Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Online trgovina ~ Moneybookers, PayPal, Google checkout  (Pročitano 438230 puta)
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Sony 
„Pej pal” ne dolazi jer država još nije prilagodila propise

Za dolazak „Pej pala”, bezbednog sistema za onlajn plaćanje, u Srbiji još nema uslova. Iako je najavljeno da će „Pej pal” doći još prošle godine, država nije prilagodila pojedine propise koji trenutno onemogućavaju poslovanje tog sistema.

PROPISI - Kod nas još postoji veliki broj zakonskih i podzakonskih akata Ministarstva finansija, Narodne banke i Poreske uprave koji onemogućavaju poslovanje čak i ako „Pej pal” dođe - kaže Zoran Torbica iz Centra za rad na internetu. On objašnjava da je najbolji primer za to činjenica da rezidenti u Srbiji ne mogu da imaju tekući račun u inostranstvu, a „Pej pal” je, kako kaže, ipak račun koji postoji u virtuelnom prostoru.

- Ipak, ne mogu da tvrdim da bi „Pej pal” došao u Srbiju i kad bi se sve to rešilo. To je privatna kompanija i oni sami donose odluku - dodaje Torbica.
Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu podseća da se čelnici „Pej pala” nikad nisu izjašnjavali da li postoji neki problem.

- Sa naše strane je sve čisto. Ministarstvo finansija i Narodna banka su jasno izjavili da nema prepreka. U Srbiji već godinama postoje dva servisa sličnog tipa, „Gugl ček aut” i „Mani bukers”, a ako oni mogu da posluju kod nas, može i „Pej pal” - tvrdi Marković. S druge strane, Torbica tvrdi da ti sistemi nisu isti.

- „Mani bukers” je u stvari trgovac, dajete mu pravo da prodaje vaš proizvod ili uslugu. Kupac tako dobija račun od „Mani bukersa”, a ne od vas, to je neka vrsta veletrgovine, koja radi za sebe i za svoj račun, a „Pej pal” radi u vaše ime i koristi vaš račun - kaže on.

Kupovina preko interneta u Srbiji je još u razvoju. Vlada je u oktobru povećala limit ispod kojeg se ne carini roba naručena na internetu na 70 evra, ali ni to nije pomoglo. Ipak, Igor Radinović iz NonStopShopa kaže da je taj potez Vlade odličan i u perspektivi bi mogao da donese rezultate.

- Sledeće što bi država trebalo da uradi je da pojednostavi proceduru kako bi i stranci mogli lako da kupuju iz srpskih internet šopova - smatra Radinović i dodaje da je NonStopShop uprkos krizi u poslednjih godinu dana zabeležio trocifren rast po broju kupovina.

Pao promet od povećanja limita
CARINA - Prema podacima Uprave carina, u periodu od kad je povećan limit, od 1. oktobra 2011. do 31. januara ove godine, bilo je 12.069 pošiljki iz inostranstva naručenih preko interneta. U istom periodu godinu dana ranije bilo je 13.468 pošiljki. Roba koja se uvozi za lične potrebe ne carini se ako je vrednosti manje od 50 evra. Ovaj limit pre je bio 25 evra. Roba koja se uvozi kao poklon ne carini se ako je vrednosti manje od 70 evra. Ovaj limit pre je bio 40 evra.

Izvor
« Poslednja izmena: 01. Mar 2012, 09:28:07 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Safari 534.52.7
mob
Apple iPhone 7 Plus
1.3.2012
Citat
„Pej pal” ne dolazi jer država još nije prilagodila propise

12.11.2010
Citat
U Ministarstvu za telekomunikacije kažu da im je u razgovoru sa NBS preneseno da ne postoje zakonske prepreke za pružanje usluga elektronskog platnog prometa u Srbiji.
izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=12&nav_id=471756

Dodje mi da zakoljem nekoga majke mi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 66
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Pozdrav

sa koje kartice mogu da podignem novac koji hocu da povucem sa moneybookers-a.
imao sam Visa Internet Karticu (ona sluzi samo za placanje preko interneta)

Hvala Unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 525
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.107
mob
Alcatel Idol X
Bas sam pre neki dan povukao neki novac sa moneybookers-a. Jutros me zove radnica iz banke da odem potpisem upisem svrhu isplate itd...
Odem potpisem, upisem svrhu isplate i odem. Zove me posle sat vremena kaze da ne moze da se proknjizi, nije im validna svrha isplate (a prosli put kada sam uzimao novac bilo je sve ok)!? Otisao sam opet napisao nesto tipa honorar itd.
Interesuje me da li se svaki dinar koji dobijem radom preko npr. freelancer.com , mora prijaviti i platiti porez, ili ima neka cifra do koje se to ne gleda.
Ili jednostavno da se pravim blesav i da pisem da sam taj novac dobio od rodjaka Smiley Da li postoji neka cifra do koje se porez na dohodak ne placa itd ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

xxx

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1764
Zastava Kikinda
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
SonyEricsson xperia arcS
imam nalog kod moneybookersa , koristio sam ga za klađenje na bet365 .
napravio sam internet karticu preko intese i sve funkcionise dok neodes da podignes keš tada novac luta u nekom limbu , niti je na moneybookers racunu niti na intesinom račinu po 3-4 nedelje
zasto kada novac uplatim iste sekunde leze na račun moneybookersa a kad ga odande prebacujem u bankaintesu moram da cekam po mesec dana da podignem novac.
dali neko ima iste probleme?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Bas sam pre neki dan povukao neki novac sa moneybookers-a. Jutros me zove radnica iz banke da odem potpisem upisem svrhu isplate itd...
Odem potpisem, upisem svrhu isplate i odem. Zove me posle sat vremena kaze da ne moze da se proknjizi, nije im validna svrha isplate (a prosli put kada sam uzimao novac bilo je sve ok)!? Otisao sam opet napisao nesto tipa honorar itd.
Interesuje me da li se svaki dinar koji dobijem radom preko npr. freelancer.com , mora prijaviti i platiti porez, ili ima neka cifra do koje se to ne gleda.
Ili jednostavno da se pravim blesav i da pisem da sam taj novac dobio od rodjaka Smiley Da li postoji neka cifra do koje se porez na dohodak ne placa itd ?

ja sam 5 puta do sada povlacio sa Freelancera, to jest moneybookers, i uvek sam im davao istu izjavu i pitao zasto svaki put,ako sam 5 puta pre toga pisao?
a oni meni: aaa pisao si? e pa ne znamo mi,nama je tako receno da ti damo --.--. Potpises izjavu i za 24h ti pare legnu i mozes da dignes
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

trt mrt zivot ili smrt?

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1425
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Siemens cx40
svrha uplate autorska prava, prolazilo svaki put, i sutradan podignem
IP sačuvana
social share
Bug DJ's     trt mrt zivot ili smrt?     Bug DJ's
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
E ja bih sada da se ubacim malo u temu, nista mi nije jasno a tema je suvise opsirna pa da li neko moze onako u najkracim crtama da mi objasni sta mi je potrebno da bih kupio nesto preko e bay, da li je moguce i da li je sigurna kupovina? Hvala unapred!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

��� BAKY ���

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4168
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
E ljudi je l neko ima iskustva sa plaćanjem preko neta ovom karticom http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451       (a jbg neće nešto da ode na stranicu.... u pitanju je Internet kartica kod banke Intesa)
Hteo bih da platim neke usluge preko buysellads.com. Sve su cene u dolarima, a ja se nikad nisam zanimao ovom temom pa bi mi trebao savet nekog iskusnog  Smile Smile
« Poslednja izmena: 25. Maj 2012, 09:39:27 od vL@X »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
mob
Nokia 6120
Da, ja je koristim vise godina.

Nema veze sto su cene u dolarima, bice pretvorene u evre i tako ti naplacene.
« Poslednja izmena: 25. Maj 2012, 10:47:11 od Filip93 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.