Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 01:02:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mladic i Karadzic  (Pročitano 78764 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa ne bih se baš tako složio oko "veličine" vašeg naroda u svim stvarima.

vi živite u zemlji gdje postoji jedna Nataša Kandić i gdje ima televizija B92. A to su sve vaši Srbi. Imali ste i Zorana Đinćđica a i danas imate sudove koji sude ratnim zločincima. Kad ste tako veliki što si to dopuštate.

Na mjestima u kojima sam ja bio u  Banjaluci i oko nje ljudi su sasvim normalni i ne opterećuju se politikom. Ne pitaju te puno jesi li Hrvat i da li im smeta. Mene su primili kao svoga. Prema tome jedino ljudi koji imaju privatnih problema su toliko opterećeni politikom.

S druge strane Ratko Mladić i Radovan Karadžić su osvjedočeni zločinci i krvnici i za to moraju odgovarati pred bilo kojim sudom kako god da se isti zvao. A sramotno je za neke od vas da takve ljude čuvate.

neka mi netko od vas objasni: zašto ja vama toliko važno da ste srbi, šta nije bitnije reći ja sam čovjek. što se toliko busate u prsa s time kao da ste s Atlantide.
Upravo si sam sebi odgovorio i napravio razliku izmedju Srba i Hrvata,a da si Srbin znao bi zasto je to tako vazno!
Zapamti da Srbi imaju velicanstvenu istoriju,kakvu ima malo naroda ovog svijeta!Tako postenu,hrabru,dostojanstvenu i tuznu!Imaju istoriju sa kojom bi se ponosili svi narodi,i duzni su da je ne zaborave,makar to mozemo uciniti!To je istorija koja mora da se postuje,ti to neznas tvoja(Hrvatska)istorija je tuzna i zalosna,sramotna i jadna tako da mi je potpuno razumljivo da ti radije kazes da si covjek!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
qqqwww -  Smile Smile Smile  Smile

ali zna to vindex, samo se zajebava. on je u sustini jedan divan mladi i neiskvareni ustasa, kakve bi sve ustase bile da nije bilo srba. eto on je imao privilegiju i nagradu da odraste bez srba i zato je tako dobar Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
neka mi netko od vas objasni: zašto ja vama toliko važno da ste srbi, šta nije bitnije reći ja sam čovjek. što se toliko busate u prsa s time kao da ste s Atlantide.

Ми смо и Срби и људи, битно је да нисмо хрвати. А тебе очигледно много 'ебе тај српски део, то ти је неизлечив комплекс чим у сваком посту потенцираш једно те исто. То је изгледа и једини разлог твог боравка на овом форуму, да нам испаламудиш да си хрват, што ама баш никакве везе нема са Младићем и Караџићем.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Del Ponte: Uskoro hapšenje Mladića

Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izrazila je uverenje, u intervjuu nemačkom nedeljniku "Špigel", da će Ratko Mladić biti uhapšen najkasnije do kraja ove godine.

''Ja sam 80 odsto sigurna u to... Mladić bi mogao biti uhapšen vrlo brzo, možda već narednih nedelja'', rekla je Del Ponte.

Odgovarajući na pitanje ''Špigla'' - zašto bi Srbi sada, "posle toliko praznih obećanja", ozbiljno nameravali da uspešno okončaju saradnju s Haškim Tribunalom, Del Ponteova je kazala da je ona tek sredinom prošle godine shvatila da vlasti u Beogradu ni u jednom trenutku nisu nameravale da same uhapse Mladića, pa je trebalo da on bude "prisiljen da se sam preda".

''Tek od početka ove godine postoji ozbiljan plan da Mladić bude uhapšen u svom skloništu u Beogradu'', rekla je Karla del Ponte, naglasivši da i sprski premijer Vojislav Koštunica podržava taj plan.

Problemi, prema njenim ocenama, postoje još pri saradnji vojne i civilne tajne službe.

Odgovarajući na pitanje nedeljnika šta će se desiti ako Radovan Karadžić i Mladić ne budu uhapšeni do kraja iduće godine, do kada Tribunal mora da dovrši sve postupke u prvoj instanci, Del Ponte je rekla da bi, u tom slučaju, moglo biti problema.

''Savet bezbednosti UN bi tada morao da odluči da Tribunal do njihovog hapšenja nastavi rad u smanjenom sastavu'', rekla je Del Ponte.

Povodom knjige njenog bivšeg portparola Florans Artman, u kojoj ona kaže da je Tribunal bio stvoren da ne bi funkcionisao i da su njegov rad stalno ometale ASAD, Velika Britanija i Francuska, Del Ponteova je rekla je ''to tumačenje Artmanove, a ne moje''.

"Ja ću svoju verziju izložiti u sopstvenoj knjizi, koja će se pojavti iduće godine", kazala je Del Ponte, dodajući da se "politika jeste, naravno, mešala" u rad Tribunala i otežavala ga.

Povodom sumnji, koje je i sama glavna tužiteljka Tribunala iznosila da, možda, postoji tajan dogovor izmedju Radovana Karadžića i Ričarda Holbruka, Del Ponte je rekla da je imala odgovarajuće naznake u tom smeru, ali da je ona, kao tužilac, upućena iskjučivo na dokaze.

''Te dokaze, medjutim, još nisam našla'', dodala je.

Ona je, istovremeno, izjavila da je "potpuno sigurna" da bi Slobodan Milošević bio osudjen da je doživeo kraj procesa, parirajući sumnji mnogih koji veruju, kako kaže "Špigel", da bi Milošević, da je proces završen, bio oslobodjen.

Odgovajući na pitanje o Aliji Izetbegtoviću, Del Ponte je rekla da bi Tribunal mogao da dokaže da je pokojni bošnjački lider ''čak plaćao da mudžahedini dodju u Bosnu'', jer su mu bili potrebni oružje i vojnici.

Ona se osvrnula i na "slučaj Ramuš Haradinaj", žaleći se da su u tom procesu "svedoci masovno zastrašivani" i da su ugroženi.

''Albanci su u tome gori od Srba'', rekla je Del Ponte.

Ljajić: Nadamo se objektivnom izveštaju

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da će izveštaj glavne tužiteljke Haškog tribunala biti objektivan i da neće predstavljati prepreku za parafiranje sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju EU.

"Pod tim podrazumevam da će izveštaj sadržavati ono što je učinjeno u proteklom periodu, kao i napore koje ulažemo da se preostale obaveze izvrše", rekao je Ljajić u Šahovskom savezu Srbije, prilikom obeležavanja Medjunarodnog dana "belog štapa".

On je dodao da bi u izveštaju trebalo da se ukaže i na poteškoće u realizaciji preostalih naših obaveza i konstatuje činjenica da su preostali haški optuženici još na slobodi i da se očekuje da te obaveze Srbija treba što pre da ispuni.

Ljajić je rekao i da očekuje problem prilikom potpisivanja Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji EU, "kojeg neće biti bez značajnijeg napretka u saradnji s Tribunalom, koji podrazumeva i konkretna izručenja".

Od posete Briselu Ljajić očekuje da sagovornici imaju razumevanja za ono što Srbija čini u toj saradnji.
"Naša osnovna poruka biće da je interes Srbije da se 'stavi tačka' na saradnju s Tribunalom i da se što pre haški optuženici nadju u Hagu", istakao je Ljajić.

"Želimo da što pre lociramo optuženike, a ne fingiramo ni jednu akciju", naglasio je Ljajić, dodavši da će sredstva za nagradu onima koji imaju informacije o haškim optuženicima biti obezbedjena iz tekuće budžetske rezerve.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

F.K. je baraba

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 557
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k750i
Citat

Ми смо и Срби и људи, битно је да нисмо хрвати. А тебе очигледно много 'ебе тај српски део, то ти је неизлечив комплекс чим у сваком посту потенцираш једно те исто. То је изгледа и једини разлог твог боравка на овом форуму, да нам испаламудиш да си хрват, што ама баш никакве везе нема са Младићем и Караџићем.
U potpunosti se slazem sa covekom..
IP sačuvana
social share
Sta ovde treba da pise???Marko Lucic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Citat

Smile bolje ni ja ne bih sročio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Šutanovac: Ne garantujem da niko iz vojske ne pomaže Mladiću
Autor: Tanjug | 16.10.2007 - 12:06

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da ne može da garantuje da nijedan pripadnik vojske "privatno ne pomaže" haškom optuženiku Ratku Mladiću da izbegne hapšenje.

Ministar Šutanovavc je, u pauzi Sedmog ekonomskog foruma Srbije, novinarima izjavio da je, sa druge strane, siguran da Ministarstvo odbrane i vojska ne troše "nijedan dinar štiteći Ratka Mladića".
"To je stvar koju je teško kontrolisati budući da mi imamo 40.000 pripadnika vojske i 55.000 penzionera. Siguran sam da se Mladić ne nalazi u vojnim objektima, siguran sam da niko ne troši sredstva poreskih obveznika Srbije sa računa Ministarstva odbrane za njegovu zaštitu, ali ne mogu da garantujem da niko sa njim nije u kontaktu", kazao je Šutanovac.
Prema njegovim rečima, odluka Saveta za nacionalnu bezbednost da raspiše poternice za četvoricom preostalih haških optuženika koji se nalaze na slobodi bila je ozbiljan pomak u procesu okončanja saradnje sa Haškim tribunalom. "Očekivao sam da izveštaj (glavne tužiteljke Haškog tribunala) Karle del Ponte bude, ako ne pozitivan, onda bar da ne bude ni negativan, odnosno da bude neutralan kako bi nam se dao prostor da radimo", rekao je Šutanovac. Kako je ocenio, Del Ponteova ne odlučuje samostalno o tome kakva će biti ocena saradnje Srbije sa Haškim tribunalom, i "kontekst je tu mnogo širi od onoga što se trenutno vidi".

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 92
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa ne bih se baš tako složio oko "veličine" vašeg naroda u svim stvarima.

vi živite u zemlji gdje postoji jedna Nataša Kandić i gdje ima televizija B92. A to su sve vaši Srbi. Imali ste i Zorana Đinćđica a i danas imate sudove koji sude ratnim zločincima. Kad ste tako veliki što si to dopuštate.

Na mjestima u kojima sam ja bio u Banjaluci i oko nje ljudi su sasvim normalni i ne opterećuju se politikom. Ne pitaju te puno jesi li Hrvat i da li im smeta. Mene su primili kao svoga. Prema tome jedino ljudi koji imaju privatnih problema su toliko opterećeni politikom.

S druge strane Ratko Mladić i Radovan Karadžić su osvjedočeni zločinci i krvnici i za to moraju odgovarati pred bilo kojim sudom kako god da se isti zvao. A sramotno je za neke od vas da takve ljude čuvate.

Upravo si sam sebi odgovorio i napravio razliku izmedju Srba i Hrvata,a da si Srbin znao bi zasto je to tako vazno!
Zapamti da Srbi imaju velicanstvenu istoriju,kakvu ima malo naroda ovog svijeta!Tako postenu,hrabru,dostojanstvenu i tuznu!Imaju istoriju sa kojom bi se ponosili svi narodi,i duzni su da je ne zaborave,makar to mozemo uciniti!To je istorija koja mora da se postuje,ti to neznas tvoja(Hrvatska)istorija je tuzna i zalosna,sramotna i jadna tako da mi je potpuno razumljivo da ti radije kazes da si covjek!

A Radovan Kardzic i Ratko Mladic su definitivno upravo najsvjetlije stranice vaše povijesti  Smile

______________________________________________________________-

Ja sam 80 posto sigurna da će Ratko Mladić biti uhićen najkasnije do kraja godine a najvjerojatnije već sljedećih tjedana", izjavila je Del Ponte njemački tjednik Spiegel.

Dodala je da od početka ove godine postoji ozbiljan plan i politička volja za Mladićevim uhićenjem u njegovu beogradskom skrovištu.

"I premijer Koštunica podupire ovaj plan. Jedini problem je trenutačno koordinacija vojnih i civilnih obavještajnih službi", rekla je Del Ponte.

Glavna tužiteljica odbila je komentirati tvrdnje iznesene u knjizi bivše sudske glasnogovornice Florence Hartman o opstrukciji velikih sila privođenju Karadžića i Mladića pravdi te je najavila da će istinu o tomu iznijeti u vlastitoj knjizi koja će biti objavljena tijekom sljedeće godine.

Del Ponte se istodobno požalila na nesuradnju velikih sila prilikom prikupljanja dokaznog materijala u procesu protiv Miloševića.

"Mi smo od svih tražili dokazni materijal ali je odaziv bio jednak nuli", komentirala je Del Ponte navode o tome da su SAD skrivale dokaze protiv Miloševićeve umiješanosti u srebrenički pokolj.

Glavna tužiteljica je istodobno ukazala na to da se u Den Haagu ne sudi samo Srbima. Ona je istaknula suđenje Rasimu Deliću zbog dovođenja mudžahedina u Bosnu i Hercegovinu, za što je okrivila i bivši državni vrh te zemlje.

"Mi možemo dokazati da je muslimanski bosanski predsjednik Alija Izetbegović plaćao kako bi mudžahedini došli u zemlju", zaključila je Del Ponte.

Hina|Net.hr
15.10.2007.
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 18:09:47 od Džorđe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 5610
Само за Џорђа  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

mladic.jpg
(17.36 KB, 375x314)
2005122807811501.jpg
(21.23 KB, 344x337)
_41629000_mladicapok.jpg
(26.2 KB, 203x300)
2~0.jpg
(23.69 KB, 425x351)
Evstafiev-mladic-sarajevo1993w.jpg
(34.23 KB, 500x367)
F51B~1.JPG
(23.34 KB, 340x220)
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 18:32:12 od kombiondzija »
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
A Radovan Kardzic i Ratko Mladic su definitivno upravo najsvjetlije stranice vaše povijesti 

Свакако светлије од Павелића, Степинца, Лубурића, Туђмана, Готовине... Али свакако имамо и много светлије од њих. Наша историја није почела стварањем ндх, она је много старија тако да свакако да је не само старија него и далеко светлија од ваше, ако ти уопште и знаш која је твоја.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 01:02:25
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.