Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 16:49:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Moćni Srboljub protiv Hrvatka  (Pročitano 600 puta)
09. Okt 2016, 10:54:35
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 49.0
ANIMIRANI SRPSKI SUPERHEROJ: Moćni Srboljub protiv Hrvatka

Umetnik Saša Ristić Kriger stvorio novog animiranog srpskog superheroja. Neobični junak je zbir svih karaktera, mana i vrlina našeg naroda

ELEKTROMEHANIČAR za mašine i opremu, kako glasi zvanično (bar u diplomu upisano) zvanje Saše Ristića Krigera, odmalena je pokazivao veliki talenat za crtanje i vajanje, a njegova kreativnost oduvek iskače iz okvira navedene, i svih sličnih suvoparnih formulacija. Nedavno je Kriger "postao otac" novog srpskog superheroja, Srboljuba, nastalog kao odgovor na agresivnu hrvatsku - reklamu!

- Odrastao sam na stripovima kao što su "Mister No", "Teks Viler", "Fantom", "Hi-Men i gospodari svemira", stari "Transformersi", "Nindža kornjače", sve to začinjeno radom doajena ilustracije Boba Živkovića, Petra Meseldžije i drugih - priča Ristić. - U devetu umetnost sam ušao pohađajući strip-školu i radionicu Vladimira Vesovića, koji me je uputio u osnove karakter dizajna. Ubrzo sam iz ilustracije prešao u treću dimenziju, a izabrao sam ovaj put jer objedinjuje moja dva afiniteta, crtanje i vajanje.

Ideja o Srboljubu je nastala jednog popodneva kada je Kriger na internetu video reklamu za Hrvatsku banku, gde u herojskoj pozi sa kliše citatom superheroj Hrvatko poziva Hrvate da prebace svoj račun u nju.

- Smatrao sam da bi bila odlična ideja da se osmisli i Srboljub, jer bi bilo veoma dosadno da postoji Hrvatko, a da nema Srboljuba. Primarna forma Srboljuba potekla je od mene, a krajnji izgled je rezultat umetničke simbioze nekolicine ljudi koji su na istim frekvencijama. On kao karakter je trenutno u 3D formi, i može da se iskoristi na bezbroj načina, za reklame, animirani film, čak i u vidu video-igre. Voleo bih da ga vidim u bilo kojoj formi jer on i nije namenski pravljen isključivo za određenu stvar, već je rođen isključivo iz ljubavi prema ovom esnafu i radi "čačkanja sa Hrvatima".

Priča o Srboljubu još se razvija, kao i njegov izgled, tu će biti još karaktera koji će ga pratiti ili hteti da mu smrse konce.

- Srboljub je zbir svih mana i vrlina ovog naroda, personifikovana ovdašnja populacija današnjice. Ako bih morao da ga opišem, to bi bilo ovako: Srboljub, pravdoljubivost monaha, bes devedesetih, snaga gvozdenog puka.

JUGOSLAV U PLANU

MOGU ekskluzivno da najavim i superheroja Jugoslava - YUGO je frankenštajniran heroj napravljen delom od Bošnjaka, Srbina, Hrvata, Slovenca, Makedonca... Abominacija koja je pravdoljubiva, ali ima svoje unutrašnje sukobe, nemire, neslaganja, tako da je uglavnom beskoristan i nadasve komičan - otkriva Kriger, koji ne želi Srboljuba da poredi sa prvim našim superherojem, Zigomarom - jer "ipak je Zigomar Amerikanac - prebeg, ili naša emigracija".
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
HTC m9
pa on vec postoji u video igri i zove se braum iz lola  Smile
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
tužno

u najboljem slučaju

u rangu smrdljivog kapetana amerike
« Poslednja izmena: 10. Okt 2016, 11:59:53 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Pa zar vec ne postoji Super-Srbin?  Smile

IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 16:49:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.