Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Monstruozni zločin u Aleksincu  (Pročitano 2478 puta)
08. Maj 2006, 23:07:19
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Popio pivo, pa ubio oca

ALEKSINAC - N.J. (34) iz Aleksinca usmrtio je u nedelju oko 12.30 časova udarcima sekire po glavi i telu svog oca M.J. (54) u dvorištu porodične kuće u Goranskoj ulici u ovom mestu.

Posle zločina, kako saznaje „Blic“, N.J. je u kući oprao ruke i mirno otišao do stanice policije gde se prijavio. Prizor koji je policija zatekla u dvorištu nalikovao je scenama iz horor filmova. Zid je bio isprskan krvlju, a izmasakrirano telo M.J. ležalo je tik ispred ulaza u velikoj lokvi. Tragovi krvi vodili su do druge, veće kuće u kojoj je živeo N.J. sa sinom.

Komšije koje su pritekle u pomoć oko čišćenja dvorišta pronašle su i jedan zub ubijenog M.J., što svedoči o svireposti ubistva.

U jutro na dan ubistva N.J. je otišao u obližnji dragstor gde je popio dva litra piva. Oko 12 časova vratio se po novu flašu pića. Otpio je još jednu čašu piva pre nego što je izmasakrirao oca koji je, iako je hodao pomoću štaka, toga jutra otišao da mu kupi burek.

Komšinica koja je zamolila da joj ne pominjemo ime priča da je N.J. srela na ulici kada se vraćao iz dragstora.

- Prošao je pored mene i nije mi se javio. Ušao je u dvorište, ostavio kesu, pustio glasnu muziku i uključio mašinu u radionici. Tek smo posle čuli šta se desilo - priča ona.

Neke komšije kažu da je pre nego što se prijavio policiji N.J. svratio do dragstora da se pohvali. Sa vrata je dobacio: „Ej, ubio sam M.“

I.J., majka N.J., za tragediju je saznala po dolasku s posla, videvši policijska kola ispred porodične kuće.

- Sve smo pokušali za njega da uradimo. Kada se N.J. razveo, prešli smo u ovu kućicu da mu tamo ne smetamo. Moj suprug je kao invalid koristio štake. Evo, to je jedino što mi je ostalo od njega - plačući priča I.J. dok drži štake pokojnog supruga.

Dan pre ubistva N.J. je najavljivao da hoće opet da se ženi. U njegovoj sobi pronađeno je pismo koje je spremio da pošalje jednoj beogradskoj agenciji, preko koje je tražio novu suprugu. Danas bi trebalo da se zvanično oglasi policija povodom ovog slučaja.

Izvor: Blic / Branko Janačković
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Izmasakrirao oca sekirom
Nebojša Jovanović (34) u nervnom rastrojstvu usmrtio oca Momčila (54), dok je sedeo ispred kuće. Maltretirao roditelje godinama

ALEKSINAC - Nebojša Jovanović (34) iz Aleksinca ubio je u nedelju u dvorištu porodične kuće oca Momčila Jovanovića (54). Nakon što je oca iskasapio sekirom, ubica se prijavio policiji. Motiv zločina još nije poznat, ali se pretpostavlja da je ubistvo počinjeno u trenutku nervnog rastrojstva, s obzirom na to da se Nebojša godinama lečio u psihijatrijskoj bolnici. Majka ubice Ivanka Jovanović užasnuta je zločinom jer, kako navodi, mada ih je sin svakodnevno maltretirao, nije ni slutila da bi bio u stanju da ubije oca.

- Ne znam šta se toga dana dešavalo jer sam još u četiri sata ujutro otišla na posao na farmu u aleksinačkim rudnicima. Nešto posle podneva, došao je jedan komšija i rekao mi da pođem kući, ali mi nije saopštio šta se dogodilo. Pomislila sam najpre da je Nebojši pozlilo jer je psihijatrijski bolesnik. Međutim, policajci koji su me sačekali pred kapijom kazali su da je Momčilo ubijen - kaže za Glas Ivanka.

HTEO DA SE OŽENI PLAVUŠOM

U Nebojšinoj kući nađeno je pismo adresirano na beogradsku agenciju za bračno posredovanje "Spona" u kojem navodi svoje generalije i izražava želju da se oženi po mogućstvu plavušom. NJegova majka Ivanka kaže da je i ranije planirao da se ženi, te da je unuka Ognjena isterivao iz kuće govoreći mu da ide kod majke koja živi u Aleksincu.

Nebojša je sa sinom, dvanaestogodišnjim Ognjenom, živeo u istom dvorištu sa roditeljima nakon što ga je pre četiri godine napustila supruga.

- Ustupili smo mu novu kuću, a mi se povukli u staru. Međutim, on je stalno bio kivan na nas. Svađao se sa nama, govorio nam je da mu nismo roditelji pa čak i da ga trujemo. Nebrojeno puta je naletao na nas, pretio nam. Moj muž je bio miran, poslednjih desetak godina se kretao samo uz pomoć štaka - navodi Ivanka.

Momčilo je sedeo ispred kuće kada ga je sin napao. Svuda po zidovima i betonu su tragovi krvi. Rođaci Jovanovića kažu da su dok su prali krv, sa betona skupljali Momčilove zube.

- Nebojša je umeo pred lekarima da se napravi dobar, pa bi ga oni puštali iz bolnice. Nekoliko dana pre ubistva Momčilo je išao u Zavod za hitnu medicinsku pomoć i tražio da Nebojšu odvedu u bolnicu. Međutim, lekari su smatrali da nema potrebe da ga šalju u bolnicu. Dosta je pio, a lekove nije hteo da uzima. Kako sam čula u prodavnici, on je neposredno pre ubistva dva puta kupovao pivo. Do podneva je popio skoro četiri litre - kaže Ivanka. Kako navodi majka ubice, Nebojša je znake psihičkog poremećaja počeo da pokazuje nakon povratka iz vojske.

- U vreme rata u Sloveniji bio je na odsluženju vojnog roka. Kada je došao kući pričao je da ga je mnogo pogodilo kada je video kako je njegovom drugu granata odnela ruku. Od tada se mnogo plašio, stalno je govorio da ga neko prati, kaže Ivanka. U trenucima kada je bio psihički stabilan Nebojša se bavio stolarskim poslom. Komšije Jovanovića kažu da boljeg majstora stolara nije bilo nadaleko. Nedavno je kupio nove mašine za obradu drveta, pa su se svi nadali da će se najzad smiriti.
D. Kocić

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
ISKASAPIO OCA SEKIROM
Psihički bolesnik Nebojša Jovanović (34) ubio svog oca Momčila (54) u dvorištu porodične kuće u Aleksincu

NIŠ - Nebojša Jovanović (34) ubio je sekirom svog oca Momčila (54) u dvorištu porodične kuće u Aleksincu! Nebojša, koji je psihički bolesnik, u nedelju je u trenutku nervnog rastrojstva brutalno iskasapio oca, čiji su delovi tela bili razbacani po dvorištu. Pomahnitali Jovanović posle zločina predao se policiji.
Ivanka Jovanović, majka ubice, kaže da Nebojša odavno boluje od psihičkog poremećaja, zbog čega je nekoliko puta lečen u psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici kraj Niša.
- Ne znam šta se u nedelju dešavalo jer sam još u četiri sata ujutro otišla na posao na farmu u Aleksinačkim rudnicima. Jedan komšija me je pozvao i rekao mi da odmah krenem kući. Mislila sam da Nebojši nije dobro, jer je psihički bolesnik. Kada sam stigla kući, policajci su mi saopštili da je moj muž ubijen - priča kroz suze Ivanka Jovanović. Ona kaže da je Nebojša posle razvoda živeo sa svojim sinom Ognjenom (12) u istom dvorištu sa roditeljima.
- Pre četiri godine napustila ga je žena. Živeo je u novoj kući, a mi u staroj. Poslednjih godina njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo. Često se svađao sa nama i pretio nam. Nedavno nam je rekao da ga mi trujemo i da nismo njegovi roditelji - kaže Ivanka, i dodaje:
- Moj muž je izbegavao sukobe sa sinom, znao je da je bolestan. Poslednjih desetak godina se kretao samo pomoću štaka. U nedelju je sedeo ispred kuće, kada ga je Nebojša ubio sekirom. Prizor koji sam zatekla bio je stravičan. Svuda pred vratima bila je krv. Skupljali smo Momčilove delove tela i prosute zube po dvorištu - priča Ivanka.
Momčilo je nekoliko dana pre ubistva obavestio Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Aleksincu da se sinovljevo stanje pogoršalo i zatražio je da ga odvedu u bolnicu.
- Nebojša je pred doktorima znao da odglumi da mu je bolje, pa bi ga oni puštali iz bolnice. U subotu su lekari utvrdili da nema potrebe da ide u bolnicu. Moj sin je dosta pio, a lekove je izbegavao da uzima. Rekli su mi da je kobnog jutra bio u prodavnici gde je kupio pivo. Do podneva je popio oko pet litara. Posle toga je ubio oca - kaže Ivanka.
Kako Press saznaje, u Nebojšinoj kući nađeno je pismo adresirano na agenciju za bračno posredovanje "Spona" iz Beograda, gde je on pored svojih podataka naveo da želi da oženi plavušu.
- Planirao je da se ponovo oženi, a svog sina često je terao iz kuće. Govorio mu je da ide kod majke, koja živi u Aleksincu - priča naša sagovornica.
Poznanici Nebojše Jovanovića kažu da on nije pravio probleme, osim kada se napije.
- I pored teške bolesti, radio je kao stolar u svojoj radnji. Bio je dobar radnik, nedavno je nabavio nove mašine. Svi smo bili šokirani kada smo čuli da je ubio oca. Nije pretio prijateljima i komšijama. Međutim, kada bi popio, bio je agresivan. Čuo sam da je u nedelju pre zločina dosta popio - priča jedan od Nebojšinih poznanika. Nebojša Jovanović je posle saslušanja zadržan u policijskom pritvoru.
(R. S.)

Razlupao zvučnike

Ognjen Jovanović kaže da je njegov otac pre ubistva uleteo u kuću i počeo da razbija sve pred sobom.
- Ušao je u moju sobu oko podneva. Ništa mi nije rekao, napravio je lom. Polupao je zvučnike na muzičkom stubu. Onda je onako razlupane zvučnike odneo, da ih pokaže Momčilu. Posle desetak minuta sekirom je iskasapio dedu - priča Ognjen.

Preživeo rat u Sloveniji

Nebojša je posle povratka sa služenja vojnog roka u Sloveniji pokazivao znake nervnog rastrojstva.
- Bio je u Sloveniji kada je počeo rat. Pričao je da je doživeo mnoge strahote. Posebno ga je pogodilo kada je video da je njegovom drugu bomba raznela ruku. Posle povratka iz vojske njegovo zdravstveno stanje bilo je sve gore. Pričao mi je da se plaši, da ga stalno prate neki ljudi - kaže njegova majka Ivanka.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ubica se palio i besio

ALEKSINAC - Zločin koji se u Goranskoj ulici u Aleksincu, dogodio u nedelju, kada je sin na svirep način ubio svog oca, još uvek je tema broj jedan u gradu na Moravici.
U utorak se konačno oglasio i niški SUP, saopštivši "da su pripadnici UOP Alek­sinac, 7. maja lišili slobode Nebojšu J. (34) i doneli rešenje o njegovom zadrža­vanju do 48 sati, zbog osnovane sumnje da je istog dana oko 12.50 časova u dvorištu porodične kuće u Aleksincu, ubio svog oca Momčila J. (55), nanevši mu više udaraca sekirom po telu."
Pokojni Momčilo juče je sahranjen na aleksinačkom groblju.
Neposrednih svedoka ubistva nije bilo. Jedino je, kako smo saznali, jedan od komšija, jedva video kroz grane, da je Nebojša udarao Momčila pesnicama, ali ne i kada ga je dokrajčio sekirom.
Ova tragedija, smatraju u Aleksincu, mogla se izbeći, da su prema Nebojši, za koga se znalo da ima psihičkih problema i da je u više navrata lečen u psihijatrij­skoj bolnici u Gornjoj Toponici, preduzimane konstantne i prave mere. Priča se, a to potvrđuje i njegova majka Ivanka, da je Nebojša vrlo često znao da "glumi" pred lekarima kako je sve u redu, a ovi su to olako prihvatali i puštali ga kući.
A da je Nebojša bio psihički bolesna osoba, govori i to, da je pre nekoliko godi­na pokušao da se obesi i da ga je u tome sprečila bivša supruga, a jednom dru­gom prilikom, polio je sobu benzinom i zapalio, ali je igrom slučaja jedan od uku­ćana uspeo da plamen ugasi na vreme.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.