Mozda je prikladnije reci "dobro i lose", a ne "dobro i zlo". Mene rec "zlo" asocira na veru, religiju itd. Prilicno sam tanak na tim poljima, pa mozda otuda ovakvo moje shvatanje.
Dobro i lose varira od vremena do vremena, kulture do kulture itd.
Sta sam hteo das kazem? Dobro priostice iz loseg, tako danas stoje stvari, stalni sukob dobrih i losih momaka, ta dva pojma su medjusobno povezana. Zato, kako mozemo govoriti o "dobroti", koja se radja iz neceg sto je lose?
Dobrota je nesto potpuno odvojeno od loseg. Nema nikakve veze sa losim. Slazem se za tvoju konstataciju da borba, kakvom je mi zamisljamo, radja sustinski lose. Ne sme postojati borba "dobrog" i "loseg". Dobro mora biti sustinski odvojeno od loseg. Da bi dobrota postojala, lose mora prestati....ali....
Ne prijatelju, nema borbe jer nema dobrog i loseg; zla i dobra - to su sve samo subjektivne umne konstrukcije - nemaju nikakve veze sa realnoscu ovog sveta. Svrha "zla" je da ukaze na "dobro" i obratno - oni su iluzije ucenja - neophodne da bi shvatili da je sve sto postoji i sto je postojalo i sto ce postojati Jedno. Nema podela, nema razlika - jedina razlika je ona u oku posmatraca u zavisnosti koju lekciju sam mora da sazvace. Dozvoli dobrima da budu dobri ali dozvoli zlima da budu zli - i prihvati i voli ih sve jer su svi Jedno.
Ovo je lako reci ali tesko primenti jer je iluzija naseg zivota veoma jaka. To isto ne znaci da treba da prestanes da radis to sto radis i da se interesujes za stvari i ljude koji te pokrecu - samo probaj da budes svestan sopstvenih emocija - one su bitne. Ti nisi te emocije - ti si iznad njih i moras da naucis da ih kontrolises....Uci od Vulkanaca iz Star Treck-a :[115]:
"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
"Филм" је помија какву још нисам видео у животу. Очајна глума, сценарио, продукција апсолутна бедастоћа. Како год, да је неко зезао најобичније рабине-дигли би се сви зионисти света у свом фашистичком походу у медијима тражећи цензуру и линч. Али ето, "неког тамо" Мухамеда сви могу да јашу и вређају. Исуса такође("Геј Исусоваа вечера", рад неке беспризорне жене са запада који је постављен у Бгд-у ових дана не престаје да згражаве све али ето, нема о томе ничег или премало у медијима.. Муслиманима скидам капу јер поштују веру и традицију. Срамота је колико се накарадни запад окомио на њих :!:
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.