Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mobilkom treci operater?!  (Pročitano 49670 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Au ljudi kakve sam gluposti  procitao pa to je strasno ili se neko zeza ili je ljudima bitno da bilo sta postuju pa pustaju i totalno neproverene informacije.

oprema je eriksonova iako su soft svičevi simensa, mobilkomov standard

Ovo nije glupost ali je netacna informacija. Mobilkom koristi ALCATEL-ovu opremu (kabinete)
ako budem imao vremena uslikacu i okaciti jedan postavljen kabinet u Bgd-u!

Citat
Ne bas, pokrice autoputeve i druge bitne saobracajnice kao i sve gradove jer su time obavezani ugovorom a i to donosi najvecu zaradu. Da li ce i kada da pokrivaju slabo naseljene delove Srbije je malo verovatno jer su stubovi i oprema ekstra skupi a na tim lokacijam vec vladaju Telekom i Telenor pa ih nikad ne bi isplatili.

A ako ti kazem da mi drugar kaze da su postavljali na lokacije u Sremskoj Kamenici, Somboru, aerodromu Nikola Tesla, Indjiji,Grocka, Slanci ... da li i to znaci da je to autoput!!! I to samo njegova ekipa a imaju 10 ekipa koje svaki dan rade po dve,tri lokacije koliko mogu da stignu!!!
Istina je da im je (autoput) udarno jer imaju vremena do 1.juna da puste 250 lokacija (drugar koji radi u jednoj od tri firme koje rade mrezu Mobilkomu). U prethodnom postu sam napisao da su u pitanju dve ali je stigla informacija da je jos jedna doduse manje ukljucena u projekat!

Vecina lokacija na koje se postavljaju kabineti su postojece Telekomove lokacije ali ce one do kraja Avgusta biti raskacene i pored njih biti izgradjene nove Mobilkomove!!!

I jos puno toga ima ali o tome drugi put.
p.s. u proslom postu sam pomenuo u Bgd-u se postavljaju i 1800MHz i 3G kabineti za Mobilkom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson k750i
Citat
A ako ti kazem da mi drugar kaze da su postavljali na lokacije u Sremskoj Kamenici, Somboru, aerodromu Nikola Tesla, Indjiji,Grocka, Slanci

Izvini a ovo sto si naveo su mala mesta sa 20-tak ljudi u nekoj zabiti tipa Pesterska visoravan ili tako negde???? Mada za te Slance nikad nisam cuo  Smile Lepo sam napisao da ce pokriti gradove (gradove, mada je to u Srbiji sirok pojam) i glavne saobracajnice odnosno tamo gde je gusca naseljenost. Ako me je jos neko razumeo da ce nacickati stanice duz autoputa ka Hrvatskoj ili Beograd- Novi sad ili do Nisa i da nista drugo nece pokriti izvinjavam se sto sam ih doveo u zabludu i sledeci post na bilo koju temu ce biti u sitna crevca.

Citat
Ovo nije glupost ali je netacna informacija. Mobilkom koristi ALCATEL-ovu opremu (kabinete)

Bas tako, a kako mi je ortak rekao ne postavljaju ih ove 2-3 firme koje rade sve ostalo nego Alcatelovo osoblje.

@gargamel011
Ali se generalno slazemo da rade i da nije kako StevieG prica?

Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone
ja u potpunosti verujem u ono sto StevieG kaze.....
vreme ce pokazati ko je bio u pravu  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
BlackBerry bold 9000
gargamel   ...

nema alcatela, ima ovo.....LI-IMS 22 ... (Ericsson GSM)  Mobilcom... ovo je iz zvaničnog dokumenta... ovo je soft switch!  1000posto! Smile

Ne znam o kojim kabinetima govoriš... Verovatno misliš na BS ali to ovde nije bila tema. Što se tiče BS-ova možda nisam bio jasan ali ako se razumeš u mobilnu telefoniju onda znaš da recimo MTS ima skoro 3000 komada širom srbije za penetraciju tržišta od 65 posto, tj. 80 posto pokrivenosti teritorije i opko 95 posto stanovništva. Sa tih 250 stanica ne bi pokrili ni beograd kako treba. Kada sam rekao da neće imati svoje mislio sam ne bukvalno. Da im ratel ne bi uzeo licencu koja kaže šta sve moraju da urade u određenom roku, a koja je izdata ovako:

Привредно друштво:
TOPNET DOO
Адреса:
Омладинских бригада 21, 11000 Београд
Линк:
http://
Датум издавања:
10.11.2006
Период важења:
10 година
Садржај:
Лиценцa за јавну мобилну телекомуникациону мрежу и услуге јавне мобилне телекомуникационе мреже у складу са GSM/GSM 1800 и UMTS/IMT-2000 стандардом

i da ne bi mobilkom grupa imala problema na berzi (tipa nesposobni da urade preuzeti posao), sklopili su ugovor o nacionalnom roming sa MTS koji ima omogućuje pokrivenost tamo gde je ima i MTS, tako što koriste postojeće BS MTS-a. Znači ne stavljaju svoje BS na postojeće stubove MTS-a već koriste njihove radio resurse. U telekomunikacijama je praksa razmene lokacija za BS, a kako Mobilkom nema lokacije onda ne može ni da ih razmenjuje. Za svoje stubove će sami morati da se bore sa kućnimm savetima i slično. Znači deljenje resursa se zove nacionalni roming. Pominješ nekih 250 BS i jasno ti je valjda da je to smešno mali broj za bilo kakav normalan start, a obaveza za pokrivenost teritorije je mnogo veća po odredbi o licenci. Nikada nisam rekao da su ljudi koji su tamo nesposobni, naprotiv, znam ih prilično mnogo, verovatno više od tebe, ali naprosto došli su na već razrađeno tržište gde postoje jaki konkurenti.

i za aljošu!

niko nije ni rekao da ne treba da ih ispune nego kako ce ih ispuniti. Neko je pitao da li ce pokriti celu Srbiju i ja sam mu napisao kakva se taktika primenjuje kod operatera koji ulaze trziste koje vec drze jake kompanije. Da zakon i ugovori treba da se postuju potpuno se slazem.

Zakon je jasan i važi za sve operatere i ko hoće u kolo mora po pravilima koji vladaju u tom kolu. Mobilkom je ratelu tražio odlaganje i verovatno će im se dozvoliti, ali problem je što hoće da se odlaganje uradi tiho i bez pompe da ne bi imali problema na berzi.

Citat
Naime do kraja godine će ceo saobraćaj Mobilkoma ići breko baznih stanica MTS-a i oni neće imati nijednu svoju.

ovo sto posto nije tacno. To znam jer sam se raspitao kod ortaka koji radi u firmi koja postavlja infrastrukturu za Mobilkom kod nas. Jedna od stanica koja je vec postavljenja se nalazi iza Merkura na Bezaniji. MTS Mobilkomu iznajmljuje mesto na stubu gde ce okaciti svoje antene kao i prikljucke za struju za bazne stanice a ne iznajmljuje im deo kapaciteta njihovih baznih stanica. Najbitni razlog je to sto se svaka stanica projektuje za odredjen kapacitet saobracaja. Taj kapacitet ce biti nesto veci nego sto je procenjeni maksimum mobilnih na datoj lokaciji ali taj visak ni kom slucaju nije dovoljan da se iznajmi drugoj firmi a da sistem ne trokira. Takodje ni Mobilkom ne bi iznajmio prazan prostor na baznim stanicama jer bi kvalitet usluga onda zavisio od MTS a Mobilkom mora kako cenama tako i kvalitetom usluge da privuku musterije.
Posle svih tvojih postova na ovu temu moram da se slozim sa jos nekima ovde da dosta kritikujes Mobilkom a hvalis MTS pa cisto da pitam da to nije kampanja MTSa da se onima koji se interesuju za novog operatera serviraju negativne informacije o istom Smile

E ovo što sam napisao je 100 posto tačno. Zar ti ova priča o jednoj stanici ne zvuči smešno 13 dana pre početka rada. Ajde malo se uozbilji.  Smile

Kvalitet će im zavisiti od MTS-a dok god koriste nac. roaming.

Polovnom opremom se ne nude bolje usluge već samo cena što je legitimno!

Ne hvalim MTS jer ima mnogo mana, ali je za oba preostala operatera amerika u koloru. Zašto je to tako. Pa zato što ostvaruju dnevnu zaradu oko 500.000 eur i koju im uzima vlasnik tj. država. Da im ne bi sve uzeli, mnogo se ulaže u opremu i ljude tako da su im resursi sada za generaciju ispred konkurencije. To je činjenica, a činjenica je i da im je korisnički servis dve generacije iz Telenora. To valjda niko ne spori.

I za kraj... ne radim u MTS-u i potpuno mi je svejedno kako posluju!
« Poslednja izmena: 17. Maj 2007, 11:25:13 od StevieG »
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
BlackBerry bold 9000
Stara vest, ali da se setite kako je počelo:

Mobilkom isplatio 320 miliona evra
30. novembar 2006. | 17:56 | Izvor: Beta
Beograd -- Austrijski Mobilkom uplatio je danas 320 miliona evra za dobijanje treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije najavio da će ugovor o izdavanju licence Mobilkomu biti potpisan sutra u Beogradu.

Parivodić je ocenio da će dolazak austrijskog mobilnog operatera biti "ogromna grinfild investicija za Srbiju", koja će sigurno stvoriti dodatnu konkurenciju na tržištu mobilne telefonije, podići kvalitet usluga i sniziti cene.

Predstavnici Mobilkoma su ranije najavili da će u u "grinfild" investiciju izgradnje mreže mobilne telefonije i osnivanje telekomunikacione kompanije u Srbiji u naredne tri godine uložiti ukupno 600 miliona evra, uključujući i iznos za dobijanje licence.

"Planiramo da u narednih pet godina zauzmeno 25 odsto srpskog tržišta, odnosno da imamo 2,5 miliona korisnika mobilne telefonije", istakli su predstavnici kompanije

"Mobilkom" će biti treći operater mobilne telefonije u Srbiji, pored Telekoma Srbije i Telenora, koji imaju više od šest miliona korisnika.

obratite pažnju da je u planu da se uloži za pet godina još 280 mil eura, a oba postojeća operatera ulažu bar duplo više na godišnjem nivou.

...Novi operater trebao bi da počne sa operativnim radom u roku od 6 meseci i po ugovoru trebao bi da osigura 30 % pokrivenosti teritorije,a zatim nakon godinu dana da  dosegne 50 % pokrivenosti, da bi  za dve godine da potpuno pokrio teritoriju...

jel se ovo radi sa jednom BS 13 dana do početka! Smile Doduše ima više od jedne... možda čak i 10 komada Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla GranParadiso 3.0a
Cifra usitnila, pala ispod 010, a i dalje nemmao nikakve reklame, najave, basšme zanima o čemu se radi.... Izgleda da će biti par dana pred 1. jun, ako ne i na sam 1. jun reklame na svim mogućim stanicama i u novinama....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone
ja sam cuo da ce Topnet dogovoriti sa ostalim operaterima da ne spusta cene, nego da sva tri operatera imaju iste cene.... a ako tako bude bilo, nece valjati....  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Ne verujem. Onda bi radili protiv sebe, a ako je istina, i još ako su sami inicijatori te ideje onda su debili. Uzmi za primer sebe, ja ću sebe. Koristim isti broj nekih 3 godine na postpaidu. I pre toga na prepaidu. I relativno sam zadovoljan, uzevši sve u obzir. E sad, dolazi nov operater. Kako će me naterati da predjem kod njih? U početku nikako. Pogotovu ako su iste cene. A ako kaže "naše cene su 20 niže", ja kažem razmisliću. Jer mi i to ne igra ulogu, jer su pozivi u mreži taman toliko otprilike i jeftiniji, a ja ako predjem na drugu više nemam to "u mreži", pa mi dodje na isto. Znači, moraće debelo da se pomuče da privuku korisnike. Ne očekujem ja sad dinar=minut, ali ako se prilagodi malo "srpskom tržištu"...
Ma ko zna šta nosi sutra, možda opet od svega ne bude ništa, mi čekamo, nadamo se, a ono šipak....

U principu, mene mnogo ne interesuju telefoni (osim ako su džabe) jer sada je moguće uzeti na rate na toliko načina (čekovi, kartice, krediti na licu mesta) da je besmisleno vezivati se ugovorom na 2 god da bi dobio fon 30 posto jeftinije, ili 40 posto. To je ionako jednokratno. Cena je bitna, cena impulsa, cena poruke, to je ono što trošiš i što plaćaš...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
BlackBerry bold 9000
Mobilkom je platio MTS-u 12 mil eur pre neki dan za najam radio mreže i verovatno će početi 1. juna ako im RATEL da saglasnost na zamisao koji imaju. Zakupili su unapred mnogo miliona minuta na sopstveni rizik. Činimi se da su malo dezorganizovani ovde i da ne znaju baš šta rade.

Što se tiče dogovora o ceni to im nije prošlo jer su ih odbila oba operatera. To je princip koji su imali u recimo Hrvatskoj.
IP sačuvana
social share
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Svašta. Mi se ponadali dolaze i nose napredak, a oni ispadoše neprofesionalni, kanda imali neke planove koji im baš nisu posši za rukom? Ima li neki link kao potvrda za taj pokušaj dogovora?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.