Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Moguća tužba protiv Hrvatske zbog Jasenovca  (Pročitano 39008 puta)
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
Cekaj malo  ......Od 1991 do 1995 je grad Karlovac konstantno,svakodnevno bombardiran i rusen   ...Od koga ?????????.....Ja sam tamo bio i to je prestalo 1995....E sad ti meni reci sto je to bilo ako ne prestanak bombardiranja tj oslobodjenje ?????.....Kako bi po tvom "ja" osobno trebao da gledam na to ako mi kazes da sam u krivu !!!???
Opet lažeš,daj bogati prestani lupetati,ti si izgleda odvalio skroz,izadji malo napolje,povuci malo svežeg vazduha da dodješ sebi!
Koji argument imas za to sto kazes ??....Pobij moju izjavu argumentima a ne lupanjem ! .... PS, posjeti nekakav kurs za pravopis "Srpskog" jezika  Smile...

opet vredjas coveka srpske nacionalnosti na delu foruma koj se zove

Srpski Nacionalisticki forum

na temi koja prica o tuzbi za jasenovac i to ne hrvatskoj tuzbi za jasenovac ..... i to o oluju koju ste izvukli iz konteksta price dva srbina o jasenovcu .... na  Srpskom Nacionalistickom forum-u

iako su vas opuminjalii i modovi .......

unistavate teme.. na mestu koje nije napravljeno za vas i zbog vas ..... procitaj top teme ....

tiger procitaj top teme.. pa vidi za koga je ovaj deo foruma..... 

nemoj mene da poredis sa nacistima... nacisti su u drugom svetskom ratu ubijali ljude koje mrze  po logorima, to spada u istoriju tvog naroda [ubijali ste u logoru ljude koji pripadaju mojoj nacionalnosti]

koliko ja znam receno vam je vise puta od strane modova [nema nikakve potrebe da odete sa bureka]...
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ma ljudi nemoj te se samo svadjati bezveze...to je moj stav obadvojica smirite strasti da pricamo i da vodimo diskusiju u normalnom toku...bitno je da nema vrijedjanja i offvanja i to je vec ok onda...

Oticice i ova tema u nirvanu ako nastavimo da se prepucavamo...

@Mosko a sta je bio Nedic...i JudenFrei Beograd koji je postao uz pomoc Nedica...

I cekaj prica se o tuzbi zbog Jasenovca,a ta tuzba bi se trebala voditi protiv Hrvatske dezave a ne Jasenovca samoga ili kako ti to mislis,koga bih se ovdje tuzilo od RS strane..?

I Mosko gledaj ovo...

Dobrodosli, ovo je forum u kome se prate i komentarisu sva politicka i drustvena zbivanja koja direktno ili posredno uticu na sadasnjost i buducnost Srbije i srpskog naroda.

Ovaj forum ne sluzi za medjusobna prepucavanja i vredjanja medju nama samima i medju drugim narodima vec je tu ne bi li zajedno primetili i probali da ispravimo neke greske iz proslosti ili sadasnjosti.
« Poslednja izmena: 03. Jun 2007, 23:04:50 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Ma ljudi nemoj te se samo svadjati bezveze...to je moj stav obadvojica smirite strasti da pricamo i da vodimo diskusiju u normalnom toku...bitno je da nema vrijedjanja i offvanja i to je vec ok onda...

pa jbg. ti je unistavas.... nista nije bezveze... kako kao Hrvat da pricas na delu foruma Srpski Nacionalisticki forum ... top teme ....

IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob

pa jbg. ti je unistavas.... nista nije bezveze... kako kao Hrvat da pricas na delu foruma Srpski Nacionalisticki forum ... top teme ....

Vidis ovo...

Dobrodosli, ovo je forum u kome se prate i komentarisu sva politicka i drustvena zbivanja koja direktno ili posredno uticu na sadasnjost i buducnost Srbije i srpskog naroda.

Ovaj forum ne sluzi za medjusobna prepucavanja i vredjanja medju nama samima i medju drugim narodima vec je tu ne bi li zajedno primetili i probali da ispravimo neke greske iz proslosti ili sadasnjosti.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Meni covek kaže da sam Cetnik,ja mu odgovorim da nisam i da me to vredja,on se ušuti,ja njega pitam jesil Ustaša on se ucuti,evo pitam tebe tiger2005 jesil ustaša,ako jesi ok ,ako nisi opet ok,ako neceš da odgovoriš opet ok,samo onda nemoj da druge etiketiraš(što i nisi)!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Meni covek kaže da sam Cetnik,ja mu odgovorim da nisam i da me to vredja,on se ušuti,ja njega pitam jesil Ustaša on se ucuti,evo pitam tebe tiger2005 jesil ustaša,ako jesi ok ,ako nisi opet ok,ako neceš da odgovoriš opet ok,samo onda nemoj da druge etiketiraš(što i nisi)!

Naravno ja nisam..a koga ja etiketiram tako..?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nikoga to sam i rekao!Imaš u zagradi!
+ ja to nikad ,nikad ,niti cu ikad za nekog reci!
« Poslednja izmena: 03. Jun 2007, 23:15:15 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
pa otprilike tekst izgleda vise ovako.....

i pre toga
Srpski Nacionalisticki forum    n m z z
Srbi, Srpstvo, Srpski nacionalni interesi, Kosovo, Hag. Mreza srpskih sajtova sa cele zemljine kugle. [ovde]

Pravila foruma: Srpski Nacionalisticki forum
Sve poruke koje budu sirile medjunacionalnu mrznju bice obrisane bez obzira na smer u kome su upucene.

ima deo o Politicki ~ Geopoliticki forum ....

ti i tvoji problemi spadaju u Politicki ~ Geopoliticki forum ... ne u Srpske Nacionalisticke teme......

i ako pogledas top teme .... ne spadate ni u jednu... jer niste srpski nacionalisti.... vi ste hrvati ... dakle dolazite na teme da biste ih unistavali .. jel se ne borite za srpske nacionalne interese ... nego za vase ... i samim tim dolazi do vredjanja  i tako dalje ....
« Poslednja izmena: 03. Jun 2007, 23:27:53 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung Galaxy S9+
Nije bas da svi Hrvati negiraju genocid u Jasenovcu.Evo jednog "realnog" momka koji nam objasnjava biografiju Ante Pavelica  Smile Smile

Roden je u hercegovackom selu Bradini na Ivan planini, gdje su se njegovi roditelji, otac Mile i majka Marija, doselili iz Krivog Puta u Lici. Osnovnu skolu polazio je u raznim bosansko-hercegovackim mjestima, a gimnaziju u Travniku, Senju, Karlovcu i Zagrebu, gdje je 1910. maturirao, te upisao Pravni fakultet. Diplomirao je 1914. a 1915. stekao doktorat prava.
Godine 1915.-1918. radio je kao odvjetnicki perovoda u odvjetnickoj pisarnici A. Horvata, predsjednika Hrvatske Stranke Prava, a nakon zavrsene prakse, od 1918., odvjetnik je u Zagrebu. Ozenio je Maru Lovrencevic i imao troje djece, sina Velimira i kcerke Mirjanu i Visnju.
Kao gimnazijalac pristupa Hrvatskoj stranci prava, 1918. ulazi u vodstvo stranke, postaje clan Poslovnog odbora, zatim tajnik i potpredsjednik HSP-a. Godine 1921. izabran je za gradskog zastupnika u Zagrebu; u ime HSP-a kontaktirao je s N. Pasicem radi slabljenja Radiceve stranke. Izabran je 1927. i za zagrebackog oblasnog zastupnika; u lipnju 1927. predstavljao je zagrebacku gradsku opcinu na europskom kongresu gradova u Parizu, a na povratku je u Rimu izaslaniku talijanske vlade R.F. Davanzatiju u ime HSP-a predao promemoriju u kojoj se Italiji nudi suradnja u rusenju Jugoslavije; ocekuje talijansku pomoc u uspostavi i zastiti nezavisne hrvatske drzave, te iznosi spremnost na teritorijalno, politicko, ekonomsko i vojno prilagodavanje talijanskim interesima.
Na parlamentarnim izborima 1927. izabran je, zajedno s A. Trumbicem, za zastupnika na listi Hrvatskog bloka; u svojim govorima u beogradskoj skupstini istupio je protiv velikosrpske politike i izjasnjavao se za hrvatsku samostalnost i neovisnost; usmjeravao je pravasku omladinu i pokrenuo listove Starcevic i Kvaternik.

Poslije atentata na prvake HSS-a 1928. pristupa Seljacko-demokratskoj koaliciji; pokrece list Hrvatski domobran s programom ostvarenja samostalne hrvatske drzave, a 1.X.1929. osniva istoimenu organizaciju za borbene akcije. Nakon proglasenja sestosijecanjske diktature 1929. sklanja se u emigraciju. Prvo odlazi u Bec, zatim s G. Percecom u Budimpestu, te u Sofiju, gdje 20.IV.1929. s vodama makedonske emigracije potpisuje deklaraciju o uzajamnoj pomoci Makedonaca i Hrvata u rusenju Jugoslavije i stvaranju nezavisnih drzava Hrvatske i Makedonije.
U Beogradu ga je Sud za zastitu drzave 17.VII.1929. osudio na smrt u odsutnosti. Dobiva utociste u Italiji, potkraj 1930. osniva tajnu revolucionarnu nacionalisticku organizaciju Ustasa - hrvatska revolucionarna organizacija (UHRO) s ciljem razbijanja Jugoslavije i uspostave neovisne hrvatske drzave uz pomoc Italije; uzima naslov poglavnika, ustaski pokret organizira na vojnim i urotnickim nacelima; u drugoj polovici 1931. u Italiji osniva prvi logor za vojnu obuku u mjestu Bovegno u pokrajini Brescia, te inicira osnivanje drugih takvih logora u Italiji i Madarskoj. U Glavnom ustaskom stanu 1.VI.1933. obznanjuje Nacela ustaskog pokreta u 17 tocaka i kao cilj pokreta istice uspostavu samostalne i nezavisne hrvatske drzave na citavom njezinu povijesnom i etnickom podrucju, sto se ima pravo provesti svim sredstvima, pa i silom oruzja.
Inicira i organizira propagandne akcije, atentate i diverzije. Godine 1932. organizira Velebitski ustanak, 1934. atentat u Marseillesu, te je ponovno osuden na smrt u odsutnosti. Nakon marsejskog atentata, pod pritiskom Francuske, talijanske ga vlasti 17.X.1934. uhicuju i zatvaraju u Torinu (1934.-1936.). Potkraj listopada 1936. dovrsio je opsezniji elaborat za njemacko Ministarstvo vanjskih poslova pod naslovom Hrvatsko pitanje (objavljen 1942. u redakciji I. Bogdana pod naslovom Dr. Ante Pavelic riesio je hrvatsko pitanje).
Nakon priblizavanja Jugoslavije i Italije i sporazuma Ciano-Stojadinovic, 1.IV.1937. izdaje odredbu kojom razrjesava ustase djelatne sluzbe i raspusta sve logore na podrucju Italije; ustase su raseljene i izolirane po cijeloj Italiji, a on je interniran u Sieni (1937.-1939.).
Nakon pada M. Stojadinovica, talijanske okupacije Albanije i priprema za napad na Jugoslaviju, poziva ga talijanski ministar vanjskih poslova G. Ciano (23.I.1940.) i dogovara s njim plan akcije koji ukljucuje podizanje ustanka u Hrvatskoj, talijansku vojnu intervenciju, uspostavu nezavisne Hrvatske pod talijanskom zastitom i njezin ulazak u monetarnu i carinsku, zatim i u personalnu uniju s Italijom. Nakon beogradskih dogadanja 27.III.1941. prvi ga put prima Mussolini (29.III.), a posto je S. Kvaternik u njegovo ime proglasio NDH, prima ga ponovno 11.IV. i odobrava mu ulazak u Hrvatsku.

Na celu skupine ustasa vratio se u Hrvatsku i preuzeo vlast; 15.IV.1941. stigao je u Zagreb i kao poglavnik NDH imenovao prvu hrvatsku drzavnu vladu, u kojoj je uzeo polozaj predsjednika vlade i ministra vanjskih poslova. Osniva domobranstvo i organizira upravnu i diplomatsku sluzbu; preoblikuje ustaski pokret u jedinog nosioca politicke volje, mijenja mu ime u Ustasa - hrvatski oslobodilacki pokret (UHOP), uspostavlja Glavni ustaski stan (GUS) kao organizacijsko-politicku, a Ustasku vojnicu i Ustasku nadzornu sluzbu (UNS) kao vojno-policijske poluge rezima.
Nakon pregovora s Cianom 25. travnja u Ljubljani i s Mussolinijem 7. svibnja u Trzicu 18.V.1941. potpisuje Rimske ugovore, kojima je velik dio hrvatske obale i otoka prepusten Italiji, prihvacen je talijanski politicki, ekonomski i vojni nadzor na djelu NDH, a hrvatska kruna ponudena je talijanskom vojvodi od Spoleta Aimoneu. Pocetkom lipnja 1941. prvi put posjecuje Hitlera, a 15.VI.1941. u Veneciji potpisuje pristupanje NDH Trojnom paktu. Unutrasnje odnose rjesavao je terorom; vec 17. travnja donosi Zakonsku odredbu za obranu naroda i drzave, koja vrijedi retroaktivno i predvida samo jednu kaznu, smrtnu, za djela 'povrede casti' i 'zivotnih interesa hrvatskoga naroda'. U Hrvatskoj je uspostavio totalitarni sustav po uzoru na nacisticki rezim u Njemackoj; donio je rasne zakone, uspostavio koncentacijske logore i podrzavao nasilje nad dijelom stanovnistva, unatoc prosvjedima Katolicke crkve na celu s nadbiskupom A. Stepincem; zabranio je sve stranke i udruge, te uspostavio osobnu diktaturu.
Na poticaj umjerenih ustaskih prvaka, pocetkom 1942. ublazava teror; u sijecnju 1942. saziva Hrvatski Drzavni Sabor, premjesta Maceka iz Jasenovca u Kupinec i pusta zatvorene zastupnike i pristase HSS-a, Srbima priznaje status 'pravoslavnih drzavljana' i donosi odredbu osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve, a u listopadu 1942. uklanja s duznosti E. Kvaternika, jednog od glavnih provoditelja politike terora. puca marsala Badoglia i pada Mussolinija, napusta mjesto predsjednika vlade i 2.IX.1943. na to mjesto imenuje N. Mandica, a nakon kapitulacije Italije, 10.IX.1943. objavljuje Drzavnopravnu izjavu o razrjesenju Rimskih ugovora. U listopadu 1943. prekida pregovore o stvaranju koalicijske vlade, koje su s njegovom suglasnoscu N. Mandic i M. Lorkovic vodili s celnicima HSS-a. Sudbinu NDH vezao je uz sudbinu nacisticke Njemacke, te je potkraj listopada 1944. zasutavio akciju M. Lorkovica i A. Vokica za odvajanjem NDH od Njemacke.
U travnju 1945. sudjelovao je u kombinacijama D. Mihailovica i L. Rupnika o stvaranju srpsko-hrvatsko-slovenskog antikomunistickog bloka. Zagreb je napustio 6.V.1945. te preko Austrije i Italije otisao u Argentinu. Godine 1956. osnovao je Hrvatski Oslobodilacki Pokret (HOP). Nakon atentata na njega 10.IV.1957. u mjestu Lomas del Palomar kraj Buenos Airesa, gdje je zivio pod laznim imenom, prisiljen je napustiti Argentinu, te odlazi u Spanjolsku.

Objavio je vise politickih i literarnih radova u dvije knjige: politicki roman Lijepa plavojka (1935.) i politicku raspravu Strahote zabluda (1938.). Njegova kci Visnja objavila je 1968. knjigu njegovih sjecanja Dozivljaji.

Pjesma Poglavniku

Poglavniče Bog ti pokoj dao
Ti si junak bio i ostao
Junak bio u Travanjskom polju
Drzavu si obnovio svoju
Srusio os mrskog tiranina
Srbskog Kralja Karadjordjevica
Tvoja slava vječito ostade
Putokaz je za Hrvate mlade

Prvi vođo slobode i pravde
Poglavnice Hrvatske Drzave
Slavit će te vjecna povjest nasa
Poglavnice Hrvatskih Ustaša

izvor: blog.hr

Malo objasnjenje:Autori teksta su "Hrvatske patriote"pod nazivom crna legija((Black Legion) was the name given to the 1st and 5th Ustaše Brigades during World War II. The units were named as such due to the fact that their uniforms were coloured black, unlike other Ustaše units)  kojima je ovo jedna od parola:"Tko to kaže ubio ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća" Imaju i forum ali nisam zeleo da citam komentare clanova foruma
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Lijepo si Mosko sam naveo...samih nas a i drugih naroda...po tome nisi u pravu jer ovdje po tome svi mogu da ucestvuju...

@Bora82 sta si htio sa ovim tekstom da pokazes..znas kako ti je to ima i imace uvijek ludjaka koji ce voljeti ante pavelica,Hitlera i takve ljude,samo razlika je u tome da su to pojedinci,kako u Poljskoj naprimjer gdje ima dosta ljudi koji vole Hitlera ili u Rusiji takodje ima i veliki dio i vecina naroda koji ne vole Ante Pavelica i takve...i bitno je ono sto drzava u tome pogledu cini a ne jedna grupa naroda...to ti je isto kada bi mi rekli svi su muslimani isti jer ima onih koji podupiru Al Kaidu i koji se time dicu..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.