Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 00:26:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Moral danas i nekad  (Pročitano 4194 puta)
18. Apr 2007, 12:13:36
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
"Živeo sam mnogim životima kroz duge eone. Čovek, pojedinac, nije moralno napredovao poslednjih deset hiljada godina. Potpuno stojim iza toga. Razlika između neukroćenog ždrebeta i strpljivog teretnog konja je prosto razlika u izvežbanosti. Izvežbanost je jedina moralna razlika između današnjeg čovjeka i čoveka od pre deset hiljada godina. Ispod njegove tanke kože moralnosti koju je sam uglacao leži isti divljak koji je bio i prije deset hiljada godina. Moral je društveno bogatstvo, priraštaj kroz bolne vekove. Novorođenče će postati divljak osim ako se ne izvežba, ako se ne uglača apstraktnom moralnošću koja se toliko dugo sakupljala...

Pitam vas, da li se danas propoveda viši moral od onog što ga je propovedao Hrist, Buda, Sokrat ili Platon, Konfucije i kogod je bio autor "Mahabharate"?

Blagi Bože, pre pedeset hiljada godina, u našim totemskim porodicama, naše su žene bile čistije, naši grupni odnosi čvršći i pravilniji. Moram da kažem da je moral koji smo upražnjavali u onim starim danima bio viši od morala koji se upražnjava danas. Nemojte da žurno odbacite ovu misao. Setite se naših dečijih radnika, naše potplaćene policije i iskvarenih političara, naše iskvarene hrane i našeg ropstva u kome su kćeri siromaha. Kada sam bio Sin Planine i Sin Bika, nije se znalo šta je prostitucija. Bili smo čisti, kažem vam. Nismo ni sanjali o takvim dubinama obespravljenosti. Da, i sve današnje niže životinje su čiste. Potreban je čovjek sa svojom maštom, potpomognut svojim vrhunskim poznavanjem stvari, da izmisli smrtne grehe. Niže životinje, druge životinje, nesposobne su za greh.
Brzo sam proleteo kroz mnoge živote u mnogim vremenima i mnogim mestima. U starim vremenima kažnjavali smo drastično i ubijali brzo. To smo činili zato što smo to želeli, zbog hira, ako želite. Ali nismo bili licemeri. Nismo zvali štampu i sveštenstvo, i univerzitete da opravdaju svojevoljnost divljaštva. Činili smo ono što smo želeli da činimo, uspravljeni i uspravljeni smo se suočavali sa posledicama i kaznom, i nismo se krili iza skuta klasika ekonomije i građanskih filozofa, nismo se krili iza skuta pridruženih propovednika, profesora i izdavača..."
Džek London, "Zvezdana lutalica"
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ume ga bre ovaj moderator  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
stalno ta pricha kako je nekad neshto bilo bolje  Smile Smile

ne mozete ochekivati da se u danashnjem judeo-liberalnom kapitalizmu gde je novac najvaznija vrednost ,ljudi ponashaju kao u npr feudalnom drushtvu sa tadashnjim pojmovima chasti . kakvo drushtvo ,takav i moral ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Life is a bitch, and then you Die...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 433
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Sagem 6070
lepo kazu: za sve su krivi novac i americki film
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sve potice iz roditeljskog doma, s kolena na koleno.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Moralno je sve ono posle cega se osecate dobro a nemoralno je suprotno..(nekad je neko rekao) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Samsung S8
lepo kazu: za sve su krivi novac i americki film

Slazem se...
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
 Smile

ja bih tu malko razlikovala moral i etiku...
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Fenix

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1231
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung 
Ne volim moral....
IP sačuvana
social share
Fenix
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Etika je nesto malo drugacije...ima tu dublji smisao u dogmatskom pogledu sto se morala tice, a sto ne vazi za etiku Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 00:26:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.