Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Монархисти и Републиканци (пажљиво прочитати)  (Pročitano 10734 puta)
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a stala je ? Pa to nisam znao. Neviđoh ja tenkove i avione te 95
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Ja imam samo jedno pitanje, a da mi neko zdravorazumski odgovori. Doduse, malo je off od sustine teme, ali me bas kopka:

Kako je to ovaj lik sa losim srpskim jezikom prestolonaslednik??? I sto ga mediji tako nazivaju???

I ne, ne zanima me istorija, razvoj dogadjaja, itd. To znamo svi dobro. Zanima me cinjenicno stanje - Srbija nije monarhija. Covek da bi bio prestolonaslednik mora da postoji presto na koji pretenduje. Kako vec utvrdismo da Srbija nije monarhija a stoga nema ni prestola, zasto nam Alexandra serviraju kao takvog?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Ja imam samo jedno pitanje, a da mi neko zdravorazumski odgovori. Doduse, malo je off od sustine teme, ali me bas kopka:

Kako je to ovaj lik sa losim srpskim jezikom prestolonaslednik??? I sto ga mediji tako nazivaju???

I ne, ne zanima me istorija, razvoj dogadjaja, itd. To znamo svi dobro. Zanima me cinjenicno stanje - Srbija nije monarhija. Covek da bi bio prestolonaslednik mora da postoji presto na koji pretenduje. Kako vec utvrdismo da Srbija nije monarhija a stoga nema ni prestola, zasto nam Alexandra serviraju kao takvog?
Netačnost, nepismenost, pojmovna konfuzija.

Aleksandar nije prestolonaslednik, on je petendent. Njegov otac se 43. pre njegovog rođenja odrekao prestola, tako da Aleksandar nije rođenjem stekao pravo na titulu. Kao što si rekao Srbija je republika, ne kraljevina i kad bi se eventualno promenilo društveno uređenje postavilo bi se pitanje kralja pri čemu Aleksandar ne bi imao nikakve prednosti u odnosu na ostale Karađorđeviće.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Pa znam ja sve to, nego sam zeleo da vidim jesam li jedini lud kad to primecujem i mnogo mi smeta Smile

Takodje, ni pretendenti trenutno ne bi mogli da budu aktuelni, posto opet nemaju na sta da pretenduju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Monarhisti mogu da se dive kruni na grbu Srbije, to im je jedina utjeha koju imaju i koju ce imati...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E50
Pa znam ja sve to, nego sam zeleo da vidim jesam li jedini lud kad to primecujem i mnogo mi smeta Smile

Takodje, ni pretendenti trenutno ne bi mogli da budu aktuelni, posto opet nemaju na sta da pretenduju.
Ako se uzme u obzir,kako im je oduzet...corave kutije,OZNA,da ne nabrajam sva dostignuca diktature proletarijata...ovo sto sad Alexandar kao takav(prestolonaslednik)predstavlja je apsolutno nista...
A to za jezik...
Jel to mozda merilo necije pameti,nije...jel to mana...meni nije...coveku jednostavno ne ide od ruke,ko sto ni ja nikad necu moci ni da prismrdim francuskom jeziku...jel to nesto znaci???
OK,jeste on "pretendent na srpski presto"...ali gde je rastao,skolovao se,ziveo ceo zivot?
U Srbiji?... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One

Ako se uzme u obzir,kako im je oduzet...corave kutije,OZNA,da ne nabrajam sva dostignuca diktature proletarijata...ovo sto sad Alexandar kao takav(prestolonaslednik)predstavlja je apsolutno nista...
A to za jezik...
Jel to mozda merilo necije pameti,nije...jel to mana...meni nije...coveku jednostavno ne ide od ruke,ko sto ni ja nikad necu moci ni da prismrdim francuskom jeziku...jel to nesto znaci???
OK,jeste on "pretendent na srpski presto"...ali gde je rastao,skolovao se,ziveo ceo zivot?
U Srbiji?... Smile

Za jezik - nisam rekao nista osim onoga sto pise. kako u USA samo za drzavljanstvo moras znati jezik i imas ispit iz poznavanja njihove istorije, milsim da bi covek koji se smatra "prestolonaslednikom" morao da nauci jezik kako zna i ume.

A sto se cele price o monarhiji price, vidis da ja to i ne spominjem, niti zelim. Bilo, proslo, nece se vratiti a i ne treba. Samo mi se smucilo da slusam o njemu kao o nekom prestolonasledniku a da on to uopste nije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson K510i
A sto se cele price o monarhiji price, vidis da ja to i ne spominjem, niti zelim. Bilo, proslo, nece se vratiti a i ne treba.
a sta ti mislis da je republika bolji oblik drustvenog uredjenja?
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E50

A to za jezik...
U Srbiji?... Smile

Za jezik - nisam rekao nista osim onoga sto pise. kako u USA samo za drzavljanstvo moras znati jezik i imas ispit iz poznavanja njihove istorije, milsim da bi covek koji se smatra "prestolonaslednikom" morao da nauci jezik kako zna i ume.

A sto se cele price o monarhiji price, vidis da ja to i ne spominjem, niti zelim. Bilo, proslo, nece se vratiti a i ne treba. Samo mi se smucilo da slusam o njemu kao o nekom prestolonasledniku a da on to uopste nije.
Nisam ni ja za monarhiju ponovo...iz cisto prakticnih razloga,mada bi voleo da je Srbija ostala monarhija,za ponovna gibanja nikako...
E sad za jezik opet ne mogu da se slozim...daleko od toga da ga on ne zna,pogotovu istoriju...to sto nije govornik,jbg...
Ne branim ja Alexandra ovde kao monarhista...jednostavno covek i cela prica oko njega je toliko benigna,da je veca verovatnoca da ce u Srbiju pasti kamen mudrosti,pre nego Alexandar nesto uradi protiv bilo koga u Srbiji...
Ocu reci,covek uopste nije nametljiv,da bi se toliko prozivao,a ni neki bog zna lik,da bi ga hvalili...
Pustite coveka...nema on pojma di je dosao i sa kim ima posla... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
A sto se cele price o monarhiji price, vidis da ja to i ne spominjem, niti zelim. Bilo, proslo, nece se vratiti a i ne treba.
a sta ti mislis da je republika bolji oblik drustvenog uredjenja?

Zavisi sta podrazumevas pod drustvenim uredjenjem. Monarhija se nekada mogla svrstati u to, danas tesko, ali tu ostaje prevashodno kao teorijski model.

Drustveno uredjenje podrazumeva neki politicki oblik vlasti kao i uticaj. Monarhija danas ne predstvalja nikakvu polugu vlasti, pa samim tim je bespredmetno porediti je sa republikom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.