Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Moskva u suzama  (Pročitano 257 puta)
08. Jun 2005, 15:11:53
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
TREĆOM pobedom u plej-ofu nad moskovskim Dinamom (99:84), košarkaši CSKA, koje je tri sezone vrlo uspešno vodio naš prošlavljeni trener Dušan Ivković, postali su u utorak uveče prvaci Rusije. Posle te pobede i trećeg osvojenog prvenstva Rusije, Duda napušta Moskvu, pošto mu je istekao trogodišnji ugovor i ne namerava da potpisuje novi, iako je to želela armija navijača.
Dudin odlazak iz Moskve bacio je u drugi plan uspeh CSKA i odličnu igru u plej-ofu. Znajući šta je sve Ivković napravio za CSKA, popularizaciju i razvoj ruske košarke, list "Sport ekspres" je glavni naslov preko cele prve stranice "Poslednji meč Ivkovića", ipak, stavio pod znak pitanja. U uvodniku isti list je napisao: "Ako Ivković i ode, mi moramo, u svakom slučaju, tom velikom srpskom treneru reći hvala, jer će se košarka u Rusiji deliti do i posle Ivkovića".
Duda Ivković je rekao da je njegov rad u CSKA završen i da ne želi produžetak ugovora. U utorak po podne Duda je razgovarao sa direktorom Sergejom Kuščenkom, ali se nije pokolebao.
Odlaskom iz CSKA, Duda rastužio mnoge koji znaju da je do njegovog dolaska dvorana CSKA na velikoj većini utakmica bila poluprazna. Temperamenti Ivković je inspirisao, ne samo igrače, i gledalište, koje se pretvaralo u vulkan.
Mada su rukovodioci kluba izjavljivali pre Fajnal-fora da će veliki trener ostati još dve godine, Duda je saopštio da je susret sa Dinamom bila njegova poslednja utakmica na klupi moskovskih "armejaca", što je rastužilo armiju crveno-plavih navijača.
- Ja sam profesionalac i dao sam sve od sebe. U celini sam zadovoljan rezultatima - kazao je Ivković, mada je sasvim razumljivo da odlazi iz Moskve sa neostvarenom željom - evropskom krunom, tražeći, kao veliki džentlmen, da mu navijači to oproste.
Odlazak Dušana Ivkovića iz Moskve biće zapamćen i po tome što ni za jednim stranim trenerom u bilo kojem sportu u Rusiji domaći navijači nisu tako iskreno žalili. To je i razumljivo, jer im niko toliko pobeda za tri godine nije doneo kao naš Duda.

ODMOR, PA NOVI KLUB

MOSKOVSKE novinare, koji su zavoleli "strogog, ali pravičnog" Ivkovića, interesovalo je gde će Duda da nastavi trenersku karijeru.
- Osećam se odlično i mogu još dosta da dam košarci kao trener. Ali, moj je princip da dok vodim jednu ekipu do poslednjeg dana ugovora ne pregovaram sa bilo kim. Sada sam slobodan, putujem u Beograd da se odmorim, a posle toga ću odlučiti kuda dalje - kazao je Ivković

(02. May 2007, 21:35:22)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.