Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:15:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Misteriozan problem sa racunarom...  (Pročitano 2391 puta)
19. Feb 2010, 16:32:15
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Molio bih za pomoc ili misljenje ako neko ima ideju. . .

Problem je u sledecem:
Pre dva meseca zapatio sam virus koji je srusio sistem i odneo sam PC u servis gde su mi reinstalirali Windows. . .

. . . Mesec dana kasnije kompjuter pocinje da se ponasa vrlo cudno, odnosno nece da digne Windows.  Odnesem ga u servis da reklamiram, oni ga testiraju kazu sve u redu. . .  Radi 5 dana, posle toga opet nece da digne Windows.  Odem opet u servis, oni mi kazu imas neke bad sectore na hardu, treba novi hard disk.  Kupim novi hard, nova instalacija Windowsa, posle 3 dana opet nece da digne sistem. . .  Odem treci put, oni ga testiraju kazu nema problema, mozda NOD32 pravi problem.  Ja kazem skini NOD32, ja stavim Avast (koji mi radi odlicno na lap topu), evo nije proslo 2 dana on opet nece da digne sistem. . .

Ima li neko bilo kakvu ideju sta moze da bude, posto nemam vise zivaca da me neko majmunise sa bad sectorima i antivirusima???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
ajde daj malo detalja, sta ce tacno dogodi. prilikom pokusaja dizanja sistema, tj jel uopste dodje do boot screena
IP sačuvana
social share
Edit by crni scorpion: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Evo ovako, nekad dodje do ekrana ASUS i da mi opcije da idem u detup screen ili neki BIOS, a nekad bude crn ekran krene da bootoje i krene sa onim ekranom Windows kad ucitava i ucitava ga do u nedogled. . .

Nekad samo bude flat crn ekran. . .  Doduse ako sam uporan nekad i podigne sistem ali nisam za to da ga drndam satima da bi digao sistem. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC 
Znaci, sve je to pocelo od dana kad si zapatio Virus. Mozes li da se setis imena tog virusa. Koliko sam te razumeo, doslo je do pada sistema kao posledica virusa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Jeste, medjutim od tada je bio 4 puta u servisu, 2 x reinstaliran windows, ubacen jos jedan HDD (na kome je sad windows), sve sa starog hard izbrisano... Zadnji put je komp testiran 48 sati bez prestanka, nista mu nikad ne fali kad ode kod servisera, cak se i svaki put bootoje ko svet... Jednostavno nemam objasnjenje, evo sedim na poslu, a zena mi od kuce javlja da je probala da ga upali i nece a jutros je radio normalno...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC 
Ok sve to stoji, medjutim serviseri samo podignu sistem i ne pustaju antivirus da skenira komletan hard. Ukoliko si recimo zakacio fajl infektor, on je ostao na nekoj drugoj particiji i onog momenta kad ti kliknes na nju ti si zarazio windows. Takodje, ako si menjao hard, a ukljucen je autoplay isto se moglo dogoditi. Jedino ako je prvo formatiran stari hard, pa tek onda ubacen novi.
Sta ti mozes prvo da uradis da bi proverio da li je racunar ociscen.
Skini ovaj antivirus ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/minDrWebLiveCD-5.0.2.iso
Narezi ga na CD kao ISO fajl, restartuj racunar i klikci del da udjes u bios. Kad udjes u bios, postavi da ti CD-ROM bude first boot, snimi podesavanja i restartuj racunar. Kad podigne Antivirus pusti ga da kompletno preskenira sistem. Za to vreme tvoj Windows ce mirovati.

Moguce da je nesto drugo u pitanju, ali ovo ti je prva opcija, ukoliko je sve ok, onda mozemo da vidimo sta dalje.
Ovde ima dosta poznavalaca hardvera i neko ce ti pomoci, ali tesko ovako preko foruma, za takav problem mora da se ide jedno po jedno i da se eliminise.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2010, 18:47:46 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ok puno hvala, probacu cim dodjem kuci pa javljam kad uradim to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC 
Cekaj, jel ti prikacen taj stari hard disk, sada. Ako je prikacen, otvori stranicu i otkaci stari hard disk pa vidi sta se dogadja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Jeste prikacen je stari hard... Prvi put je samo formatiran stari hard, sve sa njega pocisceno, svi podaci izgubljeni, radio je tako par dana, onda je poceo da pravi probleme i onda su mi rekli za nekih 12kb bad sectora i tad sam kupio jos jedan HDD... Na tom novom je sad Windows a stari sam zamislio da mi sluzi kao storage
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC 
Ako ima bad sektore, onda ti on pravi probleme. Nebitno sto nije windows na njemu. To mozes lako da resis, samo ga otkaci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:15:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.