Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Moderan brak – igra na sve ili ništa  (Pročitano 19984 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
@Марко (имаш лепо име  Smile )кад кажеш раније..мислисш ли на време кад су Твоји родитељи засновали породицу, или ...?

Na vreme mojih deda i baba. Moji roditelji su vec bili u tom nekom modernom sistemu vrednosti gde su vec uloge pocele da se gube a ocekivanja da rastu. Samim tim su i potrebe teze za zadovoljiti.

Npr. ovo sto ti kazes za "pravu" osobu, toga ranije nije bilo u toj meri kao sada. Bilo je toga da se dvoje pronadju, da su iz "fine kuce", da se malo slazu i da se uzimaju. A opet, takvi brakovi su i te kako opstajali. Nekako, danas je sve to komplikovanije pa su i sami problemi veci i tezi za prevazilazenje.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Pa šta ako se neko razvede? Nije smak sveta.

Što bi se ljudi ograničavali na jednog partnera do kraja života ako im se to ne dopada, ne leži im?

Jedan brak, pa drugi, treći, koliko god, što da ne? Ako nekome tako odgovara, ne vidim problem.

Naravno, tu je i pitanje dece, svakako, ali ako su roditelji normalni i razumni ljudi, onda ni deca neće biti oštećena.

Promenilo se društveno poimanje braka, ali naši pogledi na njega su isti. U tome je problem, ne u samoj promeni.
« Poslednja izmena: 06. Jul 2011, 13:35:09 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ja zapravo ne znam ni koj su qrac i izmišali brak.

Citat
a na samo dete se gleda kao na Boga u malom. Sama deca zbog toga i kasnije sazrevaju i od njih se ocekuje uvek mnogo cak iako se zna da nemaju kapaciteta za to.

A kako bi to trebalo dete da se gleda? Pustiš ga da "živi" sa 15 godina i onda je sve ono... do jaja Smile

Meni je keva, kad god se iznerviram kad previše brine o meni, uvek govorila nešto ovog tipa "imaćeš i ti decu pa ćeš videti kako je". I ja ženu potpuno razumem... na stranu što se ne mogu složiti sa tim... trenutno.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Meni su to ''shvatićeš kad budeš imao svoju decu'' i slične fraze koje roditelji prosipaju bez mnogo razmišljanja prilično manipulativne. Tera me da osećam krivicu ako radim nešto sa čim se THE Roditelj ne bi složio. E, al' zamalo. Mojoj materi sam jednom prilikom na to pecanje odgovorila nešto u fazonu - ''Dobro, ali sad još uvek nisam roditelj. A ti jesi nečije dete. Zato je tebi lakše da se staviš u poziciju deteta, nego što je meni u poziciju roditelja.''

Posle toga je rekla - što si pametna, jebo te, evo ti para, idi kupi čokoladu.  Smile

Bez zajebancije, od tad je prestala sa tim emocionalnim ucenama koji su inače klasični repertoar ponašanja roditelja nam.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Meni su to ''shvatićeš kad budeš imao svoju decu'' i slične fraze koje roditelji prosipaju bez mnogo razmišljanja prilično manipulativne. Tera me da osećam krivicu ako radim nešto sa čim se THE Roditelj ne bi složio. E, al' zamalo. Mojoj materi sam jednom prilikom na to pecanje odgovorila nešto u fazonu - ''Dobro, ali sad još uvek nisam roditelj. A ti jesi nečije dete. Zato je tebi lakše da se staviš u poziciju deteta, nego što je meni u poziciju roditelja.''

Posle toga je rekla - što si pametna, jebo te, evo ti para, idi kupi čokoladu.  Smile

Bez zajebancije, od tad je prestala sa tim emocionalnim ucenama koji su inače klasični repertoar ponašanja roditelja nam.

hahahaha bravo. imas cokoladu i od mene  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat
''Dobro, ali sad još uvek nisam roditelj. A ti jesi nečije dete. Zato je tebi lakše da se staviš u poziciju deteta, nego što je meni u poziciju roditelja.''

Pa upravo zbog toga mi nekad ne razumemo roditeljske potrebe Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ali bi oni trebali da budu ti koji razumeju naše bolje nego što mi razumemo njihove. Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.0
Citat
Jedan brak, pa drugi, treći, koliko god, što da ne?

И докле тако?  Smile
Шалим се. Smile

Не желим икога да повредим овде, напротив...Немам ништа против људи који су разведени.Нису се прилагодили једно другом,нису једно за друго и нек се разводе  само да не  постану непријатељи једно другом.

Citat
Naravno, tu je i pitanje dece, svakako, ali ako su roditelji normalni i razumni ljudi, onda ni deca neće biti oštećena

Ал ако су родитељи разумни и нормални...Нажалост мало знам таквих који су "разумни и нормални", већима преживи пакао у браку, па тек се разведе.И онда плус цимају  већ истраумирану децу.

Зато сам за тај заједнички  живот двоје младих, па тек  брак (папир ништа не представља него тему поштујем) и планираље породице.

Citat
emocionalnim ucenama koji su inače klasični repertoar ponašanja roditelja nam

Јаој, јаој, јаој, како сте опасни  Smile  Мени је једно речено да сам емотивно уценила дете, а ја нисам  Smile Не сме ништа да Вам се каже, одмах нађете термин који родитеља распамети  Smile

Не могу да се расправаљам са Вама, видим да већ се "подмићује" мод овде   Smile
« Poslednja izmena: 06. Jul 2011, 17:40:13 od _enigma_ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Modu kupiš čokoladu i mo'š šta 'oćeš. Smile

Mi to onako iz perspektive dece. Smile Ne rade to roditelji (uvek) namerno. Pa i oni (odnosno vi) ste ljudi. Grešite i reagujete emocijama pre nego razumom. To je ljudski, nas sve to jednog dana čeka. Smiley

Citat
Jedan brak, pa drugi, treći, koliko god, što da ne?

И докле тако?  Smile
Шалим се. Smile
Dokle se ima snage i potencije.  Smile

Mislila sam na to da razvod nije smak sveta. Niti je kraj života, niti smo zbog njega loši ljudi, promašaji, neuspešni.
Svi mi grešimo, pravimo loše izbore, donosimo neracionalne odluke. To je sasvim normalno. A još je normalnije i lepše suočiti se sa greškom, priznati je i pokušati je ispraviti. Pa makar to značilo i razvod. Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ali bi oni trebali da budu ti koji razumeju naše bolje nego što mi razumemo njihove. Wink

Daću primer... imaš dete koje ima 18, 19, 20 godina... ono po svaku cenu hoće da se osamostali... ti bi ga ladnjak pustila da to i odradi? Ili bi se ipak malo sekirala šta će biti?

Roditelji se sekiraju kada nismo tu (govorim dok smo još uvek nedovoljno zreli za bilo šta ozbiljnije) i normalno je da brinu... dok ti "znaš gde si" (da se tako izrazim) i znaš šta radiš pa te nije briga.

Ne znam... po meni je logično da roditelj brine za svoje dete... sve dok se ne osamostali potpuno Smile
« Poslednja izmena: 06. Jul 2011, 18:26:01 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.