Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 21:21:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mladic i Karadzic  (Pročitano 78912 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG Nexus 5
Isprika uvazena, brate srbine...Smiley

Naravno da to nije off topic. Tvoja prica da obilazis RS i da se raspitujes o Karadzicu i Mladicu i da ljudi ne znaju za to je dosta smesno. Takodje da si Srbin, je najobicnija laz, procitaj svoj nick na forumu i sam ces se nasmejati....Wink

Drzi se ti HOS-a(kao sto si se drzao na proslom nalogu) i nista se ne sekiraj.  Smile

« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 17:28:07 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
- Moji rođaci su poginuli zbog njihovog terora, i zato je smiješno stavljati likove Mladića i Karadžića na vinske etikete - kazao je Glamočak za Advertiser, dodajući da bi ovakav potez mogao dovesti do ugrožavanja odnosa između Srba s jedne, te Hrvata i Bošnjaka s druge strane.

Треба бити комплетна будала и идиот па изјавити овако нешто.  Smile

Isprika uvazena, brate srbine...Smiley

Naravno da to nije off topic. Tvoja prica da obilazis RS i da se raspitujes o Karadzicu i Mladicu i da ljudi ne znaju za to je dosta smesno. Takodje da si Srbin, je najobicnija laz, procitaj svoj nick na forumu i sam ces se nasmejati....Wink

Drzi se ti HOS-a(kao sto si se drzao na proslom nalogu) i nista se ne sekiraj.  Smile

Ма није он Србин он је Супер Србин ЏорЂе  Smile
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 17:36:32 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 92
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dragi Crowz slao sam MIssu slike iz RS mogu i tebi.

ja sam mješanac osjećam se kao Hrvat a ne bježim od onog dijela srpkih korijena koji nisu zločinački. i to je sve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Srbija daje milion evra za Ratka Mladića

Srbija je raspisala nagradu od milion evra za informaciju koja će dovesti do lociranja i hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića, rekao je agenciji Beta predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Odluku o raspisivanju nagrade doneo je Savet za nacionalnu bezbednost na sednici u Beogradu u četvrtak uveče, na predlog Akcionog tima za okončanje saradnje sa Haškim tribunalom.

Nagradu isplaćuje država Srbija.

Za drugu dvojicu optuženih, Stojana Župljanina i Gorana Hadžića, nagrada je po 250.000 evra.

Upitan šta je sa Radovanom Karadžićem, četvrtim haškim otuženikom koji je na slobodi, Ljajić je rekao da on nije državljanin Srbije, pa nije bilo pravnog osnova za raspisivanje nagrade. On je, medjutim, dodao da će, ako bilo ko dostavi informaciju koja će dovesti do hapsenja bivšeg lidera bosanskih Srba, vrednost nagrade takodje biti milion evra.

Savet za nacionalnu bezbednost čine predsednik, premijer, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, šefovi BIA, VBA i načelnik Generalštaba.

Ljajić je u izjavi Beti ocenio da i ovaj korak demonstrira odlučnost Beograda da se preostale obaveze prema Tribunalu što pre ispune.

Ministar pravde Srbije Dušan Petrović izjavio je da je okončanje saradnje sa Haškim tribunalom veoma važno za Srbiju, "budući da ona sada brani svoje vitalne interese pred Savetom bezbednosti UN". Objašnjavajući odluku Saveta za nacionalnu bezbednost da se raspiše nagrade, Petrović je rekao da je to "uobičajen način da se dodje do informacija".

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je istakao da su nagrade raspisane na inicijativu Vlade Srbije, kako bi se dokazalo da je Beograd odlučan u nameri da okonča saradnju sa Haškim tribunalom. "To ne znači da su optuženi na teritoriji Srbije", rekao je Vukčević i dodao da nema informacije gde se oni nalaze.

Vukčević je dodao da se informacije o haškim optuženicima mogu dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kameron Manter pozdravio je raspisivanje nagrade za informacije koje će pomoći hapšenje haških begunaca.

Manter je rekao novinarima da SAD podržavaju svaki napor Vlade Srbije da se pronadju i predaju licu pravde optuženi pred tribunalom u Hagu.

"Čestitamo Vladi Srbije na potezu koji će omogućiti ispunjavanje obaveze da preda optužene pred Hagom", rekao je Manter.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da bi izručenje Ratka Mladića Haškom sudu doprinelo bržem približavanju Evropskoj uniji, ali i ojačalo pozicije Srbije u pregovorima o statusu Kosova i Metohije.

"Mladić u Hagu je preduslov za naše pristupanje EU. Zbog toga imamo najveći interes da to pitanje konačno rešimo. Uz to, pozicija Srbije u pregovorima o Kosovu bila bi mnogo bolja ako bi već sutra mogao da bude rešen problem Mladića", rekao je Tadić u intervjuu austrijskom državnom radiju "Oe1".

On je istakao da bi u tom slučaju medjunarodna verodostojnost Srbije "dramatično porasla" i da bi imali mnogo veće mogućhnosti da branimo naše interese na Kosovu.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mogu i 100 miliona da ponude  Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

ja sam mješanac osjećam se kao Hrvat a ne bježim od onog dijela srpkih korijena koji nisu zločinački. i to je sve.

a koji ti je deo zločinački
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

a koji ti je deo zločinački
Nemoj da ga pitas koji mu je deo zlocinacki!Samo ga upozori da nikad u zivotu ne procita istoriju za osnovnu skolu,jer bi mogao saznati da mu ova druga demokratska i hrvatska polovina tijela(pretpostavljam da je to donja polovina) ima neke mracne tajne koji ti tvoji oditelji nisu ispricali!
Mracnije mnogo od onih srpskih koje spominjes,samo nemoj se sad i odreci hrvatske strane mogao bi onda postati aboridzanin ili sta vec drugo,salim se znam DA SE NECES odreci zlocinacke hrvatske strane,u tome je i razlika izmedju malih(Hrvata) i velikih(Srba) naroda,srpski narod je svjestan da je neko u njegovo ime cinio zlocin i oni se toga stide a vi Hrvati ste genetski podeseni da budete lazljivi,genocidni,iskompleksirani,poltroni koji se ne stide svoje genocidne zlocinacke istorije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 92
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa ne bih se baš tako složio oko "veličine" vašeg naroda u svim stvarima.

vi živite u zemlji gdje postoji jedna Nataša Kandić i gdje ima televizija B92. A to su sve vaši Srbi. Imali ste i Zorana Đinćđica a i danas imate sudove koji sude ratnim zločincima. Kad ste tako veliki što si to dopuštate.

Na mjestima u kojima sam ja bio u  Banjaluci i oko nje ljudi su sasvim normalni i ne opterećuju se politikom. Ne pitaju te puno jesi li Hrvat i da li im smeta. Mene su primili kao svoga. Prema tome jedino ljudi koji imaju privatnih problema su toliko opterećeni politikom.

S druge strane Ratko Mladić i Radovan Karadžić su osvjedočeni zločinci i krvnici i za to moraju odgovarati pred bilo kojim sudom kako god da se isti zvao. A sramotno je za neke od vas da takve ljude čuvate.

neka mi netko od vas objasni: zašto ja vama toliko važno da ste srbi, šta nije bitnije reći ja sam čovjek. što se toliko busate u prsa s time kao da ste s Atlantide.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2007, 12:24:29 od Džorđe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Država spremna da hapsi haške begunce
Srbija nudi za Mladića milion evra
Autor: T. Nikolić-Đaković, V. Z. Cvijići Ž. Jevtić | 13.10.2007 - 08:02

Vojislav Koštunica i Dragan Jočić, premijer i ministar policije, bili su uzdržani, ali se nisu protivili odluci Saveta za nacionalnu bezbednost kojom Srbija nudi milion evra za informaciju o kretanju Ratka Mladića i Radovana Karadžića, kao i 250.000 evra za dojavu o Stojanu Župljaninu i Goranu Hadžiću, saznaje „Blic“. Karla del Ponte, glavna haška tužiteljica, odluku Saveta već juče je nedvosmisleno tumačila kao jasan izraz političke volje za hapšenjem i lociranjem haških begunaca, prenela je za naš list Olga Kavran, portparol Haškog tužilaštva.

Kavran je potvrdila da će se ova konkretna akcija srpskih vlasti svakako naći u izveštaju Del Ponteove o saradnji Srbije sa Hagom, a da li će presudno uticati da on bude pozitivan, znaće se tek u ponedeljak, 15. oktobra, nakon tužiteljkinog sastanka sa Olijem Renom.
- Očigledno, po prvi put tako važno telo kao što je Savet za nacionalnu bezbednost iskazao je jaku političku volju i Tribunal se nada da će to dovesti do rezultata - kaže Kavranova.

Poruku doneo bulatović
Savet za nacionalnu bezbednost preksinoć je na zahtev akcionog tima raspisao nagradu uz poternicu za haškim beguncima. Ovaj potez, kako saznaje „Blic“, iznuđen je od srpskih vlasti, nakon sastanka u Hagu koji je prošlog utorka organizovala Del Ponteova sa šefovima tajnih službi sa prostora bivše Jugoslavije. Sastanku je prisustvovao i Rade Bulatović, direktor BIA. Glavna tužiteljka je preko njega još jednom poručila srpskim vlastima, da je više nego očigledno da ne postoji politička volja za hapšenjem begunaca i da, s obzirom na to, izveštaj o saradnji sa Srbijom neće biti pozitivan.
- Nagrade za informacije o haškim optuženicima raspisane su kako bi se pokazalo da postoji politička volja Vlade Srbije da se taj problem reši - rekao je tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević.
Ta volja se, kako je potvrdio Vučković, dovodila u pitanje, ali se sa raspisivanjem nagrade, vidi da je država odlučna da to pitanje stavi ad akta. Tužilac Vukčević sada očekuje da će izveštaj koji će glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte podneti EU biti pozitivan.
Na pitanje da li su nagrade raspisane jer nadležne službe ne mogu da pronađu haške begunce, tužilac je naglasio da to nije tačno, kao što nije tačno ni to da nagrade znače da se oni nalaze na teritoriji Srbije.
- Mi ih tražimo kao da su ovde, ali mi nismo sigurni da jesu. Mi ne znamo gde su - rekao je Vukčević.
On je dodao da se informacije koje mogu dovesti do hapšenja haških optuženika dostavljaju MUP Srbije i da to isto važi i za građane zemalja regiona, ako imaju podatke da se begunci nalaze na njihovoj teritoiriji.

Ili hapšenje ili dokaz da ih nema
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je da je odluku o raspisivanju nagrade doneo Savet za nacionalnu bezbednost na hitnoj sednici održanoj preksinoć u Beogradu. Ljajić je rekao da i ovaj korak pokazuje odlučnost Beograda da se preostale obaveze prema Tribunalu što pre ispune.
Upitan šta je sa Radovanom Karadžićem, četvrtim haškim otuženikom koji je na slobodi, Ljajić je rekao da on nije državljanin Srbije, pa nije bilo pravnog osnova za raspisivanje nagrade. On je, međutim, kazao da će, ako bilo ko dostavi informaciju koja će dovesti do hapšenja bivšeg lidera bosanskih Srba, vrednost nagrade takođe biti milion evra.
Ministar pravde Dušan Petrović je podsetio da je raspisivanje nagrade uobičajena mera u svim demokratskim i civilizovanim državama.
- Uveren sam da će ove mera na kraju pokazati rezultat. On će biti pronalaženje ovih optuženih na teritoriji Srbije ili jasnih dokaza da ih nema u Srbiji. Mi smo odlučni da okončamo saradnju sa Hagom. Potpuno sam uveren da su svi državni organi potpuno posvećeni rešenju ovog problema, tu mislim na civilne i vojne službe bezbednosti, tužilaštvo i akcioni tim - rekao je ministar pravde.
Savet za nacionalnu bezbednost, koji je raspisao nagradu, čine predsednik i premijer, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, šefovi BIA, VBA i načelnik Generalštaba. Nagrada se isplaćuje iz budžeta Srbije.

Stotine bezuspešnih provera
Formalno, Mladić je od kraja 1996. godine u bekstvu. Sve do 2002. godine boravio je u svojoj kući, povremeno se krijući u vojnim objektima. Za proteklih jedanaest godina, bilo je više pokušaja hapšenja na osnovu informacija o njegovom kretanju, čak i dojava, ali svi su završeni bezuspešno. BIA je još prošle godine otvorila posebnu telefonsku liniju za eventualne informacije o njemu. Timu koji traga za Mladićem stizale su informacije da je viđen na Romaniji, u Han Pijesku, Beogradu, Banji Vrujici, okolini Valjeva, Pančevu, na Zlatiboru, Ceru, Povlenu... Tajne službe rekonstruisale su kretanje Mladića sve do 2005. godine, kada mu se gubi svaki trag . Oslonjena na podatke haških istražitelja sa terena i dojava koje je dobijala, Del Ponteova je ubeđena da se Mladić već duže krije u Beogradu. Kako, međutim, tvrdi Ljajić, sve dojave do sada su proveravane i na osnovu njih je izvršeno stotinu provera, ali nikada nijedna od njih nije dovela do Mladića, niti i najmanjeg traga o njegovom kretanju od 2005. godine.

Američka ponuda pet miliona dolara

Vlada SAD u ovom trenutku preko državne asocijacije „Rivord for džastis“ („Nagrada za pravdu“) za informacije koje mogu dovesti do hapšenja Karadžića i Mladića nudi pet miliona dolara (oko 3.536.000 evra). Ta nagrada nalazi se na sajtu američke administracije i osim novca ponuđen je i azil, kao i promena identiteta. Najveće nagrade Amerikanci nude za teroriste sa Bliskog istoka. Tako je za Osamu bin Laden, ponuđeno čak 25 miliona dolara.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
pa ne bih se baš tako složio oko "veličine" vašeg naroda u svim stvarima.

vi živite u zemlji gdje postoji jedna Nataša Kandić i gdje ima televizija B92. A to su sve vaši Srbi. Imali ste i Zorana Đinćđica a i danas imate sudove koji sude ratnim zločincima. Kad ste tako veliki što si to dopuštate.

Na mjestima u kojima sam ja bio u  Banjaluci i oko nje ljudi su sasvim normalni i ne opterećuju se politikom. Ne pitaju te puno jesi li Hrvat i da li im smeta. Mene su primili kao svoga. Prema tome jedino ljudi koji imaju privatnih problema su toliko opterećeni politikom.

S druge strane Ratko Mladić i Radovan Karadžić su osvjedočeni zločinci i krvnici i za to moraju odgovarati pred bilo kojim sudom kako god da se isti zvao. A sramotno je za neke od vas da takve ljude čuvate.

neka mi netko od vas objasni: zašto ja vama toliko važno da ste srbi, šta nije bitnije reći ja sam čovjek. što se toliko busate u prsa s time kao da ste s Atlantide.
a zbog cega je tebi vazno da je tvoj srpski deo nezlocinacki? Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 21:21:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.