Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Молите се за нас!Интервју са православним свештеником  (Pročitano 3759 puta)
31. Maj 2013, 11:59:43
Zodijak
Pol
Poruke 1
Browser
Mozilla Firefox 19.0
О Сирији, џихаду и отетом митрополиту Павлу – интервју са православним свештеником из Сирије
мај 28, 2013 

Прочитајте кратки и препун бола интервју са православним Сиријцем, јеромонахом из Антиохијске патријаршије који је посвећен трагичном положају хришћана у савременој Сирији.    Донета је одлука да се не указује на име свештеника, да се не би изложио опасности ни он сам ни његови ближњи.    Молите се за нашу браћу у Сирији да им Господ помогне и заштити их од сваког зла, да из овог огња искушења изађу још сјајнији и блиставији.    „И ако страда један уд, с њим страдају сви удови; а ако ли се један уд прославља, с њим се радују сви удови.   “ (1 Кор.    12:26)

- Оче, кажите нам молим Вас о савременом положају православних хришћана у Сирији.   

- Ми трпимо велики прогон од стране муслимана.    Сада су у Сирију дошли муслимани из 29 различитих земаља да учествују у џихаду, да воде „свети рат“.    Они добијају много новца из Саудијске Арабије, Катара и других земаља.    Ови придошли муслимани у сарадњи са локалним сиријским муслиманима изводе и војне нападе и терористичке нападе и друге акте насиља над мирним становништвом.   

Муџахедин са епитрахиљем и крстом из оскврњеног православног храма

У оквирима „светог рата“ који су објавили они муче и убијају православне свештенике – ваде им очи, ломе кости, ваде им органе као што је то било са оцем Фадејем ал-Хададом.    Отимају и свештенике и епископе, и жене хришћанке и младе људе; и нико не зна где су ти људи и шта се дешава са њима.    Неки су били отети пре годину дана и ми до сада не знамо ништа о њиховој судбини.    Некима су одузели домове а нечије куће су разорене током војних дејстава.   

Последњих месеци сваки дан нам јављају нове трагедије.    На пример, јуче су отели цели аутобус жена са децом.    Муслиманске вођа директно призивају на убијање свепштеника и монаха, ломе крстове, не остављају ништа.    Разорили су мноштво цркава и манастира, чак је на зграду наше митрополије испаљена ракета.    Прогони обухватају не само православне, већ и хришћане других конфесија.    Многи хришћани живе у страху за своју децу.    Ко има могућности бежи из земље, али то се пре свега тиче људи који имају рођаке у другим земљама и који имају довољно новца.   

„Борци за слободу“ Сирије

Постоја насеља која су у потпуности освојена од муслимана.    Тамо управљају нови емири и хришћани који нису успели да побегну из тих места имају обавезу да плате џизу – посебан порез за право да остану хришћани, док жемне тамо морају да покривају лица као муслиманке.    Ако не буду платили џизу, једноставно ће бити убијени.    Неће бити добро ако сви хришћани напусте Сирију јер ће онда Црква овде нестати.    Међутим, остајући они ризикују свој живот и живот своје деце.    Зато се Црква налази у врло сложеном положају.    Молитва је једини наш ослонац.    Све је у рукама Божијим.   

- Кажите нам молим Вас нешто о митрополиту алепском Павлу кога осу отели побуњеници – сунити.   

Митрополит Алепски Павле

- Прошло је већ месец и по дана од како су отели Владику и ми до сада не знамо шта се дешава са њим.    Желели бисмо да знамо да ли је још жив али чак ни то не можемо.    Владика Павле је мој духовни отац, већ има 22 године како се исповедам код њега.   - то је заиста Божији човек, пун љубави према Богу, човек који живи за Цркву.    Он је један од водећих духовника Антихијске Православне Цркве.    владика је примио монаштво на Светој Гори и тамо се подвизавао.    Али и касније када је изабран и хиротонисан за епископа, уопште није оставио своја монашка правила.    Он сваке ноћи чита своје молитвено правило, устаје рано и уопште, у свему чува монашки начин живота.    Владика је основао монашко братство, нас је двадесет, један из нашег братства је сада митролит у Аргентини.    Такође је Владика подигао и женски манастир, где има око двадесет сестара, а сем тога има више од 1500 духовне деце по целом свету.    Митрополит Павле је јако скроман човек, који мало говори и притом само оно што је заиста потребно.    За мене је он образац епископа и монаха.    Владика никада није улазио у питања политике, увек се бавио једино духовним животом, учио молитви.    Не много пре његове отмице ми смо заједно ишли по граду.    Ја сам га питао: „Старче, зашто идете пешке? Опасно, многи су већ отети“.    Он ми је одговорио: „Мучеништво је јединствени непогрешиви пут“.    Ја сада не знам шта је са њим, да ли је већ постао мученик.    Не знамо кога да питамо, где да се обратимо, шта да радимо.   

- Како, по Вашем мишљењу, могу на даље да се развијају догађаји у Сирији?

Сиријски град Алепо

- Тешко је било шта претпоставити, јер у овом сукобу постоји јако много страна, ово није класичан рат између две стране.    Међутим, могу рећи једно: да није било подршке из Русије, ми бисмо већ одавно изгубили Сирију.    Једино што сада могу да учине сиријски хришћани је да се моле.    Није важно то ко ће умрети раније а ко касније, већ то где ће наше душе отићи.    Сада је смрт блиска свакоме.    На пример, недавно смо ишли улицом и мој водич је желео да скрене у једну уличицу али сам му ја у последњем тренутку рекао: „Хајде да скренемо у следећу“.    Тек што смо кренули даље, у тој уличици у коју смо малопре размишљали да уђемо експлодирала је бомба.    Господ нас штити и доћи ће дан када ће Он питати оне који сада убијају, кољу и пљачкају.   

- У Русији су сакупљали прилоге и хуманитарну помоћ за пострадале људе у Сирији.    Да ли ми још некако можемо помоћи православним Сиријцима?

- Можда ако би на неко време примили некога од жена и деце који се налазе у опасности.    У стварности хришћани не желе да напусте своје домове и завичај, али је просто неопходно да се то учини ради спасења људи.   

Међутим, најважније је да се молите за нас!

Интервју урадио Ђакон Георгије Максимов

hxxp:|| www.   pravoslavie.   ru/orthodoxchurches/61799.   htm

hxxp:|| www.   svedokverni.   org/o-siriji-dzihadu-i-otetom-mitropolitu-pavlu-intervju-sa-pravoslavnim-svestenikom-iz-sirije/

------
Без смирења,нема спасења.    
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kako pomoci ljudima koji na zdravorazumni savet o neposrednoj smrtnoj opasnosti odgovaraju recima ;
" Мучеништво је јединствени непогрешиви пут ! " ?!?
Zasto " hriscani " koji su egzistencijalni nihilisti ( ne priznaju znacaj ovog zivota ) traze pomoc i zastitu od smrti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49896
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S24
АКо овај живот нема значај зашта га живимо? Нема логике.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Mozda nema ljudske logike, a mozda smo izgubili taj znacaj, ako smo ga ikada i imali
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Bosch ima centrifugu

Exactly!

Ergo - hriscanstvo nema nikakve logike.  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Naravno da nema logike. To je pitanje za osobe koje tvrde da ih ocekuje nekakav zivot koji nije ovaj koji zivimo.

Za stvarnost koja je rezultat osecaja zdravog razuma, ovaj zivot je jedina vrednost i jedini znacaj.
Citat: decky999

Exactly!

Ergo - hriscanstvo nema nikakve logike.  Smile
Naravno da nema logike. Logika je zakonitost koja je rezultat ispitivanja, posmatranja i analize stvarnosti, dok je
" hriscanstvo " sistem verovanja u nestvarno, nepostojece.

Pitanja na koja jos niko nije odgovorio se odnose na nelogicnost ponasanja " hriscana ".
Ako je njihov " otac " Pavle rekao " Jer je meni život Hristos, a smrt dobitak. " onda nije logicno da se
oni kojima je Pavle - " otac " i koji se raduju " dobitku " u isto vreme strahuju od tog " dobitka ".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Sta je koren ljudskog poriva da budu uzviseniji i savrseniji... uzdignuti... polubogovi?

Da li im je ovaj zemaljski zivot zaista toliko ocajan?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Sta je koren ljudskog poriva da budu uzviseniji i savrseniji... uzdignuti... polubogovi?
Verovanje da ta situacija postoji i da je moguce doziveti je.
Citat
Da li im je ovaj zemaljski zivot zaista toliko ocajan?
Da nije nebi imali osnov da veruju u drugi.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
"nebi" su dve reci  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
Када човек дође до таквог стања свести да тражи од некога да се моли за њега, то значи да је дошао до дна.

Када би "православци" били православци, "муслимани" им не би смели ништа.

Уместо да се обрате Богу, они се моле некаквим "свецима-посредницима". Уместо да поштују Бога, они се клањају некаквим иконама. Уместо да јачају, гуше и себе и друге слабостима. И онда им Бог као одговор пошаље "муслимане", силоватеље, педофиле и осталу гамад.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.