Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 17:17:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: More,Nato, ne ori Srbiju !  (Pročitano 6090 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Vidi, ma koliko vo delovalo debilno, sa cime se potpuno slazem, mislim da smo bas mi Srbi za svo ovo vreme mogli da naucimo da stvari veoma cesto, da ne kazem bas uvek, nisu onakve kakvim nam se cine. Znaci imam veoma veliki razlog da sumnjam u cinjenicu da je sve to tek tako bez ikakvog razloga potpisano. Siguran sam da je dato nesto za uzvrat nama. Setimo se malo gde i kako zivimo. Setimo se recimo da Bosna hoce da nas tuzi za genocid sto ako bi im proslo bi znacilo verovatno kraj Srbije. Setimo se situacije na Kosovu. Setimo se situacije u Sandzaku. Setimo se rizika da upadnemo u duznicko ropstvo. Kada se svega to prisetimo i kada shvatimo da je nato=usa u praksi, kao i to da smo mi cak i formalno potpisali poseban ugovor sa upravo tom usa, onda mozda sve to ne izgleda tako suludo. Ne kazem, ponavljam opet, da je u redu sto smo potpisali taj sporazum, ali jednostavno ubedjen sam da niko, pa cak ni Vuk nije toliki debil da bi tako nesto potpisao bez ikakvog razloga.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Znas kako, o Vuku bi moglo da se prica satima... sve sami "crni biseri", sve jedan veci od drugog... Covek koji je koristio narkotike, koji je izmenjao sve ideologije kojih mozes da se setis, od komunizma, pa do radikalnog propagiranja cetnickog pokreta DM, pa da dodvoravanja SAD... Po meni, najveca bruka Srbije nije ni to sto je SRS najjaca politicka stranka, ni to sto su paljene dzamije, ni to sto je Srbija tokom "Sablje" bila zemlja sa najvecim brojem pritvorenih lica u ovom delu sveta, vec sto je jedna takva moralna karikatura kao sto je Draskovic sef nase diplomatije... EEEJJJ! Ministar inostranih poslova!!! Isti onaj koji je prodavao kavaljerske fore Medlin Olbrajt (codename: The Rukoljub), koji je rekao: "Ako se u Sandzaku zavijori muslimanski barjak, nece biti ni ruke ni bajraka!"... Slazem se sa tobom, Vuk nije budala. On je jednostavno nervno bolestan covek. I zaista, mislim da bi svaki potencijalni ministar morao da prodje psiho-test pre no sto ga postave na tako odgovorno mesto.

No, dosta o njemu. Elem, to sto si napisao i nije toliko "debilno" kao sto si rekao. Istorija je puna tajnih sporazuma i dilova, ali, u dosadasnjem toku istorije, nijedan tajni dil nije isao u korist Srba. Pa nece ni ovaj. Evo, Hrvatska vec sprema zahtev za odstetu za Vukovar... A stvar sa Bosnom je vec gotova. Samo se ceka da se Zlobi M izrekne kazna i da mu se prisije genocid, i to je to.

Da ne govorim o tome koliko je to ozbiljno (nakon Drugog svetskog rata niko u svetu nije osudjen zbog genocida), i kakve ce to sve reprekusije da ima. Poenta je da, ako Slobodan M. bude osudjen (sto je vrlo verovatno, ne zbog toga sto je kriv, posto nijedna tacka optuznice nije dokazana, naprotiv, vec sto bi u protivnom ceo rad Haskog tribunala i spoljna politika SAD i NATO bila ismejana i potpuno dezavuisana; dosli bi do pitanja: "Ako Milosevic nije kriv, who the hell is?" a to medjunarodna zajednica nikada nece prihvatiti) tuzba protiv Srbije je neminovnost, po automatizmu.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
No, dosta o njemu. Elem, to sto si napisao i nije toliko "debilno" kao sto si rekao. Istorija je puna tajnih sporazuma i dilova, ali, u dosadasnjem toku istorije, nijedan tajni dil nije isao u korist Srba. Pa nece ni ovaj. Evo, Hrvatska vec sprema zahtev za odstetu za Vukovar... A stvar sa Bosnom je vec gotova. Samo se ceka da se Zlobi M izrekne kazna i da mu se prisije genocid, i to je to.

Upravo o tim tajnim sporazumima ja i pricam. Siguran sam da Vuk kakva god budala bio, nije bas tolika budala da je to potpisao eto tek tako, vec je sigurno u pitanju nekakva trgovina. E sada, kakva je i da li je na nasu stetu ili korist, to mozemo samo da nagadjamo, jer sigurno niko nece izaci pred javnost i reci znate, mi smo njima dali to, a oni nama to. To sto kazes da ti tajni sporazumi nikada nisu isli u korist Srba je tacno, ali mislim da je razlog tome sto smo uvek idealizovali politiku i politicare i gledali ih kao neke svece, a ne kao politicare. To je Zoran Djindjic cesto govorio i mnogi su to tumacili kao njegov nemoral, potpuno tendeciozno naravno, da kome je do morala neka ide u crkvu. Mi to nikako ne mozemo da shvatimo i nikako ne mozemo da shvatimo da je politika nesto prljavo i da tu niko ne moze da bude fin i posten i da dobro prodje, niti on niti narod koga predstavlja. Ovo pisem zato sto mislim da smo mi uvek kroz istoriju gledali na politiku srcem a ne glavom i uvek smo pravili neke glupe odluke umesto racionalnih i uvek smo ocekivali da je svet mesto gde vlada pravda i ravnopravnost i da sve mora da bude javno i svima serivrano na tanjiru. Vidis kako je to u Americi. Bus napadne Irak i objasni svojoj naciji da je to uradjeno da bi se pomoglo irackom narodu i sprovela demokratija i ako svako ko razmislja svojom glavom zna da to nema veze sa tim. Amerikanci kao nacija to prihvataju, ne razmisljaju i ne dovode to u pitanje, bar ne u vecoj meri i zato oni zive kao carevi i zive u najuredjenijoj i najbogatijoj zemlji na svetu. Mislim da bi i mi mogli dosta od njih da naucimo. Znaci da se svako bavi svojim poslom, da se odluke politicara, za koje se slazem da se trebaju prethodno podvrgniti psiho testu, ne dovode upitanje i da se prihvataju sve dok se ne pokazu kao poptuno pogubne i kada svima to postane jasno. Znaci Vuk sta je uradio videcemo, tek za neko vreme, mozda upravo kada bude donosena odluka o tuzbi Bosne prema Srbiji za genocid ili mozda kada se bude odlucivalo o Kosovu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Citat
Ovo pisem zato sto mislim da smo mi uvek kroz istoriju gledali na politiku srcem a ne glavom i uvek smo pravili neke glupe odluke umesto racionalnih i uvek smo ocekivali da je svet mesto gde vlada pravda i ravnopravnost i da sve mora da bude javno i svima serivrano na tanjiru.

Tacno. Ali ne zaboravi i veoma bitan istorijski momenat nase zemlje. Kroz istoriju, Srbi su vecito bili u ratnom okruzenju. Pa pod Turcima, pa Balkanski ratovi, pa Prvi svetski, pa Drugi svetski... jednostavno, kod nas je pojam drzave povezan sa pojmom slobode, a sloboda je povezana sa pojmom necega cistog, neuprljanog, casnog... Pa tako i svaki nas rat. Vecito smo prkosili, uglavnom na svoju stetu, i to  upravo zbog naseg poimanja drzave i politike. Skoro svaka vlas je trebala da bude "spasilacka", "mesijanska", i upravo zbog teskih okolnosti u kojima je Srbija bila kroz istoriju, mi politicare nesvesno idealizujemo i od njih pravimo svece. Iako su oni svetlosnim godinama daleko od toga.

Nego, moram da prokomentarisem i tvoje poredjenje sa Amerikom... ne sporim da su oni najmocnija svetska sila, ali da li bi sve bilo tako da npr. nije bilo ropstva? Ili da nisu sve Indijance strpali u rezervate (a u rezervatima im delili cebad zarazena boginjama i tifusom)? Amerika je celokupnu snagu stekla upravo zahvaljujuci krvi Indijanaca i znoju Crnaca deportovanih iz Afrike. A ne zaboravimo da Amerika nije imala rat na svojoj teritoriji (osim ako izuzmemo sukob sa Mexicom, i to samo na jugu, i gradjanski rat). Oni su skoro vek i po bez oruzanog sukoba na svojoj teritoriji. I ne samo to. Pocetkom 20. veka veliki deo kapitala koji su drzali Jevreji (nemoj pogresno da me razumes, nemam apsolutno nista protiv njih) je prebacen iz Evrope u SAD. Jednostavno, ako je neka drzava profitirala od WWII, to je SAD.

No, ono sto je najbitnije u celoj prici, to je da Vuk nije imao legitimitet da jednostrano potpise takav sporazum. Taj sporazum ne sme da se sprovodi ukoliko ga ne ratifikuje Skupstina SiCG. A nece ga ratifikovati, 100%. A ukoliko dodje do presedana i sporazum ne bude dat Skupstini na ratifikovanje, e onda svi mozemo da kazemo: nakon duze i teske bolesti, demokratija u Srbiji je preminula. Pokoj joj dusi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
Ne bi me cudilo da se takav scenario sa izbegavanjem skupstine i odigra,kod nas je sve moguce...Slazem se za to sa psiho testom,cini mi se da je to Djincic i predlagao...
E gde bi mi bili da nismo npr samo za proslih 100 godina nijednom ratovali...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Eh... bili bi prva sila jugoistocne a i juzne Evrope... Pa, gledaj samo statistiku Prvog Svetskog rata... Srbija ne da je desetkovana, nego je unistena u potpunosti... Bili smo drugi u Evropi po broju zrtava u WWI. WWII nas je jos vise unazadio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Upravo zato sto smo se *** pred velikim silama. Ne kazem da smo trebali kao NDH da ih docekujemo sa cvecem, ali mogli smo da se koliko toliko pridrzavamo potpisanog sporazuma sa Hitlerom, gde je on trazio da udje u nasu zemlju i da mi samo budemo neutralni, nista vise. Neko ce reci da je to okupacija, sa cime se ja slazem, ali opet pitanje, sta smo postigli kurcenjem? Postigli smo to da je izginulo puno Srba i da je Hitler opet usao bez vecih problema u nasu zemlju, pri cemu smo jos mi okarakterisani kao neprijatelji i kao takvi maksimalno eksploatisani i maltretirani, ubijani, proganjani. Da smo bili malo pametniji Hitler ni dana duze ne bi ostao u nasoj zemlji nego sto je ostao, a Srba ne bi izginulo ni 1% od onoga sto je izginulo, a efekat je bio potpuno isti. E sada, ja se pitam, prvo da li nam je neko rekao hvala zbog toga i da li smo imali bilo kakve koristi od toga, da li nas je neko makar potapsao po ramenu i rekao, bravo bili ste sjajni? Ne, nije i ne, nismo. Cak smo jos i okarakterisani kao crveni, sto naravno i jesmo bili i zato pored toga sto smo potpisali svoju propast, sto se videlo 50 godina kasnije, smo jos i direktno stali na zulj najvecoj svetskoj sili Americi i postali njen neprijatelj broj jedan, kao i sve ostale crvene zemlje. Znaci od najgoreg scenarija, mi smo izabrali gori i pogubniji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@Ciklopentanoperhidrofenan

Auuu. Koliko gluposti na malom mestu: Bato, da nisi imao pokret otpora u ratu, mozda ne bi ni dobio drzavnost, verovatno bi bio pod Rusijom ili nekom drugom silom. Neutralni na Balkanu ne postoji (mozda neka Svajcerska, gde svi imaju interesa). Sta je sa Jasenovcem? Oces da kazes da je to bio nas izbor? Kakva glupost... i sam Ljotic bi ti pozavideo na taktici.

Mi smo njima "interesantni" jer smo vekovima bili saveznik Rusije. Znaju oni to dobro.

To sto smo bili crveni i drugaciji od njih ne znaci da smo bili "bad", oni "good" momci. Crveno je druga prica, pa ne mogu sad da ulazim u to...
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Hvala na komplimentu. Moram da priznam da kada si ti, odnosno tvoj nick u pitanju, imam prilicne probleme da se iskontrolisem, tako da se nadam da mi neki, evenetualno ekstremniji ili emotivniji stav, neces licno zameriti? Priznajem, mislim da je komunizam najvece zlo koje je ikada zadesilo ljudsku vrstu i zaista ne bih ulazio u diskusiju tim povodom tako da te molim da to ostavimo kao status quo jer u suprotnom nece izaci na dobro po mene ili tebe.

Moj stav je takav kakav je, svideo se on tebi ili ne. Da li je on ispravan ili ne, mozemo samo da nagadjamo jer to sto je bilo, bilo je i to ne moze da se promeni, bar dok neko ne bude izmislio vremensku masinu. Zato mislim da je suvisno i o tome raspravljati.

To sto kazes za Rusiju i nas kao njihove tradicionalne saveznike, to je tacno, stim sto bih ja za razliku od tebe, dodao jos i tu rec nazalost. Zasto tako mislim? Mislim iz prostog razloga sto nikada kroz istoriju, a ti me ispravi ako gresim nikakve koristi od tog prijateljstva sa Rusima nismo imali. Niti su nas ikada uzeli u zastitu, bar ne u toj meri da mi imamo neke koristi od toga, niti smo ikada imali bilo kakve ekonomske ili bilo koje druge koristi od njih, osim sto smo, ugledavsi se na nasu bracu uvezli komunizam i onda je poceo pocetak naseg kraja, nakon cega sada pokusavamo da se izvucemo iz klinicke smrti, pri cemu imamo gomilu ljudi koji zahvaljujuci nasoj crvenoj orijentaciji, pokusavaju na sve moguce nacine da nas iskljuce sa aparata, a mi i dalje umesto da pokusamo nesto da preduzmemo, pevamo kaljinku i pljujemo po njima. Zato teorija da nas niko nije uzeo na zub zato sto smo crveni, je potpuno neshvatljiva, bar za mene, a ostali neka daju svoj komentar ako uopste misle da je potreban. U Americi ni ferari ne vole zato sto je crvene boje, a kamoli neke tamo Srbe za koje do pre 10 godina niko nije nikada ni cuo.
« Poslednja izmena: 30. Jul 2005, 20:47:43 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@Ciklopentanoperhidrofenan

Bas mi je drago sto ti moj nick smeta. Volim uskoumne osobe..., koji gledaju sve crno-belo, pa slobodno navali... na "najvece" zlo.

Tvoj citat: nikad kroz istoriju. Prvo, kada koristis rec nikad, moras malo da pazis: Da Ruski car nije pripretio Engleskoj i Francuskoj da ce izaci iz WWI, nikad nam ne bi pomogli na Solunskom fronti itd... Rusija je dala odlucujuci udarac Hitleru, koji je bio nas neprijatelj, mada mozda je tebi on drazi od njih. Ako se secas zajedno sa njima smo se oslobodili od Hitlera. Ima jos mnogo drugih stvari, ali tvoja rec nikad (jos si je boldovao) bas stoji.

To sto oni ne vole crveno, to je sasvim normalna stvar, jer najveci kapitalisti i esploatatori sveta su tamo. Pa naravno da im se nesvidja crvena ideja. Pa kako bi dete na dalekom istoku moglo da radi za Najk, za samo par dolara dnevno. Bezveze..

Sta u danasnjoj Srbiji imas crveno: besplatno zdravstvo i skolstvo? To im smeta. Rumuni, Bugari, Madjari, Poljaci su bili crveni, pa se sa njima ne odnose isto.

I molim te nemoj da pises romane i razne metafore, jer nemam vremena da citam. Ako oces da diskutujes sa mnom, daj sustinu i primere. Unapred hvala.
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 17:17:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.