Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 19:31:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: More,Nato, ne ori Srbiju !  (Pročitano 6095 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Mislis, kao sto je skupstina ratifikovala ponovno pristupanje tadasnje SRJ Ujedinjenim Nacijama 2000. godine?
Bre, u Srbiji se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi... Npr, Kostunica je tada napravio katastrofalnu gresku sto je samoinicijativno, bez odobrenja skupstine SRJ "uclanio" u UN. To samo po sebi i nije toliko strasno kao ovo sto je Neurostenicni Vuk uradio, vec je podjednako drsko i nezakonito, a da ne pominjem sto je tim cinom "primanja" prekinut kontinuitet stare Jugoslavije... No, nebitno...
Sto se pragmatizma tice, neka linijia i u tom slucaju mora da se podvuce. Jednostavno, zna se sta jedna drzava sme a sta ne sme sebi da dozvoli. A ono sto nam se sprema je potpuna devolucija Srbije... Kosovo, juzna Srbija, Raska oblast, Vojvodina... moze srpska vlada biti pragmaticna, moze okupiti najpametnije i najsposobnije ljude u zemlji, pa taman da svaki ministar bude vispren kao Ciceron, to nece promeniti ono sto je "medjunarodna zajednica" pripremila za Balkan. Ma koliko mi bili pragmaticni, mi cemo uvek biti "ona" zemlja u kojoj je malo krvi every now and then sasvim uobicajena pojava, i koja moze da sasvim fino posluzi za isprobavanje novih oruzija i ratosiljanje nagomilanih projektila... hej, mora "sirota" americka vojna industrija od necega da zivi...  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Koji moj oni traze ovde opste i na Kosovu, a komo li u Srbiji, tatka? Organsku hranu? Jeftinu radnu snagu? Trziste? Daj da im damo ne samo puteve nego i zemlju, koji ce nam ...
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Koji predlog, racionalan po mogucstvu, imas kako bi se oni odatle oterali?
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
Ciklopentanoperhidro-stvarno mislis da nato zeli prolaz kroz Srbiju da bi lakse stitio Srbe na Kosovu?!Ili u Bosni?! Smiley Nato gleda samo svoje interese i narod se ovde moze poklati ali nato nece reagovati sem ako ne proceni da mu je to u interesu.Mi treba da sto je duze moguce odugvlacimo sklapanje ovakvih sporazuma kada su nam iz natoa jasno rekli da nema partnerstva za mir bez Mladica

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ne mislim naravno da oni to rade za nase dobro. To si mogao i sam da zakljucis da si pazljivo procitao moje prethodne pstove. Hteo sam da kazem da je skandalozno to sto smo mi ratovali sa celim svetom zato sto nismo hteli da potpisemo jednu ovakvu, relativno beznacajnu stvar, bar iz ugla posmatranja rata sa celim svetom, a sto sada to niko na taj nacin ne posmatra.

Drugo rekao sam da mislim da mi nemamo neku alternativu osim ulaska u nato u nekoj perspektivi, a za pocetak ulaska u partnerstvo za mir. Sve okolne zemlje su u jednoj ili drugo organizaciji i zato je nas maskimalni interes da molimo da nas tamo prime, a ne da odugovlacimo. Prijem u ove dve organizacije je nesto sto bi svakako bilo dobro izbeci, ali mislim da to nije jedna od opcija.

Takodje ovo sto su potpisali, bar na papiru govori to sto sam ja i rekao, a to je da nato trupe mogu da predju preko nase teritorije u slucaju nekog sukoba u okolnim zemljama, sto samo po sebi nista nije skandalozno. Da li ce se to tako i u praksi primenjivati, to je vec drugo pitanje. Takodje je cinjenica da kada je bilo sranje na Kosovu da kfor nije imao dovoljno vojnika i da se sve smirilo tek kada su stigle snage iz Bosne, koje su stigel sa zakasnjenjem upravo zato sto su imale prepreke u vidu nemogucnosti prelaska preko nase teritorije.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Ovaj potpis Vuka Drskovica mi lici na potpise: Cvetkovic-Macek, Nedica, i Ljotica. Strane trupe na tvojoj teritoriji, moze da znaci samo jedno: O K U P A C I J A.

Koje je resenje: u sumu pa jednog po jednog...
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
Pazi,kad su izbili nemiri na Kosovu prosle godine neki vojnici kfora su se povukli i baze ostavljajuci na cedilu srpske civile koji su se nalazili pred hordom razularenih Albanaca,to je cak bilo i na Tvu.Ovaj sporazum nato moze da tumaci kako njemu odgovora-znaci mogu da isceniraju nemire npr u Sandzaku i onda korista nasu zemlju kao koridor za “transport” a susput mogu da naprave svakakve krizne situacije.Ovaj sporazum nama nista dobro nece doneti a nadam se i da nece biti verifikovan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Pokusacu da parafraziram jedan izuzetan tekst koji je pre par dana izasao u Novostima, a tice se nedavno potpisanog sporazuma...
Pre svega, ako NATO zaista zeli da zastiti Srbe na KiM, onda bi se zalagao za dosledno sprovodjenje rezolucije 1244, koja predvidja ucesce nasih oruzanih snaga u obezbedjivanju srpksih spomenika, enklava i same granice sa Albanijom. Jednostavno, NATO ne mari za Srbe na KiM, da se ne lazemo. Da su zaista imali volje da zastite preostale Srbe, nasilje od 17. marta prosle godine se nikada ne bi ni eskaliralo.
Ovo za cilj takodje ima sprecavanje bilo kakve reakcije Srbije na potencijalno odvajanje Kosova. Takodje, ovim se daje prostor NATO trupama za eventualnu intervenciju u Raskoj oblasti, cime bi doslo do teritorijalnog spajanja 3 NATO protektorata, Bosne, Kosova i Raske, i stvaranje ogromnog "desrbizovanog" prostora, kao i definitivno prekidanje bilo kakve veze izmedju Srbije i Crne Gore.
Takodje, u Premabuli sporazuma se navodi da operacije koje su predmet Sporazuma mogu da ustanove UN i druge medjuvladine organizacije (citaj: NATO). De facto, zvanicni Beograd je i sada formalno prihvatio da se medjunarodno-pravno pokrice za sve buduce aktivnosti NATO u Srbiji prebacuje u Brisel.
Na kraju, najveca je zabluda da ce ovo ubrzati evroatlantske integracije Srbije. NATO sada od Srbije ima sve st mu treba, a pri tome nema ama bas nikakve obaveze prema Srbiji!
I za kraj, malo istorijske trivie! Slican sporazum je potpisala NDH sa Nemackom.
Crno nam se pise.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
Ууу ово је много озбиљно...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
E, bas u aspektu tih evroatlantskih integracija smo zestoko fulali... Pa cak i PartnerstvoZaMir je vid ugovora, tj i sam NATO ima odredjene obaveze prema zemlji koja je u programu. Ono sto smo mi ovom prilikom dobili, a zahvaljujuci "genijalnoj" politici Neurostenicnog Vuka je to da Srbija ima SVE obaveze prema NATO kao da je clan PZM, a NATO prema nama nema apsolutno nikakve obaveze. I recite vi sad meni, zbog cega bi se NATO cimao da nas primi u PZM (ili jos gore NATO) kada je vec sad na tanjiru dobio sve sta mu treba, bez ikakve obaveze... Aplauz za Vuka. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 19:31:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.