zato sam i rekao manji problem Smile

firefox.JPG
(221.95 KB, 1440x900)
« Poslednja izmena: 22. Feb 2011, 20:28:14 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Interesuje me, dal' je bug ili sta, desava mi se 2-4+ puta na dan, da mi Firefox pobrise tabove kad ga upalim, tj, ne zapamti, i pocinje sa home stranice, dok je history tu.Malo nervira, jer sam izgubio nekoliko tabova tako, pre, koje nisam zapamtio.U podesavanjima sam namestio da pamti History, ne brise nista kad izlazim, itd.Znaci ne uvek-ali desi se svaki dan po koji put, da mi ne zapamti tabove. Smile

Neko? Smile Mislim, osim reinstalla...

Inace instalirao novu Mozilu pre par dana (pa obrisao), i od tad, jos uvek se desava, ali, sad recimo ako sam na nekom sajtu ulogovan, i ako obrise tabove, cuva history, tj, ne moram opet da se logujem.Dok pre moralo uvek. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

No Mercy for the Merciless

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 26498
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung J7
Tools>Options>Tabs>Warn me when closing multiple tabs

Kada zatvaraš FF imaćeš opciju "save&quit".

Ako sam te razumeo dobro.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Tools>Options>Tabs>Warn me when closing multiple tabs

Kada zatvaraš FF imaćeš opciju "save&quit".

Ako sam te razumeo dobro.  Smile

Znam za to...ali nije to to, mislim, evo recimo sad, ako zatvorim FF, i otvorim kasnije, tabovi ostanu, tj, normalno se vrate...dok 1-2 na dan se desi, da ako zatvorim sa tabovima, vrati me na home page...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 146 147 149 150 ... 200
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 16:53:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.181 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.