Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Moguća tužba protiv Hrvatske zbog Jasenovca  (Pročitano 38606 puta)
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
pa tvoji preci su pobili tu decu... unistili ste glasacko telo danasnjice......buducnost

to nije sprdanje ... to je moj narod... moja zemlja... ja ... moja deca   
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
pa tvoji preci su pobili tu decu... unistili ste glasacko telo danasnjice......buducnost

Eh brate daleko ti ode...moji su bili u partizanima...nisu bre bili u Ustasama...osim nekih striceva sa majcine strane...ali oni su dobili metak u Bleiburgu...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
 Smile i moji ..a pa onda nista ta deca -i njihovi naslednici- su nebitni..... Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung Galaxy S9+

@Mosko

Preterujes.  Smile Jeste da je u NDH pocinjen veliki zlocin i da su Hrvatske vlasti gledale to da prikriju ali opet ne mozes tako globalno gledati. Ne znam sta nam je cilj na ovom forumu.Da suprostavimo stavove ili da se nadjemo na ulici i odma potucemo  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ai ti mosko stvarno što kaciš te fotografije,kakve veze ima iko od nas sa njima,pa i ti Hrvati koji ucestvuju na našem forumu,pusti to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T28
Barem sam ja zakljucio da je danasnjim Hrvatima svejedno sta je bilo u NDH, jer su njihovi djedovi ili bili u partizanima ili uopste nisu nosili pusku, a samo mala rulja je bila u ustasama! E pa pogledajte malo odnos danasnje Njemacke prema WWII, pogledajte kako se u Njemackoj cuvaju spomenici sovjetskih vojnika i kako se postuje Ausvic bez obzira sto je proslo 60 godina, za zrtve kao da je bilo juce to nemojte nikad zaboraviti!
A na RTRS su sam gledao tu potresnu pricu, sad znam zasto su oni kazani sluzili , strasno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Deklaracija Konferencije o Jasenovcu
Cetvrtak, 31. maj 2007. 15:47

Četvrta medjunarodna konferencija za utvrdjivanje istine o sistemu jasenovačkih logora smrti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) od 1941. do 1945. godine, kada je izvršen genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, nakon dvodnevnog zajedanja u Banjaluci usvojila je zvaničnu Deklaraciju.

Deklaracijom se izmedju ostalog, "predlaže Savetu ministara BiH i vladama Republike Srpske (RS), Hrvatske i Srbije, pokretanje postupka da se jasenovački sistem logora za istrebljenje Srba, Jevreja, Roma i protivnika ustaškog režima, koji je sada podeljen granicom izmedju BiH i Hrvatske, stavi pod medjunarodnu zaštitu UNESCO-a".

U daljem tekstu "osudjuje se minimiziranje broja pogubljenih Srba, Jevreja i Roma putem medija, publikacija i lažnog predstavljanja jasenovačkih logora u novoj postavci Muzeja u Jasenovcu" i preporučuje se da se sledeće konferencije o Jasenovcu održavaju u Banjaluci i u Donjoj Gradini - mestu stradanja žrtava.

Deklaracijom se zahteva da Savet ministara BiH i Vlada Srbije i Vlada RS da pokrenu tužbu protiv države Hrvatske za genocid počinjen nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu, i predlaže se podnošenje odštetnog zahteva Medjunarodnom sudu pravde u Hagu protiv Hrvatske za obeštećenje žrtava genocida i njihovih potomaka zbog genocida koji je NDH od 1941. do 1945. godine počinila nad Srbima, Jevrejima i Romima u sistemu jasenovačkih logora smrti", stoji u Deklaraciji.

Direktor Dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac, govoreći o tačkama Deklaracije u kojim je reč o pokretanju tužbe protiv Hrvatske i traženju odštete, upozorio je da je "Konvencija o genocidu usvojena 1948. godine i da to može predstavljati prepreku za upućivanje tužbe".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Srpski povjesničari: Tužiti Hrvatsku zbog Jasenovca

SARAJEVO - Sudionici konferencije o Jasenovcu, koja je održana pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, usvojili su u četvrtak u Banjoj Luci deklaraciju kojom se od vlasti tog entiteta te Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Srbije traži podnošenje tužbe Međunarodnom sudu pravde (ICJ) protiv Republike Hrvatske.

Dvodnevna konferencija okupila je uglavnom srpske povjesničare iz BiH i Srbije, koji su mahom zastupali tezu da su jasenovački zločini do sada minimizirani te da je u tom logoru ubijeno više od 700 tisuća ljudi.

U usvojenoj deklaraciji, koja nema obvezujući karakter, sugerira se kako je Republika Hrvatska pravni sljednik NDH te je stoga dužna osigurati odštetu žrtvama Jasenovca odnosno članovima njihovih obitelji.

Netko doista mora odgovarati za te žrtve a njihovi potomci trebaju biti obeštećeni

Vladimir Lukić
"Netko doista mora odgovarati za te žrtve a njihovi potomci trebaju biti obeštećeni", izjavio je predsjednik izvršnog odbora udruge "Jasenovac - Donja Gradina" Vladimir Lukić predstavljajući deklaraciju. Koordinator banjalučke konferencije Milan Bulajić u četvrtak je posebice kritizirao i novi muzejski postav u Jasenovcu kazavši kako je to sastavni dio napora da se umanji broj žrtava.

Američki povjesničar Bernard Klein, koji je predsjedao konferencijom, izjavio je kako Hrvatska, ako želi pristupiti europskoj obitelji naroda, "mora prihvatiti činjenicu da su pripadnici hrvatskog naroda ubili veliki broj ljudi (u Jasenovcu)".

Jutarnji.hr
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 92
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:

u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Državne Hr­vatske

Iz ovoga proizlazi da RH nije pravni sljednik NDH jel u tom slučaju ne bi mogla ne postojati. NDH nikada nije priznata od saveznika i po regulama međunarodnog prava ona nije pravni subjekt. Iz tih razloga se često navodi prefiks tzv. NDH

U tom smislu takva tužba nema osnova i služi samo u propagandne svrhe.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2007, 19:54:12 od Džorđe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
Direktor Dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac, govoreći o tačkama Deklaracije u kojim je reč o pokretanju tužbe protiv Hrvatske i traženju odštete, upozorio je da je "Konvencija o genocidu usvojena 1948. godine i da to može predstavljati prepreku za upućivanje tužbe".

samo ovo ?? Slabo Savo , slabo ......

Citat
U usvojenoj deklaraciji, koja nema obvezujući karakter, sugerira se kako je Republika Hrvatska pravni sljednik NDH te je stoga dužna osigurati odštetu žrtvama Jasenovca odnosno članovima njihovih obitelji.

Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.