Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 10:57:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 206
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Motori/Moto GP  (Pročitano 317487 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung 
KAD KIŠA IZNENADI
(za vožnju motocikla po vlažnom kolovozu neophodan je veliki oprez i dobra priprema)

Većina motociklista se nađe u situaciji da vozi po kiši sasvim slučajno . Dešava se da usred lepog sunčanog dana dođe do nagle promene vremena i prave provale oblaka . To se dešava sve češće i u našim krajevima, a polako se i primiče jesen i vremenske prilike kakve ona donosi. Neki podaci govore da motociklisti u prvoj godini «staža» na dva točka retko imaju priliku da se nađu u kišnim uslovima vožnje, zatim u drugoj voze sve češće, dok kasnije, kada steknu dovoljno iskustva, sedaju na motocikl bez razmišljanja da li će usred vožnje početi da pada kiša. Zato ćemo za ove prve dati neke savete za vožnju po kiši, a za one druge podsetnik za slučaj da su nešto od toga zaboravili ...

Dva osnovna faktora koja utiču na bezbednost vožnje na kiši su vidljivost i ležanje motocikla na podlozi. Morate da sve u skladu sa izrekom «videti i biti viđen» , a tu je najvažnija stvar – odgovarajuća oprema. Najbolje rezultate daju odela od Goroteksa ili drugog nepromočivog tekstila obojena u jarke, jako uočljive boje sa aplikacijama od reflektujuće trake. Ne zaboravite da kiša vozaču putničkog (ili teretnog) vozila znatno smanjuje uglove vidljivosti, pa je pored «drečavog» odela obavezna mera i vožnja sa upaljenim «kratkim» svetlom. Uz to treba imati i ispravnu sirenu i izbegavati vožnju neposredno uz ili iza drugog vozila. Najčešći je slučaj da kiša donosi i smanjenje temperature vazduha, što u tople dane i nije problem, ali ako je dan već prilično prohladan ume da bude jako neprijatno. Hladnoća i vlaga utiču na koncentraciju, a taj se problem rešava odećom i obućom sa «zaptivenim» šavovima i zatvaračima koji sprečavaju ulazak vode, a koja mogu da se nose preko uobičajenog odela. Veoma važne su i rukavice jer mokri i smrznuti prsti usporavaju vreme reakcije. Pri najmanjim razlikama u temperaturi dolazi do magljenja vizira na zatvorenim kacigama. Postoje razna hemiska sredstva čijim se nanošenjem smanjuje ili uklanja «magla» koja smanjuje vidljuivost, ali ona nisu uvek sasvim efikasna. Zato je najbolje da otvorite ventilaciju kacige, ako nemate odškrinite vizir i ako nemate nabavite dodatak za kacigu koji se izdiše i izbacuje ispod brade.

Autor: AUTO Novosti sep '05
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

All I dream is to be with you

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 6241
Zastava Srbija/Beograd/Dortjol
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
Neki podaci govore da motociklisti u prvoj godini «staža» na dva točka retko imaju priliku da se nađu u kišnim uslovima vožnje, zatim u drugoj voze sve češće, dok kasnije, kada steknu dovoljno iskustva, sedaju na motocikl bez razmišljanja da li će usred vožnje početi da pada kiša.

Ja se ne bih slozila sa ovim...Ceo zivot sam na motoru kao suvozach, a evo zadnjih 8 meseci sam vozach tj imam svoj motor...Znachi spadam u prvu grupu, prva godina "staza".I mogu ti retji da sam u ovoj godini vishe vozila po kishi nego po suvom, lepom vremenu...I svaki put pre nego shto izadjem iz kutje pogledam kroz prozor, pogledam prognozu i shta god da vidim izadjem napolje i sednem na motor...Sad naravno ako pada kisha, ponetju kishni kombinezon i ostalu opremu koja mi je potrebna...A ako je lepo vreme opet full oprema,al bez kishnog kombinezona [samo ako je voznja po gradu, ako idem van grada pakujem i kombinezon].
Naravno da mi nije lepo da vozim po kishi, jbg klizavo je, gume loshije prianjaju za asfalt, vidiljivost je i meni kao i ostalim uchesnicima u saobratjaju smanjena.Vozi se duplo skoncentrisanije i pazi se na svaki potez, shto moj, shto drugih uchesnika u saobratjaju.
Ali jbg ne moze stalno da sija sunce, pa tako nekad mora i po kishi da se vozi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
... na Adi Huji od 15. -17. septembra 2006.  Smile  Smile

skoro isti termin kao i prosle godine, kada je bio prvi takav skup na toj lokaciji
bilo je odlicno, bar sam se ja lepo zabavila, razgledala i motore, i narod koji ih vozi  Smile
ne zna se sta je bilo zanimljivije...

preko dana su bile moto vratolomije, a navece svirka, sa odlicnim ozvucenjem i dobro usviranim bendovima
... i striptiz poslednjeg dana, na zatvaranju, naravno  Smile

da li ste bili
i jos vaznije, hocete li doci ove godine 

toliko, samo da pripomenem da je to uskoro, da ne bude nekome zao sto nije cuo na vreme pa propustio spektakl ne bas uobicajen za Beograd  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

mc spid.jpg
(40.69 KB, 320x240)
« Poslednja izmena: 03. Sep 2006, 23:15:52 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mace otkud ti sa bajkerima i to na adi???  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
 Smile zivim na puskomet odatle  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
imam gajbu na Julinom brdu
isao u staru OS Djordje Krstic
a osnovao sam KUD Dimitrije Tucovic u OS Josif Pancic
glumio u Susretu
itd...

i naravno vozio motore
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung 
otvorena nova tema za moto-skupove

Ljutelji dvotočkaša - Moto Skupovi

pozdrav svim ljubiteljima dvotočkaša...
IP sačuvana
social share
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
zna li neko kako da nabudzim automatika da ide vise od 45???????????????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

All I dream is to be with you

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 6241
Zastava Srbija/Beograd/Dortjol
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
Nazalost jedna tuzna vest . Oni koji voze motore znaju ga sigurno. U nedelju kasno uveche kod zgrade ck poginuo je peca celavi. Zasobom je ostavio zenu i dvoje dece. Sahrana je danas na groblju leshtje u 14h

poslednji pozdrav peci, coveku koji je pomagao i podrzavao motocikliste bez obzira sta voze, drago mi je da sam poznavala takvog coveka i cast mi je bila sedeti i druziti se sa njim.

R. I. P.

[Edit by tojo909: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 06. Sep 2006, 11:41:06 od tojo909 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung 
Slava mu   Smile
IP sačuvana
social share
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 206
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 10:57:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.