Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 10:37:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li se dopadate drugim ljudima?  (Pročitano 810 puta)
28. Sep 2007, 10:03:56
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 

Tajne uspesne komunikacije

Pojava koja redovno prati veliki broj ljudi je situacija u kojoj, kada prvi put sretnete neku osobu, osetite prema njoj veliku simpatiju, naklonost, privlacnost ili poverenje i imate utisak da ste sa njom prijatelj celog zivota. Prema nekim drugim osobama, naprotiv, osecate nelagodnost, odbojnost i antipatiju; potrebni su Vam dani da sa njima ostvarite i onaj najpovrsniji vid poznanstva ili prijateljstva.

Psiholozi porucuju da je trajanje nase paznje manje od 30 sekundi (pogledajte koliko dugo mozete da gledate u prazan zid). Zato dopadljivost -- simpatija mora biti ostvarena odmah. Vas stav, sposobnost da sinhronizujete odredjene aspekte svog ponasanja, kao sto su govor tela, boja glasa, sposobnost konverzacije, a narocito, sposobnost otkrivanja sta je za Vaseg sagovornika vazno (ono sto je vizuelno, auditivno, taktilno ili ostalo) su veoma bitni u prvih 30 sekundi. Psiholoski saveti koji Vam mogu biti od dragocene pomoci za pridobijanje necije paznje, kao i za pozitivan utisak, svode se na kategorije ponasanja i delovanja.

Stav
Imajuci u vidu da imate samo nekoliko sekundi da ostavite dobar utisak, vazno je da usvojite sledece stavove: pokazite toplinu, radoznalost, entuzijazam, zelju da budete od pomoci. Neka Vas stav tela bude otvoren, uspostavite kontakt ocima, nasmesite se. Predstavite se prijatnim glasom, pruzite ruku pri upoznavanju. Izbegavajte bezlicnost, izrazavanje ljutnje, sarkasticnost, nestrpljivost, nepristojnost, nametljivost i bucnost.

Usklađivanje govora, tela i jačine glasa
Ljudi vole one slicne sebi, po principu "slican se slicnom raduje". Brzo i pazljivo "kopirajte" sagovornika, pratite njegove pokrete tela, intonaciju, pricajte istim ritmom, pokusajte da usvojite slicno raspolozenje i tacku gledista.

Sposobnost konverzacije

Zapocnite razgovor nekom recenicom koja je povezana sa zajednickom temom u koju ste oboje dobro upuceni, a tek nakon uvoda postavljajte pitanja tipa: ko, kada, zasto i kako? Obavezno pokazite da sagovornika pazljivo slusate, cak i svojim telom, uvek potvrdno klimajte glavom kada se slazete, a narocito cesto koristite "kontakt ocima".

Uočite šta je za sagovornika važno
Dosadasnji rezultati istrazivackih studija ponasanja pokazuju da se 55% ljudi upravlja za onim sto vidi, 15% za onim sto cuje, a 30% za psihickom senzacijom.

Na primer, vizuelni tip ljudi najvise brine o tome kako stvari izgledaju -- oni razmisljaju u slikama, cesto gestikuliraju rukama, govore dosta brzo i koriste "vizuelne" reci kao sto su: vidi, pokazati i sl.

Auditivni tip
ljudi uziva u svakoj izgovorenoj reci, ima mekan i prijatan glas, pravi odredjene pauze u komunikaciji, posebno intonira i boji reci koje koristi u svom govoru.

Senzualni tip
ljudi zeli da stvari budu dobro kontrolisane i ispravne. Moguce je da govore veoma sporo, da dodaju nepotrebne detalje i cesto koriste reci kao sto su: nezno, osecati, stres, istraziti i sl.

Preporucuje se da kada se nalazite u drustvu vizuelnog tipa izgledate dobro. Sa auditivnim tipom je potrebno da govorite prijatnim tonom i izrazajno. U drustvu senzualnog tipa potrebno je da se ponasate veoma osecajno, pazljivo i fleksibilno.

autor: Ana Rakić
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Kako mi je to samo ja znam.A zasto je?To ne znam

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 677
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile Smile Smile potpuno si u pravu,posebno za vizuelni tip ljudi
IP sačuvana
social share
Pravi heroizam je videti stvari onakve kakve jesu i to reci!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
A šta je sa ljudima poput mene, koja se ili nekome jako dopadnem (sreća, takvih je više), baš zato što sam nekonvecionalna i iskrena, dok me drugi deo ne (grubo je reći ne voli) simpatiše, jer se ne uklapam u klišee, koji su nametnuti?
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Normalno je da se ne mozes dopadati svima.
Ali je najbitnije ostati svoj - onakav kakav jesi, prikazati se u pravom svetlu, bez ikakvog pokusaja da menjas svoje stavove da bi bio fensy  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
...pa i ja tako razmišljam. Hvala Lilly Smile
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

E grom vas gadjo...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 1100
E pa sad lepo je ostati svoj ali ponekad se mora koristiti i malo sminke. Lako je ako ste u neformalnom drustvu pa vam mnogo i nije bitno sta drugi misle dok god je vama dobro ali ako ste recimo na razgovoru za posao ipak morate da prilagodite sebe trenutku. Vrlo cesto smo u situaciji da treba da "prodamo" sebe i onda je jako bitno pokazati ljudima ono sto zele da vide a vrlo retko prave nas.
IP sačuvana
social share
Nemoj, sine, govoriti ni činiti krivo. Bolje ti je izgubiti glavu, nego svoju ogriješiti dušu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Namćor&Namćor&Namćor

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1330
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Uvek svoja, sviđalo se to ili ne okolini.
Ljudi me ili prihvataju ili ne.Vole ili ne vole.
Osrednji su ili krajnje podozrivi  ili se iz nekog meni nepoznatog razloga me se plaše.
loga

Citat
Preporucuje se da kada se nalazite u drustvu vizuelnog tipa izgledate dobro. Sa auditivnim tipom je potrebno da govorite prijatnim tonom i izrazajno. U drustvu senzualnog tipa potrebno je da se ponasate veoma osecajno, pazljivo i fleksibilno.

Dakle u komunikaciji  koristim mix metodu.
Izbor je krajnje spontan
IP sačuvana
social share
Ne volem,
nikog, lutko, takva mi je narav
kao odžak star i garav
puno dima je kroz mene proslo.
Ne volem,
ujne, strine, šogore, komšiluk,
nataknem ih na čiviluk
od njih ništa dobro nije došlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 10:37:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.